Şimdi Ara

Assassin's Creed ''The Truth'' ile ilgili fikirlerimizi tartışalım (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
320
Cevap
13
Favori
45.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler çok saçma olcak ama cesare denen adam mario amcamızı öldürürken elinde elma vardı.O andan sonra elmayı ilk büyük bi ananasa benzeyen heykelin icinden Ezio alırken görüoruz cesareden oraya nasıl gitti o elma anlamadım.
    Birde oyunun ilk sahnesile son sahne var bi cesareyle bi savaş meydanında karşılaşıyoruz oralar hep ingilizce olunca anlamadım açıklar mısınız niye 2 kez oldu o sahne.
  • İlk önce o ananasa benzeyen heykele papa koymuş. Öyle anladım. İkinci olarak ilk başta o olayı bir defa yaşıyoruz ama önce gösteriyor orayı, sonra o olaya hazırlığı falan gösteriyor.
  • Neden amcamızı öldürürken elindeydi o zaman ondan sonra koyduysa mal mı niye koyuyorda kullanmıyor.
    İkincisi içinse gerideki sayfalarda elmayı kullanarak gelecege gidip nerde olduguna baktılar diolardı cesarenin.Hatta oyunun başinda michavelli bize onu gördün mü diye soruyordu.Evet diyorduk.Niye öldürmedin diye kızmıştı bize bence 2 kez yaşıyoruz.

Ya bana geçmişte gecen sadece ezionun hikayesini özeyleyebilecek var mı? Özellikle bi ara zorunlu kabul etmek zorunda oldugmuz görevler basladı son görevler declined veremiorduk görevden göreve atıordu ve tarih çok hızlı işliyordu görevler arası 1 sene 3 sene oluordu. Oraları anlamadım Mesela biri gelip Cesareyi Romadan almıştı o kim? Birde Cesare neden Vietnama savaşa gitmiş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingasas -- 13 Ağustos 2011; 15:22:55 >
  • Eğer senin özellikle son paragrafta yazdıkların doğruysa oyunu ...la oynamışım demektir :D
  • Çok derin bi senaryo var, senaryoda gerçeklik payı yüksek gibime geliyor benim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hook1903

Bu konuda oyundan birsey anlamadığımı öğrenmiş oldum :))

Doğru söze ne denir.4-5 saatdir bu konuyu okuyorum oyunun senaryosu hakkında az çok ne biliyordumsa onlarda aklımdan çıktı

Konuyu bizler için böyle aydınlatan arkadaşlara teşekkürlerimi bildiririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: yg89

Assassin’s Creed serisi daha ilk oyundan gönüllere taht kurmuş ve son oyunu olan Brotherhood ile bu daha da pekişmişti. Şimdilerde ise serinin yeni halkası Revelations ile birlikte özellikle Türk oyucusunun gönlünü feth etmeyi başardı. Oyunun İstanbul’da geçecek olması ve önceki oyunlardaki şehirlerin detaylarından fazlasına sahip olacak olması herkesin heyecanını on kat daha arttırmıştı.

Bugüne kadar AC: Revelations ile ilgil pek çok bilgiyisi sizlere sunduk. İstanbul’un nasıl olacağını, Ezio’nun durumunu, Altair’in oyuna katkısını ve Desmond’u. Ancak bütün bu konular içerisinde Desmond çok az bir yere sahip olmuştu. Her ne kadar olayların büyük bir kısmı 1400 ile 1500’lü yıllar arasında geçse de günümüzün kahramnı Desmond’ın ve onun aşık olduğu Lucy’nin de hikayede öneli bir yeri olduğu kesin.
    Nitekim Brotherhood’un sonunda bu ikili arasında yaşanan olaylar bizleri şok etmiş ve bundan sonra neler olacağını merkal beklemiştik. İşte şimdi bu sorulara cevap bulma vakti gelid. Game Informer dergisi AC: Revelations için özel olarak hazırladığı dosya konusunda bu sefer günümüz olaylarına değinmiş. “Back to the Present” adlı makalede pek çok yararlı bilgi mevcut. Dilerseniz gelin şimdi bunlara bir göz atalım.

