Şimdi Ara

Assassin's Creed ''The Truth'' ile ilgili fikirlerimizi tartışalım (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
320
Cevap
14
Favori
45.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu konuyu yeni gördüm ve anlayamadığım bir çok şeyi anladım. AC'nin senaryosun ne kadar derinmişte bilmiyormuşuz :)
  • Şimdi Elma gerçek mi? Şuan Vatikan bunu mu kullanıyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kartopu2

    Şimdi Elma gerçek mi? Şuan Vatikan bunu mu kullanıyor?


    Şimdi Mevlana'nın çok güzel bir sözü var; "Uzaklık dediğin nedir ki sevgili? Biz Yaradan'ı görmeden sevmedik mi?". Yani bu tip konular biraz da inançla alakalı. Şimdi bu başlıkta konuşulanları, anlatılanları görmedik diye yok diyemeyiz. Sonuçta biz Allah'ı da görmüyoruz ama onun varlığını hissediyoruz, inanıyoruz. Veya melekleri, ahir dünyayı vs. Elma ya da bu anlatılanlar gerçek mi bilmiyorum ama insanlık tarihinin doğ-yaşa-öl'den ibaret olmadığına inanıyorum. Bu tip olağanüstü şeylerin varlığına (Tek Tanrı inancını zedelemediği, reddetmediği sürece) hep inanmışımdır. Varlığı bilinmez ama yoktur diye de kestirip atmamak lazım. Düşünen varlıklarız, bazı şeyleri düşünmemiz gerekir. Boş bir çuval kimsenin işine yaramaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: birman
    çoook çoook iyi bir yazı olmuş.bir iki sorum olucak sana kardeşim inşallah yazarsın.nikola tesla ve onun projesi bedava enerji (free energy) hakkında neler biliyorsun.

    birde tüm papaların genelde kullandığı EPHOD adlı bir alet vardır.bu alet veya makinanın tanrıyla papa arasında connection sağladığı söylenir yani bağlantı.
    eğer resmi buraya yükleyebilirsem sizler de göreceksiniz.bu nedir detaylı bilgisi olan var mı?





     Assassin's Creed ''The Truth'' ile ilgili fikirlerimizi tartışalım



    Yazımı beğenen herkese teşekkürü bir borç bilirim arkadaşlar. Egom adeta nal gibi, arşa falan değdi... Çok teşekkür ederim sizlere. Rakı Sofrasında konuştuğum ve oyunu HİÇ bilmeyen insanlara anlatırken bu bilgileri sizlerle de paylaşayım dedim. Asıl teşekkür başlığı açan Roland Deschain kardeşimize teşekkür edelim önce.

    Öncelikle birman kardeşim, Nikola Tesla bizlerden (Assassinlerden) biriydi, bunu bilmekte yarar var... Ve bilirsiniz ki, öncelikli düşmanı olan Thomas Alva Edison (Evet bizim Edison!) aslında bir Abstergo çalışanıdır ve bir Templar'dır. (Abstergo Şirketi 1937'de kurulmuştur) Normalde hiç bir şeyi icat etmemiş, Abstergo şirketi icatlarını Edison kendisi yapmış gibi göstermesine izin vererek kendisine bir paravan hazırlamıştır.

    Tesla, elindeki Eden Parçası ile (4. Elma) edindiği bilgiler doğrultusunda (Büyük ihtimal Altaïr gibi zaman içinde dolaşmış bile olabilir, çünkü kablosuz iletişim olayını aşmış projeleri vardır) tükenmez ve kaynaksız şekilde ortaya çıkardığı sonsuz elektriği Dünya çapında bedava enerji olarak yaymak istiyordu. Tabii ki bu planı Abstergo ve onun başlıca Henry Ford (Bizim Ford arabaları) ile Edison gibi kapitalist sanayi mucitlerinin işlerine çomak sokuyordu. (Denek16'nın verdiği bilgilere göre 4.Elma Tesla tarafından Hırvatistan'da bulunmuştur)

    Edison, dünya çapında propogandalar yaparak (Yaşlı bir sirk filini elektrikle öldürmek gibi örneklerle) Tesla teknolojisinin zararlı olduğunu kamuoyuna yamama girişimlerindeydi. Dünya çapında bedava enerji olarak elektriğin kullanımı, Abstergo'nun toplu kontrol planlarını bozuyordu çünkü insanlar bir kaynağa muhtaç kalmalılar ve sömürülmelilerdi... John Pierpont Morgan (Daha çok bilinen şekliyle J.P. Morgan) Tesla'nın en ateşli destekçisi ve sponsoruyken, Trans-atlantik kablosuz telefon erişimi, radyo yayını ve enerjinin kablosuz aktarımı amacıyla kurulmak istenen "Tesla'nın Wardenclyffe Kulesi" nin inşaası sırasında Edison (ve Templarlar'ın) emriyle bütün maddi yardımı kesmiştir.

