Şimdi Ara

ASUS Eee Pad Transformer TF101 ANA KONU (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.107
Cevap
15
Favori
152.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ekran kırılmasına yardım edebilecek yok mu koskoca forum da
  • merhaba arkadaşlar ben yaklaşık olarak 5-6 aydır tf101 kullanıcısıyım ama burada anlatıldığı kadar sorunum yok. internet sayfasından masaüstüne dönüşler bende de oluyordu ama sorunum sadece bu kadar. yeni güncelleme ile şu sıralar bu sorunum kalmadı. bence cihaza çok haksızlık yapılıyor. bence çok harika bir cihaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu cihazla ilgili benim merak ettiğim konu acaba yazıcıya bağlantı yapılabiliniyor mu? bağlanan arkadaşlar varsa ne şekilde bağlandıklarını açıklarlarsa çok sevinirim. bir de marketten indirdiğimiz uygulamarı sdhc karta atabiliyor muyuz. aklımdayken 3.2 ile tabletim yaklaşık olarak 70 sn. de açılıyorken bu süre 4.0 güncellemesinden sonra 35 sn. ye indi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrem_6655 -- 29 Mart 2012; 16:36:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: catastrop

quote:

Orijinalden alıntı: alpk

Bende reset sorunu yok şu an neyse ki ama stand by dayken dock a takılı ve kapak açıkken kendi kendine ekran açılıyor ve ekranın kitlenmesi için belirlenen süre geçince kapanıyor. Bu durumun wi-fi kapalıyken daha az olduğunu hissettim sanki ama emin değilim hala. Ayrıca şu tarayıcının request desktop site seçimini hatırlamaması sinir bozucu ve asus tf101 kullanıcılarını pek kale almayıp bununla ilgili güncellemeyi sadece tf201 için çıkartarak büyük imaj kaybedecek

Asus'tan tf101 için böyle bir güncelleme olmayacak diye bir açıklama gelmedi.
    Ben prime'dan sonra tf101'e de geleceğini düşünüyorum.

Umarim dediğiniz gibi olur. Şu an dolphin browser hd kullanıyorum. Fena değilmiş bu da.
    Bu arada bahsettiğim arada açılıp kapanma sorununu gps i kapatarak çözdüm. Başka bu sorunu yaşayan arkadaşlar da deneyebilirler.
    edit:screenshot düzeltildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpk -- 29 Mart 2012; 17:35:49 >

• Transformer'ın uykuda yeniden başlama ve takılma problemine geçici çözüm olarak bunu denemekteyim:

http://www.mobildunya.com/2012/03/27/asus-transformer-tf101inin-icsden-sonra-kendini-kapatip-kitleniyorsa/

Özetle geçici çözüm önerisi işlemcinin tam uyku moduna geçmesini engellemekten geçiyor. Daha önce bahsedilen çözümlerin hiç biri bende işe yaramamıştı. Maalesef bir çözümü denerken de, tekrar kilitlenme yaşanana kadar çözüm işe yaradı gibi gözüküyor. Ama bu çözüm en azından mantık açısından işe yarama potansiyeli olanlardan...

EDIT: Maalesef bende problemi çözmedi bu yöntem...

EDIT2: Yine de bu uygulama kurulu ve çalışır vaziyetteyken eskiye oranla kesinlikle daha ender yaşanıyor problem. Ayrıca tableti kullanırken kapanan bir uygulama vs olduğunda yanında Wake Lock uygulamasını da uçurabiliyor sanıyorum, bu da cihazın derin uyku moduna girmesine izin veriyor. Bir başka forumda aldığım bir tavsiyeye uyarak, tablette force close yaşatan bir uygulama olduğu zaman tableti kapatıp açma yoluna gideceğim. En azından bu halde tablet kullanılabilir şekilde kalıyor gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi breakthru -- 1 Nisan 2012; 10:40:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ekrem_6655

merhaba arkadaşlar ben yaklaşık olarak 5-6 aydır tf101 kullanıcısıyım ama burada anlatıldığı kadar sorunum yok. internet sayfasından masaüstüne dönüşler bende de oluyordu ama sorunum sadece bu kadar. yeni güncelleme ile şu sıralar bu sorunum kalmadı. bence cihaza çok haksızlık yapılıyor. bence çok harika bir cihaz.

