Şimdi Ara

ASUS GTX 980Ti STRIX İNCELEMESİ, OVERCLOCK PERFORMANSI VE OYUN TESTLERİ (Türkiye'de İlk ve Tek)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar herkese, bu başlıkta yeni kartım Asus GTX 980Ti Strix'in detaylı incelemesini yapıp günümüzün popüler oyunlarındaki performansını paylaşacağım.
    İnceleme içeriği ilerideki günlerde adım adım güncellenecektir. Öncelikle kendi hazırladığım kutu açılımı videosunu şuraya koymakta fayda var:

Şimdi incelemeye geçebiliriz:
    İLK BAKIŞ

ASUS GTX 980Ti STRIX İNCELEMESİ, OVERCLOCK PERFORMANSI VE OYUN TESTLERİ (Türkiye'de İlk ve Tek)  ASUS GTX 980Ti STRIX İNCELEMESİ, OVERCLOCK PERFORMANSI VE OYUN TESTLERİ (Türkiye'de İlk ve Tek)  ASUS GTX 980Ti STRIX İNCELEMESİ, OVERCLOCK PERFORMANSI VE OYUN TESTLERİ (Türkiye'de İlk ve Tek)  ASUS GTX 980Ti STRIX İNCELEMESİ, OVERCLOCK PERFORMANSI VE OYUN TESTLERİ (Türkiye'de İlk ve Tek)  ASUS GTX 980Ti STRIX İNCELEMESİ, OVERCLOCK PERFORMANSI VE OYUN TESTLERİ (Türkiye'de İlk ve Tek)  ASUS GTX 980Ti STRIX İNCELEMESİ, OVERCLOCK PERFORMANSI VE OYUN TESTLERİ (Türkiye'de İlk ve Tek)  ASUS GTX 980Ti STRIX İNCELEMESİ, OVERCLOCK PERFORMANSI VE OYUN TESTLERİ (Türkiye'de İlk ve Tek)  ASUS GTX 980Ti STRIX İNCELEMESİ, OVERCLOCK PERFORMANSI VE OYUN TESTLERİ (Türkiye'de İlk ve Tek)  ASUS GTX 980Ti STRIX İNCELEMESİ, OVERCLOCK PERFORMANSI VE OYUN TESTLERİ (Türkiye'de İlk ve Tek)

Öncelikle kart oldukça büyük bir kart. Referans 980Ti'dan hem daha uzun hem de daha yüksek. Uzunluğu 30.5 cm. Ayrıca kartın tasarımındaki kırmızı ve gri kısım aliminyumdan imal edilmiş. Siyah kısım ise hafif fırçalanıp aliminyum hissi veren kaliteli bir plastikten oluşuyor.
    Kartın Üstünde de 8mm'lik ısı borusunun kıvrımı ve kırmızı arkaplana yerleştirilmiş STRIX yazısı ve logosu bulunuyor. Bu yazı ve logo sistem açıkken beyaz renkte yanıp sönüyor hafif hafif. Ekran kartına da yük binince kırmızıya dönüyor diye biliyorum ama henüz gözlemleme fırsatım olmadı. Kırmızıya dönüşmüyor da olabilir. Ayrıca 6+8 değil iki tane 8pinlik güç girişi var ve bu da OC headroom'unu arttıran bir detay.
    Kartın bağlantı çıkışları referans 980Ti ile aynı. 1 tane DVI ve HDMI. 3 Tane de Display Port çıkışı var.
    Arkada ise şu ana kadar gördüğüm en şık backplate'lerden birisi ile karşı karşıyayız. Strix ailesinin logosunu barındıran backplate plastik değil. Metalimsi bir parça. Corsair Obsidian 750D kasamın önündeki parça gibi aynı. Corsair de Aliminyum diyor o parçaya belki aliminyum olabilir backplate'in malzemesi. Aslında backplatten daha fazla dikkat çeken bir kısım var arkada. Asus bu parçaya Fortify demiş. Kırmızı renkte metal bir parça bu da. Asus'un dediğine göre GPU'ya destek oluyormuş ve sağlamlığı arttırıyormuş bu parça. Son olarak da güç girişlerinin altındaki iki led'e değinmek istiyorum. Bu led'ler kablolar doğru takıldığında beyaz, yanlış takıldığında veya bir temassızlık durumu olduğunda ise kırmızı renkte yanıyor.

