Şimdi Ara

Asus Gtx 770 oc Vrm Sıcaklık Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
3.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İki önce kullanmaya başladığım asus 770 dc ıı oc model kartımda 320.49 whql yüklü ve oc siz yani fabrika çıkışlı halde stress testi yaptığımda dikkatimi çeken bir nokta oldu kartın gpu sıcaklığı 60 c iken valleyde fps düşmesi meydana gelince ilk önce sürücüden şüphelendim ama boşta gpu-z de okuduğum vrm sıcaklığı 46 c idi sonra valley çalıştırınca fps düştüğü anda baktığımda vram sıcaklığının 84 c olduğunu gördüm açıkcası kartı iade etmeyi düşünüyorum ve son olarak sizlere danışmayı düşündüm örnek olarak gpu-z render testinden bir kaç ss atmak istiyorum daha sağlıklı olması açısından;

Boşta ve yükte belirli aralıklarla aldığım ssler

Valleyde daha da çıkıyor vrm sıcaklığı ve 84 c pik yaptığını görünce kartın arızalı olduğunu düşünüyorum kullanalı iki gün oldu 1 hafta önce almıştım.Yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 6 Temmuz 2013; 1:04:58 >

• Arkadaşlar sorun acil eğer sizlere de sıcaklık yüksek geliyorsa iade hakkım var bu şekilde açıkcası kullanmak istemiyorum gpu 60 c iken vrm 84 olması size de garip gelmiyor mu ss lerde 84 c olamadığına bakmayın valleyde ulaşıyor 10 dk içinde.Oyunlarda daha deneyemedim bile bu yüzden gerçi benzer sonuçları yine alırım ama kartı gümletmek istemiyorum açıkcası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 5 Temmuz 2013; 21:30:01 >
  • asus un baska bir dcu 2 kartinda da ayni sorunun oldugunu duymustum.stres testlerinde vrm ler asiri isiniyor.oyunlarda pek bir sorun teskil etmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim sorunlu bir ürün ister ki iade edip farklı bişeyler alabilirsin .
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur88

İki önce kullanmaya başladığım asus 770 dc ıı oc model kartımda 320.49 whql yüklü ve oc siz yani fabrika çıkışlı halde stress testi yaptığımda dikkatimi çeken bir nokta oldu kartın gpu sıcaklığı 60 c iken valleyde fps düşmesi meydana gelince ilk önce sürücüden şüphelendim ama boşta gpu-z de okuduğum vrm sıcaklığı 46 c idi sonra valley çalıştırınca fps düştüğü anda baktığımda vram sıcaklığının 84 c olduğunu gördüm açıkcası kartı iade etmeyi düşünüyorum ve son olarak sizlere danışmayı düşündüm örnek olarak gpu-z render testinden bir kaç ss atmak istiyorum daha sağlıklı olması açısından;

Boşta ve yükte belirli aralıklarla aldığım ssler

Valleyde daha da çıkıyor vrm sıcaklığı ve 84 c pik yaptığını görünce kartın arızalı olduğunu düşünüyorum kullanalı iki gün oldu 1 hafta önce almıştım.Yorumlarınızı bekliyorum.

Fan ayarlarını kendin mi yaptın bende 63 derecede %28 çalışıyor fanlar ?

• Ve bende VRM temperature bölümü yok , neden öyle?
    GTX 670 DCU2
  •  Asus Gtx 770 oc Vrm Sıcaklık Sorunu

Normalde vrm sıcaklıgınında gözükmesi gerekmez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih54102 -- 5 Temmuz 2013; 22:03:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    xfx 6950 ve MSI Afterburner...
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih54102

670 kullanırken bende de gözükmüyordu 700 serisinde var herhalde ayrıca fan otoda oc de yapılmadı boşta vrm 46 yüke alınca hızla yükseliyor 70 üstüne 84 c pik yapıyor vrm temp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 5 Temmuz 2013; 22:43:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fatih54102

670 kullanırken bende de gözükmüyordu 700 serisinde var herhalde ayrıca fan otoda oc de yapılmadı boşta vrm 46 yüke alınca hızla yükseliyor 70 üstüne 84 c pik yapıyor vrm temp

bendede gtx 770 var fakat farklı bır marka.
    bendede gpu-z de v-ram sıcaklıklarını göstermiyor. Sapphire hd 7950'im de vardı mesela.
    üretici firmaların kartın üstüne koydukları yonga setleri ; daha doğrusu ısı sensörü varmış asus gtx 770 de.

bence kartı iade ediniz.
    hayra alamet değil gpu dan daha da sıcak olması v-ramlerin.

