Şimdi Ara

ASUS EEPC TÜRKİYEDE! Sorular - Sorunlar - Genel Başlık (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.437
Cevap
2
Favori
104.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: positroN

ASUS EEPC TÜRKİYEDE! Sorular - Sorunlar - Genel Başlık

yukarıdaki görüntüde add/remove software yazan paket yöneticisi oluyor.

Üstadım tamam "yazılım ekle/kaldır"ı buldum. Buldum da orada benim indirdiğim oyun yazılımlarını bulamıyorum. Adres çubuğu demişsin, "yazılım ekle/kaldır"da adres çubuğu yok.

Örnek:Elimde TuxKart oyununun tuxkart-0.4.0.tar.tar diye bir kurulum dosyası var. Şu işi bana adım adım (dosyayı şuraya at, sonra şuradan şunu çalıştır şeklinde) anlatabilirseniz çok makbule geçecek.

Dosyanın download linki de şurası:
    http://tuxkart.sourceforge.net/downloads.html

Teşekkürler.
    - LG OLED 65C1
    - Samsung 60KS8000
    - Apple Homepod x 2
    - Apple AirPods Max

• Evet artık biraz ukalalık yapacak duruma geldim.
    Perşembe gününden beri siyah eee 900üm ile yatıp kalkıyorum ve bu mesajıda eee 900 den yazıyorum, o yüzden yorum yapma sırası bende.
    Herşeyden önce 620 YTL ye alınmış bir UMP olduğunu unutmadan yorumlarımı okumanızı öneririm.
    Siyah eee 900 çok ama çok şık, malzemesi kaliteli tuşları ufak ama güzel, ekranı parlak değil ama ne gerek var? Bu alet DVD kutusu büyüklüğünde 0,980 kg ağırlığında. elbette 10 parmak yazı yazamıycaksınız ve parlak ekran beklemeyin.
    Evinde external CD/DVD si olmayan veya almayı düşünmeyenler bu aletten uzak dursun.USB disklerle ve external HD ler ile sürünürsünüz.
    4+16 GB hafıza var. Ben nlite ile kırptığım XPyi 4 GB lık yere kurdum 1.8 GB kaldı. Ama çok can alıcı programlar haric 15 GB lık bölüme kurmanızı tavsiye ederim.
    Space tuşu problemi bende de var ama space tuşu normal bilgisayarların backspace tuşundan biraz daha uzun, o yüzden kenarlarına basmak ortsına basmaktan daha zor. Biraz el alışkanlı ile space tuşu problemi ortadan kalkıyor.
    Pil konusunda çok sıkıntı çekmiyorum, ha sorun yaratırsa yedek bipil alırım.
    Tek eksisi çantası, daha şık bişey olmalıymış.
    Daha yazacak şeyler çıkarsa devam edeceğim.

• yorumlarınız için teşekkür ederim. Her geçen gün daha fazla arkadaş deneyimlerini paylaşıyor bizimle. Bende beyaz için olan siparişimi iptal ettim. datronun çıkan modeline bakıyorum ama oda ekranı küçük. daha sonra çıkacak olan acer, datron ve hp modelleri için bekleyeceğim. tabiki alacağım modelin ekranı için dokunmatik ekran kiti satılıyor olmalı. çünkü arabada navigasyon olarak kullanmayı düşünüyorum. Hatta ekranı arka tarafına tam olarak katlanırsa tadından yenmez.
  • açıkçası ben datrona pek güvenemedim.Tamam rami,işlemcisi ve depolama kapasitesi daha iyi ama internette ne bir video ne de bir yorum bulabildim.Ama hpninki nasıl olur bilemiyorum.Yaz sonuna kadar hemen hemen bütün markalar bu ultra küçük pc piyasasına girerler diye düşünüyorum.

10 gün daha dişimi sıkıp beklemeyecem bakalım.

