Şimdi Ara

Astra hayalim ve hayal kırıklığım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
11.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • (Edit; Ozellikle en basa yazmak istedim; Bazi arkadaslar i20 150 ye kadar ses almiyor yazdigim icin dogal olarak karsi cikan mesajlar yazmis. Ben bunu astranin 90 da aldigi o asiri rahatsiz edici motor sesini i20 150 de aliyor anlaminda soylemistim)

    Aylardır karar vermeye çalıştım. Megane 1.6 ile 15 günlük karşılaştırmalardan sonra astra olsun dedim.
    Bana belki test etmeden araç aldığım için çok laflar konuşacaksınız ama ne yapayım oldu bir kere.

    Daha doğrusu bütçemin elverdiği buydu ve sedan en ucuz sıfır ikisi vardı hemen hemen.

    Çevremdeki bir çok kişide artık c sınıfı al, sedan al, ailesi olan adamsın deyince 2 yıldır kullandığım 2015 model yeni kasa Hyundai i20 yi 50 bin TL ye satıp üzerine 15 bin TL daha koyup aracı aldım.

    Eskisi i20 1.2 style cam tavanlı paketti.
    Yenisi 1.6 edition plus sedan.

    Konfor olarak galiba beklentimi fazla tuttuğum için çok bir fark göremedim. Sadece süspansiyon bir tık daha yumuşak. O da i20 çok sert olduğundan dolayı normal yani.
    Yani yazarken gülsemmi ağlasammı bilmiyorum ama i20 de 150 ye kadar yol ve motor sesi almazken bunda 90 dan sonra motor resmen içeride gibi.

    Ya hadi herşeyi geçtim ama herşeyi geçtimde bu ses olayının mantıklı bi açıklamasını yapıp beni rahatlatabilecek bir arkadaşımız var mı acaba forumda?

    Ben model yükseltiyorum dışarda gören niye model düşürdün bu eski opellerden değil mi diyor. :(

    14 bin lira farkın tek artısı bagaj oldu desem yeridir :)

    i20 ile yanyana dururken adeta babası gibi duran aracın içi nerdeyse aynı genişlikte.
    Arkada gece çocuk korkmasın diye yaktığım okuma lambası yok.
    Usb sormamıştım bile dalga geçerler diye ama yokmuş.

    Kullanırken farkına bile varmadığım kol dayama, açılır cam tavan, makyaj aynası lambaları, priz usb çıkışları vs. aslında ne kadar çok işime yaradığını farkettim.

    Yani c sınıfı b sınıfı olayı bence markaya modele donanıma göre değişiyor. Şu marka ötekinden üstündür veya o sınıf bu sınıftan her türlü iyidir demek yanlışmış bunu anladım.

    Benzini daha fazla yakacağını biliyordum ama aslan beslicez o kadar olsun demiştim. Ötekisi leoparsa bu da puma. Yani bir aslan değilmiş.

    Babam bile verdiğim parayı duyunca sazan gibi gittin elimdeki arabanı paranı verdin karşılığında aldığın şeye değseydi bari oğlum dedi.

    Son ötv zammı ile de iyice soğudum Moralim çok bozuk arkadaşlar. İçimi dökmek istedim. Hepinize teşekkürler.

    Temsili;
    Yenisi;
    Astra hayalim ve hayal kırıklığım
    Eskisi;
    Astra hayalim ve hayal kırıklığım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocabey10 -- 17 Ekim 2017; 17:58:53 >







  • Opel hakkında düşüncelerimi netleştirdi teşekkürler.

    Zaten halen eski tip şanzımanla gelmesi iç trim başarısızlığı arşa çıkmıştı onun yanında i20 ile cidden farkı yokmuş demekki aracın başkası da bunu demişti yine forum da..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyide niye su bilgiyi es geçip bu araca yeni deniyor hala ben anlamiyorum.

    şu an satiştaki araba j kasanin sedani oda kaç yiilik bir tasarim ve platform yeni değil ki bu araba.Millet hakli ufak makyaj hariç ayni araba senelerdir yolda .Yani uretim yenide olsa model düşürmüşsün gibi duruyor .



    edition plus zaten boş araç donanim olarak aradiklarinizi almadan önce bir kenara not etseniz paraniz hiç boşa gitmeyecekti.Bazen elimizdekinin değerini kaybedince anliyoruz.

    Eski bir araçtan bu araca gecene tamam sifir arac fiyatida stokta çok var diye bir donem iyiydi ama senin iş hic olmamiş.

