Bildirim
Assetto Corsa (2014) [ANA KONU] (126. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
-
o kadar konuşuldu ama yine çarpan çarpana daha ilk virajda çarpıp oyun dan çıkmaya zorlamak kendininde oyunda az araç kalcağı için az zevk alcağı anlamına gelir -
quote:
Orijinalden alıntı: adogadarko
bu gece son yarış çok güzeldi yasin le baya çekişiyorduk o kaçıyo ben kovalıyordum tamda yetişmiştim taaki
Crossfire arkadaş bana çarpana kadar :)))
Yasin iyi yırttın, zaten benzinide yanlış hesaplamış yarış ekibi onların kurbanı oldun :) yoksa kesin geçmiştim seni
Ozan yaptığım sürelere bi bak neden diyorum ne kadar kararalı sürdüğümü gör istedim,
benim direksiyonda mı bi gariplik var anlamadım gitti... ben bu yolda bin tur da atsam 2.19.xxx
neyse yaşlandık demekki...
sorma doğa valla akşamki yarışlar çok keyifliydi. aynen geçerdin muhtemelen beni sonlara dogru lastiklerim bitmeye baslamıstı. bu arada şu 2:15 lere inen arkadaşlar setuplarını neden sır gibi saklıyosunuz ya biyere uplayın sevap işleyin hadi gençlerr
-
Şu setupları yayınlayında işin sadece setupta olmadığını gösterin bence... -
quote:
Orijinalden alıntı: crossfire17
Şu setupları yayınlayında işin sadece setupta olmadığını gösterin bence...
2:18:300 yapmış biriyim daha iyi setupla 2:17:00 neden olmasın dmi ? -
Aynen katılıyorum. -
http://www.racedepartment.com/threads/ferrari-458-gt2-spa-francorchamps.94494/
Burda iki tane var isteyen indirip denesin. Ben de denemedim daha. ama 2.15.7 yaptıklarını söylüyorlar. -
quote:
Orijinalden alıntı: The Wanted
quote:
Şu setupları yayınlayında işin sadece setupta olmadığını gösterin bence...
2:18:300 yapmış biriyim daha iyi setupla 2:17:00 neden olmasın dmi ?
Araba beygiri 480 (atıyorum)
Setup 50 BG (atmıyorum)
Şöför 50 BG :)
Bu her zaman böyle olacakdır :) -
quote:
http://www.racedepartment.com/threads/ferrari-458-gt2-spa-francorchamps.94494/
Burda iki tane var isteyen indirip denesin. Ben de denemedim daha. ama 2.15.7 yaptıklarını söylüyorlar.
ordaki setuplarda bit yeniği var bikaç şeyi değiştirerek daha iyi derece yaptım yani gerçekten 2:15:7 derece yaptıkları setupları paylaştıklarını sanmıyorum. -
Bu setup olayını herkes kendi bulmalı çünki kimsenin setup ı kimseye uymaz herkesin sürüş biçimi farklılıklar gösterir. Onun için ufak ufak ayarlarla yap boz denemeleriyle biraz meşakkatli ama kendiniz bulmalısınız kendinize en uygun setupu. -
Mesela benim için piste çıktığım zaman bana verdiği haz önemli yapıcağım derece değil, setup olaylarına fazla kafayı yormuyorum birkaç basit oynama dışında. Amaç sıtres atmak değilmi bu konuları fazla kafa yormamak lazım. Bir camber in ne olduğunu biliyormuyuz tabi biliriz teorik olarak değil hemen Google amcaya danışarak ve bilircesine caka atarak. Bunların ne his ve ne tepki verdiğini yaşıyarak bilmedikten sonra çıkın turunuzu atın eğlenmenize bakın ve mutlu olun. Bunları yazıyorumki içinize daha başlarda bir bıkkınlık gelmesin ve zevk almaya bakın diye. Çünki bir çok kişi sıkışmış bir bijonu açmasını bile bilmez. -
Askerden döndüğümde oyunu alacağım. 25 ocaktan sonra aranıza katılmak isterim. G27 kullanıyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet beyler. Dün gece yarışa aç arkadaşlarla zaman geçirmek keyifliydi. : ) İlk izlenim olarak bu iş olacak gibi geldi. Hemen hemen büyük çoğunluk hatasız turlar attı. Yarışın başlangıcında temas ve kazalar oldu ama bu kadarı ilk sefer için bence normal. Zamanla herkes daha sakin olacaktır. Bunun için zaten belirleyici kurallar vardır. Bunlar uygulamaya girdiği zaman çok daha düzenli antrenman ve sıralama turları gerçekleşecektir. Öncelikle simülasyon ve yarış oyunu ayırımını teorik ve pratik olarak kavradığımızda her şey daha gerçekçi ve keyifli olacaktır.
