Şimdi Ara

Astra K dan bir önceki İnsignia'ya geçilir mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba,

    2016 model 1.6 dizel otomatik dynamic paket astra k sahibiyim. araç daha 30.000 kmde 12.000 km'den beri bende.

    forumdan bir arkadaştan satın almıştım, selam olsun kendisine okursa

    aracımı severek aldım, hala da severek biniyorum aslında.
    performansına, yol tutuşuna, sınıfına ve sportif tasarımına göre konforuna diyecek yok. donanımı da şerit takibinden tut çarpışma önleyicisine kadar gayet yeterli.

    ancak forumdaki astra K konusunu takip eden arkadaşlar bilir, trim seslerinden ne kadar çektiğimizi.

    kronik olan hemen hemen tüm trim seslerini çözmeme rağmen hala sağdan soldan gelen zırıltı tıkırtılardan açıkçası artık bezdim. bir yerden sonra saplantı haline geliyor herhalde araçtan soğutuyorlar beni. bundan önce 8 sene astra H kullandım, araçta tık diye bir ses duymadım leş gibi mıcır yollarda kullanmama rağmen.

    bir de bagaj yetmiyor. evliyim, sağa sola gideceğimiz zaman bir bavuldan fazlasını atamıyorum içeriye. ya da ne bileyim pikniğe denize gideceğin zaman bir mangal koyunca bagajın yarısı iptal oluyor. henüz çocuk yok ama yarın bugün o da olursa zaten HB araç yetmeyecek diye düşünüyorum.

    neyse, aracımı satsam 110.000 bandında eder diye düşünüyorum. üzerine 20 bilemedin 30 bin TL daha eklersem full dolu cosmo ya da sport paket bir insignia alabiliyorum 2016-2017 model bandında.

    daha önce bilenler vardır insignia ile 24 saat testi vardı, orada insigniayı test etmiştim. deri koltuk, bose ses sistemi, adaptif hız sağlayıcı vs. gerçekten muhteşem araçtı. hala aklım kaldı desem yeridir.

    maksimum 130.000- 135.000 TL bandında daha iyi bir opsiyon göremiyorum gibi sedan olarak. bir de segment arttırmak istiyorum. D sınıfı olarak hiç yok gibi.


    sizce bu değişime değer mi yoksa gereksiz mi olur diyorsunuz? insigniaları her yolda gördüğümde şöyle bir bakıyorum açıkçası sürekli.

    örnek ilan:https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-16-binde-acill-emsalsiz-opel-insignia-1.6-stil-paket-740813728/detay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falterubbix -- 14 Ekim 2019; 16:16:44 >







  • Kazası falan yoksa 110’dan fazla eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu fiyata yeni kasa bulunur . 145 verilmez bence yani Eski kasaya .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ragnarok.

    Kazası falan yoksa 110’dan fazla eder.
    var hocam, zaten öyle olduğu için 110.00 yazdım malesef.

    aslında ciddi kaza yok, sol taraftan sürttüler aracıma. hareket halinde olduğum için ön kapıdan arka kapıya kadar sarktı hasar. direklerde vs bir şey yok zaten oldukça yavaş hızda sürtüldü ancak kapı sacı yırtıldığı için iki kapımı da değiştirdiler malesef.

    9000 tl tramer oldu araçta, 4000 tl değer kaybı alabildim, şaka gibi değil mi? tahkime yolladım 6 ay oldu hala ses yok. tahkimden ses çıkmayınca icraya vermişler sigorta firmasını. belki birazcık daha kopartabilirim diye uğraşıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kkvan

    Bu fiyata yeni kasa bulunur . 145 verilmez bence yani Eski kasaya .
    o ilanı örnek olarak koydum hocam, 130-135 bandında çok araç var alabileceğim.

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-favori-sine-ekleyenler-son-indirim-734955806/detay
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2016-opel-insignia-sport-opc-49800-de-739233701/detay
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-insignia-sport-hatasiz-plus-sunroof-plus-hayalet-plus-hafizali-744006088/detay

    bir de bu fiyata alacağınız yeni kasa gerçekten boş oluyor.
    hele d segmenti 150.000 tl verilen araçta halojen farları görünce çıldırıyorum gerçekten. mercek bile koymamış adam. gündüz ledi koymuş altına halojen far koymuş

    excellance donanımlar da 180.000+ zaten yeni insigniada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falterubbix -- 14 Ekim 2019; 16:37:14 >




  • Mondeo alırdım ben olsam.insignia'dan daha iyi bir araç genel olarak..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bianconera

    Mondeo alırdım ben olsam.insignia'dan daha iyi bir araç genel olarak..
    dizel otomatik seçeneği mevcut değil mondeoda malesef 1.6 tdci için

    artık türkiye'ye gelmeyecek olması da ayrıca tercih etmeme sebeplerimden biri olurdu. tasarım olarak beğensem bile söylediğim fiyat aralığında mondeo yok.