Ekrem Bey cihazı nerden aldınız
  • Dün asus a mail attim ics den sonra resetleme hakkında.Hemen döndüler ve mail attılar bu konuda çok iyiler.
    Fakat gönderdikleri mailde bir telefon numarası verdiler..

Konu ile ilgili olarak 0216 317 43 40 Müşteri Hizmetleri’ne ulaşarak teknik destek hattından yardım almanızı rica ederiz.

Bugün aradım bu verilen telefonu karşıma çıkan kişiye anlattım kendisi bana HİÇ KİMSEDEN BÖYLE BİR ŞİKAYET ALMADIKLARINI sorunun teknik servise gönderilmesi ile çözebileceklerini anlattı...
    Nevrim döndü koskaca ASUS destek hattında çalışan bir çalışan nasıl olurda bu tip bir sorundan haberi olmaz ?
    Tüm internette, donanımhaber de, diğer sitelerde İCS RESETLEME sorununa çare arayan kişiler olarak ben çok şaşırdım.
    Beni resmen BU SORUNU YAŞAYAN TEK KİŞİ OLARAK lanse etti arkadaş.Kendisine interneti gezmesini bu sorunu sadece ben değil İCS yükleyen hemen her vatandaşımızın yaşadığını söyledim baktım tekrar bu tip sorun ilk defa sizden duyuyorum gibilerinden laf etmeye başlayınca teşekkür ederek kapadım telefonu....

SORUYORUM ?

BU SORUNU YAŞAYAN BEN MİYİM TEK ?
    Kaç gündür yazıyoruz burada bazı arkadaşlar çeşitli çözümler iletiyorlar factory reset gibi ama bir kaç gün sonra kendileri gelip çözüm olmadığını söylüyorlar yani demek ki YAZILIMDAN KAYNAKLANAN bir sorun teşhisini koymak için insan olmaya gerek yok sanırım.
    Tek ben yaşasam tmm kardeşim der veririm tableti servise çözerler belkide fakat hemen hemen tüm TF101 kullanıcıları bu problemi yaşamış,çözüm beklemiş BURADA ve DİĞER internet sitelerinde çözüm beklemiş yığınla insan varken teknik ekibin TEK sin demesi çalıştırdıkları insanların hiç internete bakmadıklarını veya politika olarak bu şekilde bana davrandıklarını düşünüyorum.
    Tamam yukarıdaki telefona belkide İLK BEN TELEFON açtım sizden ricam telefon açın sorunu anlatın İCS DEN SONRA RESET atıyor tablet bakalım size ne diyecekler ?

0216 317 43 40

Not: Asus'un kendi telefonu olan 0216 524 30 00 devamlı aramama rağmen açan yok...

Bu konuda birlik olmalıyız...

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Demonturk

Dün asus a mail attim ics den sonra resetleme hakkında.Hemen döndüler ve mail attılar bu konuda çok iyiler.
    Fakat gönderdikleri mailde bir telefon numarası verdiler..

Konu ile ilgili olarak 0216 317 43 40 Müşteri Hizmetleri’ne ulaşarak teknik destek hattından yardım almanızı rica ederiz.

Bugün aradım bu verilen telefonu karşıma çıkan kişiye anlattım kendisi bana HİÇ KİMSEDEN BÖYLE BİR ŞİKAYET ALMADIKLARINI sorunun teknik servise gönderilmesi ile çözebileceklerini anlattı...
    Nevrim döndü koskaca ASUS destek hattında çalışan bir çalışan nasıl olurda bu tip bir sorundan haberi olmaz ?
    Tüm internette, donanımhaber de, diğer sitelerde İCS RESETLEME sorununa çare arayan kişiler olarak ben çok şaşırdım.
    Beni resmen BU SORUNU YAŞAYAN TEK KİŞİ OLARAK lanse etti arkadaş.Kendisine interneti gezmesini bu sorunu sadece ben değil İCS yükleyen hemen her vatandaşımızın yaşadığını söyledim baktım tekrar bu tip sorun ilk defa sizden duyuyorum gibilerinden laf etmeye başlayınca teşekkür ederek kapadım telefonu....

SORUYORUM ?

