Şimdi Ara

ASUS F3Jc ORTAK PAYLAŞIM ALANI(İnceleme,öneri ve sorunlarınız) (131. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.696
Cevap
2
Favori
183.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar ,
    asus f3jc ile ilgili sorunumu önceki sayfalarda araştırmaktan kafayı yiyeceğim hala bi çözüm bulamadım dolayısıyla kusura bakmayın artık acilen yardımlarınızı bekliyorum...
    sorunuma gelince bilgisayarda çok rahatsız edici yavaşlamalar donmalar ses cızırtıları ve takılmaları meydana geldi çok basit oyunlarda bile donuyor çok basit oyun diyorum çünkü yeğenim için yüklediğim basit oyunlardan ( zuma, 20mb lık yarış oyunu vs.) bahsediyorum sistem gereksinimini karşılayan oyunlarda da dolayısıyla aynı sorun var bu sorun yüzünden 2 defa format attım 3. de win 7 kurdum dahada arttı gibi sorunum tüm driver ları eksiksiz kurdum makinada ısınma sorunu yok fanını yeni temizledim ayrıca laptop soğutucu kullanıyorum bilmiyorum ne yapmam gerek lütfen yardımcı olun.
    makinada değişen sadece ram var 2gb a çıkardım.
    ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim..
  • Sizin sorununuz büyük ihtimalle ram den kaynaklanıyor.Eski ram leriniz duruyorsa onları takıp donma olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.Yada 2slotta da ram mevcutsa birisini çıkartarak sorun varmı diye de kontrol edebilirsiniz.

    Ayrıca bios güncellemesi yapmadıysanız yapmanızı öneririm.Tabi nasıl güncellendiğine iyi bakmak ve doğru uygulamak gerekir
  • bios güncellemesini de yaptım sorun düzelirmi diye ama fayda etmedi ram leri bi deneyeyim ram ler 1 er gb kingston marka ve iki slotta bi deneyeyim dediğinizi teşekkürler.
  • malesef sorun düzelmedi :(
    dediğiniz gibi ram lerden birini çıkartıp denedim sonra diğer slota bir tane takarak denedim acaba slottamı sorun var diye olmadı sonra eski 512 lik ram leri taktım dahada kötü oldu başka bi öneriniz varmı????

    zaten sorun son beş altı aydır var ram leri yaklaşık birbuçuk sene önce değiştirmiştim yani ram lerle ilgili bi sorun olmasa gerek diye düşünüyorum

    başka fikri olan arkadaşlar da varsa lütfen yardımcı olursanız sevinirim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysfdurak

    dostlar xpden win 7 64bite geçtim fonksiyon tuşları Fn tuşunu çalıştıramadım ne yapmalıyım



    aynı sorun ve bluetooth sorunu bende de mevcut
    çözümü bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
    tess.
  • Arkadaşlar Benim f3jc var 2-3 yıldır kullanıyorum.
    Laptobumdan ses çıkmıyor.
    Hoperlörde problem yok.açıyorum bir müzik laptoptan ses çıkmıyor ama öndeki iki delikten ses kısmına dışarıdan hoperlör taktığımda sesi dışarıya veriyor.ve şöyle bir şey var taktğım delikte sürekli kırmızı ışık yanıyor.sanki dışarıdan hoperlör takılmış gibi içeride takılı sürekli temas eden bir şey var diye düşünüyorum.sizlerde de normalde kırmızı ışık yanıyor mu?bunu nasıl çözebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim
  • arkadaşım ben 5 yıl bu laptobu kullandım taaki 1 ay öncesine kadar. Senin sorunun aynen dediğin gibi takılı bişey algılıyor laptop. Benim de başıma gelmişti zamanında ve garantisi vardı servise gönderdim yapıp gönderdiler. f3jcde genelde bu sorun ortaya çıkabiliyor ve o kırmızı ışık servisten geldikten sonra da yanıyordu bende ve ses çıkışı düzelmişti yani kırmızı ışık önemli değil. Sana tavsiyem herhangi bi laptop tamircisine götür ve yaptır. Fazla bi masraf olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: delcebopiero

    arkadaşım ben 5 yıl bu laptobu kullandım taaki 1 ay öncesine kadar. Senin sorunun aynen dediğin gibi takılı bişey algılıyor laptop. Benim de başıma gelmişti zamanında ve garantisi vardı servise gönderdim yapıp gönderdiler. f3jcde genelde bu sorun ortaya çıkabiliyor ve o kırmızı ışık servisten geldikten sonra da yanıyordu bende ve ses çıkışı düzelmişti yani kırmızı ışık önemli değil. Sana tavsiyem herhangi bi laptop tamircisine götür ve yaptır. Fazla bi masraf olmaz.