• Aslında vramler değil vrm(voltaj düzenleyici fazın sıcaklığı diye yazıyor gpu-z de) sıcaklık yüksek biraz önce 326.01 kurdum şimdide max 77 gösterdi vrm temp 3 tur heaven 4.0 sonrası bir driver ile 7 c düştü aynı fan hızında.Kartın çıkış tarafına doğru hava daha sıcak üflüyor diğer fan daha soğuk şimdi baktım pcb sine çıkış tarafında vrm yongaları bulunmuyor sıcak olan kısım iyi soğutulamıyor ayrıca fan hızı maxa alsam bir 3500 rpm okunuyor bir 3300 rpm açıkcası neden kaynaklanıyor çözemedim.
  • quote:

Aslında vramler değil vrm(voltaj düzenleyici fazın sıcaklığı diye yazıyor gpu-z de) sıcaklık yüksek biraz önce 326.01 kurdum şimdide max 77 gösterdi vrm temp 3 tur heaven 4.0 sonrası bir driver ile 7 c düştü aynı fan hızında.Kartın çıkış tarafına doğru hava daha sıcak üflüyor diğer fan daha soğuk şimdi baktım pcb sine çıkış tarafında vrm yongaları bulunmuyor sıcak olan kısım iyi soğutulamıyor ayrıca fan hızı maxa alsam bir 3500 rpm okunuyor bir 3300 rpm açıkcası neden kaynaklanıyor çözemedim.

canım arkadaşım bence iade edin kartı.
    yerınede 4 gb lık gıgabayte gtx 770 alın.
  • Vatandan almıştım kartı gıga da satmıyor para iadesi alabiliyor muyuz yoksa çek mi çek olursa gıga almayacağıma göre lıghtnıng gelince orada kullanmam gerekecek.Teşekkür ederim ilginiz için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 6 Temmuz 2013; 0:53:14 >
  • hocam gigabyte'in bu windforce modelini hiç kullanmadım, kullanan arkadaşım da olmadı. sadece forumlarda okuyordum, gerçekten de directcuII 'ye göre ve lightning'e göre daha mı iyi?
  • quote:

Vatandan almıştım kartı gıga da satmıyor para iadesi alabiliyor muyuz yoksa çek mi çek olursa gıga almayacağıma göre lıghtnıng gelince orada kullanmam gerekecek.Teşekkür ederim ilginiz için.

para ıadesı talep edın. bakalım ne dıyecekler.
    olmadı msi lig 4 gb lık çıkınca vatanda satılır onu alırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: InsectKin

hocam gigabyte'in bu windforce modelini hiç kullanmadım, kullanan arkadaşım da olmadı. sadece forumlarda okuyordum, gerçekten de directcuII 'ye göre ve lightning'e göre daha mı iyi?

fiyat ve performans olarak daha ıyi.
    garanti 3 sene.
    msi servise gore daha iyi servisi.
    ama illa msi lig kafaya taktıysanız onu alınız.
    tam bir f/p ürünü.
  • Teşekkür ederim daha doğru düzgün lıghtnıng piyasada yok gerçi sordurdum ama vatana iki adet geldiğini ve satıldığını ayrıca yeni gelecek olanların süresini bilemediklerini söylediler yoksa açıkcası msı lıghtnıng alacaktım 4 gb çıkar mı bilemiyorum ama 2 gb da idare eder beni sanırım 680 lıghtnınge 4 gb çıkmadı buna da pek çıkar gibi durmuyor çıksa bile ülkemize gelmesi epey sürer herhalde.
  • Biraz önce tekrar default halde test ettim vrm sıcaklığı 84 c çıktı heavende ve ekranda çizgiler oluşmaya başladı stok hızlarda asusa yakışmadı bu karttaki durum gerçi bana denk gelmiş olabilir ama vrm gibi kartın kalbinin bu denli sıcak olması gpu ya göre kartın ömrünün kısa olacağına işaret gibi açıkcası kart iadelik oldu benim gözümde umarım msı lıghtnıng çabuk gelir
  • quote:

Biraz önce tekrar default halde test ettim vrm sıcaklığı 84 c çıktı heavende ve ekranda çizgiler oluşmaya başladı stok hızlarda asusa yakışmadı bu karttaki durum gerçi bana denk gelmiş olabilir ama vrm gibi kartın kalbinin bu denli sıcak olması gpu ya göre kartın ömrünün kısa olacağına işaret gibi açıkcası kart iadelik oldu benim gözümde umarım msı lıghtnıng çabuk gelir

aynı karttan bır tane daha ısteyıp denıyebılrısınız

işallah hersey gönlünüzce olur.
  • Teşekkürler gerçi saçma da olsa bir tezim var sanki anakart üreticisi ile ekran kartının üreticisi aynı olunca daha stabil oluyor gibi yani şu an msı anakart kullanıyorum ve büyük ihtimalle msı ekran kartına geçeceğim belki dediğiniz gibi yapar aynı kart ile değiştiririm
  • quote:

bir tezim var sanki anakart üreticisi ile ekran kartının üreticisi aynı olunca daha stabil oluyor

Ben böyle birşey olduğunu düşünmüyorum.

Kartı geri götürün, bir tane daha alın aynısından. Yine aynı durum olursa, iade edip kupon alın.

Lightning gelince o'ndan alırsınız. Ayrıca Lightning'de 4GB çıkmaz, GTX680 için gelmemişti 4GB.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.