Şimdi Ara

ASUS EeePC 1101HA KULÜBÜ.TASARIM HARİKASI 11.6 NETBOOK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
0
Favori
27.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1101 ha kullanan üyeler

    boylum
    MKG42
    alpduman




    arkadaşlar konu başlığımız kulüp olduğu için bu modelden olanlar bana bldirirse grubun üyeleri olarak yukarıya yazacağım.









    Deniz kabuğundan yola çıkılarak tasarlanan ve daha ofisten içeriye girdiği andan itibaren sahip olduğu şık tasarımı ve yumuşak hatlarıyla elden ele dolaşmaya başlayan SeaShell, gerçekten göz zevkine fazlasıyla hitap ediyor ve bu haliyle takdiri hak ediyor. İnceliği ve hafifliği ile de kolay taşınabilir bir yapıda olan SeaShell, yalnızca bayan kullanıcıların değil, erkeklerin de vazgeçemeyecekleri türde bir netbook olacaktır. Her ne kadar ince bir yapıya sahip olsa da, aynı zamanda güçlü bir çizgi de çiziyor. Zira dış yüzeyinin kaplamasında kullanılan malzeme onu çekici kılmakla kalmıyor, tıpkı bir deniz kabuğunun dış yüzeyi gibi çizilmelere karşı bir kalkan görevini de üstleniyor. Evet, yazıya çok hızlı bir giriş yaptık, ancak kendimizi tutamadık. SeaShell’in tasarımıyla ilgili sarf edeceğimiz sözlerse henüz bitmedi elbette; devamı aşağıda.



    MULTI-TOUCH DESTEKLİ
    Farklı renk seçeneklerine de sahip olan SeaShell’in incelediğimiz modeli tıpkı bir deniz kabuğu gibi beyaz renge sahip. Yukarıda da değindiğimiz gibi sırt bölgesinde korumacı bir tutum sergileyen bir malzeme kullanılmış ve yine bu bölgede yer alan‘Asus’ logosu tasarımın çekiciliğini katlıyor. SeaShell’in üzerinde yer verilen ekran menteşesi ekranın yaklaşık 135 derecelik bir açıyla geriye yatırılabilmesine imkan tanıyor ve bu da demek oluyor ki, SeaShell’in sahip olduğu bağlantı çıkışlarına arka kısımda yer verilmemiş. Tüm bağlantı çıkışlarına iki yanda yer verilen üründe, genellikle rakip ürünlerden aşina olduğumuz pek çok bağlantı noktası bulunuyor. Ancak tüm bunların arasında hızımızı alamayarak bir HDMI çıkışı da görmeyi beklerdik. 1366×768 piksel çözünürlüğü destekleyen ve 11.6 inç genişliğine sahip parlak bir ekranı bulunan SeaShell’in ekran çerçevesi siyah renkli olarak tasarlanmış ve bu da iyi bir kontrast oluşturuyor. SeaShell’e yakından baktığımızda, kullanım kolaylığını arttırabilmek adına klavye bölgesinin oldukça geniş tutulmuş olduğunu görüyoruz. Dizüstü bilgisayarlar klavyelerinin %95’i büyüklükte olan tuş takımı, hem kullanım, hem de verdiği his bakımından rahatlık sunuyor. Tuş takımının hemen altında yer alan touchpad ise, multi-touch özelliğe sahip. Bu sayede fotoğrafları rahatlıkla büyültüp küçültebiliyorsunuz. Ancak bu alanın biraz daha kaygan bir yapıda olmasının, daha rahat kullanım sunması açısından gerekli olduğu kanaatindeyiz. Bileklerinizi koyduğunuz bu bölgede bahsettiğimiz iki birim dışında biri sağ, diğeri de sol üst köşede olmak üzere iki adet tuş bulunuyor. Bunlardan sağ taraftaki açma/kapama tuşuyken, sol taraftaki ise touchpad alanını kilitleyebiliyor. Evet, daha önce rakip ürünlerde de karşımıza çıkan tuşu, bu kez SeaShell’de de görebiliyoruz. Bu özelliğin yaygınlaşmaya başladığını görmek gerçekten güzel. Bu arada tasarımla ilgili atlamamamız gereken önemli bir ayrıntı: SeaShell’in klavyesi ‘reddot design award 2009’ ödülüne layık görülmüş. Ne derece rahat bir kullanım sunduğunu siz tahmin edin artık.

