Şimdi Ara

ASUS K56CB ALDIM> YORUMLAR EKLENDİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
4
Favori
16.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: C3nK35

quote:

Orijinalden alıntı: ertemli

1.178 tl

HP B6H48EA ENVY Sleekbook 6-1002st i5-3317U 8GB 500GB 15.6 2GVGA Win7HP

http://www.kocpa.com/Urun/HP-B6H48EA-ENVY-Sleekbook-6-1002st-i5-3317U-8GB-500GB-156-2GVGA-Win7HP-pmu4668.html

Açıkcası bu bilgisayarı almak için çok araştırdım ve sonuç vazgeçtim

1. sebep ramlerin 1066 mhz olması
    2. sebep 15.6 olmasına rağmen üzerinde dvd rom olmaması
    3. sebep Kasa kalitesi hakkında olumsuz yorumlar
    4. sebep 15.6 ekranda numerik klavye yok
    5. sebep Markasının HP olması ve olumsuz marka imajı

Kısaca bu alet alınmaz iyiki gördüğüm gibi gaza gelip satın almadım büyük pişmanlık duyacaktım

Alınacaksa

http://sadecenotebook.com/Urun/Asus-K56CB-XO029D-Core-i5-3317-170-Ghz-6-GB-750-GB-2-GB-VGA-156-Freedos-pmu249859.html#urun_detay_tab3

Bu alınır her türlü ezer geçer hp'yi

ram durumu..
     ASUS K56CB ALDIM> YORUMLAR EKLENDİ

• ULV İ7 işlemcili ASUS K56CB sahibiyim. Daha önce 15.6 inç monitör kullanmadım. Bu monitöre 1366*768 çok az. Pikselleri çok rahat bir şekilde sayabiliyorum. 15.6 inç monitör için ideal çözünürlük 1600*900. Full HD de hiç fena değil ancak web deneyimini beğenmedim. İncelediğim ürünler arasında en çok 1600*900 çözünürlük desteği sunan Samsung NP550P5C-S05TR'yi beğendiğimi söyleyebilirim. Elimdeki Asus'u sırf ekranı yüzünden en kısa zamanda değiştirmeyi düşünüyorum.

Orijinalden alıntı: C3nK35
    arkadaşlar ssd satın aldıktan sonra asus servisi ile mailleşiyorum değişim konusunda biz karışmayız açarsanızda garanti dışı kalır diyorlar bu konuda bir bilgisi fikri olan var mı izmir içerisindeki hangi asus servisi bu işi yapar ki

hdd, ram değişince garanti dışı kalmaz. ama siz hdd yi sökerken tutarda anakarta zarar verirseniz o zaman garanti dışı kalır. Diyelim laptopun ekranı bozuldu. siz hdd değiştirmişiniz diye yapmayacaklar mı? hdd ile ekranın alakası ne ki, garanti dışı kalsın??

hdd yi kendiniz söküp değiştirebilirsiniz, çok basit bir işlem. arkada 2 vida var, onu sökünce zaten, hdd basit bi şekilde çıkıyor.

cihazla ilgili soruları olan varsa konuya yazarsa cevaplarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tabip -- 18 Haziran 2013; 8:13:05 >
    EDEP YA HUU
  • quote:

Orijinalden alıntı: hrnayn

alan arkadaşlar şarjı ne kadar gidiyor pili 4 hücreliymiş

denemedim ama pil durumunda 4 saat civarı yazıyor.
    Ağırlıklı olarak internette surf ve office programları kullanımı için almayı düşünüyoruz. Performansından memnun musun? Gördüğün artı ve eksilerini iletebilir misin? Ve en önemlisi tavsiye eder misin?

K56CB'nin üç modelinden birini alabilirim.