Henüz daha AC'ya alışma çabasındayız. Rfctor'den bir anda modern simülasyona geçmek biraz sudan çıkmış balık etkisi yapıyor ama zamanla herkes temposunu bulacaktır.
Setup konusuna gelirsek; setup bir aracın sadece sürücünün sürüş tarzına göre ayarlamak anlamına gelmez. Aracın bazı tepkilerini hissederek ölçme şansınız yok. Mesela lastik hava basınçları. Sağ ve sol lastiklerdeki basınçlar tur sırasında çok farklıdır. Bunu sürerek anlamanız mümkün değil ve özellikle viraj giriş ve çıkışlarında patinaj etkisini minimize eder. Rfactor'de Motec'in telemetry'sini kullanabiliyorduk. Şimdilik AC'da bunu yapan olmadı ama mutlaka olacaktır. Sağ ve sol lastiklerin hava basınçlarını telemetry sonuçlarına göre ayarlamak ciddi bir viraj içi tutuş sağlıyor. Ama bunu şimdilik AC'nın bize sundukları ile algılayamayız. Diğer bir durum ise toe ve camber açıları. Bunlar özellikle lastiklerin ısınma/yıpranması ile ilgili aracın tepkileri için gereken ayarlardır. Tabii sürüşe de etki ediyor. Süspansiyon, damper ve ARB ( anti roll bar ) ayarlarını az çok sürüş ve araçtan aldığınız tepkiye göre yapabilirsiniz, bunun için telemetry olmasa da olabilir.
Her setup'ın herkeste iyi çalışmayacağını çok iyi biliyorum. Ama temel bazı unsurlar herkes için aynı olmalıdır. Süspansiyon, damper, lastik basınçları gibi ayarlar kişiye özel değil piste özel ayarlardır. Bunun dışında kalan kanat/spoiler, direksiyon dönüş açısı, fren, vs. gibi ayarlar ise kişiye özel olabilir. Ayarları tutturmak için ise en önemli şey antrenman turlarıdır, yarış değil. Setup konusunda zaman zaman konuşup paylaşımlar yapabiliriz.
Gelelim içeriğe. Görülüyor ki hafta içi bile 10 kişiye yakın adam gelebiliyor. Bu da bir seri için uygun bir sayı olabilir. Bunun yanında dünkü yaptığımız gibi sürekli yarışma tutkusu ateşi ile " hadi olm topu al da sokağa gidip maç edelim " modunda da olamayız. Sadece dünkü ilk heves olduğu için bu konu üzerinde durmayacağım fazla. Bunun yerine haftada bir " fun race " yapabiliriz. Bunun uzunluğu ve ayrıntıları tespit edilebilir. Bunun nazarında server sadece " practice session " için ayarlanabilirse daha iyi olur. Server'ı her akşam yarış kirliliğine çevirmektense, herkes yarışa kadar hazırlanıp orada kozlarını paylaşır. Bu hevesi sıcak ve ciddi tutmak için iyi bir yöntemdir.
-
Herkese merhaba ben Tufan Assetto Corsayı 20 gün önce satın aldım, forumu ve konunuzu 2 aydır takip ediyorum yapacak olduğunuz yarışlara bende dahil olmak isterim ama benim, direksiyon setim yok klavyeden oynuyorum ihtiyaç olursa bende katılmak isterim iyi forumlar. -
nick imi değiştirdim Steam nickim Phoneix onuda aksam DISTURBED olarak değiştiricem bilginize sunarım arkadaşlar sonra bu kim demeyin akşam -
quote:
Orijinalden alıntı: Taner Selvi
Evet beyler. Dün gece yarışa aç arkadaşlarla zaman geçirmek keyifliydi. : ) İlk izlenim olarak bu iş olacak gibi geldi. Hemen hemen büyük çoğunluk hatasız turlar attı. Yarışın başlangıcında temas ve kazalar oldu ama bu kadarı ilk sefer için bence normal. Zamanla herkes daha sakin olacaktır. Bunun için zaten belirleyici kurallar vardır. Bunlar uygulamaya girdiği zaman çok daha düzenli antrenman ve sıralama turları gerçekleşecektir. Öncelikle simülasyon ve yarış oyunu ayırımını teorik ve pratik olarak kavradığımızda her şey daha gerçekçi ve keyifli olacaktır.
Henüz daha AC'ya alışma çabasındayız. Rfctor'den bir anda modern simülasyona geçmek biraz sudan çıkmış balık etkisi yapıyor ama zamanla herkes temposunu bulacaktır.
