Şimdi Ara

Asus Anti Surge hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Anakartım asus, güç kaynağım aerocool kcas 600watt. Bilgisayar açıkken elektrik gitti ve ilk kez oluyor bu durum. Sonraki gün sıkıntısızdı, fakat elektrik gittekten 2 gün sonra bilgisayar boştayken asus anti-surge devreye girdi. Aynısı bilgisayar açıldıktan sonra sürekli olmaya başladı. Bilgisayarı kullanamadım çünkü açtıktan sonra ne yaparsam yapayım 10dk içinde anti-surgeden dolayı gidiyordu. Bios pilini çıkarıp takınca durum 1 haftalığına düzeldi fakat bugün yeniden başladı ve bios pili tak çıkarıyla da düzelmiyor. Sizce sıkıntı neyden kaynaklı olabilir? Ne yapmamı tavsiye edersiniz?



  • Aynı durum bende başladı oyun oynarken güç kesiliyor genelde Allah sabır versin dostum yeni konu açmıştım çözemedim şahsenhttps://forum.donanimhaber.com/asus-power-supply-surges-hatasi--125158998

    EDİT : Bendeki sorunun psu kaynaklı olduğunu tespit ettim istersen başka bir psu dene



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okinkurt -- 30 Mart 2017; 12:16:22 >
  • Elektrik şebekesinde veya psu'da sıkıntı olabilir. Multimetreniz varsa arada bir özellikle bu sıkıntının olduğu zamanlarda prizden ölçüm alın.
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Anakarttan psu değerlerini ölçüp internetten olması gerekenlerle karşılaştırdım sıkıntısız çıktı. Anakarttan anti-surge ayarını kapatıp bilgisayarı kullanınca yine sıkıntısız kullandım. Anakartın kentisinde hata olabilir mi acaba? Böyle bir ihtimal var mıdır?
  • cfe kullanıcısına yanıt
    Olabilir ama eğer anakartta sıkıntı yoksa anti-surge'i kapatarak büyük risk almış oluyorsunuz. Eğer şebeke sık sık dalgalanıyorsa bilgisayarı veya en azından psu'yu yakabilir.

    Siz yine de anakartın bios'unu güncelleyin, en güncel sürümse tekrar üstüne yazın.

    Ayrıca multimetreniz varsa prizden ölçüm almayı da unutmayın anti-surge aktif olduğu sırada
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.