    Bu arada Tesla'nın Eden Parçası Edison tarafından elinden alınmış ve Henry Ford'a geçmiştir. O da işçilerine çok az ücretler verip, fazlaymış gibi göstermek için Elma'yı kullanmıştır. Yıllarca kullandıktan sonra Elma'yı Adolf Hitler'e vermiştir. Hitler'in Eden parçasına sahip olmasından sonra Henry Ford'un yazdığı bir telegrafta: "Bir savaşın başlaması yakın, ayağımızı denk alalım" diye yakınlarına haber salmasının ardından Templar'ların Yahudi soykırımının temellerini çok önceden planlamış olduklarını da aynı telgraf içinde görüyoruz.

    ---

    Şimdi biraz Tesla'nın Assassin Birliği için yaptıklarına gelelim.
    1905 yılında Templar olan Grigori Yefimovich Rasputin (Bizim Rasputin) Çar 2. Nikolas (Nikolai Alexandrovich Romanov) un oğlu Alexei hastalandığında, Çar'ın ellerinde olan Eden Parçası Asa'yı kulanarak onu iyileştirmiştir (Rodrigo Borgia'nın kullandığı Papalık Asa'sı). Bu sayede Romanov ailesinin önemli bir üyesi olmuştur. Bu olayın ardından Rasputin Asa'yı, Tunguska'da konuşlanan Templar'lara vermiştir. 1908 yılı yazında Assassin Birliği Nikolai Orelov'un da içinde bulunduğu bir grupla Tesla'ya ulaşmış ve Asa'nın yok edilmesini istemiştir. Wardenclyff Kulesi'nden yolladığı radyo dalgaları sayesinde Asa tarihin en büyük patlamasıyla birlikte yok edilmiştir. Bu olayın Assassin Birliği ve Tesla tarafından yapılmış olduğu, Templar'lar tarafından anca 2012 yılında (AC Oyununda Vidic'e gelen bir mail tarafından) fark edilmiştir.

    J.P.Morgan'ın sponsorluğunun kesilmesi üzerine bir zaman geçtikten sonra Tesla'nın bir çok patentinin süresi dolmuştur. Üstüne 35 south 5th avenue, New York adresinde bulunan laboratuarının yanmasıyla pek çok ekipmanının, notlarının ve dökümanlarının kaybı ve maddi sıkıntıya düşmesiyle birlikte Tesla'nın psikolojik çöküntü içine girdiği söylenir. Ama aslında gerçek şudur ki, Templar'lar (Tunguska olayının onun suçu olduğundan habersiz, belki sadece Edison'un hasedi nedeniyle) Elma'yı kullanarak Tesla'yı çıldırtmışlardır.

    ---

    Wardenclyffe Kulesi hakkında birkaç bilgi daha vermek istiyorum, müsaade ederseniz eğer.
    Yapımının durdurumasından sonra ana binalarının yağmalanmasıyla başlayan kör talihi, Amerikan Hükümetinin 1. Dünya Savaşı sırasında kulenin Alman Casusları tarafından kullanılabıleceği ihtimali ve Alman denizaltıları için hedef belirlemede yararlanılabileceği gibi nedenlerle dinamitle havaya uçurulmasıyla son bulmuştur.

    Kule, bahsi geçen projelere (Trans-atlantik kablosuz telefon erişimi, radyo yayını ve enerjinin kablosuz aktarımı...) ek olarak Tesla'nın tasarlamaya başladığı (Belki de "Tunguska Patlaması" olayında radyo dalgaları
    yerine kullandığı) "Particle Beam" gibi büyük güç ortaya çıkaran projelerde de karşımıza çıkmaktadır.

    Tesla'nın başlattığı ilk projenin aslında sonrasında gelecek diğer projelerin tabanu olduğu anlaşılmaktadır.

    Böylece bu projenin başarısızlıkla sonuçlanDIRILması, zincirleme bir etkiyle sonrasında gelebilecek pek çok projeyi de doğmadan öldürmüş, belki de bugün çok farklı bir teknolojik seviyede olmamızı ve bambaşka hayatlar yaşamamızı engellemiştir...

    ---

    Fakat ne yazık ki, birman kardeşim, senin "Ephod" hakkında AC Evreni'nde bir bilgi yok. Sadece eski zamanlarda yüksek Yahudi rahiplerinin kullandığı bir eşya olarak biliyorum ben de...

    ---

    AC2 deki Brothers bulmacasında İlk Templar'ın Kâbil (Caine) olduğunu ve Eden Parçası'nın ilk sahibinin de Hâbil (Abel) olduğu, "Dünya'da Akan İlk Kan" ın bir Eden Parçası için aktığını gösteriyor... Garip değil mi?

    ---

    Umarım bu yazımı da beğenirsiniz. Eğer imla hatalarım olduysa bir kez daha affediniz. İyi sabahlar. (05:35)

    Ne de olsa:
    ليس هناك ما هو صحيح ، كل شيء مسموح به,
    Nothing is True, Everything is Permitted
    Hiçbir şey doğru değil, her şeye izin vardır

    !!!
    ---
    !!!

    Çok özür dilerim kardeşlerim, eklemeyi unutmuşum, geçen mesajımda bahsettiğim bazı olaylara ekleme yapmak istiyorum!

    1 - Francesco Vecellio Ezio'nun Cesare ile olan savaşında çok önemli bir müttefik olmuş, onun "Yeni Assassin Birliği" nde önemli bir kumandan durumuna gelmiştir. (Bu bilgi belki değişiklik gösterebilir, çünkü Project Legacy devam eden bir oyun.)

