Şimdi Ara

Astra H 1.6 115 HP (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
691
Cevap
26
Favori
140.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: otuuuz5

quote:

Orijinalden alıntı: guray1981

bunlar da benim son değerlerim... araba şu an 9200km'de... alalı tam 6 ay oldu bugün itibariyle... diğer mesajımı hatırlayanlar bilirler... şu anda da çok farklı değerlerde değilim yakıt tüketimi olarak...

son benzinden sonra sıfırladığım bc1 değeri ------> 8.4....
    aldığımdan beri sıfırlamadığım bc2 değeri --------> 8.1...

bunlar da çektiğim fotoğraflar... son görüntüler değil bi 15 gün önce falan olması lazım...

Astra H 1.6 115 HP

Astra H 1.6 115 HP

Ortalama hız : 23 km/h
    Ortalama tük : 8.4 lt/100km

Ortalama hız : 31 km/h
    Ortalama tük : 8.1 lt/100km

Enteresan ötesi, bendeki dizel ve 23 km/h ortalama hızda, ortalama tüketim 7.2 civalarında oluyor.
    Bundan bir yıl önce sattığım aracım sizinkinin aynısı idi ve ortalama hızım 23 km/h olduğunda, ortalama tüketimim 10.5 - 10.7 lt/100 km civarlarında oluyordu.
    Bu kadar az yaktırmayı nasıl başardığınızı merak ettim açıkçası.
    Unutmadan; bir önceki 1.6 Astra'ma 45000 km bindim(2008 model 115 beygirliklerdendi)
    İkinci resimdeki ortalama hız ve tüketim ilişkisi ise, şu andaki ve eski aracımda şöyleydi.
    Şimdiki dizelde ortalama hızım 30 km/h olunca, ortalama tüketimim 6.0 - 6.2 lt/100km,
    Eski benzinli 1.6 Astra'da ise; 30 km ortalama hızdaki tüketimim 8.7 - 9.0 lt/100km civarında oluyordu.

Bence burada sürülen yolla ilgili bir farkta düşünülebilir. Bir tarafta dur kalk gidilen ama ortalaması 23km/h olan bir yol, diğer tarafta dur-kalk olmayan ama hız olarak düşük sürülen bir yol. Zaten 23km/h ortalama olan görüntü 600kmlik bir ölçüm, diğer fotoda daha uzun bir kilometrede ortalamanın 31km/h olduğu görülüyor. Bence arkadaşın ortalamasını 31km/h olarak değerlendirmek daha doğru olur.

Saygılar.

• benzinli astra h şehiriçi sıkışık trafikte 1 depo benzinle kaç km gider?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aurora Dupree

benzinli astra h şehiriçi sıkışık trafikte 1 depo benzinle kaç km gider?

115 hp.lik benzinli motor için konuşuyorsak, ben ankara trafiğinde 550-600 km. arası gidiyorum 52 litre ile. Öyle pek az yakma gibi bi derdim de olmuyor genelde normal kullanıyorum biraz yüklenerek. Ortalama hız 29-30 civarı bu değerler için. Ortalama tüketimi çok sık sıfırladığım için tam ortalamayı söyleyemeyeceğim. Ama 7.5 ile 12 litre arası yakıyor. 12 litre yaktığımda da klima açık ve 5000-6000 devir civarı sürekli dip gaz giderken yakaladığım değer. Daha fazla yakmaz sanırım. Bir de aracım 4000 km.de henüz. 5-10 bin km. sonra yakıt daha da düşer diyorlar ama ne kadar düşer göreceğiz bakalım.
  • 2012 astra sedanlarda esp yok mu?? özelliklerde var yazıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahfb42

2012 astra sedanlarda esp yok mu?? özelliklerde var yazıyor?

SADECE EASYTRONİC ŞANZIMANLA ALINABİLİYOR. O DA SADECE BİLİYORSUN SEDANDA BENZİNLİDE VAR:((
  • quote:

Orijinalden alıntı: r7153

quote:

Orijinalden alıntı: emrahfb42

2012 astra sedanlarda esp yok mu?? özelliklerde var yazıyor?