Asus K56CB XO030D Notebook - Havale 938 TL
    i3-3217U 1.80 Ghz, 500 GB HDD, 4GB Ram, 2GB GT 740M Ekran Kartı, $450+KDV

Asus K56CB XO029D Notebook - Havale 1.332 TL
    i5-3317U 1.70 Ghz, 750 GB HDD, 6GB Ram, 2GB GT 740M Ekran Kartı, $637+KDV

Asus K56CB XX274D Notebook - Havale 1.666 TL
    i7-3537U 2.00 Ghz, 1 TB HDD, 8GB Ram, 4GB GT 740M Ekran Kartı, $797+KDV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sceptic -- 2 Temmuz 2013; 15:47:17 >

• ağırlıklı olarak ofis e internet için bu cihazın i3 lüsü gayet ş görür ve yeterli olur. bu cihazdaki ekran kartı üst seviye bir kart. işlemci o kartı kaldırmaz v.s diyenlere inanmayın, işlemci darboğaz yapmıyor.

tavsiye ederim, şık, sağlam, ince, özellik olarakta gayet tatminkar.

undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tabip -- 2 Temmuz 2013; 17:18:25 >
    ikinci olarak da ekran panelinin inceliği oldu
    fazla ince, düşme durumunda ortaya hoş şeyler çıkıcağını sanmam bi de köşelerinden tutup oynatınca "adamlar esnek ekran teknolojisini icat etmişler" dedirtiyo insana :D
    ekran kartı konusunda halen şüphelerim var o incelikte bir kasada o kartın nasıl soğutulucağıyla ilgili
    ama f/p olarak şu sıralar rakipsiz olduğu da bi gerçek tabiki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: sysizlayan

k56 yı bir arkadaşımın kız arkadaşı için aldık
    ilk dikkatimi çeken pilin ufaklığıydı ulv serisi işlemcisi olsa da pili ortalama bir laptop kadar gidiyomuş(pili 4 hücreydi sanırım)
    fazla ince, düşme durumunda ortaya hoş şeyler çıkıcağını sanmam bi de köşelerinden tutup oynatınca "adamlar esnek ekran teknolojisini icat etmişler" dedirtiyo insana :D
    ekran kartı konusunda halen şüphelerim var o incelikte bir kasada o kartın nasıl soğutulucağıyla ilgili

valla derece olarak ölçmedim ama önceki r522 laptopumdan daha az ısınıyor. ekran ince, doğru ama ekranın arkası alimünyum, sert bir malzeme.

benim düşündüğüm XO274D ise yine düz söylersek 1700 TL

XO029D
    http://www.pcdepo.com/asus-k56cb-xo029d-notebook-urun9721.html

XO274D
    http://www.pcdepo.com//page.php?act=urunDetay&urunID=9914&name=asus-k56cb-xx274d-notebook

bi karşılaştırma yaparsak

XO029D:
    6 GB RAM
    GT740m 2 GB Ekran Kartı
    750 GB HDD 5400 rpm

asıl fark işlemcide ön plana çıktığı için daha detaylı yazayım
    İşlemci Hızı : İ5-3317U - 1.7 GHz Turbo Boost ile 2.6 GHz'ye kadar (3. Nesil çift çekirdekli)
    İşlemci Cache : 3 MB

XO274D:
    8 GB RAM
    GT740m 4 GB
    1 TB 5400 rpm

İşlemci Hızı : i7-3537U - 2.0 GHz Turbo Boost ile 3.1 GHz'ye kadar (3. Nesil çift çekirdekli)
    İşlemci Cache : 4 MB - Smart Cache (bu nedir bilmiyorum)

işlemciler de şu site karşılaştırdıjm. linkler:

i5:http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i5-3317U+%40+1.70GHz 3117 Puan

i7:http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i7-3537U+%40+2.00GHz 3874 Puan

cpuboss tan bir karşılaştırma

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-3537U-vs-Intel-Core-i5-3317U

i7 genel olarak 7.5 puan almışken i5 7 puan almış.