    2 - Kefen'le hayatı şenlenen Giovanni Borgia, Kefen'in uzun soluklu etkilerinden biri olarak Eagle Vision'a sahip olduğunu göstermiştir, hayırlı uğurlu olsun... (Bunun anlamı Perotto Calderon'un Altaïr'in çocuklarından biri olabilir oluşu VEYA Kefen'in belki de en güçlü Eden Parçası olduğu anlamına gelir. Tabii ki bu bilgi de belki değişiklik gösterebilir, çünkü Project Legacy devam eden bir oyun.)

    (05:47)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrozenTheCommando -- 22 Aralık 2010; 5:48:19 >




  • @FrozenTheCommando

    Eline, koluna sağlık. İmkan buldukça yazılarını ve düşüncelerini paylaşmanı dört gözle beklediğimi belirtmeyi isterim.
  • FrozenTheCommando
    Eline sağlık, yine 10 numara yazı olmuş.

    Senin mesaj sayın niye artmıyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GencayA

    FrozenTheCommando
    Eline sağlık, yine 10 numara yazı olmuş.

    Senin mesaj sayın niye artmıyor?


    Avatar da koyamıyorum gerçekten ne iş?


    TEMPLAR'LAR BENİM DE PEŞİMDE BEYLER! GERÇEĞİ ÖĞRENMENİZİ İSTEMİYORLAR :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrozenTheCommando -- 23 Aralık 2010; 0:42:06 >




  • frozenthecommando dostum harika bir yazı tebrik ederim.

    sen demişsin ki ephod denen aleti yüksek mevkideki yahudi rahipleri kullanıyordu.evet doğru gerçekten de onlar kullanıyordu.benim anladığım kadarıyla ephod da eden parçalarından biri gibi duruyor.bu parça oyunda asa olarak betimlenmiş olabilir.yahudi kabalistlerin kullandığı bir iletişim aygıtı olan ephodun bir papanın resminin üzerinde ne işi var.bu koyduğum resim bence en büyük delil.sonuçta bu gerçek.kimi çıkıp papanın boynunda asılı duran bu şeyin sıradan birşey olduğunu da söyleyebilir itiraz etmem ama ispat isterim.

    yazın çok güzeldi.edison denen varlığın nasıl bir insan olduğunu biliyordum ama oyundaki kurgusal veya gerçek bilgilerle harmanlanınca daha da bir anlaşılır oldu bu konu.tesla gerçekten de bu dünyadan olmayan bir insan gibiydi.kimsenin aklına gelmeyecek fikirler hep ondan çıktı.bildiğim kadarıyla tesla elektiriği herkesin bedava kullanabilmesi amacıyla bir proje üzerinde çalışıyordu.düşünsenize devir 1910 yılları kimse elektrik nedir bilmiyordu.belki elektromanyetizma keşfedilmişti ama tesla gibi düşünen hiçbir insan daha çıkmamıştı sahneye.bu dahi adam gerçekten de zaman makinasıyla buraya ışınlanmış gibiydi.fakat jp morgan denen adam teslanın düşüncelerini karlı bulmadı ve de edisonu devreye soktu.

    bir de tunguska faciasını başka bir açıdan güzelce ele almışsın.kurgu veya gerçek umrumda değil.yazdıkların düşünce ve hayal gücümü derinleştirdi.sırf bu yüzden sana teşekkür ederim.ayrıca yazdıkların birbiriyle uyuşuyor.mesela tunguska olayı gerçekten oldu.bildiğim kadarıyla medyada ve kamuoyunda bu olay bir göktaşı çarpması olarak geçti.fakat bu olay hala tartışılıyor.bence de tunguska olayının içinde bilinmeyenler var.zira bu konunun filmleri ve oyunları yapıldı.

    önceki bir yazında da ilyiç lenin'in assassin olduğundan bahsetmişsin.açıkçası hiç şaşırmazdım.bana kalırsa da bu adam 20. yüzyıl tarihinin ender zekalarından biriydi.hem devrimci olarak hem de politikacı ve hitabetçi olarak. rasputin'in ise alman ajanı olduğu biliniyor.belkide çift taraflı bir ajandı ama ingilizler ortadan kaldırdı orası kesin.burda da rasputin'in kötü düşünceli bir çakma evliya olduğunu söyleyebiliriz.o da templar yani hepsi uyuşuyor.

    umarım yazılarımız devam eder.sen oyunu ve tarihteki bildiklerini bende subjektif tarih bilgimi ortaya dökerim saygılar

    yanlız lanet olsun hala brotherhood oyununu oynaymadım eksik olarak kaldı içimde.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FrozenTheCommando

    quote:

    Orijinalden alıntı: GencayA

    FrozenTheCommando
    Eline sağlık, yine 10 numara yazı olmuş.

    Senin mesaj sayın niye artmıyor?


    Avatar da koyamıyorum gerçekten ne iş?


    TEMPLAR'LAR BENİM DE PEŞİMDE BEYLER! GERÇEĞİ ÖĞRENMENİZİ İSTEMİYORLAR :D




    Telefon onaylaması yapmadığın içindir herhalde.

