Şimdi Ara

Assetto Corsa (2014) [ANA KONU] (43. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8.552
Cevap
76
Favori
323.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MtkP HuSnU

quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

Nordschleife ve Laser Scan?
    Hadi bakalım nasıl olacak o iş?

Gran Turismo daki versiyonu koysunlar bana yeter

Eğer dedikleri gibi laser scan yaparlarsa Nordschleife'yi bir ilk olacak ama kazanacakları 3-5 kuruş para zaten o da scane gidecek :)
  • Erulu

Abi merak etme senden moruğu da var aramızda bir yerlerde Dediğim gibi olay yaşta değil. Eminim bazı noktalarda bizden daha iyisinizdir.

DXM06

İracing forumlarına hiç girdin mi bilmiyorum ama Nurburgring kullanıma sunulsa 50 ila 100 dolar arası verecek kişilerin sayısı o kadar fazlaki anlatamam. Adamlar yapsa zengin olacaklar yaw. Ama dediğim gibi iracing in laser scan sisteminin PC optimizasyonu için Nurburgring çok büyük bir alanda yer alan bir pist. Taranması kolay olur. Uğraşacakları yer optimizasyon olur. iRacing de pisti tek seferde gösteriyor. Yani parça parça önüne gelmiyor. Replay modunda izlerkende bunu anlayabiliyorsun zaten. Spa gibi büyük alan kaplayan pisti bile tek seferde görüyorsun.

AC nin sistemi nasıl kullandığını bilmiyorum açıkçası. Umarım ring i tararlar. Fakat bu ekiple bu finansal yapı ile bayağı uzun sürer gibime gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: MtkP HuSnU

Erulu

Abi merak etme senden moruğu da var aramızda bir yerlerde Dediğim gibi olay yaşta değil. Eminim bazı noktalarda bizden daha iyisinizdir.

DXM06

İracing forumlarına hiç girdin mi bilmiyorum ama Nurburgring kullanıma sunulsa 50 ila 100 dolar arası verecek kişilerin sayısı o kadar fazlaki anlatamam. Adamlar yapsa zengin olacaklar yaw. Ama dediğim gibi iracing in laser scan sisteminin PC optimizasyonu için Nurburgring çok büyük bir alanda yer alan bir pist. Taranması kolay olur. Uğraşacakları yer optimizasyon olur. iRacing de pisti tek seferde gösteriyor. Yani parça parça önüne gelmiyor. Replay modunda izlerkende bunu anlayabiliyorsun zaten. Spa gibi büyük alan kaplayan pisti bile tek seferde görüyorsun.

AC nin sistemi nasıl kullandığını bilmiyorum açıkçası. Umarım ring i tararlar. Fakat bu ekiple bu finansal yapı ile bayağı uzun sürer gibime gelir.

Sanırım AC'de aynı şekilde çünkü kamerayı free roamda dolaştırırken tek parçada görebiliyorsun. iRacing'de parayı veren çok olur ama işte AC'de biz parayı verdik Nord'da içinde yer alacak bu fiyatın. Belki scanleri iRacing'e satarlar belki ortak yaparlar bilemiyorum ama bu oylamadan Nord'un birinci çıkacağı kesin :)

• Takip ettiğim kadarıyla bu cuma Ferrari 599XX , m3 e30dtm ve f40 gelebilir. Pist olarakta monza gündemde.
  • Abi hörmetler... Ben Gürhan Abi'yi unutmuşum (Bozcaadalı)
  • Arkadaşlar bu arada ben G27yi satıyorum... Yabancıya gitmesin, dükkana koyacağım ama abuk subuk teklifler ve takaslarla uğraşmak istemiyorum bilginiz olsun eş dost varsa...
  • MtkP HuSnU kullanıcısına yanıt
    Ac facebook sayfasında ben tarzanca google cevırısı ile ilk zamanlarında yazmıştım "50 dolar veririm sadece nordschleife (bunun ismide ne acayip her seferinde bakarak yazıyorum ezberlenmiyor ) için" diye. Herkes begenmişti ve millet yazmya başlamıstı yorumlara. Yani Ac de yaparsa bunun bilincindedir muhakkak ek para talep ederler ki yapsınlarda ek para talep etsinler fark etmez
  • pzero_nero kullanıcısına yanıt
    Bir mukabele
  • Logitech DFGT arayan var ise yardımcı olmaya çalışırım. G27'ye geçelim artık ya:D
  • ninapersson N kullanıcısına yanıt
    aslinda fanatec csr ye gecmek lazim bmw gt dreksoyonuyla ama 3500 tl ye maloluyor yaklasikki hakikaten hakedecegini dusunmuyorum. Adamlar bir konsol yapmislar 4 tane demiri bir araya getirip 1000 euro para istiyorlar dile kolay maliyeti 250 tl etmez adamlar 3000 tl istiyor. fanatec hayalim bitti soldu. t500rs iyidir ama. oda amazondan alirsak 1500 gibi rakamlar. yalniz aliexpress diye bi sitede 250 dolar gibi fiyatta ama anlamadim. oyleyse hemen alinir. telfondan ancak bunu buldum ama galiba toptan satis bu