KAPUTUN ALTI

SOĞUTMA

ASUS GTX 980Ti STRIX İNCELEMESİ, OVERCLOCK PERFORMANSI VE OYUN TESTLERİ (Türkiye'de İlk ve Tek)

Asus DirectCU III bloğunda 2x10mm, 2x6mm, 1x8mm ısı borusu var. Isı boruları GPU çekirdeğiyle direkt temas halinde ve temas eden kısım bakırdan. Boruların diğer kısımları ise nikel diye biliyorum ama içi bakır olup dışını görüntüyü bozmamak için nikel/alüminyum kaplamış da olabilir. Blokta vram'ler için temas yüzeyi olarak iki tane L şeklinde metal plaka kullanılmış. Phase ve Kapasitörler için de temas noktası sağlanmış ve araya da macunumsu bir ısı iletken bant konulmuş. PCB ve blok arasında herhangi bir heatsink yok. Izgaralar karta yatay biçimde konumlandırılmış ve 47 adet petekten oluşuyor.

PCB

Asus Strix PCB'sinin 100% custom tasarıma sahip olduğunu net bir şekilde görebiliyorum ben. Otomatik otomasyon üretim teknolojisi sağolsun hem çok temiz hem de çok kaliteli gözüküyor. Tam teknik bilgim yok bu konuda ama OC performansı yüksek olan modellerde Phase ve Kapasitör sayısı fazla oluyor. Bu yüzden detaylı teknik bilgim olmadığından PCB'nin niteliğini ve kalitesini Phase ve Kapasitör sayısına bakarak nitelendirenlerdenim ben
    Asus GTX 980Ti Strix'de 12+2 Phase ve 15+10 Kapasitör bulunuyor. Diğer 980Ti modellerinde bulunan faz ve kapasitör sayıları ise şu şekilde:
    Referans GTX 980Ti'da 6+2 Phase ve 6 Kapasitör
    Gigabyte GTX 980Ti G1'de 8 Phase ve 7 Kapasitör
    MSI GTX 980Ti Gaming'de 8+2 Phase ve 15+7 Kapasitör
    Sayılardan anlaşılıyor ki Asus baya cömert davranmış pcb bileşenleri konusunda

OVERCLOCK

Kutu açılımında da söylediğim gibi, stokta olmadığı için kartın overclocked sürümünü alamadım. Normal sürümünü aldım. İkisi arasındaki tek fark OC sürümü fabrika çıkışlı overclcok edilmiş olarak geliyor. Benim elimdeki kartın saat hızları ise referans tasarımla aynı. Ama bu değeri OC sürümüe eşitlemek ve hatta daha ilerisine gitmek bile çok kolay. Bios Flash işlemi yapmaya gerek kalmadan, işimizi GPU Tweak II yazılımıyla birkaç dakika içinde bitirebiliyoruz. Bu arada kartın Asic değeri ise: 75.5
    Farklı yabancı kaynaklardan yararlanarak ve deneme yanılma sonucunda yakaladığım maksimum 7/24 stabil saat hızları: Base 1281 Mhz/Boost 1357 Mhz. Oyun sırasındaki asıl çekirdek frekansı ise 1521 Mhz. (Asıl çekirdek frekansı: kart tam yük sırasında üzerindeki bileşenlerin kalitesi, oc headroom'u ve termal durumuna göre boost frekansını daha da yükseğe alıyor bu frekansa da asıl frekans deniyor)Zaman ayırsam biraz daha yukarı çıkılabileceğini düşünüyorum.
    Diğer detaylar için Ekran görüntsü de paylaşayım:
     ASUS GTX 980Ti STRIX İNCELEMESİ, OVERCLOCK PERFORMANSI VE OYUN TESTLERİ (Türkiye'de İlk ve Tek)  ASUS GTX 980Ti STRIX İNCELEMESİ, OVERCLOCK PERFORMANSI VE OYUN TESTLERİ (Türkiye'de İlk ve Tek)

NOT: Aşağıdaki Oyunları/Benchmarları bu OC değerleri ile test ettim.

