Şimdi Ara

Assassin's Creed ''The Truth'' ile ilgili fikirlerimizi tartışalım (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
320
Cevap
14
Favori
45.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tek kelimeylen mükemmel olmuş oyun istanbula geldim biraz gezdim kapadim.
  • Sırf bu başlık için üye oldm hiiç sıkılmadan hepsini okudum hiç zamana bakmadm ama bi 4-5 saat civarnda geçmiştr çünki annem baırmaya başlamıştı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mehriyet

    Tek kelimeylen mükemmel olmuş oyun istanbula geldim biraz gezdim kapadim.







    ?
  • Assassin's Creed Revelations The Truth Analiz


    Bu yazı OyuncuBurda.com yöneticisi fboguz tarafından ilk olarak OyuncuBurda.com'da yayınlanmıştır. Emeğe saygı olarak siteye bakmanız yeterlidir. Site'de yazının linki:
    http://oyuncuburda.com/index.php/haberler/34-assassins-creed-revelations-the-truth-analiz

    Linke girdikten sonra burdan okumak istiyorsanız veya siteye girmek istemiyorsanız yazı:
    *Sınırsız Spoiler*

    Açıkça belli ki Revelations’un sonu çözümden çok soru getirdi. Oyunun sonunda 5 Masyaf anahtarını alıp Altair’in kütüphanesi diye bildiğimiz yere giriyorduk. Girdikten sonra aslında kütüphane olmadığını anladık. Aslında orası Altair’in Mahzen’i gibi bir şey. Oyun çıkmadan 1-2 hafta önce Ubisoft bir mini oyun çıkarmıştı. Üstünde simgeler olan 5 adet halka görüyorduk sonunda. İlk önce onları tek tek açıklayalım.

    1. Halka: Ay Kadranı (Moondial)

    Assassin’s Creed Revelations bitiş sinematiğinde Ay Tutulması olurken birden kıyamet yaşanıyordu. Bu halka onu gösteriyordu.

    2. Halka: Nişan (Insignia)

    Tabii ki bu halkada bir Haşhaşin Nişanı vardı. Osmanlı Haşhaşinlerinin Nişanıydı bu. Bu da Osmanlı Haşhaşinleriyle olacak birliğimizi gösteriyordu.

    3.Halka: Pusula (Compass)

    İşte en büyük kısma geldik. Oyunun sonunda Desmond vahiy alırken önceki kıyamet gerçekleşirken bir yer gösteriliyordu. Jüpiter, Juno ve Minerva’nın olduğu bir heykelin çok altında bir mahzen gösteriliyor. Brotherhood’da The Davinci Dissaperance oynayanlar bilir sonunda bir koordinat veriyordu. 43 39 19N 75 27 42W veya başka bir şekilde 43.65524,-75.461783 koordinatlarını veriyordu. İşte o gösterilen mahzenin koordinatları bunlar. Ayrıca belirtmemiz gerekir ki şu an bu mahzenin resmi yok hiçbir yerde. Videonun sonunda mahzene doğru bir karavan gidiyordu. İşte bu karavanın içinde Rebecca, Shaun, Desmond ve Desmond’un babası var. Ayrıca Kolezyum Mahzen’indeki Apple of Eden yanımızda. Şimdi o Apple of Eden ile son mahzene doğru gidiyoruz. Kısaca Pusula o koordinatlarla ilgili bir şey olacağını gösteriyordu.

    4. Halka: Simya (Alchemy)

    Buradaki Simya ile alaka ne diye sorarsanız Apple of Eden, Altı (Altıncı His) ve ilk medeniyetin doğa üstü güçleridir. Kısaca Simya bunu gösteriyordu.

    5. Halka: Ouroboros (Ouroboros)

    Jüpiter bize nasıl mahzene gireceğimizi anlatırken bir döngüden bahsediyordu. Bu kıyamet döngüsüdür. Ne yaparsak yapalım bunun eninde sonunda gerçekleşeceğini belirtiyordu Jüpiter. Ouroboros da döngüyü temsil ettiğine göre bu halka Döngüyü gösteriyordu.



