Şimdi Ara

Asus A8N SLI Deluxe Problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir daha Asus almayacam aga, çok problem yapıyor. Başlıktaki anakartı aldığımdan beri hiç bir digital DVB kartı çalıştıramadım. Gittim bir sürü para verdim Güçmkaynağını yeniledim gene aynı. Nedir baba bunun sorunu. Aynı anakarttan arkadaşta var o, çalıştırabiliyor. En son bios yüklü, dirverlar güncel. Acaba kart mı bozuk diyecem ama başka hiçbir sorun yok...
    Yardımcı olan olursa kartı değiştirmeyeyim diyorum Yoksa MSI K8N SLI Diamon alacam mecburan...



  • quote:

    Bir daha Asus almayacam aga, çok problem yapıyor. Başlıktaki anakartı aldığımdan beri hiç bir digital DVB kartı çalıştıramadım. Gittim bir sürü para verdim Güçmkaynağını yeniledim gene aynı. Nedir baba bunun sorunu. Aynı anakarttan arkadaşta var o, çalıştırabiliyor. En son bios yüklü, dirverlar güncel. Acaba kart mı bozuk diyecem ama başka hiçbir sorun yok...
    Yardımcı olan olursa kartı değiştirmeyeyim diyorum Yoksa MSI K8N SLI Diamon alacam mecburan...



    Eğer anakartın "ASUS A8N-SLI Deluxe, Athlon 64FX Chipset, Audio, Ethernet, Firewire" buysa Sigma Digital-TV problemsiz çalışıyor arkadaşta var oradan biliyorum. Fazla para vermene de gerek yok sanrım 75-80 YTL arasında.
  • k8n kullanıyom asustan memnunum
  • Anakartını kesinlikle almam ama DVDRW si fena değil tavsiye ederim.
  • ekran kartıda güzel
  • Sipariş verdim, bu hafta içi MSI K8N SLI Diamond geliyor. Nasıl bir seçim yapmışım?
  • Dostum asus bu sorunu yapıyor ama almak istediğin MSI da bu sorunu yapıyormuş.

    Asus A8N SLI Deluxe yazarak goolda bir arat bir forum sitesinde geniş bilgi veriyor hepsini test etmiş türkçe site
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK : ASUS P45 P5Q-E ANAKART
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yarasa125

    Dostum asus bu sorunu yapıyor ama almak istediğin MSI da bu sorunu yapıyormuş.

    Asus A8N SLI Deluxe yazarak goolda bir arat bir forum sitesinde geniş bilgi veriyor hepsini test etmiş türkçe site


    Dostum varsa böyle bir site, adres verir misin? Ben bulamadım da. Ayrıca MSI'ların böyle bir uyumsuzluk problemleri olduğunu daha önce duymadım. Bir yanlışın olmasın. İçime kurt düşürdün. Siparişi de verdik baba.
    Saygılar...
  • A8N SLI Deluxe kartının Firewire'ı ile Skystar2 çakışıyor birçok kişinin bu sebeple anakartı yandı, birçok forumda bu konu işlendi zaten, eğer chipset aynı ise firewire'da onda da problem çıkaracaktır. Eüer Skystar2 alacaksanız ya Skystar2 kullanmayacaksını yada o anakartı almayacaksınız. Ama benim bir arkadaşımda var o anakarttan A8N SLI Deluxe Sigma DigitalTv ile problemsiz çalışıyor.
  • sgerrard arkadaşım konuya gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim ama; sigma reklamını çok yaptığını düşünüyorum. Keşke bende o karttan olsaydı. Şu an elimde mevcut olan sistemle ilgili fikir alışverişinde bulunabilirsek ne ala. Mesajlarınızın devamını diliyorum.
  • quote:

    sgerrard arkadaşım konuya gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim ama; sigma reklamını çok yaptığını düşünüyorum. Keşke bende o karttan olsaydı. Şu an elimde mevcut olan sistemle ilgili fikir alışverişinde bulunabilirsek ne ala. Mesajlarınızın devamını diliyorum


    yazına saygı duyarım arkadaşım, ancak asus anakartların uyum problemleri olduğu ve Skystar kartının da bu anakartla sorun yarattığı bilinen gerçek.

    konuyla ilgili başka bir forumdan bir başkasının yazısından alıntı yaparak konuyu açmak istiyorum.





    "Öncelikle bu araştırmamı sadece 2 anakart ve 2 firewire kartını yaktıktıktan sonra yazıyorum.
    Hikayeye en eski makinamla başlamak istiyorum.Eski makinamın özellikleri
    AMD 2500+
    MSI KT6-DELTA FIS2R
    256 MB TWİNMOS DDR400 RAM
    SKYSTAR2 PCI TV KARTI
    300 WATT FSP POWER SUPPLY vs vs...
    Bu anakartımda herşey normal düzgün olarak çalışıyordu.Skystar ın programını tercih etmediğimden dolayı Progdvb programını kullanıyordum.Vede hiçbir sorunum yoktu.Buraya kadar herşey normal ...
    Taa kii makinamı değişip AMD 64 e geçene kadar. Anakart olarak ASUS A8N-SLI Anakartı seçtim. siparişini verdim.İşlemci olarak 300+ aldım. şu an ki kasadaki konfigurasyonum Amd 300+ , Asus A8n-Sli anakart, 2x512 Twinmoss ddr400 ram, 300 watt FSP PSU.Hepsini taktım. Eski makinamdanda SKYSTAR2 yi taktım.Herşey çok iyi çalışıyordu.Progdvb yi kurup cine 5 e tıkladığımda 4-5 saniye bilgisayar dondu ve bi koku..o an anladım bi şey yandı diye.Anakart yanmıştı ama neden yanmıştı.Anlamamıştım..