    Bu arada birman dostum Atlantis kitabından başka tavsiyen var mı?
    Burada okuduğum yazılar, bunların gerçekle örtüşmesi harika. Böyle bilinmeyen konulardaki teorileri okumak her zaman mükemmel oluyor. Ama tadı damağımda kalıyor, bu konu da yetmiyor ki...
    Keşke şu Ac serisinin kapsamlı bir kitabını çıkarsalar. 1. oyunda Altair'la yaptıklarımız, aynı zamanda Abstergo'da geçenler Vidic ve Lucy'nin mailleri sonra kapsamlı şekilde 2. oyun. Truth bulmacalarında yazanlar, Edison ve Tesla'nın belgeleri gibi hepsi anlatılsa. Ve yine aynı şekilde Brotherhood da. Şöyle bi 600-700 sayfa olsa alsak bir ay götürse. Ne kadar sarar ama :) Tabi Project Legacy'deki olaylara da yer versinler tadından yenmez. Ubi Ac serisinin suyunu çıkaracaktır kar için, keşke sadece bunu oyunlarda yapmasa bir de böyle kitaplar yazsalar da biz de faydalansak gereksiz oyunları oynamak yerine bu kitapları okuyarak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GencayA


    quote:

    Orijinalden alıntı: FrozenTheCommando

    quote:

    Orijinalden alıntı: GencayA

    FrozenTheCommando
    Eline sağlık, yine 10 numara yazı olmuş.

    Senin mesaj sayın niye artmıyor?


    Avatar da koyamıyorum gerçekten ne iş?


    TEMPLAR'LAR BENİM DE PEŞİMDE BEYLER! GERÇEĞİ ÖĞRENMENİZİ İSTEMİYORLAR :D




    Telefon onaylaması yapmadığın içindir herhalde.

    Bu arada birman dostum Atlantis kitabından başka tavsiyen var mı?
    Burada okuduğum yazılar, bunların gerçekle örtüşmesi harika. Böyle bilinmeyen konulardaki teorileri okumak her zaman mükemmel oluyor. Ama tadı damağımda kalıyor, bu konu da yetmiyor ki...
    Keşke şu Ac serisinin kapsamlı bir kitabını çıkarsalar. 1. oyunda Altair'la yaptıklarımız, aynı zamanda Abstergo'da geçenler Vidic ve Lucy'nin mailleri sonra kapsamlı şekilde 2. oyun. Truth bulmacalarında yazanlar, Edison ve Tesla'nın belgeleri gibi hepsi anlatılsa. Ve yine aynı şekilde Brotherhood da. Şöyle bi 600-700 sayfa olsa alsak bir ay götürse. Ne kadar sarar ama :) Tabi Project Legacy'deki olaylara da yer versinler tadından yenmez. Ubi Ac serisinin suyunu çıkaracaktır kar için, keşke sadece bunu oyunlarda yapmasa bir de böyle kitaplar yazsalar da biz de faydalansak gereksiz oyunları oynamak yerine bu kitapları okuyarak.


    Ubisoft altın yumurtlayan tavuk bulmuş. Kolay kolay keser mi hiç.




  • Ohoo, beyler... Ne yaptınız.

    Bir gameboy DS alacaksınız, bir iPhone alacaksınız, PS3, XBOX, PSP herşey elinizde olacak, bütün AC oyunlarını oynayacaksınız, filmini animasyonunu çizgiromanını izleyip okuyacaksınız da, anca anlayacaksınız...

    Ubisoft altın yumurtlayan tavuğu keser mi hiç?


    ---


    Bu arada telefon onaylamasını yaptım tabii ki, yine de bir gariplik var bu işte
  • Bir yöneticiye mesaj at bakalım.
    Bende var hepsi ama oynayasım gelmiyor, sarmıyor ki yan oyunlar hiç. Hem o oyunlarda da var mı bu tarz konular sanmıyorum ben.
    Kitap fikrinde ısrarcıyım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FrozenTheCommando

    ... Eagle Vision'a sahip olan Altaïr Ibn-La'Ahad'ın bu soydan olduğunu düşünüyorum ben. Çünkü hem Ezio hem de Altaïr'in ullandığı Eagle Vision olayı tamamen insanüstü bir durumdur...


    quote:

    Orijinalden alıntı: GencayA

    ... Shaun 72 şifresini nasıl buldu? ..


    Desmond'la sohbet ederken, Shaun bilgiyi görmesine, anlamasına ve daha kolay bir biçimde bunları çözmesine yarayan, ona has bir yeteneğe sahip olduğunu söylüyor. Desmond'ın Eagle Vision'ı ile karşılaştırıyor. Ona göre sadece biraz daha "kullanışlı". Muhtemelen insan üstü bir yeteneğe değil de, yüksek zekasına işaret ediyor.*

    *Kaynak:http://assassinscreed.wikia.com/wiki/Shaun_Hastings

    Bana göre yetenek de olabilir. Yani Shaun'da Desmond ile aynı türden -Adem ile Havva gibi yetenekleri olan üstün ırktan- olabilir. Hatta soyları bir olan Asssasin'lerin karakteristik bir yeteneği olabilir dahi diyebiliriz.

    ----------

    AC:II'deki The Truth ile ilgili küçük teorim;
    O videodaki Subject16'in -aynı zamanda bizim atamız olan- atası Abel. Eve "watch out!" diye bağırdığı zaman arkamızdan gelen Cain idi.

