Şimdi Ara

astra sedan 1.3cdti-linea multijet (objektif olalım.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    --------------------------------
    PERFORMANS - TÜKETİM
    Maksimum hız (km/saat) : 170
    Hızlanma (sn) 0-100 km/s: 13,8
    Tüketim (EC Normu 1999/100)
    Şehiriçi (l/100km): 6,5
    Şehirdışı (l/100km) : 4
    Ortalama devir (l/100km) : 4,9

Opel Astra sedan 1.3 cdti 90 hp:
    ------------------------------------
    PERFORMANS - TÜKETİM
    Maksimum hız (km/saat) : 172
    Hızlanma (sn) 0-100 km/s : 13,7
    Tüketim (EC Normu 1999/100)
    Şehiriçi (l/100km): 6,5
    Şehirdışı (l/100km): 4,3
    Ortalama devir (l/100km): 5,1

şimdi yukarıda da görülen üzere rakamlar birbirine çok yakın.

peki bir sorum var:
    multijet 90 hp linea'ya yetmiyor diyen arkadaşlar o değerli yorumlarını(!) astra sedan için neden yapmıyorlar acaba?

astra da aynı motoru kullanmıyor mu?

o zaman ona da yetmemesi gerekir?

ama kimse de kalkıp yorum yapmıyor..

kimse kusura bakmasın ama bu forumdu bariz şekilde fiat düşmanlığı var.

ben bunu bilirim burdan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucakli -- 4 Şubat 2008; 0:29:04 >

• Nasıl yetmez anlıyamıyorum. Astra hb var kasa çekmiyor gibi lafları çok duydum. Kimsenin demesine kulak asmıyorum...

Astrada motor taşıyor , Lineadada her türlü kasaya yetecektir. Amaç zaten ekonomi yapmak kimse 1.3lt motordan yüksek performans beklemesin.

Forumun %90ı 3,0lt araçlara biniyorlar ya ondan bu tür yorumlar yapıyorlardır.
  • kesinlikle yetiyor bencede,
    bu arada ekonomi olması için 1.4 benzine tüp taktırıyor bir çok kişi gayet normal karşılıyoruz fakat 1.3 90 hp ve200 nm tork u beğenmiyorlar,bence 1.6 10hp civarı motorlardan çok daha başarılı,tabiki hızlanma vs diyerek karşı çıkanlar olabilir ama genel anlamda yine söylüyorum benim tercihim 200nm lik dizel olur
  • kaldı ki linea'nın boş ağırlığı 1235 kg;astra sedan 1290 kg.
  • astraya yetiyo bak lineadan 0-100 de daha iyi hem de son hızda :P

şaka bi tarafa burada bazıları(!) otomobil ana bilim dalı çalışmalarında adı geçmesi gereken kişiler...

kullanma etme, internetten verilerine bak, bir de iki dergi oku rüzgarına kapıl sonra söv arabaya...
    ne ala memleket :)

ben 1.3 cdti astra kullandım.motoru 1.3 ve o ağırlıkta bi arabaya göre gayet yeterli.hacmine bakıp aldanılmasın...
    kiminin sürüş stiline uygun değildir kimi de daha güçlü arabaya binmiştir yetmez orası ayrı.

koca fiat-opel mühendisleri bunu görememiş, yetersiz olduğunu biz gördük.madalya takılası adamlar var burda
    kişisel kullanıma göre yetmeyebilir ama motor araçlarla gayet uyumlu...

bu arada eklemem gerekirse astra sedan da rezil bi araba...sümbül benim için neyse astra sedan da o :)
    Linea ondan daha güzel görünüyor...