    KONTROL EDİLEBİLİR PİL ÖMRÜ
    Üzerinde 1.33 GHz hızında çalışan Intel Atom Z520 işlemci bulunduran SeaShell, 1 GB DDR2 bellek, yerleşik bir ekran kartı ve 160 GB büyüklüğünde bir sabit diske sahip. Oldukça mütevazı bir sistem anlayışını gözeten SeaShell’in işin ‘konfigürasyon’ kısmında bir iddiası yok. Yalnızca fayda sağlayacak türde sistem öğelerinin bir araya getirildiği gövdesinde, ayrıca elbette bir de SRS Premium Sound destekli hoparlör çıkışı bulunuyor. Hoparlörlerin ses çıkışı yeterince güçlü, ancak fazla kaliteli bir ses vermesini beklemeyin. Bu arada SeaShell için artık bir ‘Asus Eee PC klasiği’ haline gelmiş olan Eee Storage’dan da bahsedebiliriz. Eğer SeaShell’in sunduğu 160 GB büyüklüğünde sabit disk alanıyla yetinemezseniz, 10 GB’lık Eee Storage’la disk alanınıza takviyede bulunabilirsiniz. Eee Storage’a ulaşmak içinse, SeaShell’in masaüstünde üst kısımda yer alan Eee Docking menüsündeki Eee Sharing sekmesini kullanabilirsiniz. Elbette Eee Docking’in içinde başka sekmelere de yer var. Bunların içinden Eee Vibe ile Game Park’a uğrayarak hoşça vakit geçirebilir, yine Eee Sharing’de yer alan Data Sync özelliği ile SeaShell’i senkronize edebilir ve Eee Xperience altında bulunan SRS Premium Sound ile de hoparlörlerden en iyi verimi alabilmek için çeşitli ses ayarlarını yapabilirsiniz. SeaShell ile ilgili son değinmek istediğimiz nokta ise uzun pil ömrü. Tam 11 saat aktif olarak kablosuz kullanabileceğiniz SeaShell, Super Hybrid Engine ile birlikte geliyor. Klavye üzerinden ‘Fn + Space’ tuş kombinasyonu ile Super Hybrid Engine’ın sunduğu Power-Saving, Auto Power-Saving, Super Performance ve High Performance modları arasında geçiş yapabilir ve böylece pil ömrünüzü tamamen kontrol altına alabilirsiniz. Ve son söz: Mobil kullanıcıların fazlasıyla dikkat ettikleri ‘pil ömrü’ ve ‘taşınabilirlik’ unsurlarında oldukça başarılı olan SeaShell, tasarımıyla da göz dolduruyor ve bir ödül de bizden alıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpduman -- 15 Eylül 2009; 21:44:42 >







  • vE ÖZELLİKLERİ



    SİYAH ÇERÇEVE

    Beyaz renkli gövdenin aksine ekran siyah çerçeve ile konturlenmiş

    ARTILAR
    Uzun pil ömrü, fazlasıyla şık tasarımı, ödüllü klavyesi, geniş disk alanı, touchpad tuş kilidi, Eee Docking uygulaması.

    EKSİLER
    Touchpad alanı daha kaygan olabilirdi.

    SONUÇ
    Asus Eee PC 1101HA’nın, namıdiğer SeaShell’in, şık tasarımı, hafifliği ve uzun pil ömrü ile kullanışlı bir netbook arayan mobil kullanıcıların büyük beğenisine maruz kalacağını düşünüyoruz.