BU SORUNU YAŞAYAN BEN MİYİM TEK ?
    Kaç gündür yazıyoruz burada bazı arkadaşlar çeşitli çözümler iletiyorlar factory reset gibi ama bir kaç gün sonra kendileri gelip çözüm olmadığını söylüyorlar yani demek ki YAZILIMDAN KAYNAKLANAN bir sorun teşhisini koymak için insan olmaya gerek yok sanırım.
    Tek ben yaşasam tmm kardeşim der veririm tableti servise çözerler belkide fakat hemen hemen tüm TF101 kullanıcıları bu problemi yaşamış,çözüm beklemiş BURADA ve DİĞER internet sitelerinde çözüm beklemiş yığınla insan varken teknik ekibin TEK sin demesi çalıştırdıkları insanların hiç internete bakmadıklarını veya politika olarak bu şekilde bana davrandıklarını düşünüyorum.
    Tamam yukarıdaki telefona belkide İLK BEN TELEFON açtım sizden ricam telefon açın sorunu anlatın İCS DEN SONRA RESET atıyor tablet bakalım size ne diyecekler ?

0216 317 43 40

Not: Asus'un kendi telefonu olan 0216 524 30 00 devamlı aramama rağmen açan yok...

Bu konuda birlik olmalıyız...

Teşekkürler

Selam ben de 3 ay önce hdmi ila ilgli bir sorun yuzunden asus servisini aramistim. Aynen bana da iboyle bir sorunla ilk defa karsilastik demislerdi( makineyi tvye bagladimda goruntu gelmiyordu ve oldukca yaygin bir sorundu). Telefon nurami alip biz sorunu arastiricaz, cozum bulunca sizedoneriz dediler ama bgeri donmediler,zaten bir iki ay sonra sorun cozuldu. Anlicagin pek de cozum bulabailcek bir servise benzemiyorlar.
    Bu arada benim tf101 de herhangi bir resetleme olayi yasamasim daha ics guncellemesinden beri onemli bir sorun yasamadim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akca_710 -- 29 Mart 2012; 19:04:02 >

• @akca_710
    Dostum tablet de sorun yaşamadığınzı yazmışsın ics den sonra...

Cihazı nereden aldınız ülkemizden mi yoksa dışarıdan mı ?

Çünkü bazı arkadaşlar biz sorun yaşamıyoruz diyorlar ama tableti başka bir ülkeden almışlar dolayısıyla ics nin o ülke versiyonu kuruluyor dolayısıyla problem yaşamıyorsunuz...

Tb di ww oldu sorun başladı ...
  • Arkadaslar bendede asil icsden sonra sorun kalmadi ama honeycomb yukluyken resetleme probleminden dolayi bir kere cihaz degisti bir keredede serviste yazilim yenilendi serviste yazlimin yeniden yukenmesini oneririm cogu sorunumu cozmustu bu arada cihazi turkiyeden aldim
  • quote:

@akca_710
    Dostum tablet de sorun yaşamadığınzı yazmışsın ics den sonra...

Cihazı nereden aldınız ülkemizden mi yoksa dışarıdan mı ?

Çünkü bazı arkadaşlar biz sorun yaşamıyoruz diyorlar ama tableti başka bir ülkeden almışlar dolayısıyla ics nin o ülke versiyonu kuruluyor dolayısıyla problem yaşamıyorsunuz...

Tb di ww oldu sorun başladı ...

Ben cihazi hic acilmamis olarak baskasindan aldim ve aldigim kisi faturasini da verdi alet beykozdan bir magazadan alinmis. YAni turkiye faturali. Bu tb,ww dedigin olay BuildNumber galiba orada WW_epad gibi bir sey yaziyor.
  • İşte 28 MART tarihli Asus yetkilisinin açıklaması...

http://www.pcadvisor.co.uk/news/google-android/3347470/asus-failing-fix-transformer-tf101-problems/

Uyu sen uyu ASUS TÜRKİYE kimsede sorun yokmuş, reset vs...
    Bağlı olduğun firma tüm bu sorunları çözecek güncelleme ile uğraşır basına demeç verirken sen kalk bizim böyle bir problemden haberimiz yok de...

Kınıyorum ASUS TÜRKİYE'yi...