    ----------


    Üçüncü oyunun senaryosuna dair teorilerime gelecek olursam;

    Üçüncü oyunda da muhtemelen Animus'u kullanarak bir şeyler yapacağız, zira AC serisinin olayı bence Animus ile anılarını yaşadığımız atalarımız olacaktır. Oyun günümüzde geçebilir ancak bir şekilde, ya Ezio'ya ya da başka bir atamıza dönüş yapabilmeliyiz.

    - Fakat oyunun ana görevlerini bitirdiğimizde geçen Credits ekranında arka fonda konuşan iki adam duyuyoruz (3-5 cümle en fazla) ve bu seslerden biri de AC:I'den tanıdığımız Warren Vidic'e benziyor. Hatta Ezio'ya geri döndüğümüzde farkedeceksiniz ki oyunu durduğumuzda yine Animus menüsü ortaya çıkıyor. Üstelik Animus 2.0, yani bizdeki -Assassinlerdeki- Animus. Yani Abstergo, Desmond'ı kaçırmış olabilir. Muhtemelen AC:III'ün ilk bölümlerinde Abstergo'dan kaçacağız.

    - Ya da "I am alive." diyen Subject16 onu oradan kurtarmış olabilir. Zira elmanın yerini o da biliyordu.

    - Ya da duyduğumuz o sesler Bleeding Effect'ten kaynaklanıyor olup Subject16'in kafayı sıyırmadan önce duyduğu sesler olabilir.

    Diyalog:

    - "****, he's gone into shock. Put him back in the machine. It's the only way to fix this."
    +"But the animus did this to him."
    + "Am I the expert or not, Do it!"
    - "No."



    Hatta biraz uçuk bir teori olacak ama, AC:III'te gideceğimiz yer EDEN olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faber. -- 25 Aralık 2010; 17:42:54 >




  • Demek ki ilk iPod ve iPhone'u da bu adamlar keşfetmiş
    Rahibin üzerindeki cihaz ilkel bi iPod veya iPhone'a benziyor.

    Bir Yahudi Haham'ının kullandığı cihazın/aletin Hıristiyan Rahip'te ne işi var demiş bi arkadaş.
    (Gerçek hayattan bahsediyorum)
    Her yeni kurulan din, kendisinden önceki dinlerin özelliklerini taşır.
    Böylece daha çok insana ulaşıp daha hızlı yayılabilir.
    Ayrıca kutsal sayılan kitabın içinde "şüphe duyulması halinde" uyulacak kural ve edilecek duaların bir listesi de vardır. Her insan şüphe eder ve şüpheyi dinden çıkmakla tehdit ederek bastırırlar.
    Kimisi körü-körüne inanır, kimisi de inansa bile şüphelerini bastırmak için ararştırır.
    %100 Müslüman veya %100 Hıristiyan biri bile "bence" emin olmak için hem kendi inandığı dini hem de diğer dinleri ve inanışları (Budizm gibi...) araştırmalıdır.
    Çünkü "yine bence" YARATICI ile insanın arasında aracı olmasının bir manâsı yok.
    O bizi zaten akıllı yarattı, kullanma kılavuzuna ya da birinin bizi yönetmesine ihtiyaç olduğunu sananlar körü-körüne inananlardır. Ki körü-körüne inanmak, anlamını bilmeden dua etmek dinsizlikten daha kötüdür.




  • Auditore Villa'daki 1419, 1420 ve 1421 sayılarıyla ilgili tespitim:
    İncil'de (Exodus) 14:19'dan 14:21'e kadar olan kısım; Musa'nın Kızıldeniz'i nasıl yardığı ve Mısırlıları nasıl helak ettiği ile ilgilidir.
    Kaynak:http://www.biblegateway.com/passage/?search=Exodus+14&version=NIV
    Musa bu olaydan sonra Sina dağına gidiyor.


    Peki Sina Dağı neresidir? Nedir?

    Sina Dağı, Tevrat'a göre, Musa Peygamber öncülüğündeki İsrailoğulları'nın (İbraniler) Mısır'dan çıkarken durdukları, Musa'nın Allah ile konuştuğu ve On Emir'i aldığı yerdir.
    Sina Dağı Musa'ya Tanrı tarafından (inanışa göre) Tanrı'nın yazdığı iki taş levhanın Musa'ya verildiği yer olarak bilinmektedir. Ayrıca Musa Sina dağında elde ettiği öğeleri ahit sandığı adı verilen gizemli bir sandığa koymuştur. Bu gizemli sandık tahminlere göre Tarsus'ta bir mağara da bulunmaktadır ve bu sandığı Mehdi çıkaracaktır.

    Kaynak:http://tr.wikipedia.org/wiki/Sina_Da%C4%9F%C4%B1

    Assassin's Creed'e uyarlayacak olursak;
    Tanrının yazdığı iki taş levha, başka çeşit bir PoE olabilir. Mehdi ise Desmond.


    -------

    - Lucy ise başka bir PoE olan "Shroud" ile eski haline dönecek diye düşünüyorum.

    - Lucy'e William M. isimli birinden mail geliyor, bu kişi Desmond'ın babası ve/veya Subject16 olabilir.

