Şimdi Ara

Assassin's Creed III (2012) [ANA KONU] (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.398
Cevap
19
Favori
162.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu uclemeyi adamakıllı bitirmeleri lazım.
  • heyecanla bekliyoruz
  • Revalations 'ın sonunda bazı olayları açıkladılar ama bambaşka bir kapı araladılar yeni oyun için. Bu kadar geniş bir hikayeyi tek bir oyuna nasıl sığdıracaklarını merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tormintor -- 3 Şubat 2012; 1:23:48 >
  • Dövüş olayını da biraz değiştirseler artık. Witcher 2 gibi olsa Zora sıkıştığımızda hepsine counter-attack yapıp rahatça kurtulabiliyoruz.
  • Tek oyunda bitmeyecek ama 3'ün 3'lemesinde aktif kılıç kullanımı yerine barut kullanımız artarsa o zaman Assassin's Creed tadı kaçacak gibi geliyor bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Tek oyunda bitmeyecek ama 3'ün 3'lemesinde aktif kılıç kullanımı yerine barut kullanımız artarsa o zaman Assassin's Creed tadı kaçacak gibi geliyor bana.

Günümüzde geçen, AC ile benzer "Stealth" tarzı Splinter Cell serisindeki karakterimiz Ajan Sam Fisher'de bile silah kullanımı o kadar yaygın olmazken, tarihi bir serinin devamı olan AC karakterlerinde aşırı barutlu silah kullanımı dediğiniz üzere hoş olmayacaktır.Revelations'da her ne kadar Rogue klasından Warrior'a bir geçiş olsa da bu kadarı olmaz sanırım.
  • Oyun okuduğum yorumara göre olursa oyunun havası kaçacak gibi .Geride kalan assassins creed 4 oyunun dısnda bir sekile bürünmüş olacak . Silah falan oyunda baya yenilik olacak .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Immortal King

Dövüş olayını da biraz değiştirseler artık. Witcher 2 gibi olsa Zora sıkıştığımızda hepsine counter-attack yapıp rahatça kurtulabiliyoruz.

Bencede dövüş sistemini yenilemeliler counter-attack yapıp kurtulabiliyoruz birde herzaman teker teker saldırıyorlar
  • beyler aldığım duyumlara göre assassins in kurulduğu zamanlarda, 1100 lü yıllarda orta doğuda geçicekmiş. beklemedeyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickbulpageat -- 5 Şubat 2012; 1:26:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tom Violence

beyler aldığım duyumlara göre assassins in kurulduğu zamanlarda, 1100 lü yıllarda orta doğuda geçicekmiş. beklemedeyiz

Kronolojik olarak geriye dönüş olacağını hiç zannetmiyorum.
  • quote:

beyler aldığım duyumlara göre assassins in kurulduğu zamanlarda, 1100 lü yıllarda orta doğuda geçicekmiş. beklemedeyiz

bence geriye dönüş olmaz daha ileri bir tarihe gidecek bence önceki oyunlardada olduğu gibi arada eski olaylarla ilgili bölümler olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: [Romulus]

quote:

bence geriye dönüş olmaz daha ileri bir tarihe gidecek bence önceki oyunlardada olduğu gibi arada eski olaylarla ilgili bölümler olabilir

geriye gitsin ya bencede ilerledikçe suyu çıkıyo oyunun
    not:andrei rütbe hayırlı olsun görmemiştim
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***No FeAr***

quote:

Orijinalden alıntı: [Romulus]

quote:

geriye gitsin ya bencede ilerledikçe suyu çıkıyo oyunun
    not:andrei rütbe hayırlı olsun görmemiştim
    Teşekkür ederim
    Sanmıyorum dönüş olacağını ki tarih içinde tarihe yolculukla geçti serinin tamamı.Farklı bir konsept ile çıkacaktır 3. oyun.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yanlız her oyun öncesi aynı muhabbetler dönüyor. Revelations çıkmadan öncede aynı muabbetler vardı; "amerika bağımsızlık savaşı" - "Fransız devrimi - 1800ler fransa'sı" vs. Bunların dışında Embers'te uzakdoğulu bir assassin var diye, şimdi de uzakdoğu söylentileri yayılıyor. Ben kendim adına biraz muhafazakar bir şekilde beklemekten yanayım. ACR öncesi hangimiz, İstanbul'da geçeceğini tahmin edebilirdik, yada bırakın dedikodusu bile dolanmıyordu, tam bir süpriz oldu herkes için. Muhtemelen bundada oyle birsey patlatıcaklar, tamamen süpriz, hiç bir dedikoduda geçmeyen birşey atıcaklar.
    yine kişisel tahminim özellikle senaryonun akışını da gözönünde bulundurursak; Altair-ve ezio karakterlerini dibine kadar kullandılar, ve desmnda hakkında daha fazla bilgi vermeye basladılar, kaldı ki oyunun kurgusunun 2012 aralık 21'e endeksli oldugunu da dusunursek, büyük ihtimalle, desmond agırlıklı ve gunumuz dunyasında gecen bir oyun olacakmıs gibi geliyor.
    ha tabi bunu derken gecmise donulmeyecek hic demiyorum, ama ana karakter ve senaryo desmond'a baglı olacak..

