Şimdi Ara

ASUS F3Jc ORTAK PAYLAŞIM ALANI(İnceleme,öneri ve sorunlarınız) (129. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.696
Cevap
2
Favori
183.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar, bir kaç sorum olcak size,

    cihazımı 3 gb ram'la kullanıyorum uzun zamandır sorunsuz, f3jc'ye en fazla hangi işlemciyi takabiliyoruz acaba? upgrade'e değermi acaba?

    ikinci sorum ise? bilgisayarın hdd'i çok yavaş vevasat bir disk, ayrıca 120 gb artık yetmiyor, çok yakında arena stoklarına girecek olan 2 adet 7200 devirli disk var, bunları f3jc desteklermi acaba?

    "SEAGATE ST9320421ASG 320 GB, 7.200 RPM, 16 MB Cache, SATA, Notebook için, Momentus 7200.3" 320 gb
    "SEAGATE ST9500420AS 500 GB, 7.200 RPM, 16 MB Cache, SATA, Notebook için, MOMENTUS 7200.4" 500 gb ===>>> bu iki diskten hangisi uygundur ve alınmalıdır sizce?

    son olarak diski değiştirdik diyelim, orjinal diskteki gizli partition'u yeni disk'e nasıl aktarırız?

    Saygılar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Greylist
    f3jc'ye en fazla hangi işlemciyi takabiliyoruz acaba? upgrade'e değermi acaba?



    işlemci gücü ile ilgili bir eksiklik hissettin mi ? yoksa sadece upgrade için mi ?
  • eksiklikten değilde, 2.0 ghz üstü bir işlemci nasıl olur diye düşündüm sadece upgrade için soruyorum, değermi değmezmi? anakart acaba 2.4 ghz işlemciyi destekliyormu? sitesinde pek fazla bir dökümana rastlayamadım

    cihazı alalı 2 yıl olmak üzere, illa birşeyler takma ve sistemi yenileme ihtiyacı duyuyor insan
  • Bence değmez.
  • benim sorunum çok farklı.sistemimde 4 gb ram takılı ve hepsini görsün diye win xp64 kurdum ama hala 3 gb olarak görüyor sebebini bulamadım
    xp64 yüklü bazı driverleri ne siteden nede araştırmalarım sonunda bulabildim.örneğin webcam driveri ve usb2.0 driveri ayrıca 2 adet bilinmeyen aygıt daha var.
    başka bir sorunum daha ikinci el olarak yazıcıoğlundan aldım bios şifresini bilmiyorum ve önerilen şifre kırıcıları kullandım sonrasında da her açılışta f1 ve f2 tuşlarına basmam gerekiyor ve açtıktan sonrada saati güncellemem şart oldu.bunlar hakkında yardım edebilirmisiniz
  • aliusal, bu cihaza 64 bitte kursan, cihaz donanımsal olarak 3gb üzerini görmüyor, açılışta zaten, 3gb ram yazıyor siyah ekranda, yani windows'ta 4gb ram gösterebilmeniz imkansız,

    şifre konusundaki sorularınızı servis numaralarını arayarak öğrenebilirsiniz sizi yönlendirirler
  • SELam ARkadaslar Benimde F3jc LAptopum VAR VE rAm TAkviyesi YApmak İstiyorum Acaba KAç Gb Ram DEstekler Ve ne Önerirsiniz. ilginiz için şimdiden Teşekkür Ederim.
  • yukarıdada belirtmiştim bu cihaz 3 gb ram destekliyor,
  • Bu cihaz 4gb ram destekliyor. Özelliklerinde de yazıyor zaten, ki ben de taktım ordan biliyorum. Windows'un service pack lerini yüklemezseniz 3gb olarak görüyor ama.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_33702855/tm.htm
    arkadaşlar yukardaki konuyla ilgili yardımcı olabilecek var mı acaba?
  • Selamlar;
    Öncelikle yaklaşık 2,5 yıldır F3SJ kullanıcısıyım ve gayet memnunum. Forumda bayağı zamandır hareket olmamış bütün sayfaları okudum ama tam emin olamadığım için sormak istiyorum.
    En son bios update'inden sonra hiç 2 x 2GB ram deneyen oldumu? Şu anda sistemde Windows 7 kurulu ve destekler ise 2 adet 2GB alarak 4GB kullanmayı düşünüyorum.
    Teşekkürler Kolay gelsin herkese...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erving

    Bu cihaz 4gb ram destekliyor. Özelliklerinde de yazıyor zaten, ki ben de taktım ordan biliyorum. Windows'un service pack lerini yüklemezseniz 3gb olarak görüyor ama.