    -------


    Lucy Stillman'ın ölümüyle ilgili teorim:
    Bu konuda Lucy'nin gerçekten bir Assassin olabileceğini, Juno'nun Lucy'i kasten öldürttüğünü iddia edenler vardı.
    Düşündüğümüzde;
    Subject16, Brotherhood'da bize konuşurken "the sun" ve "your son" diyordu.
    Desmond'ın Lucy'i bıçakladığı yer tam rahim hizasında. Desmond ile Lucy arasındaki yakınlaşma aşikar. Adem nasıl Desmond'ın atasıysa, Havva'da Lucy'nin atası olabilir. Buradan yola çıkarsak Desmond ve Lucy'den olabilecek bir çocuğun, Minerva ve Juno gibi "tanrı"lara zarar verme olasılığı yüksek.

    (Ya da Lucy, Desmond ile atası Eve olan bir kızın arasındaki bir engeldi ve tanrılar bu sefer iyi rolü üstlendi. )


    ----------

    Fransa'ya mı gidiyoruz?

    Oyunun sonunda PoE bize semboller gösterdiğinde, Shaun "Masonic Eye" ve "Phrygian Cap" sembollerini görüyor.
    Masonic Eye dediğimiz sembol, bulundurduğu göz ile her şeyi bilmek ve görmeyi temsil ediyor.
    Phrygian Cap dediğimiz sembol -aslında şapka- ise, aslında eski Anadolu uygarlığı olan Frigyalılara dayanıyor ve özgürlüğü temsil ediyor.

    Fakat bu şapka, Fransa'da 18. yy.da yapılan devrim esnasında devrimin sembolü olarak kullanıldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faber. -- 25 Aralık 2010; 18:43:40 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Devil01

    Demek ki ilk iPod ve iPhone'u da bu adamlar keşfetmiş
    Rahibin üzerindeki cihaz ilkel bi iPod veya iPhone'a benziyor.

    Bir Yahudi Haham'ının kullandığı cihazın/aletin Hıristiyan Rahip'te ne işi var demiş bi arkadaş.
    (Gerçek hayattan bahsediyorum)
    Her yeni kurulan din, kendisinden önceki dinlerin özelliklerini taşır.
    Böylece daha çok insana ulaşıp daha hızlı yayılabilir.
    Ayrıca kutsal sayılan kitabın içinde "şüphe duyulması halinde" uyulacak kural ve edilecek duaların bir listesi de vardır. Her insan şüphe eder ve şüpheyi dinden çıkmakla tehdit ederek bastırırlar.
    Kimisi körü-körüne inanır, kimisi de inansa bile şüphelerini bastırmak için ararştırır.
    %100 Müslüman veya %100 Hıristiyan biri bile "bence" emin olmak için hem kendi inandığı dini hem de diğer dinleri ve inanışları (Budizm gibi...) araştırmalıdır.
    Çünkü "yine bence" YARATICI ile insanın arasında aracı olmasının bir manâsı yok.
    O bizi zaten akıllı yarattı, kullanma kılavuzuna ya da birinin bizi yönetmesine ihtiyaç olduğunu sananlar körü-körüne inananlardır. Ki körü-körüne inanmak, anlamını bilmeden dua etmek dinsizlikten daha kötüdür.


    Yanlız şöyle birşey var. Allah'ın kendiside beni araştırın, kesinlikle emin olana kadar araştırın, kalbinizle bana tam olarak inanmak istedikten sonra inanın diyor. Yani körü körüne inanmamızı o da istemiyor. Ve İslam inancına göre Allah ile bizim aramızda bir aracı yoktur. Hatta Hz. Muhammet bile kendisinden birşeyler istendiğinde ben kimim ki O ile sizin aranıza gireceğim diyor. Bildiğimiz gibi dinimizde aracılara yer yoktur. Bu yüzden hacılardan hocalardan türbelerden vs. medet ummak günah sayılır çünkü Allah'tan istenecek yardım sadece Allah'tan istenmelidir, araya birilerini sokamayız zaten gerekte yok diyor dinimiz. Bu olay hristiyan inancında vardır. Onlar sıradan kulların Allah ile direk olarak konuşamayacak veya O'ndan direk olarak birşey isteyemeyecek kadar aciz kul olduklarını düşündükleri için araya papaz, papa gibi kişileri koyup onlardan yardım isterler. Yani düşününce de saçma zaten. Ben size şah damarınızdan daha yakınım diyen Allah ile konuşmak ondan birşey istemek için neden bir aracı kullanalım ki ?
    Hatta bu yüzden şefaat mevzu büyük tartışmalara neden olur. Bir kısım şefaatı peygamberden isterim diyor. Diğer kısım ise şefaatı yanlızca Allah'tan istersin, Allah'ın izni ile peygamber sana şefaat eder, diğer şekilde peygamberi tanrılaştırmış oluyorsun ki bu da şirktir diyor.





