Şimdi Ara

ASTRA J EMME MANİFOLDU PROBLEMİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
67
Cevap
5
Favori
23.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mahma36

quote:

Orijinalden alıntı: tayfun_aslan

Arkadaşlar merhaba.ASTRAnın bu kasasında emme monifoldu değiştiren varmı bu arabanın kronik problemimidir ben değiştirdim daha aracım 31000 km de servis bakımlı olduğu için araç 600 liraya mal oldu bana ama servis bedeli normalde 2400 tl tutuyor.Varsa başına böyle bir şey gelen paylaşabilirmi?

1.4 140hp benzınlıyse onarım yapılıyor

Benim 1.4 T 140 j motor aracım meriva-B fakat astra j ile aynı motor. Bu ışık işini Muğla da nerede yaptırabilirim. Boğaz kelebeği sökülmeden sprey ile temizlik iş görürmü....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mm.mustafa

quote:

Orijinalden alıntı: mahma36

quote:

Arkadaşlar merhaba.ASTRAnın bu kasasında emme monifoldu değiştiren varmı bu arabanın kronik problemimidir ben değiştirdim daha aracım 31000 km de servis bakımlı olduğu için araç 600 liraya mal oldu bana ama servis bedeli normalde 2400 tl tutuyor.Varsa başına böyle bir şey gelen paylaşabilirmi?

1.4 140hp benzınlıyse onarım yapılıyor

Benim 1.4 T 140 j motor aracım meriva-B fakat astra j ile aynı motor. Bu ışık işini Muğla da nerede yaptırabilirim. Boğaz kelebeği sökülmeden sprey ile temizlik iş görürmü....

Alıntıları Göster
    2011 model meriva 1.4 140 beygir turbo araç sahibiyim ve aracım 17500 km de motor arıza ışığı yanında ankara opal yetkili servisine götürdüm. ışığı yazılımla söndürdüklerini tekrar yanarsa emme manifoldunun değişmesi gerektiğini ve parçanın normal fiyatının 3000tl %20 indirimli fiyatının ise 2400 tl olduğunu söylediler. ben de opel türkiye yi aradım durumu anlattım, kronik bir manifold arızası yok dediler ben de internette çok sayıda şikayet var dedim. 04 ocakta 2016 da bilgi vereceklerini söyleyip şikayet kaydı oluşturdular ama benim ümidim yok açıkcası. öncelikle bu sorunu parça değişimi yapmadan Ankara tamir ettirebilir miyim? aracın yakıt tüketiminin de arttığını gözlemledim sanırım bu arızadan kaynaklı, çıkma parça bulabilir miyim yada mantıklı olur mu çıkma? bu konuda bana yardımcı olabilecek duyarlı biri var mıdır forumda? sonuçta ankarada memur maaşıyla geçinmeye çalışıyoruz. bir de böyle aniden uçuk fiyatlı arıza çıkınca kara kara düşünmeye başladım.

• Valla kardeşim bende opele mesaj tarım araçın manofoldu iyi niyet garantisinden değiştirdiler.2400 tl istediler verdim sonra opelden cevap gelince parayı geri iade ettiler.Aracın kronik arızası emme manofoldu olduğunu sağır sultan duydu onlarmı duymamış.Sonuçta sizle alakalı olmayan bir durum.

• tayfun_aslan T kullanıcısına yanıt
    teşekkürler ilginiz için. ben hala opelden cevap bekliyorum. inşallah olumlu bir sonuç alırım. arıza ışığı 2gündür yanmıyor ama yine de bu parçanın değişmesi lazım heralde, bakalım iyi niyet garantisi bize de uygulanacak mı? ben aracı alalı 4 yıl oldu. sizin kaçıcı yılda başınıza geldi bu arıza?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mlegend

teşekkürler ilginiz için. ben hala opelden cevap bekliyorum. inşallah olumlu bir sonuç alırım. arıza ışığı 2gündür yanmıyor ama yine de bu parçanın değişmesi lazım heralde, bakalım iyi niyet garantisi bize de uygulanacak mı? ben aracı alalı 4 yıl oldu. sizin kaçıcı yılda başınıza geldi bu arıza?

Valla ben aracı 2. El aldım aldığının ertesi günü bu geldi başıma.Ekspertiz yaptırdığım odak Topkapı servisine gittim dedim araca baktınız ama arıza lambası yandı dedim aracın bakımı geldi bakımını yaptırcam dedim bu arıza lambasını da yapın dedim baştan parayı aldılar ertesi günü geri iade ettiler.