    Analiz:

    Jüpiter konuşmasında Kıyamet’ten sonra onların ırkından çok az fakat normal insanlardan onbinlerce kaldığını söylüyor. Yani Altı’ya sahipler hala var Dünya’da. Biz şuan sadece Desmond’u biliyoruz.

    İlk medeniyet çok gelişmiş teknolojiye sahipti. Fakat Altı’ya çalışmadıkları için kıyamet oldu. Herşey yıkıldı. Sonra teknolojiyi yeniden normal insanlarla inşa ettiler. Ama önceki kadar gelişmiş bir teknoloji olamadı.

    Aynı zamanda Abstergo hala peşimizde. Revelations Multiplayer kısmından biliyoruz hala Apple of Eden’leri arıyorlar. Onlardan önce mahzen’e girebilmeliyiz.

    Mahzen’e girebilmek için Animus’a tekrar girebiliriz. Çünkü giriş o kadar kolay olmayacak gibi.



    Türkçe Jüpiter’in Konuşması:

    Şifrelerimi duyuyor musun? Beni görüyor musun? Ah. İşte buradasın.İyi. Tuhaf bir yer, bu zamanın bağı. Ben alışkın değilim ... hesaplamalara. Bu her zaman Minerva’nın ilgi alanı olmuştur. Hala birçok sorun oluğunu görüyorum. Biz kimiz? Bize neler oldu? Sizden ne istiyoruz? Sorularınızın cevapları var. Sadece dinle ve nasıl yapılacağını söyleyeceğim. Sondan hem önce hem de sonra, Dünyayı kurtarmak için çalıştık. Biz içinde hepsi farklı bir kurtuluş yöntemi verilmiş mahzenler inşa ettik. Onları yukarıdaki kavurucu savaştan korumak için yeraltına yerleştirildi ve aynı zamanda bir önlem olarak, biz çabalarımızın başarısızlığı gerekir. Her mahzenin bilgisi tek bir yerde toplandı. Bu bizim görevimiz ... Ben, Minerva ve Juno türler ve örnek olmak için toplandık. Biz bu çözümlerin en umut vericisini seçtik ve kendimizi onların yararlarını test etmeye adamıştık. Her geçen gün daha çok cesaretle arka arkaya Altıya çalışmaya teşvik ettik. Ama hiçbiri çalışmadı. Ve sonra Dünya sona erdi ...



    Dünya gün boyunca sallandı. Hafta boyunca yangınlar yandı. Ve yerleşmiş olan, en az onbin aynı cins hala yaşıyordu ... fakat bizim çok daha azımız yaşıyordu. Ama biz birlikte taşıdı. Yeniden inşa etmek için. Yenilemek için. Dinle. Oraya gitmek için çalışkan olmak gerekir ... yorucu ve kayıp.Benim sözlerim al. Onları başından ellerine geçir. Bu senin nasıl açacağının yolu. Fakat şunu unutmayın: döngü hala kalır. Ve ben sonunda nasıl şeyler olduğunu bilmiyorum ya benim ya da sizin.



    Çok Önemli Notlar:

    Oyunun sonunda Masyaf’a girmemizden itibaren olan bütün görevler aslında 3DS’de ki Assassin’s Creed: Lost Legacy oyunuydu.

    Oyuna hikaye DLC’si gelme ihtimali var. Fakat suikastlerle ilgili değil. Ezio ve Sofia’nın İtalya’ya yolculuğu hakkında.

    Assassin’s Creed 3 sadece Desmond’un çevresinde geçebilir. Yani Assassin’s Creed 3’te Animus’a sadece 1-2 kere girebiliriz.

    Desmond’un da hikayesi Assassin’s Creed 3’te bittikten sonra başka Animus’a giren kişileri oynayabiliriz. Fakat hepsi Desmond’dan önce yaşamış.

    Çin’de veya Mısır’da Assassin’s Creed geçme ihtimali aşırı fazla.




  • @Modernova

    Yardımlarınız için teşekkür ederim ancak çeviride çok sayıda hata var.