    Taktığınız 4 GB Ramin tamamını kullanabiliyor musunuz acaba? Ben de Ram takviyesi yapmadan önce nette uzun bir araştırma yapmıştım. Her ne kadar Asusun sitesinde maksimum desteklenen bellek modülü 1GB ve toplamda 2*1=2GB görünse de aslında i945pm chipsetli olması sebebiyle yaklaşık 3.2 GB a kadar kullanılabildiğini öğrendim (64 bit işletim sistemi kullanılması bunu değiştirmiyor). 2GB+2GB Ram kullananlarda service pack ya da 64 bit OS yüklendiğinde Ram miktarı doğru görünse de (4GB), fiziksel olarak yaklaşık 3.2 GB ı kullanılabiliyor sanırım. 4 GB Ram kullanan arkadaşlar bunu deneyip sonucu yazarlarsa emin olabiliriz. Böylece elinde 1 GB tek modül bulunanlar 1*2GB Ram alıp 3GB a yükseltirler ve ikinci 2GBlık Rame gereksiz masraf yapmamış olurlar.

    Şu an kendi cihazımda 1*512Mb ve 1*2GB olmak üzere toplamda 2.5 GB Ram ile kullanıyorum. Ancak belleğin ilk 512+512MB lık bölümü Dual olarak çalışabiliyor haliyle. İlk alındığında üzerindeki 512+512Mb modüller varken "Dual Channel (Interleaved) " olarak çalışan bellekler şu an " Dual Channel (Asymmetric) " olarak çalışmakta. 3GB Ram kullanan cihazlarda ise ilk 1GB+1GBlık kısım dual çalışabilir görünüyor bu sonuca göre.

    Ramlerle beraber aynı zamanda içindeki 100 GBlık Seagate Sata HDD yi de 250 GBlık bir Samsung Sata HDD ile değiştirdim. 320 veya 500 GB lık SATA2 bir disk düşünmüştüm ama fiyat farkı ve SATA2 disklerin daha fazla güç tüketiyor olması sebebiyle vazgeçtim, aynı sebeplerden 7200 Rpm lik bir disk de tercih etmedim. Değişim yaptığım disk XS marka harici diskin içinden çıkan SAMSUNG HM250JI modeliydi, Seagate i de XS in kutusuna yerleştirdim. Uzun süredir ikisini de sorunsuz kullanmaktayım. Gizli Recovery bölümünü de yenisine aktarıp denemiştim, herhangi bir problem çıkmadı.

    Merak ettiğim konu ise BIOS da fazla seçenek bulunmuyor, Sata HDD nin hangi modda çalıştığına dair bir bilgi göremedim.Recovery kullanmayı FAT32 ile formatlaması sebebiyle tercih etmiyorum, şu an NTFS formatlayıp başka bir CD den kurduğum WinXP yi kullanıyorum. Ancak sanırım fabrika çıkışında da AHCI modu aktif halde değildi. Bios da bunu değiştirebilecek bir seçenek olmaması ve AHCI sürücüsü yüklemeden başka kaynaktan WinXP yükleyebilmemiz de bunu açıklıyor gibi görünüyor. Bir ara fırsat bulduğumda Biosun AHCI modunu destekleyip desteklemediğini ve bu yöntemle Sata HDD nin NCQ özelliğini kullanıp kullanamayacağımı öğrenmeye çalışacağım. Bu konuyu araştırmış olanlar bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.

    Saygılar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jancker_9

    arkadaşlar hard disk upgrade eden varmı hiç asusa?ben 100gb yerine 250gb takmak istiyom ama içindeki recovryi de yeni diske kopyalama imkanı var mı acaba ?bilgisi olan varsa


    Bende 500 gb western digital harici hdd vardı. yanımda taşımaktan sıkıldım notebookumun hdd siyle yer değiştirdim. performansında artış oldu sanki.
    bu notebooklar sata2 desteklemiyor ama ben sata2 taktım. sonuçta sata1 gibi çalışacak taktığım hdd. recovery ile ilgili bi fikrim yok çünkü ben recovery partitionumu silmiştim zamanında yerden kazanmak için :D.. tavsiyem 250 yerine biraz daha para koy ustune 500 luk tak.
  • Arkadaşlar, 65 sayfayı henüz okumadım, bakmaya çalışacağım. acer notebook'u olan birisi ekran kartını değiştirmiş ve resimlerle anlatmış, acaba bizim bu modelde ekran kartı değişimi olabilir mi? hiç böyle birşey araştırıp, deneyen var mı?
  • Selam dostlarım bana yardım edin ,

