Şimdi Ara

Asus dsl-ac68u ttnet fiber ayarları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
3.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Ben bir hafta önce evde kullandığım ttnet fiber hattı için asus dsl-ac68u aldım. Ttnet fiber hatlar için vediği tilgin modemin ne halt olduğu ortada hiç anlatmama gerek yok. Ben bu modemi aldım ama bir türlü internet ayarlarını yapamadım. İnternet binanın bodrumuna kadar fiber kablo ile ondan sonra binadaki dairelere cat5 kablo ile dağıtılmış benim gibi aynı şekilde kullanan arkadaşlar arsa yardımcı olurlarsa çok memnun olurum. Modemin konusunda da yazdım ama birtürlü ceap yazan olmadı, inşallah burda ceap veren olur

• Yaklaşık 8 aydır bu ttnet i kullanıyorum ve ttnet müşteri hizmetleri ile savaş halindeyim. Faturalarıma bakıyorum birincilik hep 440375 te ama en mutlu olduğum şey ise; mayısta taahhüdüm bitecek, sonrasında başka pakete veya servis sağlıyıcıya geçeceğim. Az önce okuma yazma bildiğini iddia eden ttnet müşteri hizmetleri yetkilileri ile konuştum,(3-4 kişi değiştirdiğimizde takım lideri çıkıyor, bu daha bilgili olanı galiba, güzel anlaştık sinirlenmedim ve daha teorik konuştu belliki mühendis felan) bulunduğum binada 17li fiber denen zıkkımdan varmış. Bu hat sadece ama sadece tilgin modem ile kullanılabilirmiş; kendilerini ısrarla yalanlayan asus müşteri hizmetlerini bu kez kendisi yalanlayarak bana şöyle bir çözüm sundu:
    "Bulunduğunuz ildeki türk telekom müdürlüğüne dilekçe yazarak hattımın incelenmesini adsl,vdsl,hipernet paketlerine uygun hale getirilmesi" için bir dilekçe yazmamız gerektiğini belirtti ancak bu şekilde asus modemimi kullanabilirmişim. Yani varya 1001. kez anladım ki "ttnet adam olmaz"

• quote:

Orijinalden alıntı: oktay811

Yaklaşık 8 aydır bu ttnet i kullanıyorum ve ttnet müşteri hizmetleri ile savaş halindeyim. Faturalarıma bakıyorum birincilik hep 440375 te ama en mutlu olduğum şey ise; mayısta taahhüdüm bitecek, sonrasında başka pakete veya servis sağlıyıcıya geçeceğim. Az önce okuma yazma bildiğini iddia eden ttnet müşteri hizmetleri yetkilileri ile konuştum,(3-4 kişi değiştirdiğimizde takım lideri çıkıyor, bu daha bilgili olanı galiba, güzel anlaştık sinirlenmedim ve daha teorik konuştu belliki mühendis felan) bulunduğum binada 17li fiber denen zıkkımdan varmış. Bu hat sadece ama sadece tilgin modem ile kullanılabilirmiş; kendilerini ısrarla yalanlayan asus müşteri hizmetlerini bu kez kendisi yalanlayarak bana şöyle bir çözüm sundu:
    "Bulunduğunuz ildeki türk telekom müdürlüğüne dilekçe yazarak hattımın incelenmesini adsl,vdsl,hipernet paketlerine uygun hale getirilmesi" için bir dilekçe yazmamız gerektiğini belirtti ancak bu şekilde asus modemimi kullanabilirmişim. Yani varya 1001. kez anladım ki "ttnet adam olmaz"

ttneti övmeye meraklı değilim ama bu sıkıntı Superonline'da da var, benzer şekilde bina yada eve kadar fiber kablo geldiğinde verilen cihazdan başkasını kullanamıyorsunuz. Tek çözüm router/Access pointi verilen cihaza bağlamak.

• cagriyil C kullanıcısına yanıt
    Çagriyil haklı, al birini vur ötekisine. Rekabet az olduğu için her şey abonelik yaptırana kadar güzel, sonra elinizdeki ile yetinmenizi bekliyorlar. Abonelik işlemleri sırasında iyice sorup double-check yapmadan abone olursanız da "siz yanlış anlamışsınız" diyorlar.

Bu servis sağlayıcılara mahkum olmak beni çıldırtıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dilbilimci

Çagriyil haklı, al birini vur ötekisine. Rekabet az olduğu için her şey abonelik yaptırana kadar güzel, sonra elinizdeki ile yetinmenizi bekliyorlar. Abonelik işlemleri sırasında iyice sorup double-check yapmadan abone olursanız da "siz yanlış anlamışsınız" diyorlar.

