Şimdi Ara

Astra j airbag açılması ( kaza)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sabah uyurken güm diye bir sese uyandım. Sanki ufak bir bomba sesi gibi..bir astra j kasa sahibi bayan,çocuğunu okula götürürken bizim evin önünde duran uzun zamandır çalışmayan bir kamyona çarptı. Çok şükür kimsede bir şey yok. Gazla freni karıştırmış,bildiğiniz mahalle içi bir yer. Benim şaşırdığım,araçta önden büyük bir hasar yok sadece sağ farın ordan sağ kapının yarısına kadar,bir hasar var. Yani nasıl desem bir tanıdığımızda astra h vardı köpeğe çarpmıştı 90 la giderken airbag açılmamıştı. Bu airbagler neye göre açılıyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ani ivme kaybı + darbenin şiddetine göre açılıyor.
    yani bir cisme çarptınız ama ivmeniz ani şekilde düşmedi. o airbag açılmayabilir. Çünkü açılması için en uygun zaman, sizin kafanızın cama, direksiyona yada direğe çapmasını engelleyeceği zamandır.
  • Emniyet kemeri takılı olmadığı zaman açmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elsa

Emniyet kemeri takılı olmadığı zaman açmaz.

Anladım hocam. Benim dikkatimi çeken arabada neredeyse ciddi bir hasar olmadan airbag açması..açıkcası bu kadar ufak kazada airbag açılınca pert sayılması bence çok saçma. Çünkü direklerde falan hiçbir sıkıntıda olmamıştı gördüğüm kadarıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurr10

quote:

Anladım hocam. Benim dikkatimi çeken arabada neredeyse ciddi bir hasar olmadan airbag açması..açıkcası bu kadar ufak kazada airbag açılınca pert sayılması bence çok saçma. Çünkü direklerde falan hiçbir sıkıntıda olmamıştı gördüğüm kadarıyla.

Günümüzdeki çoğu araba artık onden vurulan kazalarda , yan perde yastıklarını bile açıyor. Kazanın ne tur şekilde gelişeceğini araç tahmin edemez, eşeği sağlam kazığa bağlamak lazım. Canın parasal boyutu yok çünkü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

kazanın şekline göre aracın altını vurunca bile açılıyor hocam, aracımı almadan boyasız temiz araç diye ilan görüp hemen aramıştım fiyatıda uygun olunca sahibi saolsun dürüstçe anlattı arabada gerçekten gram boya yok ama kaldırıma çıkmış gece altı vuruncada airbag açmış araç onun hasar kaydı ver demişti üzerinde

• quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

quote:

quote:

kazanın şekline göre aracın altını vurunca bile açılıyor hocam, aracımı almadan boyasız temiz araç diye ilan görüp hemen aramıştım fiyatıda uygun olunca sahibi saolsun dürüstçe anlattı arabada gerçekten gram boya yok ama kaldırıma çıkmış gece altı vuruncada airbag açmış araç onun hasar kaydı ver demişti üzerinde

Evet hocam. Aslında bu şekilde temiz araçları almak daha mantıklı:)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel Vectra b Bagaj kilit problemi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

İnternette biraz araştırma yaparsanız emniyet kemeri takılmadan aitbag'lerin patladığı kazalara denk gelebilirsiniz.
    Bu konuda iki çeşit sistemin olduğu söyleniyor. Birisi hiç birşeye bakmam açarım. Diğeri bazı önlemler alırım. sağlıyorsa açarım şeklinde.
    Bu önlemler nelerdir araştımak lazım.
    Dolayısı ile "Emniyet kemeri takılı olmadığı zaman açmaz" demek yanlış olur diye düşünüyorum. Çünkü açan sistemler var.

Airbag'in çalışma sistemine bakacak olursak airbaglar bir ivme sensörü, bir kontrol ünitesi ve havayastığından oluşuyor.
    Sensör kaza anında oluşan ivme ile kontrol ünitesine direnç yollar.
    Kontrol ünitesi 25km/sa hızın üzerindeki aracın duvara çarpması halinde oluşan ivmeye göre hazırlanmıştır. Sensörün yolladığı direnç belirlenen sınırın üzerinde ise hava yastığı açılır.
    Dediğim gibi kontrol ünitesine bazı sınırlamalar getirilmiş sistemler bulunmaktadır. Bu sınırlamalar belki aracın çalışıyor olması gerekmesidir. Belki koltuk sensörünün aktif olmasıdır. Belki emniyet kemerinin takılı olmasıdır. Onu araştırmak lazım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.