Şimdi Ara

ASUS F8 KULLANICILARI DERNEĞİ (88. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.821
Cevap
4
Favori
79.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende F8SR notebook var. Bu cihaza 500 gb hard disk takılı olmasına rağmen 160 gb görüyor. Bios güncellemesi yaptım. 303 versiyonu varmış ama ona rağmen hala sorun devam ediyor. Sebebi ne olabilir. Teşekkürler.
  • Duygulandım bu foruma girince zamanında ne uğraşmıştık F8'le bu mesajıda F8'den yazıyorum zaten artık yavaş yavaş yeni notebook bakacağım kendime ama son kez win8 'i denemek istiyorum F8'de bakalım kurunca görüşlerimi bildiririm
  • benim notebook 2 hafta önce chipset yaktı geçenlerde tamir ettirdim. 5 yaşında hâlâ taş gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.F. ASLAN

benim notebook 2 hafta önce chipset yaktı geçenlerde tamir ettirdim. 5 yaşında hâlâ taş gibi

Rica etsem biraz detaylı anlatabilir misin?
    Bizde de böyle bir sorun olursa yapmamız gereken vs...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 06_EMRE

quote:

benim notebook 2 hafta önce chipset yaktı geçenlerde tamir ettirdim. 5 yaşında hâlâ taş gibi

açıkçası zaten chipset yandıktan sonra birşey yapamazsın. açmaya ısrar edilse daha büyük hasara sebep olur mu onu bilmiyorum.

ben ilk başta ekran kartının yandığını zannettim. çünkü oc'li oyun oynayıp bilgisayarı kapattıktan sonra bir dahaki açılışta sorun oluştu. oc.'yi fazla kaçırınca bazen ekranda oluşan tuhaf renkler bilgisayar açılırken çok daha yoğun bir şekilde oluşuyordu.

bizim bu konuda yapabileceğimiz birşey olduğunu zannetmiyorum. küçük ölçekli notebook tamircilerinin yapabileceği bir iş de değil zaten. çünkü anakart üzerine chipset'in lehimlenmesi lehim makinesiyle olmuyor.

teknik servise de yaptırmayın çünkü tamir etmezler; komple anakartı değiştirirler, maliyetini de tahmin edersiniz

ben bu işlerle uğraşan bir arkadaşıma verdim o da bu problem için yapabileceği birşey olmadığından başka bir yere yaptırdı. nereye yaptırdığını bilmiyorum.

• quote:

quote:

quote:

açıkçası zaten chipset yandıktan sonra birşey yapamazsın. açmaya ısrar edilse daha büyük hasara sebep olur mu onu bilmiyorum.

ben ilk başta ekran kartının yandığını zannettim. çünkü oc'li oyun oynayıp bilgisayarı kapattıktan sonra bir dahaki açılışta sorun oluştu. oc.'yi fazla kaçırınca bazen ekranda oluşan tuhaf renkler bilgisayar açılırken çok daha yoğun bir şekilde oluşuyordu.

bizim bu konuda yapabileceğimiz birşey olduğunu zannetmiyorum. küçük ölçekli notebook tamircilerinin yapabileceği bir iş de değil zaten. çünkü anakart üzerine chipset'in lehimlenmesi lehim makinesiyle olmuyor.

teknik servise de yaptırmayın çünkü tamir etmezler; komple anakartı değiştirirler, maliyetini de tahmin edersiniz

ben bu işlerle uğraşan bir arkadaşıma verdim o da bu problem için yapabileceği birşey olmadığından başka bir yere yaptırdı. nereye yaptırdığını bilmiyorum.