SİSTEM BİLEŞENLERİ

İşlemci: Intel i7 5820K (4.5Ghz- 1.27v)
    Anakart: Asus Rampage V Extreme
    Ram: Kingston HyperX Fury 16Gb (4x4Gb) 3000Mhz CL15
    CPU Soğutucusu: Corsair H100i GTX
    SSD: Samsung 840 Evo 250Gb
    PSU: Seasonic X-1050
    Kasa: Corsair Obsidian 750D
    İşletim Sistemi: Windows 10

Benchmark Testleri

Unigine Heaven 4.0

Extreme öntanımlı Ayarı kullandım. Bu ön tanımlı ayarların detayları ise şöyle: (Extreme'e alınca alttaki detaylar saydamlaşıyor, daha iyi görülebilsin diye Preset'i Customa alıp Extreme ayarlarını uyguladım)

Sonuçlar ise şu şekilde:

Ortalama FPS'ye 127 demiş ama ben ne zaman sağ üst köşeye baksam 140-170 arasındaydı. Bir anlam veremedim açıkçaşı. Her neyse testlere devam edelim...

3D Mark Fire Strike

NOT: İşlemciyi Stok hızlarındayken (3.3 Ghz) yapmışım Fire strike Testini. 4.5GHZ'e alsam rahat 18 bin küsur olur. Hatta 19 bine bile çıkabilir.

OYUN TESTLERİ

DİKKAT: Her tabloda, testin oyunun hangi kısmında yapıldığını söyleyen bir açıklama vardır

Tomb Raider şu ana kadar çıkmış en iyi optimizasyona sahip oyunlardan birisi. Overclock'a tepkisi ve SLI Scaling'i çok çok iyi olan bir oyun.
    Seçilebilecek en yüksek grafik ayarlarında test edildi. İnternetteki çoğu incelemede bu oyunu Ultimate ön ayarına alıp test ediyorlar ama Ultimate seçildiğinde de hala aktif olmayan bir özellik var: Soft Shadows. Bu özellik oyuna sonradan geldi ve gölgelerdeki keskinliği softlaştırarak daha güzel görünmesini sağlıyor. Tabi performansı 10-15 fps düşürüyor. Bunu göz önünde bulundurmanızda fayda var. Grafik ayarlarında tek değişken Anti Aliasing ayarları; FHD ve 2K: FXAA - 4K: AA Kapalı
    Bu arada Tomb raider'de benim test ettiğim alan ormanda geçen açık bir haritaydı bu yüzden bu fps'ler oyunda görebileceğiniz en düşük average fps'lerdir. Oyunun yarısı açık, yarısı kapalı alanlarda geçiyor. Kapalı alanlarda da test ettim oyunu. Full HD'de yaklaşık 190fps, 2K çözünürlükte ortalama 140 fps oluyor.
    GRAFİK AYARLARI:

ASUS GTX 980Ti STRIX İNCELEMESİ, OVERCLOCK PERFORMANSI VE OYUN TESTLERİ (Türkiye'de İlk ve Tek)  ASUS GTX 980Ti STRIX İNCELEMESİ, OVERCLOCK PERFORMANSI VE OYUN TESTLERİ (Türkiye'de İlk ve Tek)

SONUÇLAR:

