Şimdi Ara

Astra h dusuk devirde silkeleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
3.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    astra h kasa 1.3 dizel 240 binde 2007 model aracim 1600 -2200 arasi devirlerde gaza sabit basiliyken silkeleme yapiyor.
    Motor takozlari degisti.
    Egr manifold temizlendi.
    Debriyaj musuru kontrol edildi.
    Enjektorlere bakilmadi ama enjektorcu sıkıntı yok dedi.
    Cekisi iyi aracin.
    Şanzımanda çok çok az bi bosluk var.
    Sorun devam ediyor. Neden yapabilir? Fikirleriniz icin Simdiden sizlere tesekkur ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar 1,3 dizel astra j aracımda da bu sorun vardı 1 ve 2. vitesde devirde 1750 devir arası gaza bas çek yaptığında öne silkeleme yapıyordu servise götürdüm kronik dedi bunlar kasa ağır motor küçük yapar dedi. sorunsuz bir şekilde 2 yıl kullandım.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EZİKMAN -- 21 Nisan 2024; 11:54:57 >
  • Benim benzinli araçta başıma geldi. Buji, bobin değişti düzeldi. Bence sizin de enjektörlerle ya da kablolarla ilgili bir sıkıntı var.
  • aklıma ilk olarak debriyaj ve gaz pedalı geliyor. Bunlardan yaptıysa mutlaka arıza kaydı vardır. Eğer yoksa arızanız mekaniktir.
  • Josepth kullanıcısına yanıt
    Debriyaja bakildi gaz a bakilmadi ona da baktirayim hocam

• Bende de var j kasa 1.3 230binde.
    Aynı sorun ben de de başladı.
    Egr ve gaz ile ilgili hata kaydı var.

Egr den değil gaz ile ilgili dedi ustam.
    Aynen yolda bırakmaz, böyle kullan dediler banada.

• quote:

Orijinalden alıntı: EZİKMAN

.
    Neden öyle olsun ki? Babamın aracı dizel ve 550.000 km oldu.

Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur diyorum ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: EZİKMAN

.
    Dizel olduğu için o kilometreleri görüyor zaten benzinli turbo olsaydı çoktan sandık motor yemişti

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turbo selenoid valfine baktırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terkene -- 20 Haziran 2020; 0:8:45 >
  • savas1000 S kullanıcısına yanıt
    Aynen banada oyle dediler yolda birakmaz ama sehir icinde surus cekilmiyor ne yazik ki

• terkene T kullanıcısına yanıt
    Tamamdir hocam cok sagol.

• Turbo selenoidte cikmadi sorun devam ediyor

• Konu belki geride kaldı ama çözümünü ben de merakla bekliyorum. Ben arızanın enjektörlerden kaynaklandığını düşünüyorum. Benzer motor linea da aynı sıkıntı würth enjektör temizleyici eklendiğinde bir kaç bin km geçiyor. Sonra yine aynı problem. Bence başka bir enjektörcüye baktırılabilir. Bana enjektör geri dönüşünden yapabileceğine ilişkin fikir veren de olmuştu. Ancak yaşadığım yerde ve 100 km yakınımda iyi usta yok. Civar ustalardan da maalesef güvenebileceğim yok. Hepsi söküp takım olarak yenisini alalım derdinde.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence EGR'den kaynaklı. Ne kadar temizlense de yeni bir EGR gibi olamıyor. Bizim de aynı model araçtan var. Aynı sorun var. EGR temizleniyor 500km kadar düzgün oluyor sonra yine tekliyor gibi gidiyor düşük devirde. Maalesef bence net bir çözümü yok.. EGR değişimi veya yakıt katkısı denemesi yapılabilir..
  • brkprlk35 kullanıcısına yanıt
    Egr olduğunu düşünmüyorum. Kendi aracımda EGR arızası üzerine elektronik kısmını değiştirdim. Mekanik kısmı ise temizlendi arıza yine oldu. Tabi aynı belirtiler farklı arızalardan da kaynaklanıyor olabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • başka istasyondan yakıt alın
  • f.gulteki F kullanıcısına yanıt
    Enjentorleri makinede olcturmek kaldi geriye. Baski balata volanttan yapma ihtimali az diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: yaman64

Enjentorleri makinede olcturmek kaldi geriye. Baski balata volanttan yapma ihtimali az diye biliyorum.
    Sorunu çözebildiniz mi? Aynı sorun benim araçta da var.
  • enjektörlerden olabilir diye tahmin ediyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.