    TEKNİK ÖZELLİKLER

    İşlemci
    • Intel Atom Z520 1.33 GHz

    Ekran
    • 11.6 inç LED Backlight WXGA (1366×768)

    Ekran Kartı
    • Intel GMA 500 8 MB

    Bellek
    • 1 GB DDR2

    Sabit Disk
    • 160 GB HDD

    Optik Sürücü
    • Yok

    Bağlantılar
    • Memory Card, USB (3 adet)
    • Bluetooth, Wireless, Ethernet
    • Audio, Microphone, VGA, Kamera

    Ses Çıkışı
    • Stereo hoparlörler

    Pil Ömrü
    • 11 saat

    Boyutlar
    • 286 x 196 x 21 – 36 mm

    Ağırlık
    • 1.38 kilogram




  • ARKADAŞLAR BU NETBOOK A SAHİP OLANLAR YORUMLARINI İZLENMLERİNİ YAZARLARSA BU YAZIMIZ CANLI KALIR.ALMAYI DUSUNENLER AKLI KARISIK OLANLARDA DUSUNCELERİNİ YAZARSA YARDIMCI OLABİLİRİZ.
    ÖRN.11.6 İNCH EKRAN NETBOOKLARDA İŞLETİM SİSTEMİNİNİN 10İNCHLERE GORE DAHA YAVAS OLDUGU BİLİNİR YALNIZ SUNUNDA UNUTULAMAMSI GEREKİR
    elbette n280.1101ha'da z520 kullanılmasının tek nedeni intel ve microsoft'un belirlediği netbook standartlarına göre 10"'ten büyük ekranlı netbook'larda n serisinden cpu kullanılamaması.aralarında %30 küsür performans farkı olduğu söyleniyor.öte yandan 1101ha'nın bios'unda cpu'yu %30'lara varan oranlarda o/c etmeye yarayan bir özellik bulunuyor ve bu şekilde n280'i geçtiği söyleniyor ancak bu özellik şu an 2gb ram ile çalışmıyor,bios update ile düzelir sanırım.bana sorarsan hiç o/c ile falan uğraşmayıp n280'e yönel derim.1.6" daha büyük ekran ve daha fazla çözünürlük için performanstan ödün verilmemeli,o/c'nin getirisinin ne kadar olacağı ve ilerde 2gb ram desteğinin gelip gelmeyeceği ise meçhul.ayrıca 1000he'yi nerden alacaksın,her yerde satıştan kalktı gördüğüm kadarıYLA




  • neden ayrı bi başlık açtınız, keşke var olan başlık altına koysaydınız bunları
  • haklılık payın var dostum fakat ben 1101 ile ilgili ayrı bir baslık gormedım hep 1005ha, 1008ha vb modellerle kıyaslanıyor.şu an Asus eee pc 1005HA, 1008HA(Seashell), 1101HA, 1000HE'ürünlerinin genel özellikleri. başlıgına bakıyorum ama ordada sadece istediğim 1101 ile ilgili olan bilgiler geneli diğer model bilgileri ve onların arasndan bsyler bulmaya calısıyorum. ben burda sadece bu modele ait bir bölüm olması için bu modele ait bir başlık actım.acıkcası bunu alcak olan arkadas yaw bi bakyim alanlar ne yorumda bulunmus diyor deneyeblrsnz google model yazıp detaylı bir inceleme yaptıgınızda sadece modelin bilgilerinin oldugu sayfalar bulunmakta yorumlarda pek bişey cıkmamaktaydı sanıyorum modelin yeni olmasından yani teknosadaki arkadas cıkalı 3-4 hafta oldu dedi.bu konularda alacak arkadaslara daha yardımcı olması için bu başlıgı kulüp olsun dye actım dostum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpduman -- 12 Eylül 2009; 11:13:03 >
  • bende 1 saat sonra istinyepark teknosa dan almaya gideceğim
  • eğer o başlık altında bu paylaşımı yapsaydın, yeterli kaynak olmuş olacaktı ayrıca ben başlığı seashell kullanıcıları diye açtım, ve içinde 1005ha, 1008ha, 1101ha ile ilgili yavaş yavaş bilgi toplanıyor.. ordan devam edersen daha doğru olacağını düşünüyorum, yine de sen bilirsin
  • dostum bi hayırlı olsun deseydin yawdediğim gibi 1101ha ayrı bir başlıkta toplanırsa daha iyi olur.ben bu durumdan muzdariptim sadece bu modelle ilgili yorumları okumaya calısırken vs..
  • evet arkadaşlar asus 1101 ha model netbook u aldım.azsonra fotograflarını koyacağım.herturlu soru ve 1101 ha modeli için yorumlarınızı beklerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpduman -- 12 Eylül 2009; 14:32:02 >
  • hayırlı olsun hocam
    yinede öbür başlığa bekleriz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpduman

    evet arkadaşlar asus 1101 ha model netbook u aldım.azsonra fotograflarını koyacağım.herturlu soru ve 1101 ha modeli için yorumlarınızı beklerim.