Crysis 3

Testere Optimizasyonu iyi olan oyunlardan başlayayım dedim ve ikinci durağım Crysis 3 oldu. Ufak bir not: iyi optimizasyon ile az sistem gereksinimi aynı şey değil. Optimizasyon, oyunun donanımı ne kadar iyi ve verimli kullandığıdır. Crysis 3 iyi optimizasyona sahip olmasına rağmen sistem gereksinimleri yüksek bir oyun. Seçilebilecek en yüksek grafik ayarlarında test edildi. Tek değişken Anti Aliasing ayarları; FHD ve 2K: FXAA - 4K: AA Kapalı

GRAFİK AYARLARI:

SONUÇLAR:

GTA 5

Şüphesiz ki 4. Oyundan sonra bu oyunun bu kadar iyi optimizasyona sahip olacağını kimse tahmin etmiyordu. Ama Rockstar yaptı yapacağını ve geç de olsa optimizasyonu başarılı bir oyun çıktı ortaya. Benim farklı İncelemelerde gözlemlerime göre oyun Full HD'de kartları sonuna kadar kullanamıyor. Ekran Kartlarını bu oyun üzerinden karşılaştırmak istiyorsanız 2K çözünürlükteki testleri göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.
    Yine seçilebilecek en yüksek grafik ayarlarında test edildi. Advanced Graphics Settings'deki ayarlar açık ve parametreli distance ayarları yaklaşık 70-75%'de. MSAA ve yansıma MSAA'sı çok gereklli olmadığından kapalı. Tek değişken Anti Aliasing ayarları; FHD ve 2K: FXAA 4K: AA Kapalı

GRAFİK AYARLARI:

ASUS GTX 980Ti STRIX İNCELEMESİ, OVERCLOCK PERFORMANSI VE OYUN TESTLERİ (Türkiye'de İlk ve Tek)  ASUS GTX 980Ti STRIX İNCELEMESİ, OVERCLOCK PERFORMANSI VE OYUN TESTLERİ (Türkiye'de İlk ve Tek)  ASUS GTX 980Ti STRIX İNCELEMESİ, OVERCLOCK PERFORMANSI VE OYUN TESTLERİ (Türkiye'de İlk ve Tek)  ASUS GTX 980Ti STRIX İNCELEMESİ, OVERCLOCK PERFORMANSI VE OYUN TESTLERİ (Türkiye'de İlk ve Tek)

SONUÇLAR:

Battlefield 4

Frostbite 3 motorunun gücü ve Dice ekibinin ekibinin tecrübesiyle ortaya çıkan gerek içerik gerek de grafik bakımından eskimek bilmeyen bir oyun Battlefield 4.
    Seçilebilecek en yüksek grafik ayarlarında test edildi. Tek değişken Anti Aliasing ayarları; FHD: 4X MSAA - 2K: 2X MSAA - 4K: Off

ORIGINDEN KAYNAKLANAN SEBEPLERDEN DOLAYI OYUNA GİREMEMEKTEYİM. EN KISA SÜREDE BATTLEFİELD 4 TESTİNİ DE PAYLAŞACAĞIM.

Middle Earth: Shadow Of Mordor

Özellikle, ultra texture kalitesini açmak için 6gb vram önermesiyle gündeme gelen bir oyun Shadow Of Mordor. Ama daha sonra yapılan incelemelerde abartılacak bir durum olmadığı anlaşıldı. Neyse ki GTX 980Ti de 6gb ve bu açıdan herhangi bir endişeniz olmasın.
    Oyundaki en yüksek ayarlar seçildi. Bu sefer Anti aliasing Tüm çözünürlüklerde açık ve FXAA (FXAA'dan başka bir seçenek yok) Yine Tomb Raider'daki gibi bu oyunda da öntanımlı ayarlar var ve Ultra öntanımlı ayara aldığınzda bile açılmayan bir özellik var: Diffuse+Specular Ambient Occlusion. Bunu açmak için de manuel olarak Grafik ayarlarından Ambient occlusion değerini High'dan Ultra'ya almanız gerekiyor. Bunu ultra öntanımlı ayara dahil etmemelerinin sebebi büyük ihtimalle her zaman devrede olmaması. Yani şöyle açıklayayım, Ambient Occlusion değeri High'da olursa Oyun sadece Diffuse AO'yu açıyor, Ultra olursa buna ek olarak Specular AO'yu da açıyor. Specular AO ise sadece yağmur yağarken yerdeki su birikintisi gibi yüzeylerdeki ışık ışımasında aktif rol oynuyor. Yani çok gerekli birşey değil ama ben her iki ayarla da test ettim.

