Şimdi Ara

Astra J 1.3 CDTI ile 1.6 Dizel rakipleriyle nasıl başediyor? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
1
Favori
22.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Satış rakamları yok, ama satışta nasıl başettiğine dair konu açılmış. Önce bir başedip edemediğine bakmak lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

C sınıfının en güzel araçlarından bir tanesi. 2-3 sıkıntısı var. Birincisi olması gerektiğinden 200kg daha ağır. Bu performansı etkiliyor. Aktarma olarak rakiplerden biraz zayıf. 1.3 motor için ise Opel firması biraz güçlendirme yapmalı. Beygiri 120PS civarına, tork değerini de 275-300NM civarına çekebilirse, 1.6 araçlarla rahat rahat kapışır.

Özetlersek;

Ağırlık 200kg civarı düşmeli
    Aktarma iyileştirilmeli
    1.3 motor geliştirilmeli

Bunlarla uğraşmazsa işi zor. 1.7 Dizel saçma bir hacim. O nedenle performansı daha iyi isteyen 1.4 Turbo alıp chip taktırabilir. Golf 1.4 TSI 122-160 seçeneklerine bakabilir.

Fiyatı unutmuşsun hocam o da 30-35 arası olmalı di mi?O zaman tadından yinmez olurç
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecay

quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

C sınıfının en güzel araçlarından bir tanesi. 2-3 sıkıntısı var. Birincisi olması gerektiğinden 200kg daha ağır. Bu performansı etkiliyor. Aktarma olarak rakiplerden biraz zayıf. 1.3 motor için ise Opel firması biraz güçlendirme yapmalı. Beygiri 120PS civarına, tork değerini de 275-300NM civarına çekebilirse, 1.6 araçlarla rahat rahat kapışır.

Özetlersek;

Ağırlık 200kg civarı düşmeli
    Aktarma iyileştirilmeli
    1.3 motor geliştirilmeli

Bunlarla uğraşmazsa işi zor. 1.7 Dizel saçma bir hacim. O nedenle performansı daha iyi isteyen 1.4 Turbo alıp chip taktırabilir. Golf 1.4 TSI 122-160 seçeneklerine bakabilir.

Fiyatı unutmuşsun hocam o da 30-35 arası olmalı di mi?O zaman tadından yinmez olurç

Benzinlisi zaten 35000 civarı. Sorun yok yani. Adamlar güzel fiyata Edition paket 1.6 araç veriyor.
    Haketmeyen fiyatlara satan, milletin hakkını yiyen firmalar düşünsün.

• 1.4 Turbo'ya yürümüyor diyen arkadaşlar acaba ne bekliyordu merak ediyorum. Aracın 0-100'ü 9 sn. Bu sürenin 6-7 sn olmasını istiyorsan GTC ya da Golf R alırsın. 4-5 sn olmasını istiyorsan da Porsche falan alırsın heralde. Bu motorla bu sınıftaki araba bu kadar gider zaten. Bide ben bu hız tartışmalarını hakkatten anlayamıyorum. Sanki gidilecek yol varda memlekette, araba beğenmiyoruz yok bu motor uçurmuyor,şu motor kaldırmıyor diye.
  • mazot pahalı
  • Sanırım benim mesajımdan sonra bütün 1.4T cular celallenmiş

benim kullandığım astra otomatik olanı idi ve 0-100'ü 9 felan değil tam 10,5sn.

o şanzımanla ve o motorla anca gidiyor o araç bunu belirttim önceki mesajımda. Manueli biraz daha atak olacaktır illaki orası ayrı.

Ayrıca manuelinin 0-100'ü de 9 değil 9.9sn.
  • 1.3 cdti niye alınıyor

vergisi düşük de ondan

ayrıca 1.4 turbo 140 hp gibi yürümüyor hissettirdiği 120 bile değil

1.4 astra yı kıyaslamak isteyenler gidip 120 hp bravo 1.4 turbo kullanabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Sanırım benim mesajımdan sonra bütün 1.4T cular celallenmiş

benim kullandığım astra otomatik olanı idi ve 0-100'ü 9 felan değil tam 10,5sn.

o şanzımanla ve o motorla anca gidiyor o araç bunu belirttim önceki mesajımda. Manueli biraz daha atak olacaktır illaki orası ayrı.

Ayrıca manuelinin 0-100'ü de 9 değil 9.9sn.

Ben 9 sn'de çıktım defalarca 100 km'ye. Bu nedenle öyle yazdım. Fabrika verisi senin belirttiğin sanırım. Elimde hassas olcum aletlerı olmadıgı ıcın o kadar detaylı olcemedım. Senın dedıgın olsun, hatta 10 sn dıyelım.
  • Evet fabrika verisi 9.9sn manueli, 10.5sn otomatiği.
  • yarısa katılmayacaksan 1.3 ıstanbul trafıgıne yeterlı sevıyede.
    bır tek sıkıntı araba 2 kısıden fazla kısı bınınce bıraz zorlanıyor.
    ben 1.3 dızel kullanıyorum alıstıgımdan mıdır nedır gayet yeterlı gelıyor.
    performansı az dıye benzınlı alıp otobanda 120 km gecmeyıp az yaksın dıye gıdenlerın yanından 1.3 dızelım ıle yanından 160 km hızla gecmek ıyı bırsey.diğer dizel aracları saymıyorum tabı kı 1.6 dızeller daha ıyı ama 1.3 motoru yabana atmayın.fıat motorudur ve fıat motorları gayet verımlıdır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

1.3 cdti niye alınıyor

vergisi düşük de ondan

Kilo farkından dolayı olabilir. Astra'nın 150-200 kg fazlası var bravo'dan. Golf'ten de aynı şekilde ağır.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq

quote:

Tipi ve tokluğu yüzünden satiyordur yoksa 1.3'lük motordan o kasaya anca marş motoru olur.

