Şimdi Ara

ASTRA 1.6 T SPORT OTOMATİK ŞANZIMAN 180 BG (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
9.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vay arkadaş 15 litre yazmışsınız bu nedir böyle. Babamın 1.2 aracı 6,5 litreyi geçmiyor istanbul şehir içinde :D Yaşasın performansı ve beygirleri düşük olan araç
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Hayatında benzinli araba kullanmamış hep mazotlu araba kullanmış insanlar atmış kafadan.

Bmw X6 M'ler karma 14 şehir içi 21lt civarı yakıyor. Bu Astra mı 15 litre yakacak?

Bu Astra en fazla ama en fazla çatlatsan 11 litreyi geçmez. Normal kullanımda 8-9'u fln da çok rahat görür.

ben 1.6 115 beygir birini ortalama 10 lt de kullanmış biri olarak arkadaşa katılmıyorum en az 10 lt, ortalama 11-12 lt yakarsınız tahminimce
  • quote:

Hayatında benzinli araba kullanmamış hep mazotlu araba kullanmış insanlar atmış kafadan.

Bmw X6 M'ler karma 14 şehir içi 21lt civarı yakıyor. Bu Astra mı 15 litre yakacak?

Bu Astra en fazla ama en fazla çatlatsan 11 litreyi geçmez. Normal kullanımda 8-9'u fln da çok rahat görür.

Ne atıcaz kardeşim

şehir içi 12

genel 10

şehir dışı 8 yakar

tüpsüz de binilmez. bmw ile opelin kadett den kalma rezalet ecotec teknolojisini mi kıyaslıyorsun.

bir de 180 hp yi kullanıcam dersen 6000 leri görürsen ortalaman 18 litre oluverir. ferrari california yı yakalrsın

• quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

quote:

Ne atıcaz kardeşim

şehir içi 12

genel 10

şehir dışı 8 yakar

tüpsüz de binilmez. bmw ile opelin kadett den kalma rezalet ecotec teknolojisini mi kıyaslıyorsun.

bir de 180 hp yi kullanıcam dersen 6000 leri görürsen ortalaman 18 litre oluverir. ferrari california yı yakalrsın

O araba pistte çıksın 18 yaktıramazsınız yinede. E63 ler 23 litre gibi değerleri görüyorken 18 litre astra için hayalden öteye geçmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

Orijinalden alıntı: Violent666

Jan jan ve smg05 e teşekkür ediyorum be janjan a iki soru sormak istiyorum

1-servis derken yaygınlık manasında değil de fiyat kalifiye eleman kolay parça teminatı gibi meseleleri kasdediyordum

2-lpg nin performans açısından mi bir sorunu var yoksa uyumsuzluk gibi mi

1- Yeni kasa Astra kullanan 2 arkadaşım var, bir tanesi servise bir kere, diğeri iki kere girdi. Ama bu kullanıcılardan bir tanesi 1999'dan beri Opel kullanır, gayet de sakin adamakıll kullandıgı icin bir sorun çıkartmadı, bakımdan bakıma soktu aracını (1.6 105hp H kasa, düz vites) Ankara için konuşursam kalifiye eleman-kolay parça konusunda sıkıntı olcağını düşünmüyorum.

Fakat, Opel yetkili servisleri pahalıdır. Bu konuda adı çıkmış VW servisleri ile görece aynı fiyat hatta bazen modeline göre daha bile pahalıdır. (elimde teknik veri yok ama forumda bolca paylasım yapıldı zamanında aratırsanız bulabilirsiniz diye dusunuyorum)

2- Sıralı sistem LPG'nin 180hp'lik aracın performansını etkileyeceğini sanmıyorum, 102hp'lk VW motorunda bile gözle görülür bir fark yokken, 180'lik motor performanstan etkilenmez. Fakat insignia'lara uygulanan lpg sonucu birtakım arızalar çıktığını bir sürü yerde okudum, kendi servisleri dahi tavsiye etmiyor.

