Şimdi Ara

Astra Dizel AT6 136Hp vs Golf 1.6 TDI 115Hp Manuel Tercih/Kıyaslama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar önce ki konumu bilen arkadaşlar vardır. Bu dönemde 150.000'i F20lere vermenin saçma olduğunu düşündüm ve bütçe düşürerek 110-115 bandında ki araçlara yöneldim.

Yılda maksimum 10.000-13.000km arası yol yapıyorum. Genellikle hergün yoğun İstanbul trafiği haftasonları da ufak kaçamaklar olarak niteleyebiliriz.

Otomatik ya da manuel farketmez diyebiliriz ama yakıt tüketimleri beni düşündürüyor. Bu yüzden dizele daha yakınım.

Neredeyse ince ince eledim tüm araçları. Hepsine bindim, bayiilerine gittim, sordum soruşturdum. Bu arada sıfır almak istiyorum bu bütçelere çıkmışken bunu da söyliyim.

Bir de aşağıda yazan Opel Astralarda sitesinde yazan park sensörü belki opsiyonu dahildir bilgim yok sormayı unuttum.

Birinci aracımız; Opel Astra 1.6 Dizel 136HP AT6 Dynamic paket. Opsiyonu sunroofu. Renk olarak fiyat farkı olmadığını ve ellerinde her renk bulunduğunu belirtti bayi.

İkinci aracımız; Vw Golf 1.6 TDI 115HP Manuel Comfortline. Opsiyonu Sunroofu. Rengi kırmızı.

Üçüncü aracımız çok ta net olmasa da; Astra 1.4T 150HP AT6 Opc Line, sunroof ve Led matrix farlar. Yine rengi kırmızı.

Bu 3 aracın da fiyatı birbirinin aynı neredeyse. Herhangi bir karmaşa yol açmamak için bilgi yazmak istemiyorum. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Neden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Losgalacticos -- 14 Temmuz 2017; 1:12:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yılda 13 bin km için bence dizel araç gereksiz.

110 bin civarına dizel manuel boşline golf alınmaz.

Astra'nın donanım avantajları var, 1.4 turbo opc line keyifli olur, opsiyonları da güzel. Dizel otomatik dynamic'de güzel seçenek, satışı 1.4 turbodan daha kolay olur.

Fakat yerinizde olsam 115 bin civarı bütçeyle A3 1.0 TSI S Tronic Dynamic versiyonunu düşünürdüm, geçenlerde 109 bin tlye kadar alanlar oldu. Hem premium bir otomobil, donanımları da yeterli. Yakıt tüketimi de karma koşullarda dizel motorlusundan 1 lt fazla olur.
  • Bu seçenekler içinden Dizel Astra, mümkünse Excellence, böylece Led farları da olmuş olur. Golf çok boş, Astra 1.4T de bence gereksiz. Neredeyse aynı güçteki dizeli almamak için bir sebep göremiyorum. 1.6T 200Hp olan olsa bi nebze.

Golf Dizel Highline Dsg + Navigasyonu biri 122'ye almış diye foruma yazdılar. Bu durumda C.line 105 felan olmalı maksimum, o para bile çok da ondan pahalıysa hepten eleyin.
  • 110-115 bin TL'ye çıktıktan sonra premium araçları tercih etmek daha iyi olmaz mı?

Ama sıfır olmaz orası ayrı. Audi A3 , A180 Cdı olabilir.

Sıfır olacak derseniz konfor istiyorsanız Golf, yolu iyi tutsun derseniz Astra.
  • Astra k 1 6t 200hp.

• Tüketim önemli demişsiniz, fakat astra nın dizeli güçlü öotor olmasından dolayı diğer dizellere göre 1 litre daha fazla yakar, golfde sürüş ve ışık paket varsa daha albenili olur, fakat 110 bin tl ye audi a3 sıfır en iyi secenek.

• @Abstraction 1.0 almayı düşünmüyorum tavsiyeniz için teşekkür ederim. Şehir içi yeterli olabilir ama uzun yol için can sıkıcı sonuçlar elde edebilir. Sanırım süreç 1.6 CDTI AT6 Astra ile sonuçlanacak. Ama Golf'te yakışıklı geliyor. Yarın İstanbul'da genel bayileri arayacağım belki güzel bir kampanya ve opsiyon yakalarım. Şu 2. el kaygılarımız olmasa keşke de performanslı ve benzinli araçları rahat rahat kullanabilsek.