    Bu arada Lucy'i rahim bölgesinden bıçakladık ama onu o şekilde düşünmemek gerekir bana göre. Çünkü oyunda en başından beri herkesi o bölgeden bıçaklıyoruz, bu şekilde animasyonu yapılmış. Yani Lucy'e özgü bir durum değil bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraven -- 25 Aralık 2010; 19:53:10 >




  • "Kraven"
    Akıllı adamın hali başka valla. Söylediğin sözden anlıyor, yorumunu ona göre yapıyor.
    Senin yerinde yobazın biri olsa "Olur mu kardeşim, Allah kitabı boşa mı gönderdi? Ne diyon sen?" gibisinden gereksiz tartışmalara girerdi. Ama bu kadar felsefe ve tarihin yoğun olduğu bir konuda böyle aptalların dolaşacağını sanmam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Devil01

    Demek ki ilk iPod ve iPhone'u da bu adamlar keşfetmiş
    Rahibin üzerindeki cihaz ilkel bi iPod veya iPhone'a benziyor.

    Bir Yahudi Haham'ının kullandığı cihazın/aletin Hıristiyan Rahip'te ne işi var demiş bi arkadaş.
    (Gerçek hayattan bahsediyorum)
    Her yeni kurulan din, kendisinden önceki dinlerin özelliklerini taşır.
    Böylece daha çok insana ulaşıp daha hızlı yayılabilir.
    Ayrıca kutsal sayılan kitabın içinde "şüphe duyulması halinde" uyulacak kural ve edilecek duaların bir listesi de vardır. Her insan şüphe eder ve şüpheyi dinden çıkmakla tehdit ederek bastırırlar.
    Kimisi körü-körüne inanır, kimisi de inansa bile şüphelerini bastırmak için ararştırır.
    %100 Müslüman veya %100 Hıristiyan biri bile "bence" emin olmak için hem kendi inandığı dini hem de diğer dinleri ve inanışları (Budizm gibi...) araştırmalıdır.
    Çünkü "yine bence" YARATICI ile insanın arasında aracı olmasının bir manâsı yok.
    O bizi zaten akıllı yarattı, kullanma kılavuzuna ya da birinin bizi yönetmesine ihtiyaç olduğunu sananlar körü-körüne inananlardır. Ki körü-körüne inanmak, anlamını bilmeden dua etmek dinsizlikten daha kötüdür.


    bravo dostum çok güzel yazmışsın.benim araştırmalarım ve birikimim dolayısıyla diyebilirim ki hristiyanlık dini safsatadır.dünyanın ilk kadim dinleri tanrıçalara taparken ve de bayanları el üstünde tutarken(antik çağ ve millattan önceki uygarlıkların hemen hemen hepsinde bir tane kadın imparatoriçe vardır)hristiyanlık dini 1300'lü yıllardan sonra cadı avı başlatıp tüm hasta ve kekeme kadınları cadı diyerek yakmıştır.papa dünya düz diyor galileo ise dünya yuvarlaktır anasını satıyım dedi diye galileoyu kaç kere engizisyon da yargıladıklarını tanrı bilir.hristiyanlık aleminin din karşıtı diye kaç tane kitap yaktığını ve adam yaktığını tanrı bilir.hala bu yobaz düşünceler devam ediyor hristiyanlıkta.onlara göre hala kadınlar ademe yasak elmayı sundu diye bir numaralı suçlu.hristiyanlık dini zaten hindu,paganizm,mısır dini ra ve daha birçok dinin karışımıdır.ben isaya şüpheyle bakıyorum ta ki tepemde belirip baba sen bana inanmıyor musun diyene kadar.isa figürü mısır dininden çalınıp getirilmiştir.12 havari döneminde ise isa figürü tanrı papa ve de kutsal ruh olarak değiştirilmiştir.Allahaşkına böyle bir din kaynağı güvenilir olabilir mi??

    arkadaşım demişsin ki yahudi din adamının kullandığı alet pekala hristiyanların dini lideri papa da olabilir.olsun olmasın demiyoruz ama ephod denen aleti nette araştırdığın zaman fazlaca kaynağa ulaşamazsın.peki sormak lazım neden bu alet bu kadar gizli ve de neden tam olarak bir açıklama yapılamıyor.kaldı ki bu EPHOD denen aletin direkt olarak şeytan yani baphometle papanın arasında bir bağlantı kurduğu söyleniyor.kaynak var yani..

    papa madem eski yahudi din adamlarının kullandığı bu cihazı kullanıyor neden ikinci dünya savaşında papa çıkıp da yahudileri katletmenize izin vermeyiz demedi veya vatikan meydanında çıkıp soykırımla ilgili konuşma yapmadı.bir avuç alman nazi generali papaya ricada bulundu ama papa o sırada adolf hitleri bir davet sırasında kutsamakla meşguldü.yani bildiklerimizin hiçbiri gerçek değil.gerçekleri onlar yazıyor gerçekte olan doğrunun üzerini kapatarak.

    NOTHİNG İS TRUE EVERYTHİNG İS PERMİTTED diyorum ve de nokta koyuyorum

    gencay kardeşim kitap olarak cihangir gener 'in yazdığı ezoteirk batıni doktrinler tarihini öneririm.aklıma gelirse eklemeler yaparım.




  • Animus 3.0??