SADECE EASYTRONİC ŞANZIMANLA ALINABİLİYOR. O DA SADECE BİLİYORSUN SEDANDA BENZİNLİDE VAR:((

teşekkür ediyorum bilginiz için..
  • Merhaba Arkadaslar. Ben de 1 yıl bakımını yeni yaptırdım. Iskontoyla 290 lira odedim. Kahramanmaras/Sarpel. Benim ortalamam ise su an 8.9 Araca 10500' de. Bence kullanima ve trafige bagli olarak 8.0-8.5 seviyelerine kadar da duser.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamero24

selam arkadaşlar 2.el astra alarak aramıza katıldım. alalı daha 2 hafta oldu. 2010 model astra classic III 1.6 115 bg konfor paketli şu an 14.700 km de. yaklaşık 650 km yol yaptım. yakıt olarak şu an pek üzmeyecekmiş gibi. sadece hafta sonları biniyorum. yalnız kafama takılan bir durum var aracın rölenti halinde yada kalkış esnasında gaza ilk basıldığında bir üfleme sesi geliyor. dururken bir kere gaza basıp bıraktığımda yada aralıklı olarak basıldığında sanki boşluk yapıyor ve hava vakumlama sesi gibi bir ses geliyor. harekete geçince ilk gazda yapıyor sonra duyulmuyor. ataköy servise sordum usta şöyle bir dinledi normal dedi. ama tam emin olamadım. daha önce benzinli araç kullandım ama böyle birşey yoktu. opel ilk kez kullanıyorum. bu normalmi sizdede oluyormu.

arkadaşlar şu soruma cevap yokmu.

• quote:

quote:

selam arkadaşlar 2.el astra alarak aramıza katıldım. alalı daha 2 hafta oldu. 2010 model astra classic III 1.6 115 bg konfor paketli şu an 14.700 km de. yaklaşık 650 km yol yaptım. yakıt olarak şu an pek üzmeyecekmiş gibi. sadece hafta sonları biniyorum. yalnız kafama takılan bir durum var aracın rölenti halinde yada kalkış esnasında gaza ilk basıldığında bir üfleme sesi geliyor. dururken bir kere gaza basıp bıraktığımda yada aralıklı olarak basıldığında sanki boşluk yapıyor ve hava vakumlama sesi gibi bir ses geliyor. harekete geçince ilk gazda yapıyor sonra duyulmuyor. ataköy servise sordum usta şöyle bir dinledi normal dedi. ama tam emin olamadım. daha önce benzinli araç kullandım ama böyle birşey yoktu. opel ilk kez kullanıyorum. bu normalmi sizdede oluyormu.

arkadaşlar şu soruma cevap yokmu.

böyle bir ses duymadım ama pek dikkat de etmedim. aracı stop ederken çuuuvvv diye bir ses geliyor motordan. onun gibi birşey mi?

• sayın alanso pek onun gibi değil. ben daha çok gaz kelebeğinin açılıp kapanma sesine benzettim. gaza basınca oluyor. ama normal birşeymi anlamadım. sizdede varmı onun için sormak istedim. en yakın zamanda servise gidip soracağım hatta serviste aynı aracta bir bakmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamero24 -- 16 Kasım 2011; 22:49:58 >
  • Sesi dinlemek lazım. Ama anlattığınız kadarıyla valflerin sesi. Baktırdığınız motor ustası da normal dediğine göre, problem yoktur.
  • quote:

sayın alanso pek onun gibi değil. ben daha çok gaz kelebeğinin açılıp kapanma sesine benzettim. gaza basınca oluyor. ama normal birşeymi anlamadım. sizdede varmı onun için sormak istedim. en yakın zamanda servise gidip soracağım hatta serviste aynı aracta bir bakmak lazım.

İçinizin rahat olmasını istiyorsanız başka servislere de gösterebilirsiniz. Ayrıca dediğiniz gibi gittiğiniz serviste kesin aynı tarz astra bulabilirsiniz. Orada rica eder tekinde denersiniz.
  • Geçen bayramda 850 km. yol yaptım. Arabada 5 kişiydik ve hızımız 90-100 arasındaydı. 100 km. de 6 litre yakıt tükettik.
    6x8,5=51 litre benzin harcadık.
    Uzun yolda sakin kullanırsanız az yakıyor ama İstanbul trafiğinde bunun iki katı oluyor.
  • BİŞEY SORACAĞIM....
    1) GİTTİĞİM ÖZEL SERVİS "REMSA" MARKA BİR BALATA TAKTI? BAKTIM İSPANYA YAPIMI. KALİTESİNİ VEYA İÇERİĞİNİ BİLEN VARMI?

