bundan 2 hafta önce fln sanırım en son 1501 yada 1504 biosunu kullanırken sitede bunu görüp yükledim.daha sonra tdu yu kurarken okuma hatası verdi (dvd hdd de imajlı olarak bulunuyor yani bi çizik vs durumu olamaz.aynı imajdan 2-3 makinaya daha kurulu ve öncedende bundan kuruyordum) sadece bununlada sınırlı kalmadı.rar arşivlerinden dosya çıkarırken gene hatalar veriyor ( aynı arşivler aynı programlarla başka benim kurduğum başka pc lerde sorunsuz olarak çıkıyor) bi 4-5 gndür kıvranıyorum çözmek için yaptığım işlemleri sayayım
-format attım. 2 kez vista 2 kez xp denedim aynı sorun devam ediyor... -hdd yi başka makinada kullanıp win kurup denedim sorunsuzca çalışıyor.benim moboya takınca çalışmıyor. -dvd yazıcıyı kuzendeki ide dvd yazıcı ile değiştirdim aynı sorun devam ediyor. -ve son olarak başka bi hdd yi (başka bir pc de sorunsuzca hata vermeden yükleme yapan ve dosya çıkaran) benim mobo ya takıp windows kurdum aynı sorun onda devam etti. -ideleri sataları sayısını hatırlamıyorum biçok kez değiştirdim ve başka başka makinalarda denedim gene aynı... -biosa reset attım.herşeyi def. kullandım gene olmadı..
delirmek üzereyken ekran kartını değiştirmeden önce biosu update ettiğimi hatırladım...ve eski biosa geri dönmeye çalıştım.biosdaki ez flash menüsü ile eskiden downgrade yapabiliodum ama bu 1601 biosu ile "ezflash2" sürümü yüklendiğinden eski bioslara geri dönüş yapmadı.windows üzerinden asusun flashlama programını indirip programdan "downgradeble" seçeneğini işaretledim denedim gene dönmedi eski biosa...delirmek üzereyim
tek kurtuluş yolu disketle biosu yüklemek.eskiden öyle yapılıyordu.ama şimdi siteden sadece .rom uzantılı dosya çıkıyor.bunu nasıl yaparızda boot ettiririz ve yükleriz.bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımın ciddi yardımına ihtiyacım var..aşağıdada verdiği hatalar var.şuan sadece bunları bulabildim.genel olarak rardan çıkarırken hatalar veriyor.ve hdd eskisinden daha çok çalışıyor hıtır hıtır...şuan benim için başka bi yol kalmadığı ve sağlam çalışan pc de sadece bios değişikliği ile bunları gördüğüm içinde asusu bian önce biosu update etmelerini bekliyorum :(:(
yardım ederseniz şu disket olayında çok sevinirim
arkadaşım bildiğim kadarıyla anlatayım temiz bir disket takıp, disket sürücüye format at oradaki başlangıç disketi oluştur seçeneğini seç. garanti olsun diye bunu 2-3 diskete yap. disketler kolay bozulup okunamıyorlar. sonra disketin içine Afudos programını ve anakartının rom uzantılı bios dosyasını kopyala. bilgisayarı disketten aç, afudos /xxxxxx.rom yaz entere bas (xxxxxx yazan yere indirdiğin bios dosyasının adını yaz sonu rom uzantılı) işlemi program yapacak yapıp bilgisayarı yeniden başlat...gerekli programları buradan indir.
UYARI:önce aşağıdaki linkten asus anakartların bios güncelleme yöntemleri hakkındaki makaleyi oku...kolay gelsin...
öncelikle teşekkür ederim ilgin ve önerin için eskiden yapıyordum ama şimdi gerek win üzerinde çalışan programlar olsun gerekse bu asusun biosundaki ez flash menüsü olayı çok daha kolay hale getirdiği için eski yöntemi unutmuşum.senin anlatımınla biraz canlandı bişeler ama şu aşağıdaki kısmı anlamadım orayı biraz daha anlatırsan sevinirim.makaleyide birazdan okuyacağım
quote:
Orjinalden alıntı: eckid ...... işlemi program yapacak yapıp bilgisayarı yeniden başlat...gerekli programları buradan indir.
UYARI:önce aşağıdaki linkten asus anakartların bios güncelleme yöntemleri hakkındaki makaleyi oku...kolay gelsin...
kusura bakma bozuk bir cümle kullanmışım, güncelleme işlemini afudos programı yapacak. işlem tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatacaksın. Makalede bunlar resimleriyle gösteriliyor problem yaşayacağını sanmam...kolay gelsin
biosu yükledim ama sorun geçmedi... neyse artık uğraşmıcam.bi süre kullanayım bakalım başka bişeyde sıkıntı çıkarırsa garantiye yollarım.teşekkürler ilgin için tekrardan herşey normal ama bitek bu oyunda ve bi rar war onda sıkıntı çıkıo..belkide fazla takmamak lazım kafaya
nasıl oldu bilmiyorum ama kartı garantiye göndereyim diye söküp kendi soğutucularını taktım.masaüstünde denerken bi yükleyim dedim yükledi yaw bu pc zırf eziyet gerçekten.
sorunun geçtiğine sevindim..senden mutlusu yoktur şimdi..