m.aliexpress.com/item/1548143204.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LETHALDOZE -- 18 Aralık 2013; 11:33:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LETHALDOZE

aslinda fanatec csr ye gecmek lazim bmw gt dreksoyonuyla ama 3500 tl ye maloluyor yaklasikki hakikaten hakedecegini dusunmuyorum. Adamlar bir konsol yapmislar 4 tane demiri bir araya getirip 1000 euro para istiyorlar dile kolay maliyeti 250 tl etmez adamlar 3000 tl istiyor. fanatec hayalim bitti soldu. t500rs iyidir ama. oda amazondan alirsak 1500 gibi rakamlar. yalniz aliexpress diye bi sitede 250 dolar gibi fiyatta ama anlamadim. oyleyse hemen alinir. telfondan ancak bunu buldum ama galiba toptan satis bu

m.aliexpress.com/item/1548143204.html

Geçenlerde " Black Friday " ayağına 150 $ a T500 vardı . 1 saatte tükendi galiba. Yurt dışında çocuğun biri 3 tane falan almıştı.

• Valla benim G27yi satmamın sebebi fanatec'e geçmek. Fanatec'in sitesinden configurator ile BMW Rim + CSW wheel base ve clubsport v2 nakilye dahil 1000 euro civarında tutuyor. Değer mi değmez mi bilinmez? G27iyide aldığımda ooov bu ne böyle olmuştum. Bir süre sonra alışıyorsun. Arcade tarzı oyunlar için tabii ki gereksiz. Ama simulasyon için en iyi seçenek sanırım... Ayrıca tamamen hobiye ayırdığın bütçe ile ilgili. Beş yıldızlı bir otelde 10 gün konaklama 2500 tl... Böyle karşılaştırdığın zaman fanatece verilen para az bile...
  • 150 $ mevzu cok uzdu beni

diger yandan fanatec iki kati t500 rs in. hani gercekten degerse yani cok cok ustunse t500rs den bende bmw+csr+cs v2 pedal ve cs vites kombinasyonu dusunuyordum 1150 euro tutuyor. %19 vat yaziyor. eger onu geri oduyorsa 900 euro gibi yapiyor.

birde kendi sitesi haric ebay,amazon vs hicbiryerde yok fanatec. bana acikcasi kazik bi fiyat gibi geldigi icin dedim.
    Ama eminim saglam bir simci icin g25-27 cok yetersiz bence.

• quote:

150 $ mevzu cok uzdu beni

diger yandan fanatec iki kati t500 rs in. hani gercekten degerse yani cok cok ustunse t500rs den bende bmw+csr+cs v2 pedal ve cs vites kombinasyonu dusunuyordum 1150 euro tutuyor. %19 vat yaziyor. eger onu geri oduyorsa 900 euro gibi yapiyor.

birde kendi sitesi haric ebay,amazon vs hicbiryerde yok fanatec. bana acikcasi kazik bi fiyat gibi geldigi icin dedim.
    Ama eminim saglam bir simci icin g25-27 cok yetersiz bence.

Hep konuşuyoruz ama buradan da belirteyim . T500 ile Fanatec CSW serisi arasında şu an için malzeme kalitesi farkı ve az da olsa hissiyat fark var. Yazılımsal olarak ve güç olarak T500 ün şu anki kapasitesinin üstüne çıkması zor. Hee kapasitesi yetersiz mi derseniz öyle birşey yok tabiki. Ben FFB yi %60 larda kullanıyorum. Fanatec ise güncel bir teknoloji ile üretildi. Mekanik aksam olarak görünen T500 den daha kaliteli olduğu. Güncel bir ürün olduğu için yazılımsal olarak geliştirilmeye daha müsait ya da önü açık diyebilirim. Önümüzdeki dönemde yeni simitler ( sıradaki simit porsche 918 rsr devamında , nascar , drift , f1 , gt vs ) ve yeni aksesuarlar ( Fanaleds için SLİ ve button box lar ) çıkackak.