2) BOR KATKISI KULLANAN VARMI? İŞE YARIYORMU SİZCE?

3) MOTOR YAĞINI FABRİKA NE ÖNERİYOR? (HATIRLAYAMADIM)
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.f. diri

Merhaba Arkadaslar. Ben de 1 yıl bakımını yeni yaptırdım. Iskontoyla 290 lira odedim. Kahramanmaras/Sarpel. Benim ortalamam ise su an 8.9 Araca 10500' de. Bence kullanima ve trafige bagli olarak 8.0-8.5 seviyelerine kadar da duser.

NE YAPILDI BU BAKIMDA?
  • Selamlar. 2010 model astra h 1.6 benzinli astram var. Son 1 haftadir sabahları ilk çalıştırdığımda ön konsolun oralardan biryerlerden bir gıcırtı geliyor gıcırtı derken böyle eski pancar motor kaloriferlerin en yüksek kademesinde çalışma sesine benzer bir ses gibi (umarım tarif edebilmişimdir). CD'açık ondan olabiilir diye düşündüm CD kapalıyken de denedim yine aynı ses oluyor ve yaklaşık 5-10 saniye sonra kesiliyor nedenini bulamadım. Sizce ne olabilir böyle birşey başına gelen varmı? Ne yapmalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonder

Selamlar. 2010 model astra h 1.6 benzinli astram var. Son 1 haftadir sabahları ilk çalıştırdığımda ön konsolun oralardan biryerlerden bir gıcırtı geliyor gıcırtı derken böyle eski pancar motor kaloriferlerin en yüksek kademesinde çalışma sesine benzer bir ses gibi (umarım tarif edebilmişimdir). CD'açık ondan olabiilir diye düşündüm CD kapalıyken de denedim yine aynı ses oluyor ve yaklaşık 5-10 saniye sonra kesiliyor nedenini bulamadım. Sizce ne olabilir böyle birşey başına gelen varmı? Ne yapmalıyım?

İç sirkülasyon klapesi bu sesi yapan. Normalde vızıltı şeklinde olması lazım. Eğer takır tukur ses yapıyorsa, dişlilerinden biri kırılmış olabilir. Servise gittiğinizde bu parçaya bakmasını söyleyin.
  • Cevap için teşekkürler...
  • iyigünler arkadaşlar, 2005 model Full Elegance H kasa benzinli 85bin km gitmiş bir araçla ilgili yorumunuz ne olurdu?

şehir içi tam ne kadar harçıyor ?

birde bazı satıcılar havadan esp ekliyor, sizce bu arabada Esp varmı?(2012 modellerinde Esp opsiyon bile olmayınca insan haliylen düşünüyor), Esp tuşu dörtlülerin sağındaki tuş mm ? solundaki boş da!

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-elegance-sevis-bakimli-orj-km-65250720/detay/#close

• quote:

Orijinalden alıntı: Plasebolca

iyigünler arkadaşlar, 2005 model Full Elegance H kasa benzinli 85bin km gitmiş bir araçla ilgili yorumunuz ne olurdu?

şehir içi tam ne kadar harçıyor ?

birde bazı satıcılar havadan esp ekliyor, sizce bu arabada Esp varmı?(2012 modellerinde Esp opsiyon bile olmayınca insan haliylen düşünüyor), Esp tuşu dörtlülerin sağındaki tuş mm ? solundaki boş da!

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-elegance-sevis-bakimli-orj-km-65250720/detay/#close

kardeş bu arabaya malesef sadece easytronic olanlarda koymuşlar ESP yi. ama HB olan elegance'lerde varsa bilmiyorum, pek te sanmıyorum:)

ben 2009 olanın easytronic olanla mersin şehir içinde 9.5 in altına indiremiyorum. ama bunlar 115lik olan. senin dediğin eski 105lik olan. onlardada pek farklı olacağını sanmam.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.