Dikkat! Bu yazı haddinden fazla SPOILER içermektedir!
    Desmond hiç iyi bir durumda değil

Brotherhood’un sonunda Desmond, Lucy’i bıçakladıktan hemen sonra bayılır. Shaun, Rebecca ve muhtemelen gizli tapınağa o sırada varmış olan diğer Assassin üyeleri bu iki müttefiğini tapınaktan çıkartır. Desmon’ı Animus’a bağlarlar fakat işler hiç iyi gitmemektedir. Nihayetinde insanlar durup duruken komaya girmezler.

Peki acaba Lucy’e yaptığı bu saldırının yükü mü ona ağır gelmiştir? Maalesef durum bu kadr kolay açıklanabilecek gibi değil. McDevitt konu hakkında şöyle diyor “Desmond’ı parçalayan bu şok oldu. Ama bunun birsüredir gelmesi bekleniyordu zaten. Tıpkı Subject 16 ve ondan önceki deneklerde olduğu gibi Animus’a giren ve bu kırılgan anıları canlandırılan kişilerin kafalarında sorunlar meydana geliyor. Çoklu kişilik bozukluğu gibi hastalıklar oluşmaya başlıyor ve yavaş yavaş deliriyorsunuz. Desmond’ı Animus’a geri koymak basitçe bütün işi Animus’a bırakmak olacak.”

Revelations’da Animus bir nevi Desmond için yaşam destek ünitesi görevini yapacak ve zihninin içerisindeki kişiliklere karşı koruyup kırılmamasını sağlayacak. Daha da kötüsü eğer Desmond uyanırsa, uyandığında bu problemin çözümlüş olması gibi kesin bir sonuç da bulunmuyor.

Lucy’nin kaderi belli değil

Revelations boyuca Desmond’ın komada olacağını biliyoruz, ancak Brotherhood’un sonunda jeneriklerde ekip, Lucy’e ne olduğuna dair bir bilgi vermiyor. Hatırlarsanız seride pek çok kişiye yaptığımız gibi Lucy’e de gilzi bıçağımızı saplıyoruz, lakin Lucy’nin karakterini bu kadar geliştirip Desmond ile duygusal bir bağ kurduktan sonra yarı yolda ölmesine izin vermek oldukça garip olur.

Revelations’taki bilgilerimiz ışığında söyleyebileceğimiz şey Brotherhood’un sonundaki Juno adlı kadının Desmond’ın kontrolünü ele geçirdiğinde esas amacının Lucy’i öldürmekten çok Desmond’a bir şok yaşatmak olduğunu söyleyebiliriz. Desmond’ın Lucy’i bıçaklamasından sonra Juno’nun son söylediği söz “İşlem tamam. Yol artık önünde uzanıyor. Tek bulunması gereken o kız kaldı. Altıncıyı uyandır. Git. Tek başına” olmuştu. Belki de Juno’nun planı Desmond’ın Lucy için olan duygularını alıp ona yaptırdığı saldırı ile Desmond’ın beyninde büyük bir şok etkisi yaratmasını sağlamaktı. Böylece Desmond’ın zihni kapanacaktı. Juno büyük bir olasılıkla Desmond’ın Animus’da bilincini geri kazanmaya çalışırken onun “altıncı” dediği bulmacanın önemli bir parçasını da bulacağını düşünüyordu. Peki acaba neyin altıncısı?
    İlk uygarlığın fazladan bir duyusu daha var

Minerva ve Juno gibi ilk medeniyetin üyeleri Assassin’s Creed mitolojisinin en değerli parçaları içerisinde bulunuyor. Yeni oyun büyük olasılıkla bu çok uzun yıllar önce yok olup gitmiş ırk hakkındaki tüm sorularınızı cevaplamayacak, ancak yine de bu oyunda da çok önemli roller oynayacaklar. Bu arada McDevitt onların uzaylı ırkı olmadığını da açıklıyor. Zaten Juno “Sana kendimizi yüz yıl boyunca anlatsam da anlayamazsın. Siz beş duyuya sahipsiniz. Biz altı duyuya. Altıncıyı sizden sakladık. Güvenlik gereği” dediğinde “altıncı”nın ne olduğunu bize de açıklıyor.