    160-170 bin versem zaten mondeonun yanından geçmem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falterubbix -- 14 Ekim 2019; 16:59:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: falterubbix

    dizel otomatik seçeneği mevcut değil mondeoda malesef 1.6 tdci için

    artık türkiye'ye gelmeyecek olması da ayrıca tercih etmeme sebeplerimden biri olurdu. tasarım olarak beğensem bile söylediğim fiyat aralığında mondeo yok.

    160-170 bin versem zaten mondeonun yanından geçmem.

    Alıntıları Göster
    insignia nin dizel otomatiği de cok ekonomik bir kombinasyon değil.Makyajlı Mondeo Tr'ye geldi sadece otomatiği şu an yok geleceği belirsiz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bianconera

    insignia nin dizel otomatiği de cok ekonomik bir kombinasyon değil.Makyajlı Mondeo Tr'ye geldi sadece otomatiği şu an yok geleceği belirsiz..

    Alıntıları Göster
    7-7.5 lt yeterli hocam bana. ki zaten astra ile bile 6.5 larda geziyorum performanslı kullanımı sevdiğim için.

    hiçbir benzinli araç ile trafikte bu ortalamayı alamam. hele 1.5 ecoboost 1.5 ton bir mondeo ile asla alamam.

    ayrıca donanımlara baktığım zaman titanium mondeolarda bırakın tam deriyi, parçalı deri koluk, elektrikli koltuk bile mevcut değil.
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-temmuz-2017-cikisli-bu-fiyata-boyle-arac-yok-741789831/detay

    açıkçası tasarım olarak çok güzel, çok beğeniyorum. ancak türkiye piyasasında malesef d segmenti ve benzinli sınıfta tercihim olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falterubbix -- 14 Ekim 2019; 17:15:26 >




  • sport donanımını 2 yıl kullandım hocam, o fiyat bandında o donanım ve segmentte rakibi yok kesinlikle. araçta kronik sorun yok, yol tutuş limitleri yüksek, yüksek hızda stabil, tasarım göreceli ancak sport donanımı gayet hoş. araçla ilgili olumlu söylenecek çok şey var ancak ben beğenmediğim kısımları söyleyeyim. süspansiyonları konfor yol tutuş arasında dengeli ancak 19" jantlar aracı sertleştiriyo ister istemez. 245 tabanla birleşince de yol sesi biraz oluyo tabi. bunlara ek olarak tork konvertörlü şanzımanı ömürlük olsa da ortalama hız 20 kmlerde 10-11 litre yakması çok olası aracın ağırlığından dolayı. f/p olarak düşünürseniz astra k ya hiç binmedim ancak sizi mutlu edeceğini düşünüyorum. bir de yazlık kışlık farketmez bi takım iyi lastiği 5 6 bin liraydı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zincirkıran

    sport donanımını 2 yıl kullandım hocam, o fiyat bandında o donanım ve segmentte rakibi yok kesinlikle. araçta kronik sorun yok, yol tutuş limitleri yüksek, yüksek hızda stabil, tasarım göreceli ancak sport donanımı gayet hoş. araçla ilgili olumlu söylenecek çok şey var ancak ben beğenmediğim kısımları söyleyeyim. süspansiyonları konfor yol tutuş arasında dengeli ancak 19" jantlar aracı sertleştiriyo ister istemez. 245 tabanla birleşince de yol sesi biraz oluyo tabi. bunlara ek olarak tork konvertörlü şanzımanı ömürlük olsa da ortalama hız 20 kmlerde 10-11 litre yakması çok olası aracın ağırlığından dolayı. f/p olarak düşünürseniz astra k ya hiç binmedim ancak sizi mutlu edeceğini düşünüyorum. bir de yazlık kışlık farketmez bi takım iyi lastiği 5 6 bin liraydı
    hocam sport donanım alsam bile büyük ihtimalle zaten jantları değiştireceğim. hem dediğiniz gibi 19 inch büyük ve konforsuz hissettirecek, hem de yakıta etkisi olacaktır.

    zaten bu standart papatya sport jantlarını çok da sevmiyorum tasarım olarak. onları satar cosmo jantı alırım 18 inch.

