Şimdi Ara

ASUS HD7950 DirectCU II ilgili sorunlarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni aldığım ekran kartıyla ilgili sorunlarım devam ediyor daha önceden bana psu nun yetersiz kaldığı söylendi yeni psu aldım 1200watt ama sorunun çözülmedi
    SİSTEMİM
    ANA KART ASUS P5E3 DELUXE
    İŞLEMCİ İNTEL Q9300
    4GB RAM
    1200WATT PSU
    win7 64bit

şimdiki sorunlarım crysis 2,call of duty gibi oyunları oynayamıyorum 30snde bir donuyor
    denetim masasına derecelendirme yapamıyorum nedense en son yaptıgımda ekran kartına 6.0 verdimişti
    şuanda bütün güncel driverler kurulu
    görüntü sürücüsü yanıt vermeyi durdurdu ve bu durumdan kurtarıldı çözüldü hatasınıda alıyorum
    vatan bilgisaya götürdüm olanları anlattım kartı test ettiler herhangi bir sorun olmadığını söylediler yaklasık 2 haftadır uğraşıyorum ama bir çözüm bulamdım

• kartı çevrenizde üst seviye sayılabilecek bir sistemde denediniz mi ?

oyunlar orijinal mi?

darboğaz olma ihtimali olabilir ya da oyunların küreklerinde(ilaçlarında) sorun vardır
  • Mert CaN... M kullanıcısına yanıt
    GPU-Z görüntüsü atabilir misiniz?
    daha önceki sürücü kalıntıları sorun olmuş olabir.temizlemişmiydiniz.denetim masasında sürücüyü kaldırın aygıt yöneticisinden de varsa kaldırın.sonra driver sveper ile kalıntılarını tamamn temizleyin pcyi yeniden başlattıktan sonra yeni güncel driver kurun olmazsa birde bu programı deneyin
    http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/catalyst-uninstall-utility.aspx
  • buyuk ıhtımalle sıstemın o sevıye guncel bır karta uyum saglamıyor
  • İşletim sistemi 64 Bit iken bende benzer kilitlenme sorunları yaşıyordum.

Bence 64 Bit driver ile ilgili bir problem var.

Eğer üşenmez isen 32 Bit'e geçip denemeni tavsiye derim.

Ben öyle kurtulmuştum problemden
  • Ne diyeyim daha Q9300'e 7950? Tabi ki darboğaz ha bu benim kendi fikrim kendi görüşüm, şimdi bir başkası çıkıpta fikrini beyan ederken çamur atmaya çalışmasın düşüncelerime...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre-Dylan -- 11 Ekim 2013; 15:35:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şunu da eklemek isterim Q serisinden 2 farklı işlemci kullanmış birisiyim uzun bir süre boyunca...
  • pegasus1881 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın anakartında iki adet PCI ex. slotu var biri x16 diğeri x4 ile çalışıyor. Belkide kartı yanlış slota takmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhanbas

Arkadaşın anakartında iki adet PCI ex. slotu var biri x16 diğeri x4 ile çalışıyor. Belkide kartı yanlış slota takmıştır.

Sürekli düşük fps gösteriyorsa dediğin doğru olabilir ama mesela bir sahnede akıcı halde 30 35 fps gösterirken bir anda 15lere düşüyorsa darboğaz oluyordur. Arkadaşın dediği şu söze bakın "call of duty gibi oyunları oynayamıyorum 30snde bir donuyor" Yani 30 saniye aralıklarla veya oyunda ki sahneye bağlı olarak çatışmaların olduğu anda donmalar mevcut gibi gözüküyor. Ayrıca Q9300 model işlemcimiz Fx4100'den bir çıta daha düşük sizce bu ihtimalleri gözönünde bulundurursak sonuç nedir?
  • islemciyi default 2.5 ghz olarak mi kullaniyorsunuz yoksa overclock var mi?2.5 ghz kullaniyorsaniz yetersiz yukseltmeyi deneyin ama yuksek oc varsa islemci stabil olmayabilir biraz hizini dusurup deneyin.1200w psu ve 7950 alabilecek mali durumunuz varsa niye israrla q9300 kullaniyorsunuz iki hafta ugrasmaya deger mi olmuyorsa anakart islemciyi degistirin x38 cipset de nesin nesidir 2008 ilk pcie 2.0 destekli cipset olmasi lazim ilk kez goruyorum kullanan.gidip 4770k ve 600 liralik anakart alin demiyorum ikinci el 2600k 2700k 3570k gayet is gorur.
  • Ap açık darbogaz işte vatanın elemanları bunu nasıl anlamamışlar ki hadi onuda geçtim sana daha önceden psu yetersiz diyen kişiler kim.Psu 500 watt olsada böyle sıkıntı yapmazdı sana.
    İşlemcin darboğaza uğramış. Msi afterburner kur yanınada hwinfo kur. Eğer kuramam dersen sana teamviewer üzerinden yardımcı olurum. Ardından oyunu aç ekranda gösterecek ekran kartı değerlerini işlemci değerlerini böylece anlamış olursun işlemcinin darboğaz yaptığını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brsaltnc

daha önceki sürücü kalıntıları sorun olmuş olabir.temizlemişmiydiniz.denetim masasında sürücüyü kaldırın aygıt yöneticisinden de varsa kaldırın.sonra driver sveper ile kalıntılarını tamamn temizleyin pcyi yeniden başlattıktan sonra yeni güncel driver kurun olmazsa birde bu programı deneyin
    http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/catalyst-uninstall-utility.aspx

pc yi birkaç defa formatladım eskiye ait driverler kalmadı

• o işlemciyle 7950 çalıştırmak mantıklı değil ayrıca güç kaynağın aşırı yüksek 550w bile yeter
  • işlemcin erkan kartın için darboğaz yapıyor.. anakart, işlemci ve rami değiştirmen gerekiyor.. i7 işlemcili bir sisteme geçmeni öneririm imkanın varsa eğer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VEGETTO -- 12 Ekim 2013; 10:44:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

o işlemciyle 7950 çalıştırmak mantıklı değil ayrıca güç kaynağın aşırı yüksek 550w bile yeter

Daha önceden 600w psu kullanıyordum bana ekran kartu için yetersiz kalacağı ve sadece ekran kartının 550w istediği söylendi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert CaN...

quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

o işlemciyle 7950 çalıştırmak mantıklı değil ayrıca güç kaynağın aşırı yüksek 550w bile yeter

Daha önceden 600w psu kullanıyordum bana ekran kartu için yetersiz kalacağı ve sadece ekran kartının 550w istediği söylendi

Yok dostum corsair vs550 ile bile çalışır o kart overclocksuz şekilde.
  • Islemciyi gidiklasaniz biraz 3.2-.3.4 ghz seviyelerinde rahatlar biraz olsun.

Çözünürlük nedir bu arada? 1920-1080 ise farkını fazlasıyla hissedersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Sorun şuda olabilir Monitörünüzün çözünürlüğü düşükse oyun grafik kartından çok işlemciye yüklenmeye başlar buda düşük fps lere neden olabilir
    Ful hd çözünürlükte tam tersi yük cpu yerine gpu ya biner.Birde işlemciyi overlock etmeyi deneyin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.