Şimdi Ara

ASUS 7970 Top Voltaj kilidi kırıldı - Test / Performans - Güncelleme olmayacaktır. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
5
Favori
6.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar bir bilgi güncellemesi yapayım.

1200'de kalmamın sebebi muhtemelen kartın potansiyelinin bu olması değil. Daha yukarı gidebilir, ama 1.256V'u geçemiyor oluşum. Yani 1200Mhz'den sonra biraz daha voltaj istiyor. Evet Gpu Tweak daha yukarısını gösteriyor, ama aslında o da 1.256V'ta takılıyor. Yine de voltaj artımı yapıp kartımızı 100mhz daha yukarı çekebilmeyi başardığımızı söyleyebiliriz. Şimdi bunun ötesine geçilebilir mi ona bakmak lazım.

Bunu şurdan anlıyoruz; GPU-Z ile voltaj bilgisini kontrol ettiğimde, 1.256V ötesine gitmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 25 Mart 2013; 22:55:39 >
  • Varmi bir gelisme?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Henüz yok, ama stabilite sorunuda yok. Hatta az önce Nvidia Titan inclemesine attığım mesajı buraya da ekleyeyim; 27-35 fps arası geziniyor ve akıcı

Oyunun en çok kastığı sahnelerden biri. 2K çözünürlükte testledim. Her iki test içinde FAN otomatik ayarda ve Maksimum %36 görmüş

1180 Mhz - 7000Mhz / 2560 x 1440 / Maksimum sıcaklık 69C

ASUS 7970 Top Voltaj kilidi kırıldı - Test / Performans - Güncelleme olmayacaktır. ASUS 7970 Top Voltaj kilidi kırıldı - Test / Performans - Güncelleme olmayacaktır.
     ASUS 7970 Top Voltaj kilidi kırıldı - Test / Performans - Güncelleme olmayacaktır. ASUS 7970 Top Voltaj kilidi kırıldı - Test / Performans - Güncelleme olmayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 27 Mart 2013; 8:56:59 >

• 1920 x 1080 sonucu (çoğunuz 1080p monitör kullandığınız için ekliyorum)

ASUS 7970 TOP (matrix bios) 1920 1080 / 1180Mhz - 6600Mhz / Maksimum Sıcaklık 69C

Her iki çözünürlüktede gayet akıcı oynanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 26 Mart 2013; 23:10:50 >

• Mesaj düzenlendi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 5 Nisan 2013; 22:49:11 >
  • Kartı sizin bu hareketinizin gazıyla şipariş ettim c.tesi elimde olsacak. Normal testler bitsin sizi biraz bıktırırım o zaman
  • Bir titan olmasada çok karlı olacağı kesin. Efsane kart olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: cybernoid

1920 x 1080 sonucu (çoğunuz 1080p monitör kullandığınız için ekliyorum)

ASUS 7970 TOP (matrix bios) 1920 1080 / 1180Mhz - 6600Mhz / Maksimum Sıcaklık 69C

çok iyi sonuçlar tebrikler.
    indirimde 1015 tl idi kart sanırım.
    bence sonuna kadar hakediyor bu fiyatı.

• quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

quote:

çok iyi sonuçlar tebrikler.
    indirimde 1015 tl idi kart sanırım.
    bence sonuna kadar hakediyor bu fiyatı.

en son baktığımda stokta yoktu sanırım vatan'da. bir arkadaşım daha karar verdi 7970 almaya :)

• tebrikler benim kafama takılan işlemci puanınız gercekten iyi 4.60 ve 11k ben 2700k ile 4.8 de calıştırıyorum 10.5 alıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akibeel -- 27 Mart 2013; 4:28:28 >
  • Teşekkürler arkadaşlar :)

Aslında işlemcim 4.7 görüyor ama zorlamıyorum. Her zaman limitin bir altında tutmak daha iyidir diye düşünüyorum. İlk aldığımda ben de 2700k almıştım ama bir sebepten anakart sorun çıkardı ve vatan 2600k önerdi. Şansıma güzel işlemci çıktı.

