Şimdi Ara

ASUS K56CB ALDIM> YORUMLAR EKLENDİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
4
Favori
16.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben de hafta sonu Asus K56CB-XO029H yi satın aldım. Klavyedeki sağ tuş menüsü tuşu yerinden yarı çıkık durumda geldi. biraz uğraştım fakat takamadım. bu tuşu kendi kendime yerine takabilir miyim? yoksa servise mi göndermem gerekir? bir de oyunlarda aşırı fan sesi oluyor, bu normal midir?
  • Oyun oynarken en yüksek performansı almaya çalıştığınız için tabii ki fanlar soğutmaya geçecek ve ses yapacaktır. Bence yüksek performansa çalışan her notebookda fan sesi yükselir.
    Yani normaldir...
  • beyler bu bataryanın 4cell olması çok etki yaparmı ? 6cell ve 4 cell arasında tam olarak nasıl fark var ?
  • Arkadaşlar , K56CB nin i5 li modellerinde klavye aydınlatması var mı ?
  • Yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de asus k56cb xo029d almayı düşünüyorum fakat bunun klavyesinin ışıklandırma var mı onu öğrenmek istiyorum kullananlardan cevap bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetx45

ben de asus k56cb xo029d almayı düşünüyorum fakat bunun klavyesinin ışıklandırma var mı onu öğrenmek istiyorum kullananlardan cevap bekliyorum

Klavye aydınlatması olmadığını belirtmiş arkadaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lawleds

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetx45

ben de asus k56cb xo029d almayı düşünüyorum fakat bunun klavyesinin ışıklandırma var mı onu öğrenmek istiyorum kullananlardan cevap bekliyorum

Klavye aydınlatması olmadığını belirtmiş arkadaş.

+1

klavye aydınlatması yok.
  • bende aldım fredos fakat yanında cd felan gönderiyorlar mı kurmak için?
  • al almasına da ısınıyor be abi.
    not:bended i5lisi var herşeyi yapabiliyorum
    not2:ÇOOOOOK ısınıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tabip

birader bende de 4 yıllık samsung r522 serisi var.
    seninkinin bir nesil üst işlemcili olan modeli heralde P8700 var.
    4650 de ekran kartı.

aynen bende memnunum aslında laptopum dan. hiç sıkıntı yaratmadı tertemiz hala.

oyunda oynarım. güncel oyunları düşük/orta oynuyorum hala.

ancak bende değiştirmek istiyorum ve 1500-1600 seviyelerinde en iyi ekran kartlı model bu heralde.

nasıl memnun musun asus tan. samsung sonrası?

işlemci performansı nasıl?

ekran kartını 128bit mi? bu kartın 64bit olan versiyonu da varmış ondan soruyorum.

lenovo z500 lerde bu fiyat seviyelerine düşüyor ama tasarımı ve pilinin çıkmaması beni düşündürüyor.

son olarak bu model mi (Asus K56CB-XO029D)
    yoksa lenovo nun;
    http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/lenovo-59-374972-z500-notebook-core-i5-260ghz-6gb-1tb-2gb-156-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=66458

modeli mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: accaip

quote:

Orijinalden alıntı: Tabip

birader bende de 4 yıllık samsung r522 serisi var.
    seninkinin bir nesil üst işlemcili olan modeli heralde P8700 var.
    4650 de ekran kartı.
    aynen bende memnunum aslında laptopum dan. hiç sıkıntı yaratmadı tertemiz hala.
    oyunda oynarım. güncel oyunları düşük/orta oynuyorum hala.
    ancak bende değiştirmek istiyorum ve 1500-1600 seviyelerinde en iyi ekran kartlı model bu heralde.
    nasıl memnun musun asus tan. samsung sonrası?
    işlemci performansı nasıl?
    ekran kartını 128bit mi? bu kartın 64bit olan versiyonu da varmış ondan soruyorum.
    lenovo z500 lerde bu fiyat seviyelerine düşüyor ama tasarımı ve pilinin çıkmaması beni düşündürüyor.
    son olarak bu model mi (Asus K56CB-XO029D)
    yoksa lenovo nun;
    http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/lenovo-59-374972-z500-notebook-core-i5-260ghz-6gb-1tb-2gb-156-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=66458

modeli mi ?