    İmkan bulabilirsem yakın bir zamanda Türkçe çeviriyi ekleyeceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roland Deschain

    @Modernova

    Yardımlarınız için teşekkür ederim ancak çeviride çok sayıda hata var.

    İmkan bulabilirsem yakın bir zamanda Türkçe çeviriyi ekleyeceğim.

    Çeviride hata olsun olmasın ben sadece sizin beyninizde en azından fikir edinebilmeniz için onu çevirdim. İsteseydim oyunu oynayın bitirin görürsünüz yazıyı derdim. Asıl konu analiz. Tartışılması gereken konu "Analiz".
  • @Modernova

    Dikkat ettiyseniz sizi ters bir söz ile iğneleyici bir davranışta bulunmadım, aksine teşekkür ettim.

    İyi bir analiz için iyi bir çeviri olması gerekmez mi sizce?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roland Deschain

    @Modernova

    Dikkat ettiyseniz sizi ters bir söz ile iğneleyici bir davranışta bulunmadım, aksine teşekkür ettim.

    İyi bir analiz için iyi bir çeviri olması gerekmez mi sizce?



    Ben anlayabiliyorum fakat cümleye tam dökemiyorum. Analiz doğru.
  • Merhaba arkadaşlar, bu konuya uzun zamandır kimse mesaj yazmıyor olsa bile ben bu konuyla hala ilgilenenler ve fikir bekleyenler olduğuna eminim, bu yüzden kendi fikrimi belirtmek isterim.
    İlk olarak AC 2deki truthla ilgili arkadaşların fikirlerine katılıyorum, Adam ve Eve kaçarlarken PoE'yi çalıyorlar ve 3. kişi olarak kameranın oynamasından anlayabileceğimiz şekilde Subject 16(kendi düşüncem) var.Subject 16'nın Adem zamanına gidip kafayı yediğini biliyoruz.
    AC Brotherhood The Truth'a gelince, ilk olarak 'The miracle is in the execution' şifresini bilmemizde yarar var. Bu şifrede kastedilen 'execution' Lucy'den başkası değildir, sebebine gelince;
    Assassin's Creed Wiki isimli sitede The Truth kısmında:'Immediately after solving the final cluster, a short video was unlocked that stated "The miracle is in the execution" while the ultrasound of an unborn child was shown.' diye bir yazı karşımıza çıkmaktadır. Türkçe'ye çevirmek gerekirse 'Son puzzle çözüldükten sonra kısa bir video açılıyor ve bu videoda 'Mucize idamdadır' yazısıyla beraber ultrasonda doğmamış bir çocuk gösteriliyor' gibi bir yazı çıkıyor karşımıza
    http://assassinscreed.wikia.com/wiki/The_Truth
    Daha önce bir iki arkadaş yazmıştı, lucy hamileydi, biz de onun için tam rahmine soktuk bıçağı diye, fakat bu teori knife to heart isimli trophy ile bozulmuştu. Fakat gerçek olan şu ki ordaki kalp lucy'nin değil lucy'nin karnındaki bebeğin kalbiydi. Teorim size uçuk gelebilir, fakat Subject 16 Desmond'la konuşurken 'Your son.. Too weak..' demişti hatırlıyorsanız. Desmond'ın, istemeden de olsa' kestiği o çocuk aslında o 'weak' olan çocuktur. Herkes kendi fikirlerini yazmış, ben de yazayım dedim. Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erensonmez -- 4 Mart 2012; 11:11:55 >




  • dostum piece of eden cennetin parçası demek o barış olan peace. Kapiş? Ne kadar da cahilsiniz.
  • konuyu uplayım @FrozenTheCommando, @kraven, @birman nerelerdesiniz? revelations bitmedi mi hala ne oldu revelations da bir aydınlatsanız bizleri :)
  • revelationsdaki olaylarıda açıklasa biri çok iyi olcak :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DoodLez_06

    konuyu uplayım @FrozenTheCommando, @kraven, @birman nerelerdesiniz? revelations bitmedi mi hala ne oldu revelations da bir aydınlatsanız bizleri :)

    bu konulardan çok uzaklaştım eğer aklıma birşeyler gelirse neden olmasın yine yazarım revelations oyununu daha bitirmedim hatta daha çok başındayım

    bu arada bizleri anman güzel olmuş.ne günlerdi breh breh




  • quote:

    Orijinalden alıntı: birman

    quote:

    Orijinalden alıntı: DoodLez_06

    konuyu uplayım @FrozenTheCommando, @kraven, @birman nerelerdesiniz? revelations bitmedi mi hala ne oldu revelations da bir aydınlatsanız bizleri :)

    bu konulardan çok uzaklaştım eğer aklıma birşeyler gelirse neden olmasın yine yazarım revelations oyununu daha bitirmedim hatta daha çok başındayım

    bu arada bizleri anman güzel olmuş.ne günlerdi breh breh

    oyun çeviri sayesinde ACII türkçe oldu şimdi AC:B yi çeviriyolar en sonra AC:R çevrilecek. İngilizce olarak bir yere kadar anlıyorduk ama Türkçe olarak oynamak bir başka. Biz de anlıyoruz artık :D




  • Senelerdir uzak kaldım forumdan konu uçmus bir el atın , update yapıp aydınlatın bizleri
  • Ac2 yi türkçe oynadım baya aydınlandım. Sıradaki oyunların Türkçeleştirilmesini bekliyorum 2. kez oynamak için. codex sayfalarını okumak süper oldu
  • Konuyu baştan sona okudum, umarım devamı gelir
  • Assassin's Creed 3 bitti. The Truth'u 1-2 haftaya yazarım, çok iyi olmuş.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baştan sona okuyamadım. ama truth gerçekten mükemmel bir şey
  • arkadaşlar ben de assassins creed 1, 2, brotherhood ve revelations'ı defalarca bitirdim, nintendo ve apple oyunlarını da. şu an ise assassins creed 3 oynamaktayım. assassins creed 1i bitirdiğim senden beri konuyu ben de araştırmaktayım. TheFrozen arkadaşımızın yazdığı gerçekten mükemmel tespitler. tamamen oyun hakkımdaki düşüncelerimin tercümanı olmuş.

    benim farklı bi bakış açım var revelations ve 3. oyunla ilgili. revelations oynarken altairin oglu darim ibn la ahad'ı da görme şansımız olmuştu. ve animus island'da subject 16'yı da bizat gördük ve farkedileceği gibi darime inanılmaz benzemekteydi,. yani darim ibn la ahad da subject sixteenin de atalarından biriydi. ancak
    bu durumda desmond ve subject 16 da aynı soydan gelmiş bulunuyor. bu da ortaya farklı bir gerçek atıyor ki oyunda reenkarnasyon olayına benzer bi ruh/can/genetik aktarımı olay var çünkü bakıyoruz ki desmond altair ve ezioya sıfat olarak tamamen benzemekte sadece onların dna'sına girebilmekte. subject sixteen de darime benzediği için onun hatıralarına girebilir muhtemelen, ve ayrıca üçüncü oyundaki connor da desmond'dan cok darime baya benziyor.
    reenkarnasyon teorimi de bununla açıklayayım: 16 ve desmond aynı soydan olduğu halde 16 altair ve ezionun hatıralarına giremiyor, desmond da 16 nın ata hatıralarına giremiyor. sadece yüz olarak benzedikleri atalarının genetik hatıralarına erişebiliyorlar. bu nedenle de torunların torunlarında bir reennkarne sözkonusu bence. ayrıca gene tesadüf ki altair, ezio ve desmond üçü de prophet olarak simgelenmekte ve birbirleriyle aynı suretteler. aslında asıl gerçek prophet ezio değil altair de değil desmond diyoruz ama aslında üçü de aynı kişi (varlık mı desem,can mı desem), sadece tarihin farklı zamanlarında, farklı bilinçlerle görevlerini yerine getirdi(ler)

    (dipnot: peki o zaman desmond nasıl connor ve haytham'ın hatıralarına erişiyor diyecekseniz, revelationsda ada yıkılırken subject sixteen'in desmonda sarıldığı anı hatırlayın, orda data'larını desmond'a aktarmıştı.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurkycn -- 21 Kasım 2012; 13:25:57 >




  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.