• tayfun_aslan T kullanıcısına yanıt
    Bugün sabah 0232 241 19 00 nolu telefondan arayıp şikayetim ile ilgili geri dönüş yaptılar sonuç malesef olumsuz, ben de sizi örnek verdim ama farklı durum vardır onda diyerek kestirip attı. bir de pişkin pişkin servisimizde yaptırmak ister misiniz diye sordu ben de hayır dedim. 1 hafta araştırdılar ve kronik sorun yok ücretli olarak servisimiz de yaptırabilirsiniz dediler. 3gündür arıza ışığı yanmıyor inşallah yanmaz. bir de landirenzo tüp taktırmak çözüm olur mu?
  • quote:

Bugün sabah 0232 241 19 00 nolu telefondan arayıp şikayetim ile ilgili geri dönüş yaptılar sonuç malesef olumsuz, ben de sizi örnek verdim ama farklı durum vardır onda diyerek kestirip attı. bir de pişkin pişkin servisimizde yaptırmak ister misiniz diye sordu ben de hayır dedim. 1 hafta araştırdılar ve kronik sorun yok ücretli olarak servisimiz de yaptırabilirsiniz dediler. 3gündür arıza ışığı yanmıyor inşallah yanmaz. bir de landirenzo tüp taktırmak çözüm olur mu?

Valla hocam Topkapı odak servisini ara ismimi ver aracın o zamanki plakasını hatırlamıyorum. Sor bilgi verirlerse görürsün zaten. Ne diyim allah yardımcı olsun....

• quote:

quote:

Valla hocam Topkapı odak servisini ara ismimi ver aracın o zamanki plakasını hatırlamıyorum. Sor bilgi verirlerse görürsün zaten. Ne diyim allah yardımcı olsun....

Alıntıları Göster
    bu sorunla ilgili opak opele gittim ve gaz kelebeği ile manifolt üzerindeki sensörleri temizlemesini istedim ve 150tl ücreti var dediler. temizleteli 3 hafta oldu ve arıza ışığı yanmadı. parça değişmeden önce mutlaka bu yol denenmeli. aynı sorunu yaşayan arkadaşlara acizane tavsiyemdir

• Sari renkte motor isareti olan mi ,benim yandi ,sonra kendi kendine sondu..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet aynen öyle...

• quote:

Evet aynen öyle...
    2010 model astra j ilk sahibiyim. 60.000km bakımı Ankara Beyaz Opel'de yapıldıktan kısa süre sonra motor ışığı yandı,bir kaç kez de tekrarladı.Bununla birlikte gaza sonuna kadar yüklendiğimde tekleme olmaya başladı.Kötü benzinden veya bujilerden şüphelendim.Şaşmazda tanıdığım özel serviste bilgisayara bağlandığında hava akış sisteminde arıza tespit edilince hava manifoldu değişecek denildi.1500-1600 tl fiyat verildi. Yetkili servisten ayrılan servis şefine müracat ettim. Hava girişindeki metal klepeyi fren balata spreyi ile temizledikten sonra yazılım yükledi. Şonrasında 1 haftadır ne ışık yandı ne de motor tekledi.
  • Gerçek bir ustaya arabayı yaptırmışsınız.Ben arabayı satalı 2 sene oldu.Ama hala gözüm astralarda....Seviyorum

• Arkadaşlar iyi bayramlar. 2014 model 1.4t astra almak istiyorum. Bu model araçlarda emme manifoldu problemi mevcut mudur?

• ildeco İ kullanıcısına yanıt
    Aynı şekilde çözüme kavuşturmuştum ben de. Sorun bu şekilde çözülüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ildeco

2010 model astra j ilk sahibiyim. 60.000km bakımı Ankara Beyaz Opel'de yapıldıktan kısa süre sonra motor ışığı yandı,bir kaç kez de tekrarladı.Bununla birlikte gaza sonuna kadar yüklendiğimde tekleme olmaya başladı.Kötü benzinden veya bujilerden şüphelendim.Şaşmazda tanıdığım özel serviste bilgisayara bağlandığında hava akış sisteminde arıza tespit edilince hava manifoldu değişecek denildi.1500-1600 tl fiyat verildi. Yetkili servisten ayrılan servis şefine müracat ettim. Hava girişindeki metal klepeyi fren balata spreyi ile temizledikten sonra yazılım yükledi. Şonrasında 1 haftadır ne ışık yandı ne de motor tekledi.

Efkan bey mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: kaiser_q

Aynı şekilde çözüme kavuşturmuştum ben de. Sorun bu şekilde çözülüyor

Son durum nedir? Bu temizlikle sorun kesin çözülüyor mu yani? Teşekkürler.

• 2artı8 2 kullanıcısına yanıt
    20.000 km oldu hiçbir sıkıntı yok o çözümden sonra
  • Sevindim, teşekkürler...
  • 35.000 km de lamba yandıktan sonra temizlik oldu ,aracım 70.000 de tekrar yandı ,işin ilginc yanı hava 5 derece altındayken yanmayıp ,ustune cıkınca yanıyor 8 derece ustunde yani yazılımla cozuluyormu ?
  • 3-4 yıl önce motor ışığı yakmıştı gaz kelebeği temizliğinden sonra öyle bir uyarı almadım.Manifold felan değişmedi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.