GRAFİK AYARLARI:

SONUÇLAR:

Ryse

Grafikleriyle uzun süre gündemde kalan ve başarılı hikayesine rağmen monoton oynanışıyla oldukça eleştirilen bir oyun ryse. Amd kartlarda kötü performans verse de durum nvidia cephesinde daha iyi. Seçilebilecek en yüksek grafik ayarlarında test edildi. Super Sampling kapalı. Tek değişken Anti Aliasing ayarları; FHD ve 2K: Temporal AA - 4K: Off

GRAFİK AYARLARI:

SONUÇLAR:

Metro: Last Light

Kabul, bu oyunun optimizasyonu çok başarılı değil. Ama gerek hikayesi, gerek atmosferi gerek de grafikleri bakımından çok başarılı bir oyun.
    Seçilebilecek en yüksek grafik ayarlarında test edildi. Super Sampling AA ise 2K ve 4K'da kapalı. FHD'de 1X SSAA. (Super Sampling'i 1x yapınca normal MSAA metodu gibi köşe yumuşatıyor. 1.5x veya 2x seçince ise nvidia dsr gibi çözünürlüğü 1,5/2 katına çıkarıp render edip, sonra ekranda gösteriyor.)
    Testi oyunun başında yapmamın sebebi çok sayıda karakter ve animasyon, yansıma ve tesellation örneği olmasıdır.

GRAFİK AYARLARI:

SONUÇLAR:

TEstlerden sonra anladım ki ciddi birşekilde düzeltmiş 4A Games oyunun optimizasyon sıkıntısını. Resmen akıyor hiçbir sorun da yok. Fps de beklediğimden daha fazla geldi.

SES,SICAKLIK VE COIL WHINE

Fanlar 100% devirdeyken, ve kart 1521mhz OC'luyken 1 saatlik stress testi ve yukarıdaki oyun testleri boyunca 65 dereceyi geçmedi kart. 100% Fan devrindeyken de elbette ses seviyesi artıyor. Ama çok ilginçtir ki fanlar hala sessiz. Asus'un bu fan tasarımının patentini neden aldığını şimdi anladım. 100% devirdeyken fanların dönmesinden dolayı kaynaklanan ses çok az. Gürültünün büyük kısmı fanların, peteklere uyguladığı yüksek basınçlı havanın sürtünmesinden dolayı çıkıyor ve bu yüzden çıkan o yumuşak ses çok rahatsız etmiyor. Önceki kartım GTX 590'dı. Tek fanı vardı ve 95% devirdeyken şu anki sesden daha çok ses çıakrıyordu. Konsantre olup yazı yazılmıyordu. Ama şu an öyle bir sorun yok. Oyun oynarken kulaklık taktığım için hiçbir ses duyulmuyor. Kulaklıksız oynamayı denedim, hoparlörle oynarken bile ses kulağa çok az geliyor, rahatsız etmiyor hiç. Tabi şu an kasanın kapağı açık ve hemen monitörün yanında masada duruyor. Bunu normal şekilde masa altında kapakla beraber kullanacakların sesden dolayı telaş etmesine gerek yok. Sesin hiç duyulmadığı maksimum devir ise 55%. Devir ve sıcaklık tablosuna hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Gelelim Coil Whine sorununa, özellikle Gigabyte G1 GTX 980Ti modelini kullanan kullanıcılar çok rahatsız bu konuda. Ama ben inatla test etmeme rağmen hiçbir coil whine sesi duymadım. 2K Games oyunlarının başındaki introda fps çok abzürt 2000 fps leri buluyor. Ama çıt yok. Crysis 3, furmark, MSI kombustor, Windows Sistem derecelendirmesi yaptım. Hala çıt yok. Asus'un Super Alloy II Power bileşenleriyle vadettiğiyde buydu zaten. Ama bu iş biraz şans işi. Ben de şanslıymışım bu sefer.