    öyle mi?
    teşekkür ederim hocam.
    Acaba problem nedir benim garanti süreside dolmuş kendimde söküp yapabilrim..sorun ne olabilir sizce.
    eğer o konuda yardımcı olabilekseniz söyleyin sökerim ben ha eğer yoksa bilginiz ben tamircie götüriim




  • Herkese iyi geceler :) konuyu hortlatmış gibi olucam ama başka konu açmak istemedim..

    İlk çıktığından beri f3jc kullanmaktayım ve 1 hafta öncesine kadar hiçbir sorun yaşamamıştım..Kısacası bilgisayarım öldü :( umarım yardımcı olabilecek birileri çıkar ve tekrar yaşama döndürebilirim bilgisayarımı :)

    2-3 ay kadar önce sol menteşede sorun yaşadım.Alt kasa kırıldı (menteşeyi tutan yer) ama önemsemedim bir süre daha kullanırım dedim.Daha sonra açma tuşuna bastığımda pc açılmamaya başladı.Sorunun vga kablosundan olduğunu farkettim.Vga kablosunu çıkarıp power tuşuna bastığımda pc açılıyordu :) bir süre daha böyle devam ederim dedim yine :) Bu sorunların çözümü basit asıl sorunuma geleyim..

    Geçen hafta dükkana gittim her zamanki gibi bilgisayarı açtım diğer işlerimle ilgilenmeye başladım.Bir süre sonra pc ye baktım kapalıydı ve vga kablosunu çıkarmama rağmen açılmıyordu.Takılı bütün usb aygıtları çıkarınca çalışmaya başladı ve çalışınca tekrar fareyi taktım ve takmamla tekrar kapanması bir oldu.Fareyi söküp usb girişinin içine bakınca birde ne göreyim dağılmış tamamen..Neyse dedim giden 1 usb portu olsun diğerine takıp pc yi açtım.Windows açıldı ama 1-2 dk sonra bluetouth wireless ve cd romun ışıkları yanıp sönüyor ekranda görüntü yok hdd den sesler geliyor.. Kapatıp tekrar açtım ama aynı sorun devam ediyor.Hdd yi başka pc de denedim cdrom u söktüm ram leri değiştirdim wirelees ı söktüm ama yinede sorun devam ediyordu..Az önce usb portunda kısa devre olabileceği aklıma geldi ve anakartı söktüm..Bahsettiğim usb portu kararmış. Sorunun bu usb portundan olabileceğini düşünüyorum..Usb portunu sökecektim ama evde havya bulamadım ve sizinde düşüncelerinizi almak istedim.

    Sizce ne yapayım usb portunu sökeyim mi :) Pc zaten şu anda ölü durumda çalışmıyor sökünce çalışmasa da üzülmem :) bu arada arızalı olan usb portu arkada üst üste 2 tane olan..




  • Geçmiş olsun. Bende de vardı. Ancak çok eski bir model olduğundan artık kullanıcısınında kalmadığını düşünüyordum. Maaşallah siz iyi kullanmışsınız. Hele hele sol menteşe problemi varken. Asus f3 serisinin genel problemleri kasanın kolay kırılması, menteşenin sertleşmesi, lcd inverterinin arızalanması, ana kartın uzun kullanımlara dayanıklı olmaması (yani 3 sene üstünde çatır çatır problem çıkarıyor) v.b. Board yenilemesi yapmanızı tavsiye ederim. ancak yeni bir board malesef 300-500 arasına ancak bulabilirsiniz. Gelelim sorunuza mantıklı bir çıkarımda bulumuşsunuz kuvvetle ihtimal port neden olmakta. Sökün gitsin. Kolay gelsin.
  • @ Bad_Wolf : Artık değiştirme zamanı gelmiş hocam ne yazıkki.Ayrılmak zor f3lerden biliyorum ama.Sağlam parçaları satarak dönüşümü devam ettirebilirsiniz en azından.

    @ simerkan : Evet çok kalmamıştır ama ben hala kullanıcısıyım ve benden başka 3arkadaşımda kullanıyor hala f3ü ..Alt ve klavye kasasını değiştirdim tabi ama donanımsal hiçbir problemi yok maşşallah.Hala taş gibi valla.5yıldır da kullanıyorum.Orj batarya 2,5sa gitmekte.Dvd yazamıyorum sadece
  • @ simerkan : 7/24 açık olmasına rağmen anakart problemi yaşamadım elektronik aletlerde birazda şans konusu önemli sanırım :) Dün usb portunu söktüm akşam eve heyecanla gelip anakartı taktım ama değişen bir şey yok :( Arızasız bir anakart buldum 220 tl istiyor adam ama yenileme zamanı geldi sanırım :)

