Şimdi Ara

ASTRA H 2005 model Dijital Klima ısıtma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
7.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar,
    Astra H Elegance 2005 1,6 full donanımlı diyebileceğim arabaya sahibim.Motor ısısı ile ya da klimayı açtığımda alt-üst-orta ve A modlarında 18 dereceden High moduna kadar yükselttiğim halde arabanın içine sıcak hava üflemiyor.Klima soğutması çalışıyor ancak ısıtmıyor.Klimayı kapatıyorum.Fanı çalıştırıyorum ancak motor ısısı da gelmiyor ancak soğuk hava üflüyor.
    Yıllardır farklı tip ve modellerde şirket araçları da kullandım böyle birşey başıma hiç gelmedi.
    Sorun neden kaynaklanıyor olabilir?
    yardım ve fikirleriniz için teşekkürler.



  • Bendekinde önce soğuk hava geliyor, motor ısındıktan sonra sıcak üflüyor. Gözlemlerime göre dışardaki sıcaklık ile sizin ayarladığınız arasında 10 C fark olursa ısıtmaya başlıyor.
  • yol bilgisayarının ekranında eco yazısı varmı?
  • aslında hi moduna geçince direk A/C devre dışı kalması lazım. Bende direk ısıtıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OzeNHocA

    Bendekinde önce soğuk hava geliyor, motor ısındıktan sonra sıcak üflüyor. Gözlemlerime göre dışardaki sıcaklık ile sizin ayarladığınız arasında 10 C fark olursa ısıtmaya başlıyor.

    eskiden benimde öyleydi motor ısınana kadar soğuk sonra sıcak hava üflerdi şu an hiç sıcak hava üflemiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hi_cazz

    aslında hi moduna geçince direk A/C devre dışı kalması lazım. Bende direk ısıtıyor.

    AC li AC siz de ısıtmıyor normalde en dandik arabalar bile motor sıcaklığını sıcaklık olarak içeri verir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BARKU

    yol bilgisayarının ekranında eco yazısı varmı?

    yol bilgisayarında ECO yazısı malesef yok.
  • arkadaşlar...Opel servisinde ön konsol tamamen sökülerek komple kalorifer kutusu değişti.Toplam 1750TL masraf oldu arabadan soğudum :(
  • Öncelikle herkese selam. Opel astra Hb 2005 Model bir aracım var. Aracı çalıştırdığımda klima soğuk çalışıyor içeriyi buz gibi yapıyor ama belli bir süre sonra soğutmayı kesiyor bir kaç klimacıya gösterdim klimanın herşeyi normal çalışıyor gazı da var. bunda başka sorun var diyorlar. Bir kaç ustaya gösterdim çözüm bulamadık. Ben biraz inceleme yaptım aracım motor sıcaklığı göstergede 105 100 arasında çalışırken klima çalışıyor sonra sebebini bilmiyorum gösterge kendisini 89 da sabitliyor ve bir anda soğuk üfleme bitiyor. Bana kalırsa araba 2cı fana geçtiğinde zorlama oluyor ve klimayı kapatıyor bunu ustalara anlatıyorum bırsey dıyemıyorlar sizce benım arabamın sorunu nedır allah rızası ıcın yardımcı olun lutfen

  • blackjackfb B kullanıcısına yanıt

    Merhaba sayın forumdaşım, ben de 2011 model Opel Astra H 1.3 Dizel model araç kullanmaktayım. Ne yazık ki aracımızın kronik arızalarından birisi klima kutusu içerisinde bulunan "sıcak soğuk klapesi" çark kısımlarından sıyırıyor ya da kırılıyor. Bunu yetkili servis tamamen klima tankını değiştirerek çözüyor ancak korkunç paralar isteniyor. Ben uzun uğraşlar sonucunda özellikle Youtube'da Opal Astra Sıcak Soğuk Klapesi yazarak İstanbul'da üreten bir emekli oto ustası buldum, plastik çok çok basit bir parça ancak başka bir şekilde bulamadığımdan sipariş verdim kargo ile birlikte 650,00 TL'ye mal oldu parçanın bana gelişi ancak taktırmak için gezerken Uşak ili'nde Gökhan elektrik isimli iş yerindeki bir ustam plastik yerine bunu tamamen metalden ürettirebileceğini, sadece sıcak/soğuk klapesi haricinde araç içi dağıtımı yapan parçaları da açmışken değiştirmenin faydalı olacağını, onların da çabuk sıyırdığını ancak aracın ön konsolunun tamamen sökülmesinin gerektiğini söylediği için öylece bekliyorum. İstanbul'dan sipariş verip aldığım klape 3D yazıcı ile yazdırılmış ve çok dandik duruyor o nedenle 650,00 TL'nin üzerine soğuk su içtim ve böylece beklemedeyim.


    ***** GEÇİCİ ÇÖZÜM olarak herhangi bir oto elektrikçide manuel olarak klapeyi sıcak ya da soğuğa sabitleyerek kullanabiliyorsunuz ben kışı sıcağa sabitleterek o şekilde atlattım, geçen ay da soğuğa çevirttim. Derece ayarı yapamasak da en azından işlev kazanıyor klima.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.