    Fazla ayrıntıya girmiş olabilirim, ancak credits ekranında, konuşan kişilerden biri şu cümleyi sarfediyor:
    "Put him BACK in the machine."
    "Onu makineye geri koyun."
    Ne yani? Daha önce de mi makinedeydik?
    Yoksa AC:I AC:II ve AC:B Desmond'ın altsoylarından birinin, Animus aracılığıyla Desmond'ın anılarını mı görmesiydi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: birman


    quote:

    Orijinalden alıntı: Devil01

    Demek ki ilk iPod ve iPhone'u da bu adamlar keşfetmiş
    Rahibin üzerindeki cihaz ilkel bi iPod veya iPhone'a benziyor.

    Bir Yahudi Haham'ının kullandığı cihazın/aletin Hıristiyan Rahip'te ne işi var demiş bi arkadaş.
    (Gerçek hayattan bahsediyorum)
    Her yeni kurulan din, kendisinden önceki dinlerin özelliklerini taşır.
    Böylece daha çok insana ulaşıp daha hızlı yayılabilir.
    Ayrıca kutsal sayılan kitabın içinde "şüphe duyulması halinde" uyulacak kural ve edilecek duaların bir listesi de vardır. Her insan şüphe eder ve şüpheyi dinden çıkmakla tehdit ederek bastırırlar.
    Kimisi körü-körüne inanır, kimisi de inansa bile şüphelerini bastırmak için ararştırır.
    %100 Müslüman veya %100 Hıristiyan biri bile "bence" emin olmak için hem kendi inandığı dini hem de diğer dinleri ve inanışları (Budizm gibi...) araştırmalıdır.
    Çünkü "yine bence" YARATICI ile insanın arasında aracı olmasının bir manâsı yok.
    O bizi zaten akıllı yarattı, kullanma kılavuzuna ya da birinin bizi yönetmesine ihtiyaç olduğunu sananlar körü-körüne inananlardır. Ki körü-körüne inanmak, anlamını bilmeden dua etmek dinsizlikten daha kötüdür.


    bravo dostum çok güzel yazmışsın.benim araştırmalarım ve birikimim dolayısıyla diyebilirim ki hristiyanlık dini safsatadır.dünyanın ilk kadim dinleri tanrıçalara taparken ve de bayanları el üstünde tutarken(antik çağ ve millattan önceki uygarlıkların hemen hemen hepsinde bir tane kadın imparatoriçe vardır)hristiyanlık dini 1300'lü yıllardan sonra cadı avı başlatıp tüm hasta ve kekeme kadınları cadı diyerek yakmıştır.papa dünya düz diyor galileo ise dünya yuvarlaktır anasını satıyım dedi diye galileoyu kaç kere engizisyon da yargıladıklarını tanrı bilir.hristiyanlık aleminin din karşıtı diye kaç tane kitap yaktığını ve adam yaktığını tanrı bilir.hala bu yobaz düşünceler devam ediyor hristiyanlıkta.onlara göre hala kadınlar ademe yasak elmayı sundu diye bir numaralı suçlu.hristiyanlık dini zaten hindu,paganizm,mısır dini ra ve daha birçok dinin karışımıdır.ben isaya şüpheyle bakıyorum ta ki tepemde belirip baba sen bana inanmıyor musun diyene kadar.isa figürü mısır dininden çalınıp getirilmiştir.12 havari döneminde ise isa figürü tanrı papa ve de kutsal ruh olarak değiştirilmiştir.Allahaşkına böyle bir din kaynağı güvenilir olabilir mi??

    arkadaşım demişsin ki yahudi din adamının kullandığı alet pekala hristiyanların dini lideri papa da olabilir.olsun olmasın demiyoruz ama ephod denen aleti nette araştırdığın zaman fazlaca kaynağa ulaşamazsın.peki sormak lazım neden bu alet bu kadar gizli ve de neden tam olarak bir açıklama yapılamıyor.kaldı ki bu EPHOD denen aletin direkt olarak şeytan yani baphometle papanın arasında bir bağlantı kurduğu söyleniyor.kaynak var yani..

    papa madem eski yahudi din adamlarının kullandığı bu cihazı kullanıyor neden ikinci dünya savaşında papa çıkıp da yahudileri katletmenize izin vermeyiz demedi veya vatikan meydanında çıkıp soykırımla ilgili konuşma yapmadı.bir avuç alman nazi generali papaya ricada bulundu ama papa o sırada adolf hitleri bir davet sırasında kutsamakla meşguldü.yani bildiklerimizin hiçbiri gerçek değil.gerçekleri onlar yazıyor gerçekte olan doğrunun üzerini kapatarak.

    NOTHİNG İS TRUE EVERYTHİNG İS PERMİTTED diyorum ve de nokta koyuyorum

    gencay kardeşim kitap olarak cihangir gener 'in yazdığı ezoteirk batıni doktrinler tarihini öneririm.aklıma gelirse eklemeler yaparım.



    "ephod sacred linen garment worn by the high priests of Israel. It was in two parts—one covering the back, one the front of the body to the hips—and was fastened at the shoulders by two clasps of onyx on which were engraved the 12 tribal names, six on each. The vestment was held in at the waist by a twined linen girdle of gold, blue, purple, and scarlet; on the ephod was the breastplate with the Urim and Thummim , hung by golden chains and rings. The priest was adorned in this fashion to symbolize the presence of God with his people. The ephod was somehow used for divination. It is mentioned in numerous passages in the Bible. "




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.