Şimdi Ara

Astra h 1.3 cdti easytronic incelemem.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konu açma niyetim olmadığından fotoğraf cekmedim.Niyet sonradan oluştu,aynı araba icin bir yazım daha var fakat bu sefer cok daha iyi bilgilendirecegime inanıyorum,onceki konuyu duzenlemedim cunku ne kadar gelistigime bakmak istiyorum.
    Araba 2008 model

-Dış tasarım
    Dış tasarım göreceli bu yuzden fazla deginmeyecegim.Once sunu belirteyim kanaatimce bu arabaya en cok siyah yakisiyor.
    Bu arabaya baktigimda guncel cogu arabadan daha iyi bir tasarim ve duruş goruyorum.
    Ozellikle 17 inc opc jantiyla cok guzel oluyor.

-Ic mekan
    Arabanın ön konsolunun fazla surucuye yonelik bir konumda oldugunu dusunmuyorum.
    Uzerinde cok fazla tus olmasi da hem kotu gozukuyor hem de kafa karistiriyor alisana kadar fakat j kasadan daha az kafa karistirici oldugunu soyleyebilirim.Konsolun ustunde bir yol bilgisayari var,orta boyutta ve arabaya yakisiyor.Direksiyonumuz 3 kollu ve gayet şık
    Malzeme kalitesine gelirsem:
    Direksiyon daha 60bin km de soyulmaya basladi ve bu durum beni uzdu acikcasi.
    Bu modelde bu segmentte bir araba icin direksiyon disinda pek sikinti yok.Kapi ustleri esniyor 1 cm fakat bu iyi mi kotu mu karar sizin.Yumusak plastik meselesine nasil bakiyorsaniz.On goguste de ayni plastik var.
    Vites topuzunda siyah bir kaplama var kucuk bir yerinde ve dokununca pek hos bir izlenim birakmiyor,medya tuslarida ortalama duzeyde.Bu aracta bu gune kadar takirti catirdi duymadim.Kol dayamalar cok sert,oraya bir sey dusunulebilirdi.
    Dedigim gibi bu fiyatta bir araba icin kotu oldugunu dusunmuyorum.
    Ic hacime gelirsek arka tarafta guzel bir hacim sunuyor arac,3 kisi rahat ediyor.Boy konusunda bizim aile standart oldugu icin sikinti cikartmadi.
    Arabaın gosterge ve dugmelerin isigi ve yol bilgisayari sari renkte ve ben pek isinamadim bu renge.

-motor&sanziman
    Aracin motoru 1.3 90 bg,Sanzimani ise 6 ileri easytronic.
    Sanzimandan baslarsam,arabaya abdestli binerseniz yaslilarin oturup kildigi gibi namaz kilabilirsiniz,tabi ameller niyetlere gore:) isin sakasi sanziman cok salliyor.Bu problemi manuel modda kullanirsaniz nispeten asiyorsunuz.
    Ayni zamanda manuel modda kullanmazsaniz yokuslarda bayiliyor.Bu arada konsolda sport modu tuşu var ve zevk katiyor suruse.Aracin performansina gelirsek aracin kalkisi agir fakat ilerledikce normallesiyor.
    Ani sollamalarda 1.3 motor ve sanziman etkisiyle araba tikaniyor,sanki gaza bosuna basiyorsunuz 1-2 sn ama sonra kendine geliyor.Bu problemi de manuel modda kullanarak nispeten asabilirsiniz.
    Max hizinin 190 civari olacagini dusunuyorum,hiz yapmadim ben max 160,babam da 175 gormustur,su an amcamda o da acemi sofor.
    Yakit tuketimine gelirsek uzun yolda 900-950 km arasi yapabilirsiniz ort 110 km hizla.
    Sehir icinde tahminimce 5.5-6 yakiyor.
    4 falan beklemeyin.

