Arkadaşlar asus g50 vt-x5 notebook var elimde. Normalde işlemcisi İntel Core 2 Duo p7450 2.13 gHz . Bilgisayar da bir program var Direct Console 2 diye bu program sayesinde;
Yapıyorum fakat bunu yaptığım zaman işlemcinin yükselmesi saat hızı vs. bunların yükselmesi gerekmez mi? Mesela overclock moduna geç diyorum. İşlemci yine 2.13 gHz de kalıyor. Bunun artması gerekmez mi sizce? Ben mi yanlış biliyorum Bu arada PC ye windows 7 yükledim. Driverlarını falan yükledim sitesinden fakat bios driverlarını tam yükleyemedim sanırım.İndiriyorum içinden bir dosya çıkıyor onu da nereye atıcamı bilmiyorum. Sorun driverlarda olabilir mi sizce.
Bu konuda bilenlerden yardım istiyorum Teşekkürler...
Öncelikle BİOS driver diye birşey olmaz. Eğer bilmiyorsanız bios ilgili birşeyleri kurcalamayınız. Muhtemelen uğraştıınız şey bios güncellemesidir. Yanlış bir işlemde bilgisayarı kaybedebilirsiniz. Ayrıca birçok laptop işlemcisi overclock yapmaya müsait değildir, eğer program orijinal değilse kurcalamayınız derim.
Amerikadaki bestbuy için üretilmiş versiyondur bu laptop ve Türkiye'de daha önce satıldımı emin değilim. geçen sene best buydan almıştım.
Direct console otomatik olarak arttırır işlemci hızlarını biostan değişiklik yapma şansın yok. windows altında gözükmesede turbo mode 2.3 civarı extreme ise 2.5 civarı bir değere çıkartıyor.
Bios driveri dediklerin asus sitesinde chipset driver olarak geçenler ise win7 onlara gerek duymuyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Mech.Engineer
Öncelikle BİOS driver diye birşey olmaz. Eğer bilmiyorsanız bios ilgili birşeyleri kurcalamayınız. Muhtemelen uğraştıınız şey bios güncellemesidir. Yanlış bir işlemde bilgisayarı kaybedebilirsiniz. Ayrıca birçok laptop işlemcisi overclock yapmaya müsait değildir, eğer program orijinal değilse kurcalamayınız derim.
Pardon ben yanlış anlatmışım Bios Driver diyince chipsetten bahsetmek istemiştim.İşte burda bakın
Zaten ben yazıda belirttiğim diğer overclock yapmakla işim yok bios la falan uğraşmakla.Demek istediğim chipset driverlar ile ilgiliydi sitede verdiğim driverlar. başka bir overclock yöntemiyle işim olmaz zaten onu bende biliyorum sadece bilgisayar da program var Direct Console 2 diye bunun sayesinde yapabiliyorsun. Program orjinal kendi programı