Ben kartı 1001 TL'ye almıştım, pahalanmış Şeytan dürtüyor,; al bir tane daha, at matrix biosunu, bas CF'yi :)

Akşama fırsat bulursam ilk mesajı düzenleyip; kullanılan dosyaları bir yere yükler ve bir mini rehber ile nasıl yapacağınızı anlatırım. Böylece asıl amacı farklı olsada, Asus 7970 Top inceleme ve değerlenidrme başlığına dönüştürebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 27 Mart 2013; 9:14:20 >
  • quote:

Teşekkürler arkadaşlar :)

Aslında işlemcim 4.7 görüyor ama zorlamıyorum. Her zaman limitin bir altında tutmak daha iyidir diye düşünüyorum. İlk aldığımda ben de 2700k almıştım ama bir sebepten anakart sorun çıkardı ve vatan 2600k önerdi. Şansıma güzel işlemci çıktı.

Ben kartı 1001 TL'ye almıştım, pahalanmış Şeytan dürtüyor,; al bir tane daha, at matrix biosunu, bas CF'yi :)

Akşama fırsat bulursam ilk mesajı düzenleyip; kullanılan dosyaları bir yere yükler ve bir mini rehber ile nasıl yapacağınızı anlatırım. Böylece asıl amacı farklı olsada, Asus 7970 Top inceleme ve değerlenidrme başlığına dönüştürebiliriz.

süper olur hacı. bekliyoruz

• quote:

bu nasıl bir cümledir adaş olmamış

• Umarım farklı biosların farklı sıcaklık ölçüm referansları yoktur. Sıcaklıkların uygun olduğunu en iyi optik termometre ile ölçebilirsiniz.

Örnek: TOP sürümünde dijital termometre eklem noktaları gpu dan 1 cm uzaktadır(atıyorum) ve ona göre 3 °C referans noktası eklemişlerdir. Sizin yüklediğiniz bios(Matrix) diyelimki 1 cm uzaktan ölçüm alındığını varsaysın, o zaman referans eklemiyor olabilir. Atıyorum gerçek sıcaklık belki 5-10 derece daha yukarılarda bile olabilir.(Aşağıda olma ihtimali de var).

Genellikle fabrikada gerçek sıcaklık ölçümleri ile karşılaştıurılıp ona göre kalibrasyon yapılır. Siz şimdi matrix kalibrasyonlu top ölçüm yapıyorsunuz. Termometre edininiz. Zaten fabrikada kalibrasyonu yapılmıyorsa gg.

Harbi 1350mV verdiniz mi? Çünkü aynı şeyler gerilim ölçümü için de geçerli olabillir. Frekans ölçümü için de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 27 Mart 2013; 15:59:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

Umarım farklı biosların farklı sıcaklık ölçüm referansları yoktur. Sıcaklıkların uygun olduğunu en iyi optik termometre ile ölçebilirsiniz.

Örnek: TOP sürümünde dijital termometre eklem noktaları gpu dan 1 cm uzaktadır(atıyorum) ve ona göre 3 °C referans noktası eklemişlerdir. Sizin yüklediğiniz bios(Matrix) diyelimki 1 cm uzaktan ölçüm alındığını varsaysın, o zaman referans eklemiyor olabilir. Atıyorum gerçek sıcaklık belki 5-10 derece daha yukarılarda bile olabilir.(Aşağıda olma ihtimali de var).

Genellikle fabrikada gerçek sıcaklık ölçümleri ile karşılaştıurılıp ona göre kalibrasyon yapılır. Siz şimdi matrix kalibrasyonlu top ölçüm yapıyorsunuz. Termometre edininiz. Zaten fabrikada kalibrasyonu yapılmıyorsa gg.