Fakat nasıl bir duyu olduğunu henüz bilmiyoruz.McDevitt’e göre buradan çıkartacağımız anlam şu: “Juno açıkça kendilerinin altıncı bir duyuya sahip olduklarını söylüyor. Bu da oyunumuzda ve Altair’in anılarına ulaşmakta büyük önem taşıyor.”Altıncı his büyük olasılıkla Eagle Vision ile alakalı, elbette bunun yanında geçmiş anıların günümze zarar vermesine neden olan “bleeding effect” de var. Bu konuların Revelations’da ne kadar merkeze oturduğunu düşünürseniz, Desmond’ın kendisine geldiğinde doğa üstü bir bilinçle uyanabileceğini düşünebiliriz.

Assassins – Templar çekişmesi bir süre bekleyecek

Günümüz hikayesi ile anılardaki hikaye bir açı haricinde tarihe paralellik olarak karşıtlar. Tek benzerlik ise Assassin’lerin Templar’lar ile olan kavgası. Ancak Desmond’ın etkisiz hale gelmesi, yeni oyundaki durumu iki grup arasındaki mücadeleye katılmaktan çok kendisini kurtarmaya yönelik olacaktır.

“Günümüz Assassin – Templar çatışmasının çok derinlerine inmeyecek, ye ada günümüzde geçen bir kılıç dövüşü izlemeyeceksiniz. Ancak yine de karakter geliştirme imkanları halen mevcut. Desmond, Animus’un içinde olduğundan bizim de bu çatışmaya bir ara verme imkanımız doğdu. Günümüz hikayesinde halen biraz hareketlilik mevcut ancak şimdilik duraklatma düğmesine daha sık basmalı ve Desmond’a bir geçmiş hikayesi hazırlamalıyız.” diyor McDevitt.

Desmond’ın bir geçmişi var

İlk oyunda Desmond ile karşılaştığımızda Templar’lar tarafından tutsak alınmıştı. Peki bunun öncesinde Desmond neler yapıyordu?

“Bu hikayeyi açığa çıkartmak için anlatılabilecek pek çok şey var. Desmond’ın AC serisindeki ilk diyaloğunda Vidic ona ‘Senin ne olduğunu biliyoruz. Sen bir suikastçısın’ diyor. Bunun üzerine Desmond artık bir suikastçı olmadığını belirtiyor. İşte işin kırılma noktası da bu zaten. Evet, Desmond bunun bir parçasıydı ancak bir noktada kaçmayı başardı ve barmenlik yapmaya başladı.”

İlk başlarda Desmond’ın az yükünün olması onu AC evrenini oyunculara tanıtmak için ideal bir karakter konumuna sokuyordu, lakin Brotherhood’dan sorna Desmond’ın rolünün basit bir gözlemciden çok daha fazlası olduğunu da gördük. Niyeti yeni oyunda daha da belirgin bir hale gelecek ve bu şekilde geçmişi ve ailesi ile olan bağın bir kısmı ortaya çıkacak. Sonuçta bu oyunda en önemli unsur ata kanı.
    “Onun neyin içinde büyüdüğünü göreceksiniz ve Templar’lar tarafından kaçırılarak Animus’a oturtulmasının sebebini anlayacaksınız” diyor McDevitt. “Yeni oyunda Animus ile geçirdiği zaman boyunca onun annesi ve babası ile olan ilişkisini daha iyi anlayacağız. Çünkü koma durumu, size çok farklı bir hikayeyi çok farklı bir şekilde anlatma imkanı sunar.”

Desmond ile ilgili pek çok şey halen bilinmezlikte. Geçmişi, ilk uygarlıkla olan bağlantısı, Assassin’lerin savaşındaki rolü, bunların hiçbiri tam olarak net değil. Revelations’da bu sorunları çözerken başımıza gelecekler için McDevitt bizlere “Amacımız sizi sorulardan çok cevaplar ile karşılamak” diye telkinde bulunuyor.
    Murat Halilbeyoğlu

umarım yardımcı olur biyerde okumuştum.