Beyaz 900ün ne zaman geleceğine dair bilgisi veya duyumu olan yokmu arkadaşlar ?

Yoksa Beyaz bekleyen bitek ben mi kaldım

Siyahına bence yaklasmayın kasası en adi datronlardan daha kotu gozukuo

Orjinalden alıntı: reca

Bende 1 aydır beyaz modelini bekliyorum. Siyahına bi türlü içim ısınamadı.

10 gün daha dişimi sıkıp beklemeyecem bakalım.

Beyaz 900ün ne zaman geleceğine dair bilgisi veya duyumu olan yokmu arkadaşlar ?

Yoksa Beyaz bekleyen bitek ben mi kaldım

çok güzel yazmış arkadaş duygularım kendisi ile aynı. siyahına bir türlü ısınamadık bizde. laptop'u eşime alıyorum, ürün 28 mayısta stoklarda olacaktı ilk söylendiğinde bu yüzden evde kullandığı laptop'u işyerine getirdim lazım olduğu için. kendisini aşağı yukarı 1 ay bilgisayarsız bıraktım. asus'a da boğaziçi'ne de estore'ye de

10 gün daha bekleyeceğim ondan sonra belki hiç almam o kadar soğudum yani !!!

• eeectl programını deneyen oldu mu acaba. çok faydalı bir programa benziyor. mesela ekran parlaklığını çok ilginç bir şekilde yükseltebiliyor. ayrıca cpu hızını 630 mhz'ye düşürebilyor.
  • eee pc 900 (siyah tabiki) alan arkadaşlar.. ya bana hoparlör sesi çok az geldi.. sizde de öyle mi acaba.. sorun olmaz, film falan izlerken kulaklıkla dinlerim diyorum ama kulaklıkla da çok az.. :( benimki linux yüklü hala.. xp kuranlardan ricam, linuxtan dolayı mıdır bu durum.. yani xp yüklendiğinde ses durumu iyileşiyor mu??

sırf bu sorundan dolayı iade edebilirim yani..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanihba -- 23 Haziran 2008; 14:48:08 >

Orjinalden alıntı: kanihba

eee pc 900 (siyah tabiki) alan arkadaşlar.. ya bana hoparlör sesi çok az geldi.. sizde de öyle mi acaba.. sorun olmaz, film falan izlerken kulaklıkla dinlerim diyorum ama kulaklıkla da çok az.. :( benimki linux yüklü hala.. xp kuranlardan ricam, linuxtan dolayı mıdır bu durum.. yani xp yüklendiğinde ses durumu iyileşiyor mu??

Ben Eee PC 701 modelini kullanmistim XP'li ve ses olukca yuksek geliyordu, hatta daha onceden kullanmis oldugum Asus W5f 12.1" lik modelden bile oldukca yuksek ses veriyordu. Senin durumun linux kaynakli oldugunu pek sanmiyorum. Sadece film izlerken mi denedin sesi?

• quote:

Orjinalden alıntı: serinkan

eeectl programını deneyen oldu mu acaba. çok faydalı bir programa benziyor. mesela ekran parlaklığını çok ilginç bir şekilde yükseltebiliyor. ayrıca cpu hızını 630 mhz'ye düşürebilyor.

Alir almaz ilk kullanmaya basladigim programlardan birisi idi, fan devrini ayarlayabildiginiz gibi gerektiginde islemciyi 1000mhz performans ile kullanabiliyorsunuz. Bazen performansa ihtiyac oldugunda fan devrini biraz yukseltip bu sekilde kullaniyordum. Oldukca stabil calisiyor, tavsiye ederim. Ama fabrika ayarlarini degisip yuksek performansta kullaninca pil omrunde inanilmaz bir dusus oluyor normal olarak.

http://rapid-share.com/files/119621493/eeeCTL.rar

Kullanmak isteyenler linkte " - " yi kaldirip indirebilirler

• painkiller kullandığın model 900'mü. benimki 900 ve program wifi gücünü biraz azalltı sanki. son sürümünü yükledim. 0.23 falandı galiba. sende de problem oldu mu? daha sonra programı kaldırıp biosun en son sürümünü yükledim. 704ü

10 gün daha bekleyeceğim ondan sonra belki hiç almam o kadar soğudum yani !!!