@Hasan7 Excellence dizel Astra 120leri hatta sunroof gibi özelliklerle 125i buluyor. Biraz aşıyor hocam. Opel bayileri de genellikle yaptıkları %3lük indirim üzerine pek fazla konuşmuyor. Golf içinde temenni ettiğimiz fiyatlar öyle fakat piyasa malum. O arkadaş belki eski Golf almış olabilir. Bayi elinden çıkarmak için böyle bir indirime gitmiş olabilir. Bilgim yok.

@DeActivate Hocam 2. ele karşı bir ön yargım yok ama bu bütçelere çıkınca sıfır olsun istiyorum. Yine de garanti açısından Borusan ya da Kosiflerin premium kullanılmış araçlarıyla sürekli iletişim halindeyim.

@jimhendrix Kullanılabilecek yol yok. Yakıtı da biraz önemsiyorum bu sebeple istemeye istemeye çıkardım hocam.

@endüstri_şef 1 litre bence sürüş tarzına göre ayarlanabilecek bir tutar hocam. Golf'ün diğer opsiyonları hakkında tam olarak bilgi sahibi değilim hocam. Yarın arayıp soracağım. Baz fiyatı 145.000 olan aracı 110a kadar düşüreceklerini hiç sanmıyorum hocam. Ki düşseler bile küçük motor hacmi kullanımı zevkli olmayacağına eminim. Hem 1.0 alacaksam Golf'ün 1.0ını alırım yaklaşık 20.000 kara geçmiş olurum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Losgalacticos kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam malum ekonomi ve benzin fiyatlar coğ eyi.

• Başlığı görünce istemsizce güldüm.

" 1.6 TSI "

Konuya gelirsek. Dizel Astra iyi bir seçenek. (Otomatik ve performanslı olması ayrı avantaj.)

Golf otomatik olsa tercih edilebilir fakat Dsg soru işareti yaratıyor kafada.

308 'de iyi bir seçenek.(Arka yaşam alanı ve Ekimde makyajlanması hariç.Bakmanızı öneririm.)

Şahsen ben temiz 1 serisi bakardım o ayrı.

• Yıllık 13 bin km için tdi den ziyade 1,4 tsi dsg highline öneririm

• quote:

Orijinalden alıntı: Kavurma verin lan !

Başlığı görünce istemsizce güldüm.

" 1.6 TSI "

Konuya gelirsek. Dizel Astra iyi bir seçenek. (Otomatik ve performanslı olması ayrı avantaj.)

Golf otomatik olsa tercih edilebilir fakat Dsg soru işareti yaratıyor kafada.

308 'de iyi bir seçenek.(Arka yaşam alanı ve Ekimde makyajlanması hariç.Bakmanızı öneririm.)

Şahsen ben temiz 1 serisi bakardım o ayrı.

Hop düzelttim hemen.

DSG sorunsuz çalışsa ilk tercihim olacak ama ürkütüyor biraz.

308i makyajı yüzünden eledim.

Ya Astra ya da gözümü kapayıp Golf olacak.

Temiz 1 serisi biraz zor bulunuyor ne yazık ki. En sonunda üf be deyip sıfırına yapışıyorsunuz onun da.

• icemy kullanıcısına yanıt
    DSG soru işareti yaratıyor ne yazık ki..

• Losgalacticos kullanıcısına yanıt
    Son zamanlarda pek mekatronik arızası duyulmuyor.Muhtemelen ileriki km lerde kavrama ile ilgili değişimler olabilir.Ek garanti ile(maalesef) içiniz daha rahat edebilir.Yinede aklınızın bir ucunda bulunsun.

