Şimdi Ara

Astra Classic 2011 Klima yeterli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba aralık ayında aldığım astra cdti aracımın klimasını malum son günlerde kullanma ihtiyacı hissettim ama sanki yeterli değil gibi.

Low'a getiriyorum 6,7 ye kadar üflemeyi çıkarıyorum ama anca soğur gibi oluyor. Eski 2005 corollam canavar gibi soğutuyordu hemde çok kısa sürede.

Acaba bu normal mi bu araçlarda yoksa bir servise götüreyim mi?

(Bu arada evet AC'yi açıyorum.)

• Klimayı açtığına emin misin bilgi ekranında ECO di ye bir yazı varsa eğer klima yerine kaloriferle soğutmayı deniyorsundur. o zamanda dışarının ısıısnı içeriye alır sıcak havada bir işe yaramaz yani. ekranda Eco yazısı yok ise klima çalışır demektir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isqwild -- 17 Mayıs 2011; 12:22:01 >
  • YOk soğuma mevcut ama yeterli değil ekrandaki yazılara pek dikkat etmedim. Ama AC yani otomatik klşmayı açıyorum.
  • haklısınız klimanın soğutması yetersiz
  • Biraz bekleyeyim de bi servise götürüp sorayım. BÖyle olmaz sonuc itibariyle. Vardır içinde bi ayar zamazingosu herhalde? Yoksa kötü valla kötü.

Yada biraz kullanalım belki açılır :D inşallah.

------
    Bu arada baktım ben benimkinde eco falan yazmıyor(yazıyomuş sorry).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Optimizer -- 18 Mayıs 2011; 10:05:41 >
  • üfleme kısmı olarak 3 yönü birden seçip dereceyi düşürüp hala soğuma olmuyorsa klimanızda sorun olabilir. banada ilk çalıştırdığımda soğutmuyor gibi gelmişti ama şu an boynum ve sırtım tutulmuş durumda, çarptı sanırım:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isqwild -- 18 Mayıs 2011; 9:52:37 >
  • Bana hala sanki klimayı açmamışsınız gibi geliyor. Zira astranın eleştirilecek birçok yönü çıkabilir belki ama soğutması en son eleştirilecek özelliğidir. Zira şimdiye kadar bırakın 6-7 kademesini antalya ve kemerde bile 4 seviyesinin üzerine çıkaramadım ben klimayı. O kadar iyi soğutur. Aracın klima çalışması yanlız diğer arabalara benzemez yani düğmeyle falan değilde, klima yön düğmesinin (ortadaki düğme) üzerine basarak açılan pencerede AC özelliğinin üzerine tik atmanız lazım. Yoksa ana klima düğmesinden falan klima açılmaz. Eğer soğutmadığını iddia eden arkadaşlar varsa bu olaya bir dikkat etsinler. Ama yok ben bunları yaptım ve hala soğutmuyor diyorsanız acilen servise götürün, zira bu arabanın övülecek en iyi noktalarından birisi klimasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekorender -- 18 Mayıs 2011; 14:37:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence o kadar da iyi bir kliması yok.
    geçen hafta klima gazını yenilettim ama gene de süper soğuttuğunu söyleyemem.öyle anında buz gibi yapmıyor.
    7.kademesi bile bence çok üflemiyor.bu görüşlerim diğer bikaç markayla kıyaslayınca ortaya çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cüneyttan

bence o kadar da iyi bir kliması yok.
    geçen hafta klima gazını yenilettim ama gene de süper soğuttuğunu söyleyemem.öyle anında buz gibi yapmıyor.
    7.kademesi bile bence çok üflemiyor.bu görüşlerim diğer bikaç markayla kıyaslayınca ortaya çıkıyor.