toparlarsak sorum şu:

aradaki 2GB RAM 2GB Ekran Kartı 250 GB HDD ve özellikle de İşlemci farkı 350 TL lik farkı vermeye değer mi? i5 li cihaz 5 yıl götürür mü beni? günlük kullanımda ne gibi farklar olur?

not: bu sene üniversteye başlayacağım işletme okuyacağım.. hazırlık dahil 5 yıl kullanmak istiyorum alacağım cihazı. oyun oynamıyorum ama belki oynarım.. kullanacağım en ağır program office en fazla photoshop olacak.bu programları kullanırken iki cihaz arasında pir performans farkı olur mu? hd film izleyeceğim ve nette bolca sörf yapacağım.

• ilk şarjı ne kadar makinenin arkadaşlar? bende aldım şuan laptopumdan yazıyorum :)

Orijinalden alıntı: Tabip

quote:

k56 yı bir arkadaşımın kız arkadaşı için aldık
    ilk dikkatimi çeken pilin ufaklığıydı ulv serisi işlemcisi olsa da pili ortalama bir laptop kadar gidiyomuş(pili 4 hücreydi sanırım)

valla derece olarak ölçmedim ama önceki r522 laptopumdan daha az ısınıyor. ekran ince, doğru ama ekranın arkası alimünyum, sert bir malzeme.

üzerinde hd4000 bulunması sebebiyle zaten güncel notebookların çoğu oldukça az ısınıolar IDLE da
    önemli olan sistem vereksinimi yüksek olan bir oyunu 1 saat oynattıktan sonra üzerinde kestane patlatabilio musun ?
    740m gibi bir kart böyle bir kasada zor soğur gibi geliyo halen bana
    bu arada kapağı alüminyum değildi sanırım olsa bile alüminyumun paneli korumak gibi bir işlevi yok zaten
    zenbook serisi ultrabooklara bakın mutlaka! esneme oynama titreme yapmaz ekran giçbir şekilde koyucaksan o kıvamda alüminyum koyucaksın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• GT740M' den memnun musunuz?

Oyunlarda ki Fps değerlerini eklerseniz güzel olur aslında.

quote:

üzerinde hd4000 bulunması sebebiyle zaten güncel notebookların çoğu oldukça az ısınıolar IDLE da
    önemli olan sistem vereksinimi yüksek olan bir oyunu 1 saat oynattıktan sonra üzerinde kestane patlatabilio musun ?
    740m gibi bir kart böyle bir kasada zor soğur gibi geliyo halen bana
    bu arada kapağı alüminyum değildi sanırım olsa bile alüminyumun paneli korumak gibi bir işlevi yok zaten
    zenbook serisi ultrabooklara bakın mutlaka! esneme oynama titreme yapmaz ekran giçbir şekilde koyucaksan o kıvamda alüminyum koyucaksın

arkadaşım oyun oynadıktan sonraki sıcaklığı diyorum zaten. programla ölçmedim,elini koyunca sıcaklık hissediliyor ama elini yakacak gibi yapmıyor.

ekranın arkası aliminyum, sağa sola oynatınca hafif bi esneme oluyor, plastik gibi çok fazla esneme yapmıyor, belli bi yerde esneme duruyor. eski asusu olanlar bilir, ekranın arkasına basınca plastik içe çöküyordu, bunda öyle olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tabip -- 4 Temmuz 2013; 8:29:12 >

• klavye ışığı varmı arkadaşlar bu modelde ? varsa nereden acılıyor bulamıyorum :)

Orijinalden alıntı: MrSkimmer

klavye ışığı varmı arkadaşlar bu modelde ? varsa nereden acılıyor bulamıyorum :)

klavye ışığı yok maalesef.
  • işletim sistemi birinde var diğerinde yok.

işletim sistemi birinde var diğerinde yok.

sizce hangisi daha avantajlı. ve bu modeller hakkında ne düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megahowa -- 9 Temmuz 2013; 16:37:38 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.