Ben de tam anlamıyla böyle düşünüyorum.

Aracın tipi gayet iyi ve tok, kaliteli bir seri üretim modeli konumunda.

Ben 1.3 Astra J almaya çok niyetliydim ancak test ederken buhranlar geçirdim, dizel almak da benim için zorunlu olduğundan vazgeçmek zorunda kaldım.

Bende 1.4 turbosunu kullandım o bile zar zor gidiyordu senin test esnasında içerisinde bulunduğun durumu tahmin edebiliyorum az çok.

Ama araç gerçekten kaliteli. İç mekanda bazı noktalarda sıkıntı var ama karoser ve kaporta işçiliği muazzam.

1.4 Turbo size yavas geldiyse OPC sizi ancak tatmin eder sanirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: brkprcn

quote:

1.3 cdti niye alınıyor

vergisi düşük de ondan

Kilo farkından dolayı olabilir. Astra'nın 150-200 kg fazlası var bravo'dan. Golf'ten de aynı şekilde ağır.

zannetmiyorum bravo da gereksiz ağır bir araç

ayrıca 1.6 dizeli dahi inanki geçebilir. 140 lık astrayı

• quote:

quote:

quote:

1.3 cdti niye alınıyor

vergisi düşük de ondan

Ben ağırlığın önemli etkisi olduğunu düşünüyorum yinede. 1.6 dizelin geçebileceğini sanmıyorum. 0-100 10.5 sn max hız 195 olarak gösteriyor fabrika verilerine göre. Beraber yürürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Source

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq

quote:

Tipi ve tokluğu yüzünden satiyordur yoksa 1.3'lük motordan o kasaya anca marş motoru olur.

Ben de tam anlamıyla böyle düşünüyorum.

Aracın tipi gayet iyi ve tok, kaliteli bir seri üretim modeli konumunda.

Ben 1.3 Astra J almaya çok niyetliydim ancak test ederken buhranlar geçirdim, dizel almak da benim için zorunlu olduğundan vazgeçmek zorunda kaldım.

Bende 1.4 turbosunu kullandım o bile zar zor gidiyordu senin test esnasında içerisinde bulunduğun durumu tahmin edebiliyorum az çok.

Ama araç gerçekten kaliteli. İç mekanda bazı noktalarda sıkıntı var ama karoser ve kaporta işçiliği muazzam.

1.4 Turbo size yavas geldiyse OPC sizi ancak tatmin eder sanirim.

Evet.

• quote:

quote:

quote:

quote:

1.3 cdti niye alınıyor

vergisi düşük de ondan

Ben ağırlığın önemli etkisi olduğunu düşünüyorum yinede. 1.6 dizelin geçebileceğini sanmıyorum. 0-100 10.5 sn max hız 195 olarak gösteriyor fabrika verilerine göre. Beraber yürürler.

fabrikayı bilmem de hissedilen bravo alır .ben iki aracı da kullandım.

fiat ın gaz yediği hissedilirken opelde de bir tutukluk hissediliyor

motor ya da aktarma değil ama sanki opel yazılımla kısıtlıyor motorları

• Şehir içi değil de uzun yol daha çok yapan adam paşa paşa alır. Cimri bir motor ki sabit hızda gayet de az yakar. Araç da gayet şık güvenlikli. Satılmasın diye bir sebep yok ki otomatik araçların ne sorunlar çıkarttığını görebiliyoruz. Eski tip tam otomatiklerden bahsetmiyorum gene marka ismi vereceğim ama düşman ilan edilicez. Başka bir arkadaş Polo'ya bindim Astra'dan hızlı geldi diyor B-C segment geçişlerini hala kavrayamadık galiba. Polo'yla bir uzun yola çıkınca arkadaş fark edicek sanırım anca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Şehir içi değil de uzun yol daha çok yapan adam paşa paşa alır. Cimri bir motor ki sabit hızda gayet de az yakar. Araç da gayet şık güvenlikli. Satılmasın diye bir sebep yok ki otomatik araçların ne sorunlar çıkarttığını görebiliyoruz. Eski tip tam otomatiklerden bahsetmiyorum gene marka ismi vereceğim ama düşman ilan edilicez. Başka bir arkadaş Polo'ya bindim Astra'dan hızlı geldi diyor B-C segment geçişlerini hala kavrayamadık galiba. Polo'yla bir uzun yola çıkınca arkadaş fark edicek sanırım anca.

Katılıyorum. Mesela Polo GTI da uçup gidiyor ama nereye doğru :)
  • 1.3 Easytronic var arkadaşım da yokuşta 4 kişi binmişler kalkmamış araç Kalkışta o derece berbatmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: manda kasa

yarısa katılmayacaksan 1.3 ıstanbul trafıgıne yeterlı sevıyede.
    bır tek sıkıntı araba 2 kısıden fazla kısı bınınce bıraz zorlanıyor.
    ben 1.3 dızel kullanıyorum alıstıgımdan mıdır nedır gayet yeterlı gelıyor.
    performansı az dıye benzınlı alıp otobanda 120 km gecmeyıp az yaksın dıye gıdenlerın yanından 1.3 dızelım ıle yanından 160 km hızla gecmek ıyı bırsey.diğer dizel aracları saymıyorum tabı kı 1.6 dızeller daha ıyı ama 1.3 motoru yabana atmayın.fıat motorudur ve fıat motorları gayet verımlıdır...

bravo
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.