-yol tutus,yalitim,s.konforu vs
    Aracta 16 205 55 lastik var.Yok tutus acisindan bir problem gormuyorum hatta iyi diyebilirim,cok zorlaninca arkadan 1 2 kere savurdu babamda ciddi ciddi ama toparladi.Hava sartlarindan kaynakli oldugunu dusunuyorum.Limitlerinde kullaninca o sartlarda da savurmayacagini hatta gunesli havada limitini belirli bir duzeyde asabileceginizi dusunuyorum.Arac giderken size yola oturusunu-agirligini hissettiriyor.
    Suspansiyonlar orta sertlikte bence ve gurultusuz.Jant 17 olursa sikinti cikarabilir.
    Yalitim acisindan ruzgar sesini 90 ile almaya basliyor 120de artiyor fakat rahatsiz edici degil,o yilki corolladan iyi.Yol sesi ise tatminkar duzeyde.Motor sesinden burda bahsetmek istiyorum;motor gurultulu calisiyor ve ani hizlanmalarda vs gaza yuklenmelerde guzel degil rahatsiz edici ses var
    Aracin direksiyonu hakkinda cok sert ve hissiz oldugunu belirtmek isterim.
    Koltuklar ise yoruyor.
    Frenler gayet basarili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResenHareketEdenSAVCI -- 30 Mart 2016; 21:35:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Araba sevaba işletiyor her 1 den 2 ye geçişte selamun aleykum :)

• çok sert ve hissiz direksiyon olmaz, hissiz direksiyon yumuşak olur

quote:

Yalitim acisindan ruzgar sesini 90 ile almaya basliyor 120de artiyor fakat rahatsiz edici degil,o yilki corolladan iyi.Yol sesi ise tatminkar duzeyde.Motor sesinden burda bahsetmek istiyorum;motor gurultulu calisiyor ve ani hizlanmalarda vs gaza yuklenmelerde guzel degil rahatsiz edici ses var
    Koltuklar ise yoruyor.
    Frenler gayet basarili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi royal_flush_ -- 30 Mart 2016; 21:42:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: royal_flush_

çok sert ve hissiz direksiyon olmaz, hissiz direksiyon yumuşak olur

quote:

Koltuklar ise yoruyor.
    Frenler gayet basarili

Ne alakasi var hocam,direksiyon sertlesmiyor ki hep sert.Bozuk zeminlerde falan da hic his vermiyor.Sehir icinde bile rihanna kadar sert

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResenHareketEdenSAVCI -- 30 Mart 2016; 21:45:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: isAudi_52

quote:

quote:

Koltuklar ise yoruyor.
    Frenler gayet basarili

Ne alakasi var hocam,direksiyon sertlesmiyor ki hep sert.Bozuk zeminlerde falan da hic his vermiyor.Sehir icinde bile rihanna kadar sert

terminolojide yumuşak direksiyon için hissiz tabiri kullanılıyor ,, üstüne basa basa ''sert direksiyon'' demene gerek yok, kendinle çelişiyorsun, sert direksiyonu varsa hislidir hissiz değil

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: isAudi_52

quote:

quote:

Koltuklar ise yoruyor.
    Frenler gayet basarili

terminolojide yumuşak direksiyon için hissiz tabiri kullanılıyor ,, üstüne basa basa ''sert direksiyon'' demene gerek yok, kendinle çelişiyorsun, sert direksiyonu varsa hislidir hissiz değil

Kesinlikle boyle degil;a4 var bizde su an,gayet yumusak bir direksiyonu var bundan 10 kat yumusam ve 10 kat hisli

Edit:Sertler genelde daha hisli evet ama o sert direksiyonlar mesela sehir icinde yumusaktir,hiz arttikca sertlesir ve darbeleri hissettirir.
    Astra nin direksiyonu okuz gibi direk hem yoruyor hem his yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResenHareketEdenSAVCI -- 30 Mart 2016; 23:01:42 >

• Frenler dirayetini çabuk kaybediyor diye duymuştum. 3-4 kez dip fren denediniz mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Astra H-Golf 5
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • royal_flush_ kullanıcısına yanıt
    Bi direksiyonun sert olması o direksiyonu hisli yapmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Discursive

Frenler dirayetini çabuk kaybediyor diye duymuştum. 3-4 kez dip fren denediniz mi?

Denemedim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.