Lenovonun o modeli de çok güzel

win8 artısı var, ayrıca işlemci ULV serisinden değil, detaylı incelemedim ama tahminime göre i5 3317 den üstündür.

ikiside güzel cihazlar, yan yana koyup incelemek lazım. lenovoyu yakından incelemedim.

k56 den memnunum.

işlemcisi yeterli geliyor bana, takıldığı, kasıldığı yok.
    bazı arkadaşlar ısınıyor diyolar ama bilemiyorum, benim cihaz gayet normal.
    ekran kartı baya bir oyun çalıştırıyor.

• accaip kullanıcısına yanıt
    Dostum ben sana yazayımi

Asusun İŞLEMCİSİ 156.sırada
    Lenovo işlemcisi 78.sırada

Asusun ekran kartı GT 740M 64 bit kullanıldıgı içi 630m performansıdaymıs.
    Lenovo ekran kartı 645m asusudan iyi.

Lenovo 1tb
    Asus 750gb

Asus 2.30kg
    Lenovo 2.20kg

Yani ben hiçbir +sını göremedimn aynı paraya daha iyisi varken asus neden düşünelim. Ben 1haftadır bakmadıgı mlaptop kalmadı bu paraya z500den iyisi yok. 2000 görmek lazım daha iyisi için
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert1905x

Asusun İŞLEMCİSİ 156.sırada
    Lenovo işlemcisi 78.sırada

Asusun ekran kartı GT 740M 64 bit kullanıldıgı içi 630m performansıdaymıs.
    Lenovo ekran kartı 645m asusudan iyi.

Lenovo 1tb
    Asus 750gb

Asus 2.30kg
    Lenovo 2.20kg

Yani ben hiçbir +sını göremedimn aynı paraya daha iyisi varken asus neden düşünelim. Ben 1haftadır bakmadıgı mlaptop kalmadı bu paraya z500den iyisi yok. 2000 görmek lazım daha iyisi için

objektif şekilde incelemeye çalışayım.

ben zaten lenovo için yazmıştım.
    lenovonun win8 ve işlemci artısı var.

ancak şöyle bir durum var,

1. işlemciler arasında dağlar kadar fark yok. i5 3230 daha iyi ama bi yandan da i5 3317u diğerinin yarısı kadar enerji tüketiyor. ayrıca, mesela i7 3517u, i7 serisinden olmasına rağmen i5 3230 dan daha geride. i7 3517 ile i5 3317 arasında da dağlar kadar fark yok, ama k56 nın iki farklı modelinde bu işlemciler kullanıyor. küçük bir kaç fark daha var ve k56 nın söylediğim iki modeli arasında 400 tl gibi bir fark var.

ASUS K56CB ALDIM> YORUMLAR EKLENDİ

3. ekran kartı 64 bit değil. aşağıya resmini koyuyorum, 128 bit. bir kaç arkadaş daha sormuştu bana 64 bit mi diye ama nerden çıktı bu 64 muhabbeti bilemiyourm.

ASUS K56CB ALDIM> YORUMLAR EKLENDİ

2.hdd yi söküp ssd taktığım için, hdd kapasiteleri benim açımdan bir fark oluşturmuyor.

3.Ağırlık konusunda da bişey diyemeyeceğim.

dolar zamlandığı için cihazın fiyatı artmış. ben 1300 liraya almıştım. şu an 1450 lira civarı galiba. bu fiyata bence asus alacağınıza win 8 ve işlemci artısını düşünerek z500 almak daha mantıklı gibi görünüyor.

iki cihaz arasında 200 liradan fazla fark olsaydı bence asus almak daha mantıklı olurdu.

• Tabip kullanıcısına yanıt
    Valla konularda hep 64 bit yazmıs . hatta alıp oyun kurup aide edip 645m alanlar da 645 daglar kadar fark oldugunu yazmıs bilemiyorum sizdeki öyle sanırım.
    sağol birader.

işlemci arasındaki farklara baktım evet doğru bir fark var.

kullanıma göre ama o kadar bir fark olacağını sanmıyorum.
    sonuçta grafik, tasarım veya modelleme yapmıyacağım...
    oyun olarakta çok ağır fps isteyen oyun oynayan birisi değilim.
    fifa, pes ve fm serileri oynarım. cod düşük ayarda da oynarım zaten ekran full hd olmayacak ki.

lenovo daki işlemci 78. sırada
    asus taki işlemci 156.
    benim samsung daki p8700 220. sırada :)

neyse...