• quote:

Orjinalden alıntı: extremeenvy

astraya yetiyo bak lineadan 0-100 de daha iyi hem de son hızda :P

şaka bi tarafa burada bazıları(!) otomobil ana bilim dalı çalışmalarında adı geçmesi gereken kişiler...

kullanma etme, internetten verilerine bak, bir de iki dergi oku rüzgarına kapıl sonra söv arabaya...
    ne ala memleket :)

ben 1.3 cdti astra kullandım.motoru 1.3 ve o ağırlıkta bi arabaya göre gayet yeterli.hacmine bakıp aldanılmasın...
    kiminin sürüş stiline uygun değildir kimi de daha güçlü arabaya binmiştir yetmez orası ayrı.

koca fiat-opel mühendisleri bunu görememiş, yetersiz olduğunu biz gördük.madalya takılası adamlar var burda
    kişisel kullanıma göre yetmeyebilir ama motor araçlarla gayet uyumlu...

bu arada eklemem gerekirse astra sedan da rezil bi araba...sümbül benim için neyse astra sedan da o :)
    Linea ondan daha güzel görünüyor...

Sende vur dedik öldürmüşün.

Sümbül nere astra sedan nere...

• Arkadaşlar bende iki araç arasında çok gidip geldim. 2 kez linea alma aşamasına da geldim.

Linea fiyat/fayda olarak en iyi araç. Test sürüşünde "sadece 1. vistesin 2000"devrine kadar bir yavaşlık söz konusu, o da dizel motor ve turbo özelliklerinden kaynaklanıyor. Sonra bir sorun olmuyor.

!!!!!!!!
    Bu iki aracın en önemli farkı şanzımanlarıdır. Astra 6 vitesli, Linea 5 vitesli şanzıman sunuyor. Bu nedenle Astra belki kalkış ve uzun yolda 6 vitesli şanzımandan dolayı avantajlı olabilir. Ancak vites araları küçük olduğu için sürekli vites değiştirmek gerekiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Astra cdti ım var.

Yedek parça ve servis yönünden Linea daha hesaplıdır.

6 ay önce Linea test sürüşü yaptım.

Araç 35 indeydi.

Motor sesi çok fazla geliyordu.Bilmiyorum belkı test aracı oldugundandır. (kıyaslamayı Astra ile yapıyorum.)

Astra yola çok çok daha iyi tutunuyor.

Linea Yüksek hızda yere basmak yerine alt rüzgarı nedenıyle yükseliyor. (kıyaslamayı Astra ile yapıyorum.)

Sedan astra ile bagaj hacmi çok yakın.İç genişlik aynı gibi.

Aralarnda fiyat farkı nedir bilmiyorum ama paran varsa Astra düşün
  • birkere böyle cüsseli ve ağır arabalara 1.3 motor koymaları abes. corsaya puntoya koy. motorda istediği kadar tork filan olsun sonuçta silindir hacimleri ufak motor zorlanır. zaten kulağada 1.3 hiç hoş gelmiyor. diğer markalarda yok böyle bişey. bunlar nie böyle ısrarlı anlamış değilim tabi bu benim görüşüm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: okanttnc
    Sende vur dedik öldürmüşün.

Sümbül nere astra sedan nere...

astra hatcback e laf etmem hiçbi şekilde ama sedanı bana cins geliyor.göz alışmadı bi türlü.aynı clio hatchback de güzel geliyordu gözüme mesela.ama sümbül
  • Doğru herkes bu konuda abartıya kaçıyor.Sonuçta Drag,Son Hız denemesi yapmıyoruz biz bu arabalarla...200Nm tork sollamalarda 2.0 atmosferik motorlarla eşit kılıyor.Şürüş konforu budur ve yeterlidir bence.Ha bizim gibi 1.3 75hp Lpg'li arabanız oluro zman hak veririm...
  • quote:

Orjinalden alıntı: happycar

Astra cdti ım var.

Yedek parça ve servis yönünden Linea daha hesaplıdır.

6 ay önce Linea test sürüşü yaptım.

Araç 35 indeydi.

Motor sesi çok fazla geliyordu.Bilmiyorum belkı test aracı oldugundandır. (kıyaslamayı Astra ile yapıyorum.)

Astra yola çok çok daha iyi tutunuyor.

Linea Yüksek hızda yere basmak yerine alt rüzgarı nedenıyle yükseliyor. (kıyaslamayı Astra ile yapıyorum.)

Sedan astra ile bagaj hacmi çok yakın.İç genişlik aynı gibi.

Aralarnda fiyat farkı nedir bilmiyorum ama paran varsa Astra düşün

35'indeydi derken 35 yaşında mıydı? Yolu yarılamış

Astranın daha iyi yol tuttuğu doğru.

bence aradaki fiyat farkı kaydadeğer. fiyat/performans olarak Linea biraz daha iyi.