Sonuçta güncelleme gelecek ve sorun kalmayacak.Hard reset ıvır zıvır yapmaya gerek yok şu anda.Az daha sabredelim gelsin güncelleme bakalım durum ne ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demonturk -- 29 Mart 2012; 19:27:35 >

• 2 gündür hiç reset atmadı hayret bakalım ne olacak :)
    arkadaşlar hdmı dan tv ye görüntü aktardığımda tabletteki görüntü kalitesi malesef düşüyor bu kabloyla alakalı olabilrimi yani aynı kaliteyi hiç bozmadan tv ye aktarabilirmyiiz böyle bir kablo varmı ? ben hdmı adaptör kullanıyorum
  • quote:

İşte 28 MART tarihli Asus yetkilisinin açıklaması...

http://www.pc****or.co.uk/news/google-android/3347470/asus-failing-fix-transformer-tf101-problems/

Uyu sen uyu ASUS TÜRKİYE kimsede sorun yokmuş, reset vs...
    Bağlı olduğun firma tüm bu sorunları çözecek güncelleme ile uğraşır basına demeç verirken sen kalk bizim böyle bir problemden haberimiz yok de...

Kınıyorum ASUS TÜRKİYE'yi...

Sonuçta güncelleme gelecek ve sorun kalmayacak.Hard reset ıvır zıvır yapmaya gerek yok şu anda.Az daha sabredelim gelsin güncelleme bakalım durum ne ?

Ne demek hiç kimseden şikayet almadık, ne demek böyle güncellemeden sonra şikayet olmadığı.. Yerim onu ben.
    ya bunlar (lafın gerçek anlamıyla; onun bunun bi yerlere getirdiği) yeni yetme ciksler, bir sürü şirkette, holdingde bunlardan sürüyle var..

tonla maaş alıp, HİÇ BİR İŞ yapmayan ukala dümbelekleri...
    @Demonturk merak etme, yarın tüm arkadaşlarla bu ukala dümbeleğini telefonla önce arayıp, daha sonra asus merkeze güzel bir ingilizce mail döşeneceğiz.. Bakalım yerinde rahat oturabilecek mi...

Zaten bir yerlerden nem kapmayı bekliyordum, söylediğin iyi oldu, yarın uğraşayım şunlarla biraz..

• quote:

Orijinalden alıntı: TILSIMTR

quote:

Orijinalden alıntı: Saltunel

merhaba arkadaşlar birşey soracağım.. dock üzerinden tv kartı bağlanabilir mi?? tablette tv izlenebilir mi???

Mini HDMI kablo ile yapabilirsin ICS 4 den sonra daha düzenli çalışıyor.

merhaba bunu biraz açabilir misin ? dock a gerek olmadan tablette Tv izleniyor mu???
  • quote:

bu cihazla ilgili benim merak ettiğim konu acaba yazıcıya bağlantı yapılabiliniyor mu? bağlanan arkadaşlar varsa ne şekilde bağlandıklarını açıklarlarsa çok sevinirim. bir de marketten indirdiğimiz uygulamarı sdhc karta atabiliyor muyuz. aklımdayken 3.2 ile tabletim yaklaşık olarak 70 sn. de açılıyorken bu süre 4.0 güncellemesinden sonra 35 sn. ye indi.

Yazıcıyı e-printer olarak bağlanabilirisin. Mesela ben hp e-print özelliğine sahip bir yazıcı var,
    e-print özelliği aktifleştirdim ve marketten hp'nin e-print uygulamasını indirdim, artık çıktı alabiliyorum.
    Aletin usb'den takılan yazıları göreme gibi bir özelliği yok Sonuçta farklı işletim sistemi.
    Uygulmaları normalde atma özelliği android'de var. Ancak asus uygulamaların sd kart kurulma özelliğini kaldırmış.
    Sorun olacağını sanmıyorum, 16 gb hafıza kartı var içinde, doldurması zor.
    Doğrudur açılma züresi çok daha kısaldı. Bende 2 dakikaya yakın sürüyordu. Artık yardım dakikada açılıyor.