    Sonra anladım ki anakartın firewire çipi yanmış.Sorun PROGDVB den sebep.Yani anakartı yakan bir program dı(Progdvb).Ağ bağdaştırıcılarında aynı yerde olan skystar2 ile 1394 bağdaştırıcısı windows çakışma göstermediği halde çakışıyorlardı.

    Yeni anakart geldi bide ben denedim harbidende PROGDVB anakartımın firewire çipi ni manyak derecede haşlıyor.

    Testlerimi daha da ilerlettim.Anakarttın bios undan onboard firewire desteğini kapattım. Gene aynı tipte bir PCI firewire kart taktım makinama
    Ve maalesef bu da yandı.Bi düşünmeye başladım eski anakartımda neden böyle bişey olmamıştıda bunlarda böyle oluyordu.

    Acaba sorun çipte olabilirmiydi.hemen araştırdım eski anakartımın 1394 çipini.Altta resimde gördüğünüz gibi markası via VT6306 .çipin üreticisi via.Benim kullandığım kadarıyla bu çiple hiçbir sorun yok.

     Asus A8N SLI Deluxe Problem



    Hemen şu anki anakartım olan Asus A8n-sli bordumun firewire çipini adını baktım oda 41AY42T TSB43AB22A (Altta resimde). Bu çipide Texas Instruments firması üretiyor.

     Asus A8N SLI Deluxe Problem


    Ne tesadüftürki üstte olan Texas Instruments çipindende , kart olarak taktığım PCI Firewire kartının üstündede 42CD8DT TSB43AB23 yazıyordu.Bu da Texas Instruments firmasına da aitti.Vede o da yanmıştı.

    Bunun üzerine anakartıma VIA çipsetli başka bir PCI Firewire kart taktım.Ve şu an makinamda PROGDVB ile rahat bi şekilde uydu yayınlarını izliyorum.sorun çözüldü.

    Bana göre bu çip Skstar2 ile uyumsuz Eğer bu çip uyumsuzsa bu çipi kullanan piyasada soket 939 bi sürü anakart var.Tabi kesin bilmiyorum ama intel anakartları cephesindede aynı durum mu var bu da kafamda bir soru işareti.

    Aynı çip şu an alttaki anakartlarda var.

    ASUS A8N-SLI DELUXE
    GIGABYTE GA-K8NXP-SLI
    ECS KN1 Extreme
    GIGABYTE GA-K8NS ve gigabyte ların çoğunda var.

    Alttakilerde ise yok.

    EPoX EP-9NPA+ ULTRA ---> VIA VT6307
    DFI LanParty UT nF4 SLI-D ---->VIA VT6307/a
    ASUS A8V Deluxe S939 Wireless Edition ---->VIA VT6307
    MSI larda durum aynı oda via vt6307 kullanıyor.

    Bu araştırmamda bana göre kesin bi şey yok. ama yaptığım araştırmanın sonuçları ortada.Tabii bu araştırma böyle 2-3 denemeyle olmaz.Daha profesyonel bi çalışma lazım.

    Bana göre ya skystar2 yi bu çipe sahip olan bi anakartta kullanamayacaksınız ya da başka bi çözüm yolu geliştirilecek.Forum yöneticilerinde bu konuya el atmasını bekliyorum.

    Siz genede şu sıralar bi anakart alacaksanız yukarıda yazdığım şeyleri bi araştırın.

    Bi de herkes yorumunu yazarsa sevinirim."


    Yazının tamamı hardwaremania forumundan "nanagihodi" adlı kullanıcının yazısından alıntıdır. bu yazıyı yazan arkadaşın ismi de küfürmüş ama yazarını yayınlamak zorunda olduğumdan ötürü tüm forumdan özür diliyorum.




  • Dostum bende de Asus A8N SLI Anakart var şuana kadar hiç bir sorun yaşamadım.Canavar gibi çalışıyor.Asus'tan çok Memnunum
  • Selam,

    Biz anakart çalışmadı, çalışmıyor veya bozuk demedik ki, ASUS A8 SLI, Skystar2 uydu kartı ile problem yaratıyor ve kartın firewire chipi hasar görüyor dedik.
  • Benim arkadaşımın Asus A8N SLI Deluxe anakartı SS2 yüzünden 2 kere yandı. Benim de firewire çipim yandı. Öyle çalışıyor ama firewire çipini tanımadan. Ayrıca benim anakart yanacağına SS2 im yandı. Ben de gidip (sgerrard arkadaşımı ne yazıkki dinlemeden) Skyvision aldım. Asus ta çalışmadı. Gidip MSI K8N SLI Damond aldım. On da çalışıyor ama; yapılan masrafa dikkat çekerim.
  • selam sgerrard kardeş.ben firewire biostan kapattım ve de buna ihtiyacımda yok.ama sorun halen devam ediyor.bu sefer nedendir progdvb den olabilir mi?
  • konu baya eski arkadaş maziden çıkarmış.

    konu made buralara geldi; bende asus a8n sli delüxe ile sorunsuz skystar ı kullanıyorum.

    saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.