Harbi 1350mV verdiniz mi? Çünkü aynı şeyler gerilim ölçümü için de geçerli olabillir. Frekans ölçümü için de.

buyur burdan yak tamda heveslenmişdim 7970 alsammı diye

• Yok üstteki mesajda yazıyor, 1350V görünüyor ama aslında değer 1.256V. Ki bence bu Matrix'in fabrika çıkış voltajı. Kilidi tam olarak açamadık, sadece biraz daha ileri aldık. Bunuda Techpowerup yazılımı ile kontrol ediyoruz. Techpowerup 1.256 gösteriyor. Misal Trixx kurdunuz, o da voltajı 1.256'ya kadar ayarlayabiliyor. Daha önce 1.175'ti. GPU Tweak ile 1.4 V'a dayasam bile aslında 1.256V ötesine geçmeyecek. Ancak bu kadar artış bile 100Mhz kazandırıyor. Zaten testler ortada.

Sıcaklıklar farklı yazılımlarda aynı görünoyor. Zaten 1.175 V'tan 1.256V'a ne kadar sıcaklık artarabilir. 0.081V'luk bir artış var.

1.175V ile 1100 ötesine geçmek mümkün değildi (kendi kartım adına konuşuyorum) Şu an 1200Mhz görüyorum, Crysis 3 gibi sağlam kastıran bir oyunda da 1180Mhz stabil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 27 Mart 2013; 16:59:05 >
  • Birazdan videosunuda yükleyeceğim :)

Videoyu çektimde, nedense Fraps FPS değeri videoya kaydedilmiyor, çözemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 27 Mart 2013; 17:55:42 >
  • meraba hocam bende de asus 7970 top var 1050 mhz gecmiyor çakılıyor, normal ayarlarda her yolu denedik, 1100 lere vuyo demiisiniz sizin kart normal ayar da ben kartı alalı 2 gun oldu kartla ılgılı bı tercubem yok yanlıs bırseyde yapmak ıstemıyorum matrix biosu atsak bir sıkıntı yasarmıyız cunku matrix biosuyla 1100 mhz lerde acılıs yapılıo kartta benım kart normal hızı 1050 mhz cok terettutteyım, yardımcı olursanız cok sevınırım
  • En dandik 7970 bile, ölümüne oc yapılmış 7800 ü geçer. Hangi 7970 alırsanız alın mutlu olacağından eminim. Oc ve benchmark kasacaksanız vram oc olabilen bir bios tercih ediniz.
  • @DownClock01 Matrix'in Platinum versiyonu değilde normal versiyonu vardı. 1050'de açıyordu. Onuda testlemiştim ama hangisi bulamıyorum. Bulunca yazayım, tekrar bios atmayayım şimdi.

Sana şunu tavsiye edeyim; GPU tweak kur, kartı 1100'e çek.

Normalde Voltaj ayarı göremiyorsun, Settings kısmına gel Aşağıdaki resimle gibi ayarla. GPU tweak dışında başka bir şansın yok zaten

ASUS 7970 Top Voltaj kilidi kırıldı - Test / Performans - Güncelleme olmayacaktır.

Sonra hemen sağındaki tune settings'e gir ve aynen seç. Yalnız bu gizli menü, açmak için önce fare ile gösterdiği yere bas (standard mode balonu görünüyor resimde), ben de şu an açılı sende de açılacak. Overclocking Range seç. Bu sana çok az daha bir OC verecek, 1.182V. Her işlemden Sonra APPLY de

ASUS 7970 Top Voltaj kilidi kırıldı - Test / Performans - Güncelleme olmayacaktır.

Ana menüye (soldaki tunning sekmesi) döndüğünde şöyle göreceksin; yanda anahtar var açmana gerek yok, sen 1100 yaptığında voltaj 1.181-2 otomatik olması lazım. Bir de o ufak voltaj artışı ile dene. Eğer 1100 çalışıyorsa Matrix bios dene, yok yine çakılıyorsa önermem. Ha tabi Matrix bios ile Voltaj artışı geleceği için belki çalışma ihtimalide var. Ama sen belki 1100'de kalacaksın, belki 1120'de.. Ama 1100 açmıyorsa deneme derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 27 Mart 2013; 23:36:20 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.