Şimdi Ara

Astra 2000 model çekiş sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlarım selamlar. Hemen bir kaç başlık aşağıda benzer bir konu açılmış fakat bu başlıktaki sorum bir arızaya benzediği için affınıza sığınarak ayrı bir başlık açtım.

2000 model 1.6 CD aracımız var. Bugüne kadar motorla ilgili hiç bir sıkıntı oluşmadı. Fakat 2 gün önce şöyle bir durum ortaya çıktı. Çanakkalede depoyu tam doldurduk ve İskenderuna yola çıktık. Yola çıktığımızın daha ilk kilometrelerinde araç kerkinmeye başladı. Araçta 4 kişiydik ve tam yük vardı diyebilirim. Bayırlarda araç çekmedi ve ikinci vitese kadar inmek zorunda kaldık. Benzin lambası yandığında aynı benzin markasından diyeyim yine yakıt aldık. Çekiş sorunu devam etti. Nasıl anlatacağımı bilemiyorum ama motor aracı titretiyor. Önceki çeviklik atiklik gitti. En azından ikinci vitesteki atiklik bile şu an yok. Ateşleme sisteminde bir sıkıntı var gibi düşünüyorum.

İskenderuna geldikten sonra bujileri kontrol ettik ve epeydir bujiler değişmediği için bujileri değiştirdik. Bariz olarak bujiler bitmişti zaten. Fakat sorun yine devam ediyor. Bir kaç arkadaşa danıştım ve kalitesiz yakıttan olabileceğini söylediler. İlk depoyu doldurmamdan sonra iki kez daha benzin aldım.

Sormak istediğim, bu çekiş sorunu, kerkinme sorunu daha başka nelerden kaynaklanabilir? Bu veya benzer konuda fikirlerinizi almak isterim.

Bugüne kadar aracın aküsü ve bir kaç parçası değişmiş. Devirdaim motoru ve bir kaç küçük parça ama tam hatırlayamadım. Yarın tam olarak yazabilirim.

Yardımlarınız ve fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.

Ekleme: Araç sedan, motor kodu X16 diye devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rds -- 2 Temmuz 2009; 2:42:31 >

• sorunun bi benzeri megand oldu.. ateşleme sisteminde problem olduğu ortaya çıtı.. şunu söyleyim aracını sağlam bir ustaya götür.. sonra pişman olursun. bujilerden demişlerdi bende de halbukusi hiç alakası yokmuş..
    kolay gelsin geçmiş olsun
  • Bugün Opel yetkili servisine gösterdik arabayı. Usta sadece arabayı çalıştırdı, sesini dinledi ve ateşleme bobini arızası var dedi. Opelde ateşleme bobini 450 TL, dışarıda 230 TL civarında. Yarın diğer parçacılarıda gezip uygun fiyattan alacağız artık.

Mat_Ogr teşekkür ederim bilgi için.
  • aynı sorun bende de vardı yazdığınız gibi ateşleme bobinindeymiş sorun ateşleme bobini+buji takımı 300 lira dedi servis sanayide 200 liraya değiştirdim
  • aynı durum bende de vardı delphi marka ateşleme bobini 249 kağıttı

ithali 140 ben orjinal delphi 160 a şans eseri bulmuştum
  • bujilerin ateşleme yapması için yüksek akıma ihtiyacı vardır. bunun seri bağlı indüksiyon bobinleri sağlar. bobinlerdeki arıza ilgili pistonda patlamayı sağlayamaz ve araç çekişten düşer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NetCraC -- 18 Temmuz 2009; 11:36:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 4 vites sorunu
    5 yıl önce açıldı
    2013 model araçlarda DSG sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.