Özetle, benzin sarfiyatı sizi düşündürüyorsa uzak durmanız gereken bir araç. Hem turbo motorlu 180hp, hemde otomatik şanzıman. Yazın, sakin kullanımda bile 9 litre civarı tüketimler görmeniz mucizevi olabilir.

140bg'lik düz vites astra sahibi arkadaşım kışın aşırı sakin kullanımda 9.2 tüketimle dolaşıyor.

Kaldı ki 180hp lik araç alıp gaz pedalına ayak ucuyla dokunmanın ne anlamı var?

Subapları hafif alaşımlı olduğundan sorun çıkartıyor diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Full#Throttle

quote:

quote:

Ne atıcaz kardeşim

şehir içi 12

genel 10

şehir dışı 8 yakar

O araba pistte çıksın 18 yaktıramazsınız yinede. E63 ler 23 litre gibi değerleri görüyorken 18 litre astra için hayalden öteye geçmez.

Getir bana arabayı depoyu fulle istanbulda 100 km yol yapıcam

18 litre ortalamayı geçemezsem(merak etme sürekli 1.vites kullanmıcam adam gibi gazlıcam)

1 depo benzin benden .18 litreyi geçersem buraya Akif abi kusura bakma birboktan anlamıyorum opel savunucam diye yırtındım yazıcaksın

anlaştık mı???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akifsari -- 16 Ocak 2012; 1:17:28 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ne atıcaz kardeşim

şehir içi 12

genel 10

şehir dışı 8 yakar

18 litre ortalamayı geçemezsem(merak etme sürekli 1.vites kullanmıcam adam gibi gazlıcam)

1 depo benzin benden .18 litreyi geçersem buraya Akif abi kusura bakma birboktan anlamıyorum opel savunucam diye yırtındım yazıcaksın

anlaştık mı???

Allah'ım nelerle uğraşıyoruz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ne atıcaz kardeşim

şehir içi 12

genel 10

şehir dışı 8 yakar

anlaştık mı???

Ben cevabımı aldım iyi geceler

• senn yerinde olsam 1.4 T alırım sanıırm onun yakıtı ş.içi 8lt gibi daha mantıklı 140 bg ve almanyada fabrikadan lpg uyumlu olarak çıkıyor diye biliyorum ve landirenzo takıyoruz dedi bilgin olsun !!!
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ne atıcaz kardeşim

şehir içi 12

genel 10

şehir dışı 8 yakar

anlaştık mı???

Ben cevabımı aldım iyi geceler

Mokunu yiyeyim akif abi edebiyatı yapan sana cevap vereceğimi sanıyorsan yanılmışsın dostum. İyi geceler.

• quote:

bmw ile opelin kadett den kalma rezalet ecotec teknolojisini mi kıyaslıyorsun.

Gerçekten haklısın.

Şuan kullanılan opel motorları neredeyse 28-30 yıllık bir teknoloji. 1995 te dönemin emisyon normlarına göre upgrade edilerek ECOTEC ismini aldı 2006 da da TWINPORT teknolojisini eklediler motora onun dışında aynı motor devam edip duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: h!j@cker

quote:

Orijinalden alıntı: Violent666

quote:

Orijinalden alıntı: h!j@cker

15 i bile bulma olasılığı yüksektir normal bir 1,6 motor manuel vites aracın 10-11 litre yaktıgı var sayılırsa ki kullanımla ve şehir içi trafiği ile dogru orantılıdır 15 e kadar yolu var

Yapma yaaa :) 16 lt diyosun ya arkadaş kullanan yok mu bu makine yi şu kadar yakıyor diyecek yok mu

üstadım makine cok pahalı artı benzinli olup yakıt tuketimini sorgulayan bir adamın bölesine güzel bir arabaya hemen yaklasıp almasını bekleyemeyiz muhakkak alan cıkacaktır ama ben gene soyluyorum cok yakar cosmo donanım 60 sport donanım 56 liracık

ilk çıkışnda ben alacaktım fakat yakıt olayı korkuttu o yuzden vazgeçtim bayide satış sorumlusu na dedim bu araç ne yakar. dedi nasıl kullanırsan onnu yakar bende düşündüm 180 Hp aracı tasarruf yapmak için 70-80 km sabit hızda tutmam imkansız çünkü bu hem bana hem arabaya azaptır o yüzden vazgeçmiştim ama çoook şık bi araç heleki kırmızı olanı inanılmaz şekil duruyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Filozof_32 -- 16 Ocak 2012; 2:31:28 >