• arkadaşlar ben 2 aracı karşılaştıralım demiyorum.
    sadece linea'ya motor ağır kaçıyor diyenler astra için neden konuşmuyorlar?

niye bu forum fiat arabasına düşman?

bunu soruyorum.

linea'yı nerdeyse yerden yere vurdular 90'lık multijet'i var;yetmiyor diye.
    ama astra sedan için bir Allah'ın kulu da çıkıp yetmiyor demedi.

demek ki yetiyor ki kimse bişey demiyor ya da dediğim gibi fanatiklik var.
  • Mantıklı düşünürsek ben 65HP nin 1100kglik Clioya yettiğinin canlı şahitiyim yani ortalama bir sürücüye gayet yetiyor...

Linea 90HP arada tam 25HP fark var en fazla 100-150kg ağırlık farkı olduğunu varsayalım.

Linea multijet benim arabadan iyi bile kaçar yani 90 HP NORMAL bi kullanıcıya rahatlıkla yeter...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@lken -- 4 Şubat 2008; 0:44:52 >
  • Arkadaşlar; elbetteki mühendislerin göremediğini biz görürüz demiyoruz ama aynı mühendisler 5000 motorlu araçlar da yapıyor. O zaman önce şunu anlamalıyız: Yetmiyor değerlendirmemiz ortalama ihtiyaçlara cevap vermiyor anlamında. Motor ağır geliyor derken yolda düşer demiyoruz yani. Bu ağırlık da 1,3 astra sedan için(hb değil). Yine mühendisler biz bu işe çok kafa yorup canımızı sıkmayalım diye 1,7'sini de yapmışlar sağolsunlar ama firma uygun görmemiş. Demişki bu ülkede genel kanı vergisi yakıtı az olsun ne olursa olsun. Biz de verelim 1,3 sedan çok bile...
  • Astra alanlar arabanın genel olarak yol tutuş,sessizlik,sağlamlık ve kalite olarak fiat modellerine göre daha iyi olmasından dolayı motordan memnun olmasada diğer özellikler sebebiyle araçtan genel olarak daha memnun oluyorlar.

Bu şahsi görüşümdür yanlış anlaşılmasın.
  • Madem beğenmiyorsunuz alın o zaman 5000 motoru
  • bebeto doğru söylüyor astra kullanıcıları diğer özelliklerinden memnun olduklarından sese cıkarmıyorlar kim ne derse desin 2000 htta 2500devire kadar motor ölü sora gitmeye başlıyor fakat bu bir dizel motor 4000 de devir bitiyor vede sanki herkese normalmiş gibi yok turbo şu devirden sonra açılacakmış yok turbo devreye girecekmiş bunların tümü servistekilerin motorun zayıflıklarını örtme çabasından başka birşey değil iyi bir mottor neredeyse rölanti devrinden itibaren güç üretmeye başlar ve homojen biçimde tüm devir bantına dağatır öyle ödüllü motormuş diye övünmeye gerek yok gelsin o ödülü verenler 3-4 kişi bindikten sonra yokuşta kalkamazken sizi kurtarsın .
  • autocar'ın haziran testinde linea'yı focus,corolla,megane ile karşılaştırmışlardı maçın sonunda
    1.ford focus 1.6tdci ghia
    2.renault meganeII 1.5dci
    3.toyota corolla d-4d
    4.fiat linea multijet seçilmişti
  • quote:

Orjinalden alıntı: LİTEON

autocar'ın haziran testinde linea'yı focus,corolla,megane ile karşılaştırmışlardı maçın sonunda
    1.ford focus 1.6tdci ghia
    2.renault meganeII 1.5dci
    3.toyota corolla d-4d
    4.fiat linea multijet seçilmişti

Corolla bana göre megane dan daha başarılı.

fiyat&performans olarak da linea en başarılı ancak autocar Türkiye buna pek bakmıyor anlaşılan.

ayrıca focus 1.6 tdci nin diğerlerinden bariz bir motor gücü ve performans farkı var.

bana göre de parası olana birinci tercih.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.