İncelemem şu anlık bu kadar. İstediğiniz oyunlar varsa belirtmeniz yeterli. Steam kütüphanemde varsa deneyip sonuçları paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcatraz_tr -- 12 Şubat 2016; 20:23:38 >

• Benim , GTX 980 O.C edip referans GTX 980 Ti ayarına getirmiştim lakin bu versyon GTX 980 Ti yi GTX 980 ile yakalamak sadece LN2 ile mümkün belki su soğutma ilede yaklaşılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxıs -- 21 Eylül 2015; 18:07:54 >
  • Maxıs kullanıcısına yanıt
    Ben de zamanında çok araştırmıştım acaba 980 ne kadar zorlanırsa 980ti hizasına gelir diye ve bir site bulmuştum. Alman sitesi. PC Games Hardware gibi birşeydi. Sıvı soğutma ve custom biosla 1550-1600 mhz e çıkartmışlar anca o zaman yakalayabilmiş referans 980ti'ı. OC yaptıktan sonra stabil tutmak önemli asıl. Ki daha fazla ne kadar stabil tutulur orasını bilemiyorum
  • elinize sağlık hocam emek vermişsiniz. türkiyede ilk ve tek yazmışsınız ama 1-2 sitede daha gördüm ben 980ti strix incelemesini
  • El Valiente kullanıcısına yanıt
    aaa evet bugün technopat da inceleme videosunu yayınlamış. Ben yaklaşık 3-4 gündür hazırlıyorum incelemeyi. Haliyle hazırlarken yoktu hiçbir inceleme ortada. "Tek" ibaresini kaldırayım uygun bir zamanda en iyisi :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcatraz_tr

Ben de zamanında çok araştırmıştım acaba 980 ne kadar zorlanırsa 980ti hizasına gelir diye ve bir site bulmuştum. Alman sitesi. PC Games Hardware gibi birşeydi. Sıvı soğutma ve custom biosla 1550-1600 mhz e çıkartmışlar anca o zaman yakalayabilmiş referans 980ti'ı. OC yaptıktan sonra stabil tutmak önemli asıl. Ki daha fazla ne kadar stabil tutulur orasını bilemiyorum

Ben kartın kendi hava soğutmasını kullanıyorum ve aldığımdan beri 1500 MHZ de yük altında %59-60 fan hızında 68 derecede çalışıyor.

GTX 980 Ti Referans çok yakın bir performans veriyor.(6-7 FPS geride kalıyor)

1540 MHZ e kadar O.C edebiliyorum , yük altında fan hızı aynı sıcaklık 70 derecede kalıyor , bu hızda kafa kafaya geliyorlar lakin sınırına çok yaklaştığı için hoşuma gitmiyor 1500 MHZ de kullanıyorum bu yüzden.

İyi bir katma değer oluyor , 700-750 TL fark vermeden.

1640 MHZ yapılmıştı sıvı soğutma ile günlük kullanım standartlarına uygun kalıcak şekilde bulabilirsem paylaşırım.

-------------------------------------------

Fan hızını %100 tutmanızı tavsiye etmem , fanların ömrü açısından ve 1520 MHZ çok yüksek bir hız GTX 980 Ti için 1400 MHZ de kullanmanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxıs -- 21 Eylül 2015; 18:57:59 >

• alcatraz_tr A kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun sonunda ! İlerleyen saatlerde detaylıca incelerim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Inceleme icin tesekkurler hocam kart hakkinda bayaga arastirma yapmistiniz zaten gule gule kullanin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maxıs

Fan hızını %100 tutmanızı tavsiye etmem , fanların ömrü açısından ve 1520 MHZ çok yüksek bir hız GTX 980 Ti için 1400 MHZ de kullanmanızı öneririm.

