Şimdi Ara

ASUS M5A97 LE R2.0 boot problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ASUS M5A97 LE R2.0 anakartlı sistemim bugün elime ulaştı, microsoftun sitesinden usb ye indirdiğim windows 10 u kurmak istiyorum, bios ekranı normal çalışmakta fakat usb yi takıp boot ekranına gelince mavi windows penceresi çıkıp o an ekran donuyor. daha önce bu modelde bu sorunu yaşayan oldu mu? yabancı forumlarda ekran kartını ikinci porta takınca düzeliyor diye okudum fakat ikinci port x4, şimdi ben ekran kartını ikinci porta taksam, windowsu kurup sonradan ilk porta tekrar taksam problem olur mu? veya farklı bir çözüm bilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huoralcarin -- 14 Aralık 2015; 15:52:31 >

• huoralcarin H kullanıcısına yanıt
    1. İndirdiğiniz dosya iso biçiminde olmalıdır ki rufus ile usb belleğe gpt şeklinde yazılabilme gerçekleştirilsin

2. Bios sürümünün güncel olduğundan emin olun.

3. Format işlemine geçmeden önce bios ayarlarınızı sıfırlayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: FairLighty

1. İndirdiğiniz dosya iso biçiminde olmalıdır ki rufus ile usb belleğe gpt şeklinde yazılabilme gerçekleştirilsin

2. Bios sürümünün güncel olduğundan emin olun.

3. Format işlemine geçmeden önce bios ayarlarınızı sıfırlayın

cevap için teşekkürler, şimdi daha önce sıfır sisteme işletim sistemi kurmadım hiç,

microsoftun sitesinden başka bilgisayara kurulum yapmak için windows 10 imajı indirilebiliyor usb belleğe veya dvd ye, ordan direk indirim usb belleğe kurdum, bu şekilde olmaz mı illa imaj olarak mı indirmem lazım bir yerden?

indirdiğim şekil yanlış olsa boot a başladığım zaman windows 10 ekranını sanileyiğinie getirip orda donma yapar mı yoksa hiç mi açılmaz?

bios zaten default modda üstünde oynama yapmadım.

• huoralcarin H kullanıcısına yanıt
    Buradan iso indirin rufus programı ile usb belleğe yazın

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/techbench

Bios sürümünün güncel olduğundan emin olun
  • quote:

teşekkürler, bu akşam deneyip sonucu yazacağım, bu anakartın hep bu problemleri yaptığını okudum inşallah dediğiniz şekilde olur :)
  • quote:

hocam birde sistemi ilk kez kuracağım için bios update i nasıl yapıyoruz biliyor musunuz? herhangi bir internet bağlantısı yok bilgisayarda. usb ye atıp mı yapacağız?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.