    @ énigma : Haklısın ayrılmak çok zor olacak f3 den ama mecburum :) Yenisi için 2-3 ay beklemem lazım o zamana kadar idare etmek için elimdeki eski parçalardan en iyi sistemi topladım celeron D işlemci 3x256 mb ram o/b ekran kartı falan.. :D şimdiden özledim f3'ü
  • Asus K52JT-SX171D almayı düşünüyorum acaba bu fiyata daha uygun bir makina önerirmisiniz yoksa almalımıyım? günlük işler için almayı dusunuyorum basit oyunları oynatsın yeterli.makina olarak asus-toshiba-sony den başka bir marka düşünmüyorum.yardım ederseniz çok memnun olurum..

    http://www.pcdepo.com/asus-k52jt-sx171d-i5-480-15-6-4g-320g-1gbvga-dos-urun5102.html
  • F3 ümden vazgeçmedim vazgeçmicem (sanırım)

    Az önce yine üzerindeki herşeyi söktüm ve denemelere başladım.Sorunsuz bir şekilde 10 dk ya yakın çalıştı sonra kapattım ve işlemci ram hdd.... sırayla takarak denemelere devam ettim.Şu an için sorun yok.Biraz sonra anakartı kasaya yerleştirip klavye ve ekranıda takıp windowsu açıp kullanmayı denicem :D

    Daha önceki denemelerimden farklı olarak yaptığım tek şey sadece pili ile çalıştırmak oldu. Daha önceki denemelerde pil çıkık sadece şarj aletini kullanarak açıyordum makineyi.
    Ayrıca şarj aletinide ölçtüm 19.00V 19.01V değerleri arasında sürekli oynama yapıyor.Çok büyük bir fark değil ama belkide sorun budur.


    -----------------------------------------------------------------

    Bilgisayarı tamamen topladım yarım saattir sorunsuz çalışmaya devam ediyor..Şarj aleti takılı hemde :s dün neden sorun çıkarıyordu bugün neden sorunsuz çalışıyor anlamış değilim :) Yalnız windows açıldığında bir şey dikkatimi çekti.Şarj aletini çıkardığımda pil tam şarj edilemiyor uyarısı verdi.Sorun bataryada yada şarj aletinde sanırım :) usb portunu boşuna sökmüş oldum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bad_Wolf -- 16 Mart 2011; 6:49:41 >




  • Cok duygulandım:)) hala f3 kullanan insanlar var ehehehe..2006 da aldım yıl 2012 oldu hala banamısın demedi.Bi ara ekranını çatlattım o da benim mallığımdır.Gittim mecidiyeköye dedilerki ekranın içine 150 lira sıkışmış:)) onu çıkarınca rahatladı alet o gün bugündür takılıyos kendisiyle..hee ben ram almak için şeeyettim la bu kaç mhz den çalışıyodu derken buralara kadar geldim..667 mhz ddr II eyvallah m.diyeköy bekle beni..
  • Değerli arkadaşlar,

    BİLGİ:2007 yılında almıştım f3j mi. Tabi garantisi doldu, garantisi dolduktan sonra da yine her zaman ki gibi kasa ve menteşe kırıldı. Teknik servis garantisi bitse bile kasa ve menteşe değişimini ücretsiz yapacağını belirtti.

    Merhaba;

    Ürünü servisimize göndermeniz durumunda inceleyerek bilgi paylaşabiliriz. Üründe kasa ve menteşe kırığı dışında farklı bir arıza görülür ise ücretlendirilecektir.

    Tüm kullanıcıların bilgisine.

    Şimdi gelelim soruma, laptopuma güç kaynağını bağlar bağlamaz ( açma tuşuna basmadan ) ışıklar yanıp sönmeye başlıyor ve böylece yanıp sönme işlemi hiç durmadan devam ediyor. Bunun sebebi ne olabilir sizce. Teşekkürler
  • Benim f3jc de 6 yıllık maşallah iyi çalışıyor, gayet memnunum.
  • bende f3jc bilgisayarım ile 5. yılıma girdim. şimdiye kadar hiçbir problem yaşamadım. suan tek sorunum pilin performansının düşmesi. ilkzamanlar 4 saat giderken artık en fazla 45 dk gidiyor.

    yeni bir pil alan oldumu yakın bir zamanda? en uygun fiyata nereden bulabilirim(hatta var mı bilmiyorum:)

    yada kalibrasyon gibi bir işlem yapıp olumlu sonuç alan var mı?
  • Konuyu açmamdan bu yana 6 sene geçmiş, çok özlüyorum o yıllarımı :((
  • Allah cümlemize uzun ömür ve sağlık versin. Paylaşımlarımız daim olsun.
  • 
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.