arkadaşın 740m e 64bit demesinin sebebi lenovo larda böyle.
    740m li modelleri 64bit.

benim lenovo da soru işaretlerinde kalmamın sebebi ise işlemci değil zaten.

lenovo notebookun yekpare yapısı. yani altı tam kapalı. hdd ye ulaşamıyorsun. ssd takacak olsam ilerde sorun... pil çıkmıyor.
    birde tasarım da önde bir oval çıkıntı var ekran altında. batarya orda gibi sanki :)
    ayrıca okuduğum kadarıyla ısınma ve fan sesi sıkıntısı var lenovolarda...
    göze kötü geliyor ama 1-1,5 aya şu dolar düşse çok iyi olacak doğrusu...

aslında şu samsung yine bir dönemki trendini yakalayıp 1500-1600 civarı iyi ekran kartlı, orta karar işlemcili bi model çıkarsa düşünmeden alırım. memnunum çünkü ısı ve fan sesi sorunu olmadı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi accaip -- 12 Eylül 2013; 16:04:21 >

• accaip kullanıcısına yanıt
    valla bu z500 de ısınma vs cok sorun yok .1kişi iyi dedigine bir kişi kötü diyor. 2500tl civari olmayan her laptop konusunda belli bir isinma yazısı var .bu modelde sorunlar giderilmiş bazlarında hdd sesleri varmış menteşe sorunları yazılmıs. . Ben dün gidip canlı olarak bakıp inceledim Kasa görüntüsü aşırı güzel ve şık. yanında 3000 tl lik laptop varda 10 katı daha güzel gozukuyordu.Oyun oynamam işlemcinin eski olması birşey ifade etmiyor diyorsan ve kafana yattyısa asusu alman daha dogru olur tabiki İçine sinmeyen ürünü alma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert1905x -- 12 Eylül 2013; 16:11:01 >
  • işte benimde demek istediğim şey bu. işlemciyi çok kasmayacaksanız bu işlemci gayet yeterli olur. p8700 bile 220. sırada. ki o işlemci hala iş görür bir işlemcidir.
    lenovo ile asus arasında işlemci açısından dağlar kadar fark yok bana göre.

sadece donanım özelliklerinden ziyade, lenovonun tek parça olması, hdd nin v.s sökülememesi, ısınma (?), fan sesi v.b bunlarada bakmak lazım.

samsung laptopumdan bende çok memnunumda, uygun fiyatlı bir laptopunu bulamadım.
    6ay civari kullanan arkadasla konustum. Fan sesi yok . hdd sesi yok. ısınma cok uzun sureli oyunlarda oluyormus.Kasasi çok şık ama pilin cıkarılmaması ilerde nasıl bir sorun olusturur oda var. Laptopa upgrade yapmak bana pek mantıklı gelmiyor satip yenisini alırım benim 2-3sene göturse yeterli gözuyle baktıgım için.şuan işlemciler yeterli olsada 1sene sonra biri cok eski biri eski bir işlemci olacak. Asusun kasası lenovanın donanımı msi da ki saglamlık lenovadaki fiyat birleşsede rahat etsek
  • merhaba. bundan önce ben de bir çok 1300-1500 tl arasındaki bilgisayarları araştırdım. fiyatları yakın olduğu için k56cb, z500, dell 5521 ve samsungdan bir-iki model karşılaştırılabilir.

k56nın dezavantajı stoklarda zor bulunması ve bu yüzden fiyatının yükselmiş olması. stok olmadığı için kampanya filan yapan yer de yok. işlemcinin u olması ve 6gb ram 750gb hdd olması ve yazdığım diğer sebeplerden dolayı alınabilir olmaktan uzaklaşıyor.

dell 5521 ise 6 hücreli pili, full hd ekranı ve uygun fiyatıyla gerçekten alınabilir vaziyette cihaz. ancak onda da u işlemci var.

samsungun ise şu modelinde, optik sürücü olmayışı ve 3 hücreli pil oluşu yine bir adım geride bırakıyor.

dolayısı ile bunların arasından fiyat-donanım bakımından en iyi cihaz z500 olduğu için onu tercih ettim.
    imzamdaki 59-366642 modelini 1400 tlye getirdim.
    şuana kadar da hiç bir kronik sorunla karşılaşmadım.

tabii herkesin de tercihine saygı duyuyorum. almışsanız güle güle kullanın demek düşer.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.