Valla ben aşırı memnunum. Bunuda birçok araba ile kıyaslama (Laguna, Megane, 308, focus, altea, golf ve audi a4) sonucunda söylüyorum. Ama her araba bir olmuyor herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekorender -- 19 Mayıs 2011; 23:36:04 >
  • aracımızı çarşamba günü teslim aldık. sıfır 1.6 benzinli model. essentia konfor paketli. kliması gayet yeterli geldi bana ama ilk klimalı aracımız bu olduğu için karşılaştırma yapamam başka araçlarla. normalde aracı çalıştırdığınızda ECO modunda oluyor ve düz üfleme sistemiyle çalışıyor. bu modda sıcak üfler hava sıcak olduğu zaman. ayarlardan girip onu AC moduna almanız gerek. AC modundayken 7. seviyeye çıkamadım daha. gerek yok çünkü buz gibi oluyor içerisi bir de 'auto' modunda çok daha iyi soğutuyor sıcaklığı düşük bir dereceye ayarlarsanız
  • Menüden ayarlama işi bir çok kişiye garip geliyor, neden bir düğmeye basınca açılıp kapanmıyor diye sitem edenler var. Klima kapalıyken(yani ekranda ECO yazarken) sadece dışarıdaki hava ile kalorifer arasında ayarlayabiliyor. Ağırlıklı olarak autoda kullanıyorum, şu ana kadar klimadan yana bir sorun yaşamadım. Isınmada biraz geç ısınıyor gibi gelmişti ama pek kıyaslama şansım olmadı.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kensai-X -- 22 Mayıs 2011; 20:01:45 >
  • Arkadaşlar klimayı açıyorum souğutuyor ama yeterli değil. Burda yazmamın sebebi herkeste mi böyle yoksa benimkinde problem mi var onu öğrenmekti. Nitekim cevabımı aldım sanırım genel olarak memnun insanlar.
    Demek ki benimkinde ya gazında ya filtrasinde yada bir zamazingosunda bi problem var. Çünkü bence bu sıcaklarda(fazla sıcak değil) bile yeterince soğutmuyor.

Tabii kıyaslamam 2005 corollaya göre. Onun kliması için bütün arkdaşalarım zaten çok başarılı derlerdi. Belki de ben beklentimi yüksek tutuyorum herneyse.

Zaten birkaç sebeb yüzünden servise götüreceğim genel bir kontrol maksatlı ki özellikle bir problemi yok sadece kontrol. O arada onuda gösteririm.

Herkese cevapları için teşekkürler.
  • edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumaaa -- 25 Haziran 2011; 14:04:15 >
  • Geçenlerde çok sıcakken açtım sanki bana da yeterli soğutamadı gibi geldi. Sıcaklık 30 üstüydü, araba güneşin altında beklemişti. 10 dakikalık bir yere gittik gidene kadar pek soğuk üfleyemedi. Hatta araçtaki arkadaşlarda şaşırdı. Sonraki günlerde sorun olmadı ama bakıma gidince bir kontrol ettirmekte fayda var.

Saygılar.
  • bende de 2011 astra sedan vardı bende kaç kere test ettim eşimn aracı olan seat leon bundan daha iyi üflüyor ve soğutuyor sonrasında aldığım mazda 3 te inanılmaz iyi üflüyor bence de yetersiz
  • arkadaşlar bundan fazla üflemesi zaten hasta eder adamı opel mühendisleri bunu düşünerek yapmışlar

şaka bir yana, soğutması gayet yeterli bence. ancak yazın araç güneşte beklediğinde, biner binmez hemen klimayı açmayın. önce camları açıp birkaç dakika içeriyi soğutup ondan sonra açın. aracın kitapçığında da bu yazıyor zaten. camları açıp sıcak havayı dışarı attıktan sonra klimayı açın diyor. ben öyle yapıyorum ve bu mevsimde bile klimayı sonuna kadar açamıyorum

• Sizi bilemem ama geçen günkü olay beni pek memnun etmedi. Neyseki sürekli öyle değil. Bir kere yaptı şu ana kadar onun da mantığını kavrayamadım. Onun dışında bana da yetiyor klima. Hatta 30-32 derecede 23-25e ayarlayıp fanı 5-6 yapıyorum çoğunlukla yetiyor. Otomatiğin hızlı üfleyeceği sıcaklık fazla düşük ayarlanmış bence. Bir de o cam açma mevzusu sadece klimanın iyi çalışması için değil, ilk çalışma esnasında klimanın dışarıya verdiği tozun ve klima içinde beklemiş olan havanın size zarar vermeden atılması için de gerekli. Hatta klima olmasada güneşin altında beklemiş arabaya bindiğinizde pencereleri açmak gerekli. Çünkü araç içindeki hava döşemelerin etkisiyle kalitesiz ve kanserojen bir hale geliyormuş.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kensai-X -- 12 Temmuz 2011; 23:20:58 >
  • oglum motor kapaliyken klimayayi 45 dk calistirmis ve simdi binince arabada eco yazisi cikti napmaliyim sicak hava veriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hortlatmissin konuyu.

Yuvarlak klima tusuna basip ac ye gelip bir kere basin. Sacma ama klima boyle devreye giriyor. Eco kalorifer. Sogutmaz zaten. Ac acilimca eco yazisi gider.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.