@zekoli, ekran kırılması bu aletin başına gelebilecek en kötü kazalardan birisi. Çok üzüldüm.
    Garanti çok pahalıymış. Eğer yapabilirsen internetten bozuk 2 el bir alet alıp onun ekranıyla bunu değiştirebilirsin.
    Ya da internet üzerinden sıfır ekran alabilirsin.
    http://www.screencountry.com/index.php?section=products&model=EEE%20Pad%20Transformer%20TF101&brand=ASUS
    http://www.amazon.com/TF101-LAPTOP-SCREEN-SUBSTITUTE-REPLACEMENT/dp/B005MJCWIC
    Adamlara (yani teknik servise) sor istersen, ekranı ben getirirsem kaça tamir ederler?
    Olmazsa internette çeşitli parçalara ayırma videoları var, tf101'in adım adım nasıl parçalara yarılacağını gösteriyorlar.
    Mesela şunu buldum,
    http://www.youtube.com/watch?v=JG9gEYRALtU
    Bu adamın da ekranı sizinki gibi kırılmış, nasıl yapılacağını gösteriyor, ve video açıklamalarında ekranın nereden bulunacağına dair de linkler var.
    Gerçi 2. bölümünü yüklememiş daha.
    Şu linkte resimlerle gösterilmiş:
    http://www.techrepublic.com/photos/cracking-open-the-asus-eee-pad-transformer-tf101/6270147?tag=siu-container;thumbnail-view-selector
    Şu videoda da rusça olarak var:
    http://www.youtube.com/watch?v=k-6dKsGJ4VY

Tabi bu işlemler çok hassas işlemler. Ancak kendinize güveniyorsanız yapılması gereken işlemler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catastrop -- 29 Mart 2012; 23:44:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: onur_460

quote:

merhaba arkadaşlar ben yaklaşık olarak 5-6 aydır tf101 kullanıcısıyım ama burada anlatıldığı kadar sorunum yok. internet sayfasından masaüstüne dönüşler bende de oluyordu ama sorunum sadece bu kadar. yeni güncelleme ile şu sıralar bu sorunum kalmadı. bence cihaza çok haksızlık yapılıyor. bence çok harika bir cihaz.

Ekrem Bey cihazı nerden aldınız

cihazı internet üzerinden şu an adını hatırlayamadığım bir siteden aldım adana menşeili...
  • Henüz yalnızca TW için olmakla birlikte TF101G için 4.0.3 çıkmış. Gerçi bu kadar problemden sonra güncellemek isteyen olur mu bilmiyorum da..

http://support.asus.com/Download.aspx?SLanguage=en&m=Eee+Pad+Transformer+TF101G&p=20&s=16
  • Normalde tf101 için şöyle bir açıklama olan bir girdi güncelleme var..
    Special upgrade file which is required for TF201 TB version units upgrade to Android 4.0 Ice Cream Sandwich WW version
    TB region’s users from now on are able to use the same Android 4.0 Ice Cream Sandwich firmware with WW version so we will no longer provide TB version firmware update file.
    Please use attached special upgrade file firstly to transfer your system from TB version to WW version, then you are able to use WW version firmware to upgrade to latest Android 4.0 Ice Cream Sandwich image.

Yani kısacası tf101 için TB versiyonu WW versiyona çevirme güncellemesini vermişlerdi. Ardından ics güncellemesini yükleyebiliyordunuz.

Büyük ihtimal tf101G için de bu tarz bir çevirici çıkarırlar, arından manüel güncelleme yapılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: catastrop

Normalde tf101 için şöyle bir açıklama olan bir girdi güncelleme var..
    Special upgrade file which is required for TF201 TB version units upgrade to Android 4.0 Ice Cream Sandwich WW version
    TB region’s users from now on are able to use the same Android 4.0 Ice Cream Sandwich firmware with WW version so we will no longer provide TB version firmware update file.
    Please use attached special upgrade file firstly to transfer your system from TB version to WW version, then you are able to use WW version firmware to upgrade to latest Android 4.0 Ice Cream Sandwich image.

Yani kısacası tf101 için TB versiyonu WW versiyona çevirme güncellemesini vermişlerdi. Ardından ics güncellemesini yükleyebiliyordunuz.

Büyük ihtimal tf101G için de bu tarz bir çevirici çıkarırlar, arından manüel güncelleme yapılabilir.

TF101 için değil TF201 için geçerli o. yaklaşık 10 gündür var zaten bu yazı. ne olduysa bu yazıdan sonra oldu zaten millette

• 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.