Şimdi Ara

ASUS EN8800 Ultra sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar.Elimde guzel bir ekran kartinin oldugunu soyleyebilirim.ASUS EN8800 Ultra.
    Fakat bu ekran kartina o kadar para veripte hangi oyun olursa olsun default clock ayarlarinda ve ustunde oyunun kitlenmesiyle karsilasmak , gercekten cok sinir bozucu bir sorunun olduguna isaret ediyor. Oyunu bir sure oynadiktan sonra(yaklasik yarim saat) oyun kitleniyo ve oyunun icindeki sesler ' ardi ardina ,ari kovanini andiran - tabiri caizse zzzzzz tzppppppppppp - seklinde seslere donusuyor. Oyundan Alt-TAB yapmayi denedigimde masaustune dondugunde ise hic bir sey olmuyor.Mecbur ,oyun takildigi icin islemi sonlandirmaktan baska carem olmuyor. Masaustunde normal calisiyor , sistemim iyi gozukuyor. ilk once sorunun ekran kartimda oldugunu dusundum( ve hala da oyle). Cunku ekran kartimin default clock ayarlarini assagiya cektigimde bu problemle karsilasmiyorum.Clock ayarlarini azalttigimda saatlerce oyun oynayabiliyorum. Sizce bu ekran kartinin isindigina mi isaret yoksa yazilimsal bi hatami ? , yoksa islemcimi isiniyor ?( islemcim Core2Duo E6850 ve uzerinde BTF-90 takili) Henuz Vista Home Premium 64 bit yukledim ve bu sorun insallah bu yazilimda cikmaz diye dusundum ama bunda da ayni sorun cikinca buyuk bir hayal kirikligina ugradim.

    Bu konuda fikirlerinize muhtacim ? Sorunun ne oldugunu teshis etmek icin ne yapmam gerek , nelere basvurmak gerek ? islemcimi ve GPU mu yuk altinda calisirken kac dereceye ciktigini hangi programlarla ogrenebilirm ?Sorun ekran kartimda mi yoksa yazilimlar dami ? Ekran kartimin bir bozuklugumu var ? 4 aydan beri bu sorularin cevabini bulamiyorum.. ve gercekten ekran kartina verdigim paranin karsiligini alamiyorm. Yoksa sorun baska yerde ben mi goremiyorum ? Fikirlere ihtiyacim var. Bu konudaki yardimlarinizi esirgemezseniz cok sevinirim. Cevaplarinizi icin bastan tesekkur ederim.







  • bu normal

    baska ultralardada bu olayin oldugunu duymustum cunki

    e o kadar para verip almicaksin
  • garantiye yolla
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alpello

    garantiye yolla

    garantiye yollamasina gerek yok

    sadece declock yapip kullanacak

    zaten muhtemelende garanti sorun bulamayacaktir
  • bence garantiye yollamalı declock yaparak kartın performansını düşürür ayrıca sana önerim overclockla fazla uğraşma şimdilik garanti kalkabilir yarından tezi yok garantiye
  • Ekran kartının fan hızını yükseltin, Atitool ile artifact testi yapın 1 saat kadar default haldeyken. Atitool ve Rivatuner programları ile sıcaklıkları görebilirsiniz. Atitool testi sırasında bayağı zorlanacaktır GPU. Bu arada PSU'nuz nedir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.