Bu detaylara baktığınızda CSW önde gözüküyor fakat fiyatlarına baktığınızda ( T500 400 € pedal dahil , CSW gövde+1simit+pedal 1000 € ) T500 çok mantıklı bir seçim oluyor. Açıkçası ben t500 ü alalı 1 seneyi geçti ve üzerine mod bile yaptım. Herhangi bir sorununu görmedim. Sadece direksiyon arkasındaki vites padi arızalandı 1 haftada yenisini gönderdiler.

Sonuç olarak fiyat / performans oranına baktığınızda T500 mantıklı ve sizi uzun süre idare edecek bir set . CSW yerine CSR Elite tercih edilebilir.

Hee şu an imkanım olsa CSW almaz mıyım? . Bilemiyorum Benim için simit modunu yaptıktan sonra çok albenisi kalmadı .

Uygun yollu bir T500 yakalarsam haber veririm.

• Oyuna multiplayer seçeneği geldiğinde buradaki tecrübeli arkadaşlarla yarışmak isterim doğrusu.

Hatta bununla ilgili bir konu da açılabilir ileride.
    ayrintili cevabin icin cok sagol. aslinda hissiyat en onemlisi bence. hepimiz gercege en yakini aradigimiz icin burdayiz zaten. ben ornegin isimi batirmasaydim seni bile tanimadan once forzada calisan gt2 set ile forza 3 almistim. simdi surekli sorun cikiyor ve tam ayirdigim butceyi sim. e gomecekken yeni cikan acigi kapatiyorum. ama bitaraftanda hergun yeni bisey ogreniyorum. mesela gecenlerde 3 tane 24 '' ekran aliyordum sen 120 hz den bahsetmesen. simdi isleri toparlarsam 3 adet ekran 120 hz . yeni bir sim kokpit ve dreksiyon seti. dolayisiyla acelem de olmuyor malum butce. ben aldiktan sonra yeni bisey cikarsa cok uzulurum mesela

birde benim videolardan gordugum t500rs cok kuvvetli. arac savruldugunda dreksiyonu birakinca gercek bir otomobildeki gibi cok hizli terse donuyor. g25 de bu yok cok cok agir kaliyor. buda gercekten uzak oluyor g25 de. peki fanatec nasil, onun videlarinda pek elinin icinde simidi birakani gormedim. gercek otomobil hizinda kontra verebiliyormu. yoksa g25 gibi elle takviye gerekiyormu.
    son olarak seni yakalamisken daha oncede yazmistin ama hatirlayamadim. pedal setlerinde hassaslik oranlari vardi. t500 ve fanatec ne durumdaydi. birde senin pedallar kacti mesela. buda cok onemli bence. g25 pedala azda bassan cokta bassan cok fark etmiyor. buda virajda limitteyken ya az gazdan ya cok gazdan hakimiyet ve sure kaybettiriyor.

• quote:

ayrintili cevabin icin cok sagol. aslinda hissiyat en onemlisi bence. hepimiz gercege en yakini aradigimiz icin burdayiz zaten. ben ornegin isimi batirmasaydim seni bile tanimadan once forzada calisan gt2 set ile forza 3 almistim. simdi surekli sorun cikiyor ve tam ayirdigim butceyi sim. e gomecekken yeni cikan acigi kapatiyorum. ama bitaraftanda hergun yeni bisey ogreniyorum. mesela gecenlerde 3 tane 24 '' ekran aliyordum sen 120 hz den bahsetmesen. simdi isleri toparlarsam 3 adet ekran 120 hz . yeni bir sim kokpit ve dreksiyon seti. dolayisiyla acelem de olmuyor malum butce. ben aldiktan sonra yeni bisey cikarsa cok uzulurum mesela

birde benim videolardan gordugum t500rs cok kuvvetli. arac savruldugunda dreksiyonu birakinca gercek bir otomobildeki gibi cok hizli terse donuyor. g25 de bu yok cok cok agir kaliyor. buda gercekten uzak oluyor g25 de. peki fanatec nasil, onun videlarinda pek elinin icinde simidi birakani gormedim. gercek otomobil hizinda kontra verebiliyormu. yoksa g25 gibi elle takviye gerekiyormu.
    son olarak seni yakalamisken daha oncede yazmistin ama hatirlayamadim. pedal setlerinde hassaslik oranlari vardi. t500 ve fanatec ne durumdaydi. birde senin pedallar kacti mesela. buda cok onemli bence. g25 pedala azda bassan cokta bassan cok fark etmiyor. buda virajda limitteyken ya az gazdan ya cok gazdan hakimiyet ve sure kaybettiriyor.

