benim sıcaklık tavan yapmaya başladı bu aralar 85 leri zorlamaya başladı acaba bi termal macun sürsek düşer mi sıcaklıklar
dur şimdi aklıma karpuz kabuğu düşürme
hava sıcaklıklarındandır. en son ne zaman fanı temizledin?
3 ay önce falan ama en az 3 saat fanı tam gaz çalıştırdım masanın üstünde
önce fanı temizlemeden orthos'u 10dk çalıştır sıcaklığa bak. sonra fanı temizleyip bak; bence 3-4 derece azalır. çünkü ben de 3-4 ay sonra temizledim bayağı fark etti.
bu termal macunu sürerken taşırırsak herhangi bir problem olurmu sonuçta soğutucuyu yerleştirirken az da olsa taşacak
işlemcinin voltajı düşürdün mü bu arada
quote:
Orijinalden alıntı: frisby06
işlemcinin voltajı düşürdün mü bu arada
düşürebildim.
termal macun da bildiğim kadarıyla iletken değil. araştırmak lazım.
Peki voltajlarin bir etkisi oldu mu valla bende hic olmadi
quote:
valla hiç test etmedim.
quote:
Orijinalden alıntı: ahmt_frk_asln
quote:
valla hiç test etmedim.
oluyor hocam yük altındayken 5-6 derece azalma oldu
artırmadığını düşünüyorum vga nın bıosunu değiştirmiyor sadece windowsa kartı 8600m gts olarak tanıtıyor istersen 8600m gt olarak tanıtmak da mümükün aynı chipseti kullanan vgalar arasında seçim yapabiliyorsun mesela bizimki g84 gpu su bu gpu yu kullanan bütün kartları tanıtabilirsin dikkatimi bişey çekti masaüstü driverları uymaya başladı mobile driverlar uymamaya başladı windowsa 8600m gts tanıttıktan sonra
artırmadığını düşünüyorum vga nın bıosunu değiştirmiyor sadece windowsa kartı 8600m gts olarak tanıtıyor istersen 8600m gt olarak tanıtmak da mümükün aynı chipseti kullanan vgalar arasında seçim yapabiliyorsun mesela bizimki g84 gpu su bu gpu yu kullanan bütün kartları tanıtabilirsin dikkatimi bişey çekti masaüstü driverları uymaya başladı mobile driverlar uymamaya başladı windowsa 8600m gts tanıttıktan sonra
tanıttığın ekranı koyabilir misin? şimdilik oc işleriyle uğraşmama gerek olacak oyunum yok ama merak ettim. hele bi gta5 çıksın basarım oc'yi.
arkadaşlar bizim orjinal makine ile extra bi sogutucu vs olmadan en stabil ekran kartı oc degerleri nedir ufaktan yapamaya başlayacam heralde bi de kompresorle hava ufletsem fana ve ızgaralarin arasına bi sorun olur mu?
tanıttığın ekranı koyabilir misin? şimdilik oc işleriyle uğraşmama gerek olacak oyunum yok ama merak ettim. hele bi gta5 çıksın basarım oc'yi.
bi ara koyarim enreka sende al bitane sogutucu yav ben artik 620 520 degerlerinde kullaniyorum al eline bi tornavida ac icini temizle cok korkulacak bisey degil
quote:
Orijinalden alıntı: enreka_tr
arkadaşlar bizim orjinal makine ile extra bi sogutucu vs olmadan en stabil ekran kartı oc degerleri nedir ufaktan yapamaya başlayacam heralde bi de kompresorle hava ufletsem fana ve ızgaralarin arasına bi sorun olur mu?
hiç bir sorun olmaz da eğer ilk defa temizleyeceksen toz yumaklarının fanı sökmeden çıkacağını hiç zannetmem.
oc için msi after burner'ı kur ve değerleri sonuna kadar aç. zaten 620-520 değerlerine kadar izin veriyor. yani %30. ben genelde 600-500 kullanıyorum.
8600m gts olarak tanıtıp daha yüksek frekansara da çıkılıyor ama önümüzdeki 1-2 ay ben deneyemem. frisby bakıyordu en son.
bu arada nvidia çok iddialı yeni bir driver serisi sürdü ortalığa. şimdilik 257.15 beta var. indirdikten sonra deneyip sonuçları yazarım.
Dun gordum driveri ama bizde ise yaramaz bence
sogutucular 3-5 derece farkettieiyo diye biliyorum bizim konuda deil miydi o muhabbet pahalı bişi deil ya 15-20 lira ama faydası ne ki 3-5derece soguttuktan sonra