Şimdi Ara

Astra H Sedan 1.6 - LPG Tüketim Sonuçları (Uzun Yol - 18 KURUŞ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu hafta İstanbul Malatya arası yaklaşık 2400 km yol yaptık. Yolun yaklaşık 1300 km'sini ben gittim. Tüm yolculuğu gece yaptık. Giderken de gelirken de akşam 7-8 gibi çıktık sabah 7 gibi indik.

Ehliyetim yeni ilk defa uzun yola çıktım. Çok güzel bir deneyim oldu benim için de. Aracın yakıtından çok memnun kaldık. Şehir içi şehir dışı yakıt farkı bir hayli fazlaymış onu gördüm.

Araç : Opel astra H sedan 1.6 115 bg 2008 model
    Kit : Landirenzo
    Ağırlık : 4 Yetişkin + ağzına kadar dolu bagaj. Üstelik ayak dipleri + arka koltuğun tekinin üzeri de dolu. Araç yere yapışık geldi neredeyse.

Ankara Kırıkkale arası Ankara'ya 20-30 km kala lpg'yi 2.33 TL'den fulledik. 37 Litre aldı. 87 TL'ye depo fullendi.

475 km yol yaptık. Üstelik 15 km gebze merkeze girip çıktık. Şuan hala kırmızı yanıyor benzine bile geçmedi. Ama geçti geçecek neredeyse :)

87/475 = 0,18 kuruş. - İstanbul Opette gazın litresi 2.61. 2,61/475 olsaydı 20 kuruş yakmış olacaktı.

Yolculuk boyunca 2700-3000 devir aralığında 90-110 km/h ile seyrettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metallurgy -- 31 Ekim 2013; 9:04:54 >

• Araç alacaklara, LPG düşünenlere faydalı olacaktır.
    Paylaşım için teşekkürler...

Öylesine dolu bir araçla Gürün tarafında zorluk yaşadınız mı? Yollar ne alemde o bölgede?

Gürün tarafından gelmedik. Malatya-Sivas-Yozgat-Kırıkkale-Ankara-İstanbul şeklinde geldik.

Bazı rampalarda hızım yavaş olduğu için 3. 4. vitese düştüğüm oldu. Çünkü cidden yük ağırdı. Kuru kayısı, elma vs hepsi ağır şeyler :) Ama devir 3 bin üstünde ise rampaları güzel bir şekilde çıktım. Mesela izmit dilovası rampasına 3500 devir ile girdim aynı şekilde çıktım. Hızım hiç azalmadı. Zaten araç maksimum torku 3500 devir civarında veriyor. Ama 100-110 ile dik rampalara girince araç ağır olduğu için haliyle bayılıyordu. Genel olarak 5. vites ile geldim ama hep.

Mesajı yazarken Sivas yolunu da kullanabileceğiniz aklıma geldi fakat şansımı deneyeyim dedim.

Güzel olmayan otomobil, iyi bir otomobil değildir. (Ettore Bugatti)
  • Bu arada ankara çevreyolunda 110-120 ile giderken fluence geldi arkama yapıştı uzunlar yanık bir şekilde 5-10 dk devam etti. Adama kıl oldum yol vermedim (orta şeritteyim 110 ile gidiyorum sol şerit açık beni geçmiyor ama arkamdan da ayrılmıyor. Üstelik uzunlarını da kapamıyor ) Biraz kapıştık. 120 ile giderken beni geçmeye çalıştı ama gaza bastım hızım 150-160 felan oldu arka kapı hizasında devam etti geçemedi bir türlü. Daha sonra yakıtı düşünerek gazı kesmek zorunda kaldım
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lpg nin faydası uzun yolda tam belli olmuş, dizeli kıskandıracak tüketim.
    Gayet güzel değerler yakalamışsınız. Gerçekten de Astra H nin Ş.içi ve Ş.dışı verileri arasında yaklaşık %50 fark var. Aynı aracın Hatcback'i var bende ve bayram zamanında bende bir yakıt denemesi yapmıştım. 2.60 civarı bir fiyattan aldığım LPG ile Ş.içi 30 Krş ( genelde devirli kullanırım) Ş dışı 22 Krş yakıt tüketimim olmuştu ( 120-140 aralığında kullanmıştım)

Bir de devrini iyi ayarladıktan sonra 110 ile giderken gaza resmen ayak ucuyla dokunuyordum. Anlık tüketim değerleri 2-3-4 lt şeklinde devam ediyordu. Uzun yol bir başka cidden. Şehir içinde anlık tüketim 10-20 küsür felan oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayteking -- 30 Ekim 2013; 22:10:27 >

Orijinalden alıntı: ayteking

@gkb23 Gürün'de yollarda sıkıntı yok. Güründen selamlar....

Tüneller ne zaman açılacak? Ya da açıldı mı? Bir bilginiz var mı?

Orijinalden alıntı: metallurgy

Şehir içinde ortalama 8.8-9.8 lt / 100 km aralığında değişen değerler yolculuk boyunca 7.3-7.5 arasında değişti. Yani uzun yolda yaklaşık 2-2.5 litre daha az yakıyor.

Bir de devrini iyi ayarladıktan sonra 110 ile giderken gaza resmen ayak ucuyla dokunuyordum. Anlık tüketim değerleri 2-3-4 lt şeklinde devam ediyordu. Uzun yol bir başka cidden. Şehir içinde anlık tüketim 10-20 küsür felan oluyor

Aynen Bizim araçların kalkışları yavaş olduğu için (en sevmediğim yanı bu) 1. viteste 4000 devire kadar basıyorum gaza anlık tüketim 25-30 ları gösteriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: gkb23

quote:

Orijinalden alıntı: ayteking

@gkb23 Gürün'de yollarda sıkıntı yok. Güründen selamlar....

Tüneller ne zaman açılacak? Ya da açıldı mı? Bir bilginiz var mı?

darendeden sonraki tünelleri diyorsanız bilmiyorum. pınarbaşı darende arasında yollar gayet düzgün, sıkıntı yok ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinattimyalnizliga -- 30 Ekim 2013; 22:26:24 >

Orijinalden alıntı: gkb23

Cevapladigınız için teşekkürler.

Tünellerin açılmasına en az bir yıl var. Seneye bu zaman tamamlanmış olması muhtemel.

Lastikler orjinal fabrika çıkış. Ön arka 32 psi.

Araç üstelik body kitli ve karter koruması felan var. Ruhsatta boş ağırlığı 1350 kg yazıyor galiba. Lpg ağırlığını felan da düşününce boş ağırlık 1400-1450 kg arasında.

Astra H Sedan 1.6 - LPG Tüketim Sonuçları (Uzun Yol - 18 KURUŞ)

• metallurgy kullanıcısına yanıt
    Bu zamanda bu yakıt değerini dizeller bile veremiyor tabiri caizse.. Maşallah diiyelim de.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.