• Şimdi bu 1.6 T 180 HP'lik motor sakin kullanımda (artık o ne oluyorsa? 120-130 km hıza denk gelse gerek) şehirler arası 9 litre mi yakıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalavun -- 16 Ocak 2012; 2:47:11 >
  • 1.3 dizel gibi kullanırsan 10-11 lt arası yakar ş.i.
    1.6 turbo gibi kullanırsan 15-16 lt ş.i
    servisler biraz pahalı.yerine göre ilgi alaka değişiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amg6.3

Source diye bi eleman vardi gelsinde savunsun arabasini.
    Bi ara a3 ten iyi demisti astra icin olu taklidi yapmistim.

kasa+donanım olarak daha iyi olduğu kesin.aksini söyleyen varsa ölü taklidi yaparım.
  • Ben 1.4 turbo sport Otomatik kullanıyorum, 200 Km'de daha otomobil ,12/13 litre yakıyor anlık yakıt tüketimi, sabahları 30-32 litre falan gösteriyor 1-2 dakka ısınana kadar:)Bilgisayara göre, Aracı Perşembe günü aldığım zaman 59 litre yakıt aldım PO'dan ,265 lira tuttu, Şu an Depo 5/8 konumunda kalan menzil 353 km gösteriyor. Yani 550 km gidecek gibi, daha 100 km'ye çıkmadım araba rodajda diye, 1,6 turbo biraz daha yakar gibime geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tween25

Ben 1.4 turbo sport Otomatik kullanıyorum, 200 Km'de daha otomobil ,12/13 litre yakıyor anlık yakıt tüketimi, sabahları 30-32 litre falan gösteriyor 1-2 dakka ısınana kadar:)Bilgisayara göre, Aracı Perşembe günü aldığım zaman 59 litre yakıt aldım PO'dan ,265 lira tuttu, Şu an Depo 5/8 konumunda kalan menzil 353 km gösteriyor. Yani 550 km gidecek gibi, daha 100 km'ye çıkmadım araba rodajda diye, 1,6 turbo biraz daha yakar gibime geliyor.

menzile aldanmayınız. aynı pompada tekrar doldurup. para/km yaparak net tüketimi bulun. kaç lt yaktığını anlayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tween25

Ben 1.4 turbo sport Otomatik kullanıyorum, 200 Km'de daha otomobil ,12/13 litre yakıyor anlık yakıt tüketimi, sabahları 30-32 litre falan gösteriyor 1-2 dakka ısınana kadar:)Bilgisayara göre, Aracı Perşembe günü aldığım zaman 59 litre yakıt aldım PO'dan ,265 lira tuttu, Şu an Depo 5/8 konumunda kalan menzil 353 km gösteriyor. Yani 550 km gidecek gibi, daha 100 km'ye çıkmadım araba rodajda diye, 1,6 turbo biraz daha yakar gibime geliyor.

11 litre yakıyor sanırım aracınız ortalama.Rodajdayken böyle ise ilerde 10 litreye düşer sanırım.180 olanı ise otomatik olduğundan şehiriçinde 12'nin altına inmeyecek demek ki.180hp araba alıp 12 litreye çok diyende o arabayı satsın zaten.

• Sayın Oguzdag; Kesinlikle haklısınız fakat ,aynı yere gitmem mümkün değil, aslında aynı pompadan aynı saatte almak lazım ama ben üsküdar'dayım benzinlik pendik'te kaldı,40 km kadar geride:) Depo bosaldıktan sonra bizim mahallede Opet var, Ölçümlerı ordan yapacagım.
  • Valla Dizel bilerek almadım yakıtı pek onemsemiyorum keske daha ucuz olsa benzin, ama aracı kullanmak cok keyifli,
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.