Kartı günlük kullanımda Silent Mod'da tutuyorum zaten. OC Modunu oyunlarda ve Unreal 4'te kullanıyorum sadece. Fanlar da genellikle 75% devirde oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcatraz_tr -- 23 Eylül 2015; 12:36:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kac aydir 980ti Sli lar,titan x ler, custom sivi sogutmalar,Evga classifiedlardan sonra ala ala tek kart strix 980ti mi aldiniz yani ?

• güzel inceleme eline sağlık hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

Kac aydir 980ti Sli lar,titan x ler, custom sivi sogutmalar,Evga classifiedlardan sonra ala ala tek kart strix 980ti mi aldiniz yani ?

Planım zaten başta 980ti sli'ydı. Ve Strix 980ti düşünyordum en başından beri. Ama kullandığım programların sli desteği olmadığını farkedince ikincisine gerek kalmadı. Titan x düşünmek zaten saçma. Gereksiz bir kart. Classifield olayını bilmiyorum. Hiç sevmediğim bir seridir Custom Sıvı soğutma da hala var. Yapılacak eninde sonunda. Sadece uygun zaman bekleniyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcatraz_tr -- 23 Eylül 2015; 14:03:12 >

• alcatraz_tr A kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun iyi günlerde kullanın.
  • darkdevil35 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler..

• bunu beklemeyin zotac gtx 980ti amp ext al geç ben zotac kullanıyom bu kartada fark bindiriyo asus 980ti de bekleneni yapamadı :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2moon

bunu beklemeyin zotac gtx 980ti amp ext al geç ben zotac kullanıyom bu kartada fark bindiriyo asus 980ti de bekleneni yapamadı :/

Herhangi bir fark bindirdiği yok tabikide. Çok basit oc işlemleriyle frekensları yükseltmek mümkün ama Burada önemli olan bileşen kalitesi ve pcb. Bu konuda da Strix, AMP Extreme'e göre daha iyi. Ve Kütük gibi bir tipi de yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcatraz_tr -- 23 Eylül 2015; 18:14:18 >
  • dostum kartı kötüleyemem asus sonuçta ama kabul edilmesi gerekenler sadece gerçekler yoksa muhahalık bir olay yok ortada ^^ hayırlı olsun bu arada bu kartları 2 3 sene kullandığımda bana yetiyor sonuçta elbet yenisi ve daha iyisi çıkacak ^^
  • Hayırlı olsun ben Gtx 980 Strix sahibiyim denildiği gibi istediğimiz kadar oc yapalım normal bir Gtx 980 ti Strix (stok hız) ancak 10-15 fps altında oyun değerlerine ulaşıyordum.

Güzel kart ocli hali 3 yıl bazı oyunlar hariç 2k max detay götürür. Pascal gelmesine daha 1 küsür yıl var ve arada patlama yapacağı farkların ben pek aşırı olduğunu düşünmüyorum, bu yüzden sizi yeni seri gelsede bu kart uzun süre götürür.
  • # Ace # kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, karta oc yapınca ve 2K/4K'da Anti aliasing'i abanmayınca çok iyi sonuçlar elde ettim. Bu kadar iyi olacağını tahmin etmiyordum aslında özellikle de 4K'da. pascal da büyük performans artışının yanında ilk olmasından kaynaklanan sorunlar/problemler de olacağı rivayetleri dolanıyor. Pascal olmasa da pascaldan sonraki nesilde değiştiririm gibime geliyor.

• pascal bilmemde kart garanti süresince arızalanmadan 2 sene durmadan çalışsın yeter bana sonra isterse takla atsın 2 seneye yenisi çıkınca alırız ama garantisini doldursun yeter ^^
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.