+1

Orjinalden alıntı: painkiller004

quote:

Orjinalden alıntı: kanihba

eee pc 900 (siyah tabiki) alan arkadaşlar.. ya bana hoparlör sesi çok az geldi.. sizde de öyle mi acaba.. sorun olmaz, film falan izlerken kulaklıkla dinlerim diyorum ama kulaklıkla da çok az.. :( benimki linux yüklü hala.. xp kuranlardan ricam, linuxtan dolayı mıdır bu durum.. yani xp yüklendiğinde ses durumu iyileşiyor mu??

Ben Eee PC 701 modelini kullanmistim XP'li ve ses olukca yuksek geliyordu, hatta daha onceden kullanmis oldugum Asus W5f 12.1" lik modelden bile oldukca yuksek ses veriyordu. Senin durumun linux kaynakli oldugunu pek sanmiyorum. Sadece film izlerken mi denedin sesi?

painkiller004 teşekkürler cevabın için.. yoo sadece filmde değil müzikte de az geliyor ses.. 900 kullanan biri de cevap verebilir mi acaba.. Özellikle bu sorunun bana ait bi durum olup olmadığını analmak için..

• ya arkadaslar ben bu programı kullandım ama 900ü dondurdu benim sorunum ise bios güncelledikten sonra 630 mhz de kaldı tekrar 900 mhz yapamıyorum çünkü biostaki o secenek kalkmış. eski sürüm biosta yok. ne yapmalıyım . sırf bunun içinde asusa göndermek istemiyorum...
    imza mimza yok!
  • bana verilen bir toshiba satellite l20-101 laptop var çok memnunum ama şarjı çok gidecek fln bir laptop ihtiyacı duyyuyorum mesela otobüste girerken benim laptopum bile internete girersem 1 saate kalmaz şarjı bitiyor acaba asus eeepc mi almalıyım fiyatı 500 ü buluyor bu nedenle 1-2 ayda elime geçecek bir para olduğu için iyi karar vermem gerek sizce almalı mıyım iyi bir cihazmıdır linux mu xp versiyonu mu tercih edilmeli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler yazıları inceleme fırsatım olmadı eğer xp ve linux arasındaki fark yazıyorsa beni bağışlayın ama en kısa zamanda incelemeceğim
  • kenihba linux^da ses az çıkıyor xp de çok iyi. ben 405 biosu yedekledim upload edebilirim. ama 630 mhzde yanlış hatırlamıyorsam 3-4 watt bir tasarruf sağlanıyor. test ettim. buda %10dan daha fazla ediyor. bence mobilken 630 mhz yeterli. bu bios updateleri masaya yatırsak faydalı olacak.

bir tespitim de, 704'de ekran parlaklığını 405 deki kadar kısamıyorsun. ama 405deki en kısık düzeyde nerdeyse hiçbirşey gözükmüyordu. çok mühim değil. ama eeectl deki ultra bright süper, yeni bir bios çıkarsa onu dikkate alırlar inşallah. üstelik u. brightta güç tüketimi değişmedi. (1 wattan az değişti belki de)
  • quote:

Orjinalden alıntı: serinkan

painkiller kullandığın model 900'mü. benimki 900 ve program wifi gücünü biraz azalltı sanki. son sürümünü yükledim. 0.23 falandı galiba. sende de problem oldu mu? daha sonra programı kaldırıp biosun en son sürümünü yükledim. 704ü

Benim kullandigim model 701 modeli, dedigin gibi bir sorun ile karsilasmadim, zaten programin wireless'a bir etkisi yok.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.