Şimdi Ara

Astigmat Problemi Ve Gözlük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar,ileride deniz harp okuluna gidip subaylığı planladığım için gözlerim sağlammı diye bi kontrole gittim görmemde bir sorun yok okumamda falan veya bulanıklık vs.gibi sorunlarım yok doktor bikaç test yaptı ve gözlerim -0.25 miyop -0.50 ye -0.75 astigmat çıktı ve gözlük verdi gözlüğü aldım,fakat birkaç araştırma yaptımki kesin bi sonuca ulaşamadığım şu sorunun cevabını bulamadım gözlük kullanmak veya kullanmamak göz derecesini ilerletirmi/geriletirmi veya değiştirmezmi her üçününde bol bol savunucusu var hiç takmayıp gözünde sorun olmayanda var takıp gözleri ilerleyende var genetik diyende var beynim yandı sizce hangisi doğru yardımcı olabilirmisiniz :)

• up
  • Nasreddin Hoca oğlunun eline bir testi tutuşturup çeşmeden su getirmesini istemiş.

çocuk dışarı çıkarken de ensesine bir tokat atıp:

- Testiyi kırma ha! diye öğüt vermiş.

Bunu gören komşulardan biri:

- Yahu Hocam demiş, henüz testiyi kırmadan niye dövüyorsun yavrucağızı?

Hoca cevap vermiş:

- Testiyi kırdıktan sonra neye yarar be birader!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görmemde sorun yok diyorsan gözlük takma. Henüz numaraların düşük. Numaların ilerleyip sıkıntı yaşamaya başladığında gözlük takarsın. Şimdiden takmaya başlarsan numaraların hızlıca artmaya başlar. Yirmi yıllık doktorlar bu şekilde tavsiye ediyor. Henüz yaşını bilmiyorum ama tablet, pc, telefonla fazla haşır neşir olma. Uyku düzenine dikkat et. Uzun saatler aç kalma. Sakın bir şey olmaz deme. Miyop + astigmat daha çabuk ilerliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astiğmat sorun çıkarabilir. Onu doktordan öğrenmen, gözünde ilerlemeye sebep olabilecek farklı bir rahatsızlık olup olmadığını teyit ettirmen lazım. Kimisinde geriliyor kimisinde ilerliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: #Ramazan

Görmemde sorun yok diyorsan gözlük takma. Henüz numaraların düşük. Numaların ilerleyip sıkıntı yaşamaya başladığında gözlük takarsın. Şimdiden takmaya başlarsan numaraların hızlıca artmaya başlar. Yirmi yıllık doktorlar bu şekilde tavsiye ediyor. Henüz yaşını bilmiyorum ama tablet, pc, telefonla fazla haşır neşir olma. Uyku düzenine dikkat et. Uzun saatler aç kalma. Sakın bir şey olmaz deme. Miyop + astigmat daha çabuk ilerliyor.
    Görmemde bir sorun yok hocam bana engel olacak herhangi bi problemim falan yok sadece testteki harfleri küçültünce göremedim baya o kadar şimdilik bişey kullanmıyorum bende :D teşekkürler saolun:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Astiğmat sorun çıkarabilir. Onu doktordan öğrenmen, gözünde ilerlemeye sebep olabilecek farklı bir rahatsızlık olup olmadığını teyit ettirmen lazım. Kimisinde geriliyor kimisinde ilerliyor.
    bende ondan korkuyorum zaten tekrar bi görüşeceğim doktorla duruma göre bişeyler yaparım artık:)saolasın:)umarım geriler :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Astigmat Gözlükle Geçer Mi ?
    13 yıl önce açıldı
    Gözlük lens ve ehliyet hakkında
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SudaEriyenAspirin

Nasreddin Hoca oğlunun eline bir testi tutuşturup çeşmeden su getirmesini istemiş.

çocuk dışarı çıkarken de ensesine bir tokat atıp:

- Testiyi kırma ha! diye öğüt vermiş.

Bunu gören komşulardan biri:

- Yahu Hocam demiş, henüz testiyi kırmadan niye dövüyorsun yavrucağızı?

Hoca cevap vermiş:

- Testiyi kırdıktan sonra neye yarar be birader!
    yani kullanayımmı hocam ne diyorsunuz :D küçük numaradada kullanınca daha çabuk ilerliyor diyenler var ondan sordum zaten :D
  • Küçük numaralarda takmak tavsiye edilmiyor çünkü gözlüğe bağımlılık oluyor. Büyük numaralarda ise mecburen takılmak zorunda. Takmayınca sıkıntı yaratıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: #Ramazan

Küçük numaralarda takmak tavsiye edilmiyor çünkü gözlüğe bağımlılık oluyor. Büyük numaralarda ise mecburen takılmak zorunda. Takmayınca sıkıntı yaratıyor.
    hmm anladım hocam,saolasın:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.