Bu servis sağlayıcılara mahkum olmak beni çıldırtıyor

Maalesef öyle. Eviniz büyük ve her odada kablolu internet için priz falan yoksa fiber internetten verim almak kolay değil. Tek çözüm söylediğim gibi router tarzı bir cihazı o modeme bağlamak.
    Evet haklısınız. Ben mesela kendi modemimi aldım ve evin içinde kendim kullanmak istiyorum. Ttelekom İl müdürlüğündeki gpon teknik servisçiletle konuştum ama arada mecburen tilgin olmak zorundaymış. Ttnet bu şekilde ağ paylaşımını kısıtlayabiliyormuş, yani komşuya felan verme olayını. Tilgin modem kullanmasının sebebi ise firmware i istediği şekilde kullanabiliyor olmasıymış, mpdem e daha çok hakimlermiş vs. Gpon servisindekilere durumu anlattım gpon dolabına tilgin ile aynı görevi görecek cihaz yerleştirilirse daha uygun olmaz mı dedim haklı buldular beni. Bende BTK ya yazdım bakalım. Şimdi hattım kesildi heralde ttnet beni cezalandırıyor :)) mobilden giriyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce ttnet den geldiler ve bana yeni bir modem getirdiler. Yİne tilgin ama bu sefer getirdikleri modem daha zarif bir görünümü var modeli: Ürün adı: HG2331
    Yazılım ailesi: HG233x Yazılım revizyonu: ESx000-02_05_03_01. Ama ttnet hala tilgin modem vermekte diretiyor. Bu modemde usb3.0 var ama yine kullanmıyorsun ne anladım ben bu işten :DD
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASUS DSL-N16 MODEM
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Evet haklısınız. Ben mesela kendi modemimi aldım ve evin içinde kendim kullanmak istiyorum. Ttelekom İl müdürlüğündeki gpon teknik servisçiletle konuştum ama arada mecburen tilgin olmak zorundaymış. Ttnet bu şekilde ağ paylaşımını kısıtlayabiliyormuş, yani komşuya felan verme olayını. Tilgin modem kullanmasının sebebi ise firmware i istediği şekilde kullanabiliyor olmasıymış, mpdem e daha çok hakimlermiş vs. Gpon servisindekilere durumu anlattım gpon dolabına tilgin ile aynı görevi görecek cihaz yerleştirilirse daha uygun olmaz mı dedim haklı buldular beni. Bende BTK ya yazdım bakalım. Şimdi hattım kesildi heralde ttnet beni cezalandırıyor :)) mobilden giriyorum...

İl müdürlüğüne kadar gittiniz yani :)
    Superonline'da da aynı şey söz konusu bildiğim kadarıyla. Bende mesela gpon yok, vdsl üzerinden kullandığım için modem değiştirmekte bir engel yok. 100mbps kullanmadığınız sürece aslında saf fiber olmasının çok bir farkı olduğu söylenemez. Router ile bağlantı gücünü arttırma imkanınız yok mu peki? Yaptığınız şikayet mantıklı ama tekrar modeme para vermek yerine iyi bir routera para vererek sorunu pratik çözmek mantıklı, tabi kullandığınız mekan buna el veriyorsa...

• quote:

Az önce ttnet den geldiler ve bana yeni bir modem getirdiler. Yİne tilgin ama bu sefer getirdikleri modem daha zarif bir görünümü var modeli: Ürün adı: HG2331
    Yazılım ailesi: HG233x Yazılım revizyonu: ESx000-02_05_03_01. Ama ttnet hala tilgin modem vermekte diretiyor. Bu modemde usb3.0 var ama yine kullanmıyorsun ne anladım ben bu işten :DD

kullanmıyorsan derken, neden kullanmıyorsunuz usb 3.0 portunu?
    Birde fibernet tarifeniz kaç mbps?
    Açıkçası diretmemeleri anormal olurdu kanaatimce :)
    Modemi takan eleman a sordum kullanabiliyormuyuz diye hayır dedi diğer tilginler gibi ordan program felan atıyorlarmış. Kullandığım tarife 24mbps yalın internet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Modemi takan eleman a sordum kullanabiliyormuyuz diye hayır dedi diğer tilginler gibi ordan program felan atıyorlarmış. Kullandığım tarife 24mbps yalın internet

Kusura bakmayın, tam olarak anlayamadım.. usb 3.0 portunu mu kullanamıyorsunuz?
    Şu durumda en makul çözüm dediğim gibi ac68u yu tilgina bağlayıp router/Access point olarak kullanmanız olacaktır. Bence hazır saf fiber kullanıyorken hızınızı 50mbps yapın daha iyi :)
    öğrenci evi öğrenci parası :D:D:D anca buna gücümüz yetiyor. Tilgin modemi de aradan çıkarsaydık iyidi ama ne yapalım artık böyle kullanacağız...
  • quote:

öğrenci evi öğrenci parası :D:D:D anca buna gücümüz yetiyor. Tilgin modemi de aradan çıkarsaydık iyidi ama ne yapalım artık böyle kullanacağız...

Bina eski mi peki?
    Benim öğrenci evi falan değil üstelik site ama tam fiber değil..
  • site iki yıllık ve sadece ttnet var ve bizde ona mahkûmuz:(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.