    Güzel fotoğrafları bekliyoruz.Kaça aldın?
  • [img=http://img1.loadtr.com/k-441609-işte_arkadaşlar.jpg][/simage]

    işte kutusu
    [img=http://img1.loadtr.com/k-441610-devam.jpg][/simage]

    arkadaşlar kutusunu grdgmde hc beklemıyodum kutusunun o kdr kcuk olacagını.
    [img=http://img1.loadtr.com/k-441611-devam.jpg][/simage]

    [img=http://img1.loadtr.com/k-441612-devam.jpg][/simage]

    gerçektende tasarımı muhteşem.beyazı harika.resimlerdeknden daha şekil gorunuyor
    [img=http://img1.loadtr.com/k-441613-devam.jpg][/simage]

    çokta ince goruntusu

    [img=http://img1.loadtr.com/k-441614-devam.jpg][/simage]

    henüz bseyını cıkarmadım.beyaz renklernde ekranın iç ksmı siyah renkte çok şık gorunuyor
    [img=http://img1.loadtr.com/k-441615-devam.jpg][/simage]

    [img=http://img1.loadtr.com/k-441616-devam.jpg][/simage]


    [img=http://img1.loadtr.com/k-441617-devam.jpg][/simage]

    özellikle bu şekilde cektım boyutlarla ılgılı kafanızdaki soru işaretleri gitsin diye.defterin boyutlarıyla.
    [img=http://img1.loadtr.com/k-441618-devam.jpg][/simage]

    [img=http://img1.loadtr.com/k-441619-devam.jpg][/simage]

    [img=http://img1.loadtr.com/k-441620-devam.jpg][/simage]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpduman -- 12 Eylül 2009; 18:35:43 >




  • evet arkadaşlar fotoğraflar yukarıdaki gibidir.
    807 liraya istinye park teknosa dan aldım.tasarımı ve ekranı nedeniyle ordaki duyduklarıma göre netbook lar arasında en hızlı satılan ürünmüş.özellikle beyazı 2tane kalmıştı ve 1 tanesinide ben almıs oldum.suan için çok memnunum.denildiği gibi bikac programda tıkanıyor falan boyle birşey yaşamadım ust uste bıkac program actım ve asla tıkanma yaşamadım.
  • kardeş gerçekden tıkanma olmuyomu bunda yarına kadar cayabilrim bu modeli gerçekten sevdim ama kullanamamaktan korkuyom lütfen yardım öle kararsızım ki anlatamam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpduman

    evet arkadaşlar fotoğraflar yukarıdaki gibidir.
    807 liraya istinye park teknosa dan aldım.tasarımı ve ekranı nedeniyle ordaki duyduklarıma göre netbook lar arasında en hızlı satılan ürünmüş.özellikle beyazı 2tane kalmıştı ve 1 tanesinide ben almıs oldum.suan için çok memnunum.denildiği gibi bikac programda tıkanıyor falan boyle birşey yaşamadım ust uste bıkac program actım ve asla tıkanma yaşamadım.


    Baştan savma açıklamalarla izlenim olmaz, kusura bakma. Hangi programları açtın da hiç tıkanma olmadı? Aletin sıcaklığı hakkında bilgi yok mu? Hız aşırtma uyguladın mı? Biraz özen gösterin yaptığınız işe arkadaşlar.
  • ben özen göstermesem buraya ugrasarak cektgım fotografları koymam.alır almaz kutusundan cıkartır cıkarmaz fotograflarını forum için çekmem.calıstırır çalıstırmaz ilk izlenimlerimi forum için yapmam.kaldı ki detaylı açıklamayı bu baslık rağbet görmeyınce daha cok kısının gormesi için daha fazla kşinin baktgı konu baslıgına koymusum.olmadı sana aynısını bida yollayayım.detaylı acıklama yapmadıgımı dusunmemen için