Setup konusuna gelirsek; setup bir aracın sadece sürücünün sürüş tarzına göre ayarlamak anlamına gelmez. Aracın bazı tepkilerini hissederek ölçme şansınız yok. Mesela lastik hava basınçları. Sağ ve sol lastiklerdeki basınçlar tur sırasında çok farklıdır. Bunu sürerek anlamanız mümkün değil ve özellikle viraj giriş ve çıkışlarında patinaj etkisini minimize eder. Rfactor'de Motec'in telemetry'sini kullanabiliyorduk. Şimdilik AC'da bunu yapan olmadı ama mutlaka olacaktır. Sağ ve sol lastiklerin hava basınçlarını telemetry sonuçlarına göre ayarlamak ciddi bir viraj içi tutuş sağlıyor. Ama bunu şimdilik AC'nın bize sundukları ile algılayamayız. Diğer bir durum ise toe ve camber açıları. Bunlar özellikle lastiklerin ısınma/yıpranması ile ilgili aracın tepkileri için gereken ayarlardır. Tabii sürüşe de etki ediyor. Süspansiyon, damper ve ARB ( anti roll bar ) ayarlarını az çok sürüş ve araçtan aldığınız tepkiye göre yapabilirsiniz, bunun için telemetry olmasa da olabilir.
Her setup'ın herkeste iyi çalışmayacağını çok iyi biliyorum. Ama temel bazı unsurlar herkes için aynı olmalıdır. Süspansiyon, damper, lastik basınçları gibi ayarlar kişiye özel değil piste özel ayarlardır. Bunun dışında kalan kanat/spoiler, direksiyon dönüş açısı, fren, vs. gibi ayarlar ise kişiye özel olabilir. Ayarları tutturmak için ise en önemli şey antrenman turlarıdır, yarış değil. Setup konusunda zaman zaman konuşup paylaşımlar yapabiliriz.
Gelelim içeriğe. Görülüyor ki hafta içi bile 10 kişiye yakın adam gelebiliyor. Bu da bir seri için uygun bir sayı olabilir. Bunun yanında dünkü yaptığımız gibi sürekli yarışma tutkusu ateşi ile " hadi olm topu al da sokağa gidip maç edelim " modunda da olamayız. Sadece dünkü ilk heves olduğu için bu konu üzerinde durmayacağım fazla. Bunun yerine haftada bir " fun race " yapabiliriz. Bunun uzunluğu ve ayrıntıları tespit edilebilir. Bunun nazarında server sadece " practice session " için ayarlanabilirse daha iyi olur. Server'ı her akşam yarış kirliliğine çevirmektense, herkes yarışa kadar hazırlanıp orada kozlarını paylaşır. Bu hevesi sıcak ve ciddi tutmak için iyi bir yöntemdir.
Sonuna kadar katılıyorum
Aksaklıklar başlarda illaki olacaktır, zamanla oturur önemli olan güzel bir topluluğun oluşması, iyi niyet olduktan sonra herşey hallolur, çok sevindirici haberler bunlar, inşallah çok keyifli zamanlar geciricez hep beraber.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: KimiJuan
Herkese merhaba ben Tufan Assetto Corsayı 20 gün önce satın aldım, forumu ve konunuzu 2 aydır takip ediyorum yapacak olduğunuz yarışlara bende dahil olmak isterim ama benim, direksiyon setim yok klavyeden oynuyorum ihtiyaç olursa bende katılmak isterim iyi forumlar.
Dostum böyle hard simler klavye ile çok çok zor olur yani olsa bile aldığın keyif az olur. En azından ucuz oyuncak gibi olan ama anolog gaz ve fren pedalına sahip dandik bir direksiyona sahip olursan klavyeden 10 kat daha iyidir. İleride iyi bir direksiyon edinirsin, ama bütçen uygunsa bence hemen iyi bir direksiyon araştırmaya başla derim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: amlodis
quote:
Orijinalden alıntı: KimiJuan
Herkese merhaba ben Tufan Assetto Corsayı 20 gün önce satın aldım, forumu ve konunuzu 2 aydır takip ediyorum yapacak olduğunuz yarışlara bende dahil olmak isterim ama benim, direksiyon setim yok klavyeden oynuyorum ihtiyaç olursa bende katılmak isterim iyi forumlar.
Dostum böyle hard simler klavye ile çok çok zor olur yani olsa bile aldığın keyif az olur. En azından ucuz oyuncak gibi olan ama anolog gaz ve fren pedalına sahip dandik bir direksiyona sahip olursan klavyeden 10 kat daha iyidir. İleride iyi bir direksiyon edinirsin, ama bütçen uygunsa bence hemen iyi bir direksiyon araştırmaya başla derim.
kesinlikle katılıyorum klavye ile oynamaya çalıştım ama olmuyor olmuyor gittim sırf bu oyun için g27 aldım, klavye ile 2:24 yaptıgım map'te g27 ile 2:18.3 e kadar indim aradaki fark bukadar cok
-
teşekkürler cevaplar için, 350 TL ye kadar tavsiye edebileceğiniz birşeyler varmı ?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X