    Bu lanet asus f3jc problemi benim de başıma geldi . Kulaklık jack ını çıkartıp takarken hoparlorden ses kesildi ve artık gelmiyor oralardan ses Fakat kulaklıktan geliyor . O jack girişinde Bir problem olduğu dünya tarafından kabul edilmiş . Hatta inanamazsınız ama İtalyada yaşayan kayınbiraderimin laptopunda bile aynı problem meydana geldi :D bukadar dandik bir şey . Neyse bukadar hikayeden sonra sorum şudur ;

    Ben usb ses kartı alsam mesela s-link in 20 liralık bişeyi var , hoparlörü canlandırabilirmiyiz . Teknik servis 200 tl fiyat çekti ...
  • arkadaşlar f3jc power4 gear quite office modu dışında, power4gear entertainment ve high performance modlarında fandan acayip derecede çok ses geliyor.acaba bu fan sesini nasıl susturabilirm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kyuksel

    arkadaşlar f3jc power4 gear quite office modu dışında, power4gear entertainment ve high performance modlarında fandan acayip derecede çok ses geliyor.acaba bu fan sesini nasıl susturabilirm.


    F3JC'yi 3 senedir kullanıyorum, bu yüzden son zamanlarda fan sesi benimkinde de oldukça artmıştı. Yüksek performans için kullanılan modlarda işlemci ve bazen de ekran kartı chipi tam yükte çalıştığından daha fazla ısınıyor, fan devri daha da artıyor ve bu da sesin fazlalaşmasına neden oluyor. Uzun süreli kullanım sonucu oluşan toz soğutmayı engellediği ve fanı da etkilediği için, sesin normalden çok artması kaçınılmaz oluyor.

    Performansı etkilemeden sesi azaltmak için temizlik yapmak gerekli. Ben birkaç gün önce cihazın kapağını açarak soğutucu modülüne müdahale ettim. Soğutucu kısım işlemci ve vga chipseti üzerine gelen ısı borularından ve fandan oluşan bir parça. Bu parçayı yerinden sökerek tozlarını sildim ve fanı da temizledim.

    Ayrıca işlemci üzerindeki termal macun da iyice katılaşmıştı. Termal macunu asetonla silerek OCZ Freeze marka termal macunla yeniledim. Vga chipi üzerindekini de temizledim, ancak bu biraz farklı oldu. Chip üzerine denk gelen soğutucu kısma termal macun türü bir şey sürüp üzerine alüminyum folyo gibi bir parça eklemişler. Bu alüminyum parça da chipi çevreliyor. Buradaki macunu da yenisiyle değiştirdim.

    Sonuç olarak gürültülü fan sesinden kurtuldum ve ses sanırım ilk alındığındaki hale gelmiş oldu. Fan devrinin düşüp düşmediğini ise bilemiyorum, çünkü fan devrini hiçbir programda göremiyorum (Everest, speedfan vs.) . Bu arada ses problemini halletmeme ek olarak sıcaklıkların da normal kullanımda 1-2 derece düştüğünü farkettim, tam performansta ise henüz gözlem yapmadım. Ancak yenilenen termal macunun da oldukça etkisi olduğu kanaatindeyim.

    Benimkinin garantisi dolduğu için müdahaleyi kendim yaptım, ancak garantisi devam ediyorsa servisler belki bu temizliği yapıyorlardır.

    Soğutucu parçayı demonte ettikten sonra fotoğrafını çekmiştim. Belki işine yarayabilecek arkadaşlar olur:





  • merhabalar , iki gün önce oyun oynarken pc bir anda kapandı ve daha sonra açmayı denediğimde açılmadı.. garanti süresi dolduğu için de tanıdık birine gösterdim.büyük bi ihtimalle ekran kartından olabileciğini söledi.. ve ücret olarak da yaklaşık 200 tl e yaparlar dedi.. ve yapılınca da 3-4 ay sonra bozuluyomuş.. pek sağlıklı olmuyomuş yani. daha önce böyle bi sorunla karşılaşan var mı ? tamir ettirmeyip yeni bi laptop mu almalıyım ? yardımcı olursanız sevinirm. saygılar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kyuksel

    arkadaşlar f3jc power4 gear quite office modu dışında, power4gear entertainment ve high performance modlarında fandan acayip derecede çok ses geliyor.acaba bu fan sesini nasıl susturabilirm.


    Herhangi teknik bir problem yoksa, "Notebook Hardware Control (NHC)" yazılımını öneriyorum. Isı derecesine göre fan hızını ayarlıyor.
  • @todorov_44

    klasik fan tıkanması sorunu, bende de oluyordu. çözümü, notebookun altını açın ve fanı da vidalarından söküp fan çıkış kanalını temizleyin, makine ilk günkü gibi sessiz ve ısınma problemi ortadan kalkmış olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.