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-full-plusfull-insignia-cosmo-plusstil-plusflexride-sasi-740693296/detay

    şu araç muhteşem donanım olarak mesela. flexride şasi + stil paket var cosmo olmasına rağmen. jantları çıkartıp atıp güzel bir jant takılıp binilir ancak ben böyle 30-40 bin km bandında alayım istiyorum. 65.000 lere çıkmak pek istemiyorum bir de model 2015.

    lastik konusunu hiç sormayın, 17 inch lastiklerin bile tanesi 600 tl den başlıyor şu anda malesef.




  • Aracınızı satma nedeniniz trim sesleriyse insignia en iyi tercih olmayabilir arada sırada trim sesleri gelebiliyor fakat bu konuda passattan daha iyi.
    Mondeo kötü motor şanzıman ve ford otosanın saçma donanım paketlerinden dolayı cazibesini yitiren bir model siz de belirtmişsiniz zaten. Kombinasyon olarak Passat’tan başka alternatifi yok kaldı ki passat 120bg iken insignia 136bg 320nm, 1lt fazla yakması gayet doğal hem güç hem de ağırlıktan dolayı ki bu ağırlık güven hissi ve yol tutuş olarak geri dönüyor. Yeni kasa insignia hafiflemiş ama bu kasanın tank gibi hissiyatı da kalmamış. Astra K’dan sonra d segment hissiyatı almak istiyorsanız çok doğru bir tercih, yeni insignia daha çok büyük astra gibi hissettirirken bu araç gerçekten bir tank.
    Bu arada sport alıp jantları değiştirme hatası yapmayın, sport’un cosmolara göre daha çok tutulmasının en büyük sebebi jantları. Direkt cosmo alın derim. Flexride da olursa tadından yenmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • jantları satacaksanız direk cosmo bakın hocam, hem daha uygun olur, hemde satış işleriyle uğraşmazsınız. donanım olarak da ne kadar donanım olursa o kadar iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamda astra k bakarken olmadi bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekonomisi falan hikaye, arabaya binmiş test etmişsiniz zaten beğendiğiniz de belli opel modellerini. Hiç düşünmeden değiştirin..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam merhaba,

    Bende de aynı durum mevcut, insignia bakıyorum cosmo 1.6 dizel maksimum 60k km de olacak kaydıyla. Yakıt olarak bende pek düşünmüyorum zaten bebekle gideceğimiz veya bu arabayı haftada kullanacağımız 3 günü geçmez. Clio 4 şirket aracım mevcut gün içinde onu kullanıyorum zaten.

    Tek sıkıntım insignia yeni kasa biraz boş olanı mı yoksa eski kasa cosmo olanı mı karar veremiyorum. Clio'nun bile led farları beni mutlu ediyorken yeni kasa insignia halojene alışabilir miyim bilmiyorum. Audi A3 sedan da düşünüyorum diğer yandan, o da kaliteli sessiz bir araç bence. Sizin konunuzu takip edeceğim aldığınız da bilgi paylaşır mısınız. A3 daha önce çok kullandım fakat insignia hiç kullanmadım.
  • Ben olsam makyajlı eski alırdım. Yeni kasası daha yeni bir model oldugu için abidik gubidik sorunlar çıkabilir. Genelde makyajlı kasalarda sorunları çözülmüş bi araba çıkartıyorlar. Ayrıca içi daha iyi yeni kasadan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu araç önceki kasalara göre baya ağırlığı azaldı diye mi bu kadar kalitesizleşti ? Yoksa kullanılan plastik mi baya ucuza kaçılmış ?
  • J - K Astra ve makyajlı Insignia sahibi olmuş biri olarak amaç daha fazla konfor ve bagaj hacmi ise kesinlikle değişime değer, ancak K kasanın arka diz mesafesi enteresan biçimde eski Insignia dan iyi, tıkırtı olarak da Insignia ile çok uğraşmıştım özellikle vites kolu civarı çok parçalı plastikler yeterince sıkı monte edilmemişlerdi sürekli ses yapardı, K da ise gösterge tablosundan gelen bir ses vardı, serviste çözüldü ancak ilerleyen zamanlarda başka sesler oluşur mu henüz bir şey diyemem.
    Kısaca konfor ve bagaj için Insignia, verimli kabin alanı - hafiflik ve ş.içinde daha kıvrak sürüş / tutunma limitleri için kesinlikle K.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantıklı olabilir.
    Fakat dar piyasanın sıkıntılarından olarak satarken değerini bulamama ya da alırken ilan kıtlığı fiyat çokluğu gibi nedenlerden ideal geçiş örintüsünü yakalamak zor olabilir. Kendinize güveniyorsanız neden olmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.