Eğer bunu okumasaydım;
    Juno: The Path must be opened. Burdan yola çıkarak Lucy'nin ölümü ile eden'e yani cennete giden yolun açılma ihtimali olduğunu düşündüğümü söyleyecektim :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yalnız_Hayalet -- 19 Ağustos 2011; 17:12:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Trasgs55

kardeş AC:B de 10 glyph çözdüm oradaki resimleri sıraya dizmemiz gerekiyor hepsinde orada kırmızı yazılar var onlar çok açıklayıcı olabilir ve telefon konuşmaları commando arkadaşımızın da ilgilenmesi gerek die düşünüyorum ingilizcem iyidir ama xbox şuan yanımda değil oynayamıyorum olsa çevirirdim bu konular gerçek abstergo indisturies gerçek hayatta var(valla) bakın assassinlerin şu anki üssü dubai ve yemende ama fazla aktif olamazlar amerika buraya sadece petrol için gelmedi suudi arabistanın kralı amerika yanlısı biri onunla anlaştılar assassinler geçemez ortadoğuya kaddafi olayıda aynı şey kaddafi halkı ezmeyen biridir ve biz kıbrısa gittiğimizde iran ve pakistanla birlikte 4 milyar varil petrol ve 5 milyar dolar para hibe etmişlerdir halkı eğlence ile bunlardan uzak tutuyorlar atatürkte bunlardan haberi vardı ve mason du kendisi eğer biraz hoşgörünüz varsa atatürk olmasaydı kafirler gelseydi yapıcakları şeylerin aynı olacaklarını görürsünüz 2. inönü savaşında yunan B Ordusu sebebsiz yere (750.000 asker) yunanistana çekiliyor .atatürkü kahraman gösterdiler çünkü türk topla tüfekle değil dininden imanından soğutularak ezebilirsin ancak biz 780 sene uğraştık istanbulu kafirlerden almak için şimdi kumarhaneler,genelevler,barlar,hırsızlar,mafyalar,kapkapçılar,tecavüzcüler doldu atatürkün cesedinde araştırma yapılmadı nedenmi şu iki videoda anlarsınız anlattıklarımı ben 5 dil bilirim ve gerçekleri söylerim lüfen şu 3 video

http://www.youtube.com/watch?v=6EOWi8knR3Y&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU&feature=related,
    http://www.youtube.com/watch?v=yWfAJCo-Cb8&feature=related

şimdi buna kısım kısım yorum yapıcam. Abstergo indisturies başka bir oyunda da var :D
    http://www.nswiki.net/index.php?title=Abstergo_Industries

Dubai olayı ise AC: The Fall'da geçmektedir(3. bölümünde).

The Fall'ı komple okudum heh :D subject 4 Daniel Cross adında birisiymiş :D anlatırsam spoiler vermiş olurum. Neyse. Ben Lucy ölünce(B. ihtimalle öldü diyoruz, belirsizliğini koruyan konulardan birisi de bu) onun bir templar ajanı falan olduğunu düşünmüştüm ama AssassinsCreed-Tome-1-Desmond'u okuduktan sonra Lucy'nin saf ve temiz bir Assasin olduğunu anladım :D Belki de kanıyla eden'e giden yol açılıyordur? ve eve'yi bulacağızdır orda. Ve de insan ırkını kurtaracağızdır. Kim bilir? Ubisoft :D neyse az kaldı revelations'un çıkmasına. Ezio'nun hikayesinden çok ben Desmond bölümünü acaip ber heyecan, heves vs ile bekliyorum nedense.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yalnız_Hayalet -- 20 Ağustos 2011; 0:51:40 >

• Yazılanlara baktım da,aşmışsınız siz Çok yaratıcı şeyler ortaya çıkmış,yorumlamalar ilgi çekici.
    Oyunu beğenerek oynadım,kurgusu gerçekten sağlam.
    Yalnız şahsi kanaatim;neticede ticari bir yapım ve Ubisoft oyuncuların ilgisini çekmeyi fazlasıyla başarmış.Bunu yaparken de kafalara farklı gerçeküstü fikirler sokmak ve bunu maddi kara dönüştürmek isteyen bir piyasanın içinde yer almış mıdır bilemem...
    Ben Eden'a,2012 ye,Sirius'a,konudaki Adem ve Havva tasvirine vs inanmıyorum.Hayal ürünü olarak güzel tabii.
    Benim dikkatimi çeken bir husus;-konuşuldu mu bilmiyorum- Altairin,Ezio'nun ve Desmond un birbirine çok benzemesi.Aynı soydan geliyorlar benzesinler tabii ama yüzlerinde aynı yara izi var.Bu ne olabilir sizce?