    Valla ben Başliği gördüm bu astra K mi diye girdim. açikcasi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 17 Ekim 2017; 17:4:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 katı maaş alacağım yeni işyerimin sadece otoparkı yok diye arabamı sokağa bırakıyorum diye özel otoparkı olan eski işyerimden ayrıldığıma pişman olmuştum. bu gibi şeyler alışma dönemi gerektiriyor . segmentler arası mutlaka fark vardır ama tabii insan eski arabasına çok alışmış oluyor . bir geçiş dönemi bu bir süre sonra yeni aracınıza alışacaksınız ve bu yazdıklarınıza güleceksiniz. bardağa dolu kısmından bakın bu zamanda aracınızı değiştirmişiniz üst segment bir araç almışsınız astra Türkiyede yabana atılacak bir araç değildir. Türkiye için kemikleşmiş bir modeldir. moralinizi yüksek tutun iyi şeylere zemin hazırlayın . malum sitede satışta olan 12,400 adet astra varken , sadece 4000 adet i20 var . çarpın bu rakamları ortalama 35 ile . Türkiye yollarındaki her bir modelin sayısını kabaca tahmin edin . yeni aracınız hayırlı uğurlu olsun .
  • bir insanın hayali neden astra olur, bunu anlamış değilim
  • Tek merak ettiğim konu var. Test sürüsüne çıkmadınız burası tamam. Broşür, donanım listesine yada arabanın içine de mi bakmadınız?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Ben açıkçası donanımdan ziyade b segmentinden c ye geçersem aracım genişleyecek, konfor çok artacak, sürüş zevki daha iyi olacak diye düşünüyordum. O yüzden gözüm kapalı şekilde iş yapmış oldum biraz. Ama hiç birisi olmadı maalesef.
  • Taylor Gang kullanıcısına yanıt
    Sizin sorunuzada bir üstte cevap vermiş oldum galiba.
  • Kimse neden i20 nin 150 ye kadar motor ve yol sesi almadığına takılmamış? Bana inandırıcı gelmedi açıkçası konu.
  • boombip kullanıcısına yanıt
    Hayal derken ulasabilecegim en pahalisi anlaminda aslinda. Nedenine gelirsemde yolda siyah rengini arkadan gordugumde cok hosuma gidiyordu. Onden evet eski ama arkadan durusu hala super gorunuyor bana.

    Ama simdide arkadaslr falan sattigin araba daha yakışıklıydı diyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisini karsilastirabilirseniz eger gercekten 150 ye kadar almiyor dersiniz sizde emin olun. Tabiki darkli araclarla kiyaslarsaniz bu kez i20 70 le giderken rahatsiz edebilir bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocabey10

    İkisini karsilastirabilirseniz eger gercekten 150 ye kadar almiyor dersiniz sizde emin olun. Tabiki darkli araclarla kiyaslarsaniz bu kez i20 70 le giderken rahatsiz edebilir bile.

    150 ile motor ve yol sesi almıyor demek çok çok iddialı bir söylem. Öyle kıyasla olacak bir şey değil. Astranın 90 da ses aldığına inanırım. Ama i20 nin 150 ile giderken motor sesi almaması için hyundainin elektrikli i20 çıkarması gerekir.
  • Sırf ucuz olmasına kanıp 2014 ocakta sıfır astra H classic (o zaman vardı onlar) alıp; anayola çıkıp 3. vitese atmadan pişman olmuştum. 140 km de iken hemen satmıştım. :)
    Ardından 2. el dizel focus 3 alıp kendime gelmiştim.

    Sizdeki hatada benimki gibi; eski jenerasyon araba tercih etmemek lazım. Sonuçta i20 2014, astra ise 2009 (hb) üretim başlangıçlı araba. Şunu söyleyeyim eğer içinize sinmiyorsa zorlamayın, fazla kilometre yapmadan sıfırına max yakın fiyatla satmaya çalışın. Ben öyle yapıp rahat ettim.
  • İ20 150'ye kadar ses almıyor demek.



    Hmm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Opel pişmanlıktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bosuna aglama bu paraya alinacak en iyi arabayi almissin sukret bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Civic motor sesi derler bir de. Geçen arabayı bir arkadaşa çalışır halde verdim, adam bir daha marşı çalıştırdı. Yahu ne yapıyorsun diye kızdım adam motor çalışıyor muydu yav diyor. Çoğu kez yavaş hızlarda yaya ezme tehlikesi atlattım, motor sesi duyulmuyor diye ama astra daha konforlu orası tartışılmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam aldigin araba filo/ekonomi arabasi zaten,surus desen kagnidan hallice. Ne beklentiye girip boyle bir araba aldin diye sorarlar adama. Bende 2011 astra j cosmo,2014 astra j sportstil vardi 1 ay oldu olmadi gittim astra k dynamic aldim. Cok sukur 3 astradan da memnundum/memnunum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sedan dizel denemiştim. Yol asfaltı da çok iyi değildi. Elite paketti. Acaba donanıma göre mi yalıtım yapıyorlar?gürültülü bir araç değildi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skandalek

    Civic motor sesi derler bir de. Geçen arabayı bir arkadaşa çalışır halde verdim, adam bir daha marşı çalıştırdı. Yahu ne yapıyorsun diye kızdım adam motor çalışıyor muydu yav diyor. Çoğu kez yavaş hızlarda yaya ezme tehlikesi atlattım, motor sesi duyulmuyor diye ama astra daha konforlu orası tartışılmaz.

    Zaten benzinli arabalar yavaş giderken ses çıkarmıyor. Sıkıntı yüksek hızlarda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.