Fanatec CSR ve GT2 setler kontra hızı konusunda T500 den aşağı kalmaz. Ayrıca direksiyon üzerindeki tuning ekranında bulunan " drift mode " sayesinde bunun hızını 5 farklı seviyede ayarlama imkanı var .

Pedallar ile alakalı bahsettiğin konuya çözünülürlük diyebiliriz. Bunu şu şekilde açıklayabilirim. Direksiyon ayarlarında pedala bastığımızda genelde bir bar dolar veya çizgi üzerinde bir nokta çizginin başından sonuna doğru hareket eder. Şimdi bu barın veya çizginin noktalardan oluştuğunu düşünün. Tam emin olmamak ile birlikte piyasadaki pedalların çözünülürlükleri , yani bar veya çizgi üzerineki nokta sayıları şu şekilde.

G25-27 - 250 nokta
    T500 pedalı ve Fanatec CSP ( Fanatec pedalı direksiyon üzerinden çalıştırırsanız ) 500 nokta
    Fanatec CSP PC ye USB üzerinden bağlarsanız - 1000 nokta ( T500 pedalı da bu seviyede olabilir tam emin değilim . CSP nin bir avantajı da fren pedalında basınca duyarlı " load cell " olması )
    Bendeki pedallar ve diğer özel yapım pedalların çoğunda 4000 nokta

Yani pedala bastığınızda bu oranlara göre algılamadaki detay artıyor. Mesela daha hatasız şekilde lastikleri kitlemeden limit fren yapma imkanınız var . Aynı şekilde tepkili gaz ve fren vs faydaları var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MtkP HuSnU -- 18 Aralık 2013; 15:26:55 >

aynen bundan bahsediyordum. cok aciklayici olmus sagol. el yapimi pedallarin maliyeti ne kadar peki

• quote:

aynen bundan bahsediyordum. cok aciklayici olmus sagol. el yapimi pedallarin maliyeti ne kadar peki

İstersen sende yapabilirsin. Mesele bizim ekipten Efkan arkadaşımız CSP şasesini kullanarak güzel bir pedal yaptı. Load Cell ve pedallarda kullanılan Potansiyometreleri değiştirdi. Burada kullanacağın parçalar önemli. Çözünülürlüğü arttırmak için daha gelişmiş potansiyometreler ve daha detaylı fren için gelişmiş load cell aklıma gelenler. Ondan sonrası mekanizma ile alakalı parçalar olabilir. Sert yaylar , alüminyum şase , hidrolik sistem vs . Hazır sistem alırsan 500-1000 $ arası değişir . Kendin yaparsan kullanacağın malzemelere ve mekanizmalara göre maliyet düşebilir

http://www.youtube.com/watch?v=2i6QtWT-nlo

Özel pedal yapmak isteyen arkadaşlar için bazı parçalar buradan bulunabilir

http://www.leobodnar.com

Birkaç özel üretim pedal örneği göstereyim.

ARC Team Carbon Pedal

Assetto Corsa (2014) [ANA KONU]

CST F1 3B

HPP simulation

h-engineering

Frex

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MtkP HuSnU -- 18 Aralık 2013; 16:13:11 >

En iyisi csp alıp usb den bağlamak. 250 den 1000 e çıkmak da yeterli olur. biraz bakındımda senin pedallara 1000$ + fiyatlar yazıyor forumlarda. Valla işin içinden çıkılmıyor.
    Kabaca bi hesap yapsak şöyle hiç uğraşmadan hazırlarından.
    1000$ pedal
    700 € csr+bmw simit
    250 € csr vites
    1000 € 3 tane 144 hz ekran
    1000 € fanatec kokpit
    10.000 tl tutuyor
    Pc hazır diye onu yazmadım ama sıfırdan gamer pc toplasak 3000 tl de o yapar ....

Edit: resimlere baktımda içlerinde en iyi şekli olan sağlam duran CST F1 3B

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LETHALDOZE -- 18 Aralık 2013; 18:31:34 >
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.