• @gazisaltuk sen söyleyince baktım google görsellerden. Hakikaten aynı yara izi varmış dudaklarında. Hatta o yara izi yanlışlıkla tıraş olurken bende de olmuştu
  • Ben daha yeni okuyabildim. Efsane bir başlık olmuş. Senaryoyla ilgili kafamdaki soru işaretlerinin çoğuna cevap buldum.

Paylaşımda bulunan herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 26 Ağustos 2011; 18:59:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pelerinli

@gazisaltuk sen söyleyince baktım google görsellerden. Hakikaten aynı yara izi varmış dudaklarında. Hatta o yara izi yanlışlıkla tıraş olurken bende de olmuştu

Ben de Desmond Miles'ın emmoğluyum diyosun yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: gazisaltuk

Yazılanlara baktım da,aşmışsınız siz Çok yaratıcı şeyler ortaya çıkmış,yorumlamalar ilgi çekici.
    Oyunu beğenerek oynadım,kurgusu gerçekten sağlam.
    Yalnız şahsi kanaatim;neticede ticari bir yapım ve Ubisoft oyuncuların ilgisini çekmeyi fazlasıyla başarmış.Bunu yaparken de kafalara farklı gerçeküstü fikirler sokmak ve bunu maddi kara dönüştürmek isteyen bir piyasanın içinde yer almış mıdır bilemem...
    Ben Eden'a,2012 ye,Sirius'a,konudaki Adem ve Havva tasvirine vs inanmıyorum.Hayal ürünü olarak güzel tabii.
    Benim dikkatimi çeken bir husus;-konuşuldu mu bilmiyorum- Altairin,Ezio'nun ve Desmond un birbirine çok benzemesi.Aynı soydan geliyorlar benzesinler tabii ama yüzlerinde aynı yara izi var.Bu ne olabilir sizce?

Tabi hocam sonucta oyunu oyun olarak oynamak gerek. Basinda zaten ictional oldugunuda belirtiyor. Yoksa ne oyunlar var adami dinden edecek.

• assassin creedçiler toplanalım bence bi yerde istanbullular özellikle bilmediklerimizi öğrenelim bildiklerim pekişsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackmambahimself

assassin creedçiler toplanalım bence bi yerde istanbullular özellikle bilmediklerimizi öğrenelim bildiklerim pekişsin

FrozenTheCommando gelsin, biz susalım o konuşsun bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 28 Ağustos 2011; 1:13:40 >
  • dünyalar savaşı filminin resminde uzaylı el küre tutuyo dünyaya benziyo ama piece o eden'e de.. tom cruise un scientologist olduğunu biliyoruz zaten gönderme yapılmış olamaz mı.. bu arada lucy ömeyecek çünkü öldürmek isteselerdi o bıçal albe saplanırdı karın boşluğuna saplayınca kurtulma şansı olabbilir ubisoft bilerek yaptı..

Assassin's Creed ''The Truth'' ile ilgili fikirlerimizi tartışalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackmambahimself

dünyalar savaşı filminin resminde uzaylı el küre tutuyo dünyaya benziyo ama piece o eden'e de.. tom cruise un scientologist olduğunu biliyoruz zaten gönderme yapılmış olamaz mı.. bu arada lucy ömeyecek çünkü öldürmek isteselerdi o bıçal albe saplanırdı karın boşluğuna saplayınca kurtulma şansı olabbilir ubisoft bilerek yaptı..

Assassin's Creed ''The Truth'' ile ilgili fikirlerimizi tartışalım

O Ubisoft'un işgüzarlığı, kalbe doğru bir animasyon yapmamışlar tüm oyunda kullandığımız sıradan animasyonları kullanmışlar o sahnede de. O sahneden sonra açılan archievementın adı "A Knife to Heart".

• oyunun en can alıcı sahnesi için bu kadar az emek harcamış olamazlar ben halen kasten karın bölgesine saplandığına ısrarcıyım.. knife to heart şüpheye düşürsede
  • Heart orada önemli nokta anlamında olmuş olabilir. Ayrıca birileri çocuk falanda bahsetmişti yanlış hatırlamıyorsam bir ara. Çocuğu öldürmek için de olabilir.
  • Lucy nin çocuğunu öldürmek için karnına sapladı diosun yani- vay be- ubi aşmış kenddini eminin serinin 7-8'inci oyunlarının bile senaryoları çoktan çizilmiştir.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.