    esekkur ederim arkadaslar.
    dostum bende kılıf baktımda teknosada fln pek yok 11.6 ya tam uyan güzel bulamadım.e bay den sipariş vercem tam 11.6 olan ve güzel gorunen
    duz beyaz olanlar sararabılır ama çizilmez dış yüzey çok kaliteli zaten oyle bişey asla olacagını dusunmuyorum(dostum amerikada fln skntı olmaz zatende bzm tanıdık bot sipariş etmsti amazonda adamın botu çine gtmşti )

    arkadaslar 1101 in diğer bir güzelliği de diğer netbooklarda ki klavye sıkıntıları sıfıra inmiş durumda ürün klavyede ödül almış.normal laptopların klavyesinden sadece yuzde bes kucuk muazzam derecede rahat yazabiliyorsunuz.parcaların buyuklukleri cok iyi maus ta öyle.ısı sorunu yok sabahtan beri duruyor minderin üstnde hala aynı soguklugu koruyabildi.fan altta dgl yanda
    pil olarak tam performans ta calısıyo suan arkadaslar ve 10 saati geçti

    gelelim performansa azonceye kadar hız aşırtma yapmadım üründe bu ozellikte mevcut.kullanım klavuzundada nasıl yapılabileceği yazıyor.ordakileri uyguladım ve yuzde 5 ten yuzde 30 a cıkardım hızı

    suanda 2 klasor açık msn knusmalar acık windows live ftgrafı açık(bunların hepsi denemek için )media player açık ve mozillada 7pencere açık.daha da deneyeyim takılma olacakmı diye.suana kadar yazarken dikkat ediyorum hiç yavaslama olmadı harfler hzlı hzlı akıyor.suandan itibaren yeni programlar acıcam dgerlerinin ustune ve olanları söyleyeceğim ilk olarak skype ı açtım 4 saniye civarında açıldı(diğer dosyaları kapatıpta açsam ne kadarda açılırdı artık blmyorum)hala tıkanma yok evet 2.olarak mozillanın yanına int.explorer açtım yine tıkanma yok 3 saniyede açıldı oda hala hç tıkanıklık yok alt cubuk taşmıs durumda evet suan norton antivirüsüde açtım oda hemen açıldı bu sfr saymadım ama ve hala hiçbir tıkanıklık yok normal blgsayar gbi muths bir hzla ilerliyoruz bluetooth açtık yine takılma yok evet microsoft office ide açtık oda 6 saniyede açıldı ve hala hiçbir takılma yok mause da falan yavaslama yazıda harflerde yavaslama kısaca hiçbir şey yok ilk actıgım gibi yani..sıcaklık deseniz hissedilmiyor bile.ayrıca asus un kendi 6 programıda sag assagda acık durumda.
    evet arkadaslar cozunurluk dgerlerine gore yuksek yani cok guzel film izleniyor.parlak ekran cok kaliteli.ve dısardan kesnlkle çok ama çok güzel gorunuyor dedgm gbi apple halt etmıs.inceliği ve goruntusu cok hos.elinizin altında defter gbi tasıyabilirsiniz.tabi 11.6 inch in hosluguda cabası...
    şuan için durum bu..






    bak bakalım özenli çalışma yapmamışmıyım




  • alpduman arkadasım incelemen güzel teşekkür ederiz bende gittim teknosadan bi tane aldım yanlız şehir dısına çıktım kullanma kulavuzum yok %30 performans artırımını da burda paylaşırsan sevinirizbide bunda 1 tane ölü pixel tespit ettim
  • Teknosa dan başka, daha ucuza bulabileceğimiz bir yerde yok mu bu?
  • ben 3 gün araştırdım bulamadım baktım teknosa merkez depoda 6 tane kalmıs gittim aldım
  • Multitouch derken;
    Örneğin bende 1000he modeli var. bunda 3 parmak sağ-sol sayfa ileri geri yapıyor, 2 parmak yukarı aşağı sayfa yukarı aşağı yapıyor. Bu özellikler varmı yoksa sadece zoom olayı mı var.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.