• Kesinlikle dizel alın. Ben aralarından golfu seçer bayide hız sabitleme taktırırdım.

benzinli turbolar istanbul trafiğinde bu forum hariç 8-9 litre rahat yakar.

dize otomatik opelde tam otomatik olması ve astranın golften ağır olması nedeniyle 6 ları geçer diye tahmin ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaplan261 -- 14 Temmuz 2017; 1:58:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: icemy

Son zamanlarda pek mekatronik arızası duyulmuyor.Muhtemelen ileriki km lerde kavrama ile ilgili değişimler olabilir.Ek garanti ile(maalesef) içiniz daha rahat edebilir.Yinede aklınızın bir ucunda bulunsun.

Hocam çoğu yeri okudum. Herkes arıza giderilmedi insanlar kendilerini kandırıyor deniyor. Ne yapsam bilemedim. Satış sorumlusuna sordum dün bu soruyu, satış rakamlarıyla ilgili her araçta kronik sorunlar olabilir dedi. Kendimi riske atmak istemiyorum. Manuel olsun belki 1.6 TDI Highline manueli uyguna bulurum bir bayide belli mi olur? Çünkü mesela sizin dediğiniz model liste fiyatı 116.000 benim yazdığım 119.000.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaplan261

Kesinlikle dizel alın. Ben aralarından golfu seçer bayide hız sabitleme taktırırdım.

dize otomatik opelde tam otomatik olması ve astranın golften ağır olması nedeniyle 6 ları geçer diye tahmin ediyorum.

Şeytan diyor Highline donanım Sunrooflu Golf'ü seç. Bul bir bayide git al gel. Biraz içimi rahatlattınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Losgalacticos

quote:

Kesinlikle dizel alın. Ben aralarından golfu seçer bayide hız sabitleme taktırırdım.

Şeytan diyor Highline donanım Sunrooflu Golf'ü seç. Bul bir bayide git al gel. Biraz içimi rahatlattınız

Aman şeytana uymayın.

Ama highline golf tdi c sınıfında rakipsizdir.

• Kaplan261 kullanıcısına yanıt
    Şu an bayilerde araçlar var ve sürekli gelmeye devam ediyor. Çünkü kurun bir anda bu kadar yükseleceğini kimse tahmin edemedi. Uzaktan çok yüksek görünüyor ama bayilere gidildiğinde çok güzel indirimler yakalanabiliyor. Mesela bana çoğu kişi Comfortline Golf ile Opc line Astra'yı karşılaştırıp Astra al diyor. Ama Highline ile karşılaştırmak gerekiyor işte neredeyse.

Siz olsanız ne yapardınız? Bütçeye biraz ekleyip Highline mı alırdınız yoksa Astra varken ne duruyorsun mu derdiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Losgalacticos

Şu an bayilerde araçlar var ve sürekli gelmeye devam ediyor. Çünkü kurun bir anda bu kadar yükseleceğini kimse tahmin edemedi. Uzaktan çok yüksek görünüyor ama bayilere gidildiğinde çok güzel indirimler yakalanabiliyor. Mesela bana çoğu kişi Comfortline Golf ile Opc line Astra'yı karşılaştırıp Astra al diyor. Ama Highline ile karşılaştırmak gerekiyor işte neredeyse.

Siz olsanız ne yapardınız? Bütçeye biraz ekleyip Highline mı alırdınız yoksa Astra varken ne duruyorsun mu derdiniz?

Böyle bir soruyu sizin için cevaplayamam 2 aracıda test edin kendiniz karar verin. Başkalarının seçimleri sizin fikrinizi değiştirmesin. Ben zaten yukarıda kendi seçeceğim aracı yazdım.

gidin o araçların hepsini test edin. tüketimlerine bakın. konforuna, size vereceği zevke...

• quote:

Hocam Astra ile Golf arasında ağırlık farkı yok denecek kadar az.

Astrada yakıtı etkileyen kısım Tork konvertörlü şanzıman.Sorunsuzluk avantajı ile birlikte, daha fazla yakıt tüketilmesine sebep olur ki bu miktar 1 litreden fazla olmaz.Golf 5.3 yakarsa, Astra 6.0 litre gibi yakar daha fazlası değil.

Ama Astra CDTİ performansta kaba tabirle Golf'ün içinden geçer.

Şöyle Mavi renginden, Led matrix'li exellence paket Astra tadından yenmezdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEMOZA45 -- 14 Temmuz 2017; 9:30:59 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.