Soğuk lehim denen olay oluşuyor chipset üzerinde yani ısınıp soğumaktan lehimlerin bazıları kırılıyor,bunun yöntemi fırınlamak kısaca chipset üzerine ısı vererek lehimlerin yeniden kaynamasını sağlamak ama maalesef kalıcı çözüm değil onun yerine senin yaptırdığın gibi yeniden lehim topları dizerek makineye yaptırmak daha mantıklı
    Asus'un f3 ve acer'in 5000 li serilerinin kronik sorunudur(chipset yanması ve gpu sorunu) bunun en büyük kaynağı aşırı ısıdır bizde laptopa OC ile yüklendiğimiz için uzun vadede sorun oluştuğunu zannediyorum.Aslında bana göre intelin pm 965 serilerinde sorun var ama intel kabul etmedi.(Kabul etse ne değişecekti sanki).
    Not:Dünya çapında Nvidia G84(9500m GS) ve G86 gpularında sorun olduğunu kabul etti ama nedense TR gelenler sapasağlam olduğu varsayıldı.

• Arkadaşlar F8 termal macunlarını yenileyen oldu mu hiç?
     ASUS F8 KULLANICILARI DERNEĞİ
  • ben yenilemedim ama hâlâ daha bi problem yok.

• quote:

Arkadaşlar F8 termal macunlarını yenileyen oldu mu hiç?

ben termal macunları yeniledim ama onuda biraz dışına kaçırdım inşallah bir sorun olmaz macunları yenileyeli 15 gün falan oldu bi sorun yok makine çalışıyor ancak, ben eski performansı alamıyorum f8 den, önceden hemen hemen bütün oyunları oynardım ancak şimdi en düşük bir oyunu bile oynasam ekranın renkleri birbirine karışıyor ama oyun haricinde makinede bi sorun yok sadece oyun oynarken atıyor her oyunda yapıyor bunu bilgisayarcıya götürdüm bişey yok dedi win 7 kasar diye xp kurmuş bende orjinal vistayı kurdum bütün yazılım araçlarını yükledim ama hala oyun oynayamıyorum bu neden oldu bilemiyorum, bu konuda yardımcı olan olursa çok memnun olurum yani açıkçası f8 den aşırı derecede performans sorunları yaşıyorum ya ekran kartı bozuldu yada işlemci bozuldu bilemiyorum.

• oc yapınca bazen renkler karıştığı gibi mi karışıyor? öyleyse geri dönüşümü olacağını zannetmiyorum.

bi de ankara'da notebook tamiri yapan biryer önerebilecek olan var mı?

notebook'un güç girişi yandı artık güç kaynağından güç alamıyor. çalışmasında problem yok; sarjla çalışıyor.

• quote:

oc yapınca bazen renkler karıştığı gibi mi karışıyor? öyleyse geri dönüşümü olacağını zannetmiyorum.

bi de ankara'da notebook tamiri yapan biryer önerebilecek olan var mı?

notebook'un güç girişi yandı artık güç kaynağından güç alamıyor. çalışmasında problem yok; sarjla çalışıyor.

yani daha önce bende oc yaptım ama hiç atmadı renkler karışmadı onu bilmiyorum. şimdi ama nokta nokta karışıyor renkler birbirine karışıp sesde geliyor işte takılma sesi geliyor.

ankarada asusun servisi vardı ama pahalımı olur
  • aman hocam arabayı bile yetkili servise götürmüyorum bana şimdi öyle bir fiyat çekerler ki satsam belki o fiyata gider.

renk karışması tam dediğin gibi oluyor oc yapınca. şöyle birşey dene, hafif oc yaparak kullan olmazsa bu sefer biraz hız azaltarak (mesela 440mhz-380 mhz gibi) kullan bakalım nasıl olacak. ben ağır oyun oynarken genelde 600mhz-500mhz kullanıyorum. renk karışması çok nadir oluyor.

yaklaşık 2 ay önce anakartdaki bi çip yanmıştı o zaman daha bilgisayar açılmadan renkler karışıyordu, belki benzer durum olabilir. öyleyse zamanla problem artar zaten.

• problem zamanla artıyor zaten 1-2 ay önce oyun oynarken hatta masa üstündeyken bilgisayarıma bile tıklatınca makine kilitleniyordu işlemci %2 den yukarı çıkmıyordu reset atıyordu makine açılırken mavi ekran çıkıyordu. şimdi kilitlenme sorunu halloldu makine rahat çalışıyor ama oyunda kilitleniyor o çıkan sesi tarif edemiyorum hiç olmazdı oc de yaptım hafifte yaptım kökledimde ayrıca oynadığım oyunun çözünürlüğünü de düşürdüm ama sonuç aynı. aşırı ısınmadan dolayı oluyor desem çokda ısınmıyor ki zaten sanmıyorum ama olabilir mi?
  • hw monitor açıkken oyun oyna, arada bir simgeye indirip sıcaklıkları kontrol et, bakalım en çok kaça çıkıyor?

• Ekran kartı çipiniz gidiyor(GPU)
    Zamanında Nvidia G84 ve G86 gpularında sorun olduğunu kabul etmişti Dünya genelinde bütün Gpuları toplattılar(TR hariç)
    Isıtma yöntemi işe yarabilir.
    A.Faruk hocam uzun zamandır görüşemiyoruz son olarak Trabzondaydın sen şimdi Ankara falan anlayamadım.
  • quote:

Ekran kartı çipiniz gidiyor(GPU)
    Zamanında Nvidia G84 ve G86 gpularında sorun olduğunu kabul etmişti Dünya genelinde bütün Gpuları toplattılar(TR hariç)
    A.Faruk hocam uzun zamandır görüşemiyoruz son olarak Trabzondaydın sen şimdi Ankara falan anlayamadım.

trabzon(memleket sayılır)-kayseri-ankara

edit: g84 çipi ekran kartı üzerinde değil mi? benimki yandığında yaptırdığım yer anakart üzerinde olduğunu söylemişti.(120 tl'ye mal oldu)
    müsait bir vaktimde adresini öğrenip şimdiki arızasını yine oraya yaptırmayı düşünüyorum zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 14 Eylül 2012; 12:51:09 >

• oyunu açtım 2-3 dk. oynayıp simgeye indirip sıcaklıklara bakacaktım ancak buna fırsat kalmadı 2 dk içinde takıldı oyundan attı makine serious sam 3 oynuyordum yani makine fazla ısınmıyor hemen atıyor öyle kalıyor maus bile hareket etmiyor. 2-3 dk da öyle bekliyor sonra crash dump ekranı geliyor (mavi ekran çıkıp) reset atıyor kendiliğinden

EMRE hocam sizin dediğiniz ısıtma yöntemi ne oluyor bu benim yapabileceğim bişey mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mauselaus

oyunu açtım 2-3 dk. oynayıp simgeye indirip sıcaklıklara bakacaktım ancak buna fırsat kalmadı 2 dk içinde takıldı oyundan attı makine serious sam 3 oynuyordum yani makine fazla ısınmıyor hemen atıyor öyle kalıyor maus bile hareket etmiyor. 2-3 dk da öyle bekliyor sonra crash dump ekranı geliyor (mavi ekran çıkıp) reset atıyor kendiliğinden

EMRE hocam sizin dediğiniz ısıtma yöntemi ne oluyor bu benim yapabileceğim bişey mi?

Hocam ekran kartında macun var demi
    Bence hocam siz bişeyleri yanlış yaptınız tam oturmamış olabilir soğutucu
  • quote:

quote:

Ekran kartı çipiniz gidiyor(GPU)

trabzon(memleket sayılır)-kayseri-ankara

edit: g84 çipi ekran kartı üzerinde değil mi? benimki yandığında yaptırdığım yer anakart üzerinde olduğunu söylemişti.(120 tl'ye mal oldu)
    müsait bir vaktimde adresini öğrenip şimdiki arızasını yine oraya yaptırmayı düşünüyorum zaten.

Hocam senin (Büyük ihtimal kuzey)köprü bozulmuştur,aslında bizde nasıl ekran kartı fire vermedi diye düşünüyorum.POwer socket değişimi serviste 140tl idi yanlış hatırlamıyorsam

• Soğutucusuz soğutucu ile 6-7 derece düşer.
  • 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.