• quote:

Orijinalden alıntı: asimtod

Yanlız her oyun öncesi aynı muhabbetler dönüyor. Revelations çıkmadan öncede aynı muabbetler vardı; "amerika bağımsızlık savaşı" - "Fransız devrimi - 1800ler fransa'sı" vs. Bunların dışında Embers'te uzakdoğulu bir assassin var diye, şimdi de uzakdoğu söylentileri yayılıyor. Ben kendim adına biraz muhafazakar bir şekilde beklemekten yanayım. ACR öncesi hangimiz, İstanbul'da geçeceğini tahmin edebilirdik, yada bırakın dedikodusu bile dolanmıyordu, tam bir süpriz oldu herkes için. Muhtemelen bundada oyle birsey patlatıcaklar, tamamen süpriz, hiç bir dedikoduda geçmeyen birşey atıcaklar.
    yine kişisel tahminim özellikle senaryonun akışını da gözönünde bulundurursak; Altair-ve ezio karakterlerini dibine kadar kullandılar, ve desmnda hakkında daha fazla bilgi vermeye basladılar, kaldı ki oyunun kurgusunun 2012 aralık 21'e endeksli oldugunu da dusunursek, büyük ihtimalle, desmond agırlıklı ve gunumuz dunyasında gecen bir oyun olacakmıs gibi geliyor.
    ha tabi bunu derken gecmise donulmeyecek hic demiyorum, ama ana karakter ve senaryo desmond'a baglı olacak..

Olsun, dönsün işte. Ne güzel oyun sebebiyle tarih tartışmış oluyoruz

• Kaçınız sözüme güvenir bilmiyorum fakat ben ACR'ın İstanbul'da geçeceğini tahmin etmiştim çünkü hadiseye biraz farklı açıdan bakıyorum.

Özellikle ara demolara dikkat etmek gerek. Örneğin AC II'de, Ezio Venedik'te tanıştığı hırsızlarla ilk görüşmesinde ona kahve ikram edilmişti. Kahvenin ne olduğunu sordu Ezio ve hırsız da "Yeni bir şey, Türk tüccarlardan aldım" demişti.

O sahnede kahve ya da Türklerle ilgili en ufak bir hadise dahi yaşanmıyor. Yazılan senaryolar, muhakkak bir diğer olaya bağlantı kurmak adına yazılırlar. Örnekse; bir dizi ya da filmde bir silah görünüyorsa o silah muhakkak patlar. Üstte verdiğim örnek de bu şekilde. Kurgu yöntemi bilen arkadaşlar "tabii yaa" diyeceklerdir (:

Daha AC I çıktığında, adını tam hatırlayamadığım yabancı kaynaklı bir sitede, AC serilerinin her bir çağa bir oyun-seri oyun çıkaracaklarını okumuştum. İlk çağ ile ilgil bir oyun göremedik AC I Orta Çağ oyunuydu. AC II serisi ise Yeni Çağ'ın hemen başlangıcında bir oyundu.

Burada konu düğümleniyor bana göre zaman konusunda. Yani geriye dönüş pek mümkün değil ancak bir İlk Çağ oyunu beklemiyorum. Sanırım kimse beklemiyor ancak olabilir de (:

Bir Yakın Çağ oyunu daha mümkün. Yakın Çağ'da yaşanan olaylar dünyayı epey sarstı ve insanlığın gidişatını ciddi biçimde etkiledi. Yakın Çağ'ın başlangıcı ise bildiğiniz üzere Fransız Devrimi. ACR'ın sonunda Desmond'un sarfettiği "nereye gitmemiz gerektiğini biliyorum" dediği ve ondan önceki videoda gösterilen yer Fransa tepelerine çok benzeyen bir yer. Fransa ihtimali yükseliyor benim gözümde.

Küçük bir ayrıntı, Brotherhood'un sonuna yakın Desmond hayalle gerçeği karıştırırken Ezio'nun İtalya'ya yaşlı olarak geri döndüğünü görüyor. Amcasının Villasına. Tam adını hatırlayamadım şimdi (: Orada eksik bir durum var. Ezio'nun amcasının villasına geri dönmesinin bir nedeni olmak zorunda. Oraya gizlediği birşeyler vs.

Ezio'nun ürediğini göremedik seri boyunca (: Kurgu nasıl ilerler bilemiyorum. Belki de kız kardeşinin soyundan bir nesil yürüyecektir. Ki sık sık ona mektuplar gönderdi (: Kız kardeşinin torunu vs bu mektupları bulup, Ezio'nun hikayesini araştırmaya başlarken Villa'da Ezio'nun sakladığı kıyafetleri vs bulup Fransa'ya gidebilir (:

İş yerinde olduğumdan dolayı daha fazla bu sıkıcı yazıyı uzatamayacağım. Zaman zaman ek yapar, fikirlerimi paylaşırım sizinle (:

Teşekkürler.

• Madem muhabbet donsun, bende bi kac iddia atayım ortaya;
    brotherhoodda assassin recruitleri gönderdiğimiz sehirler arasında istanbul da vardı; alexander (iskenderiyye) de vardı.
    ACR'ın sonunda Altair - oglu darim (subject16) ya, kütüphanesindeki kitaplarla birlikte ailesiyle alexander'aa gitmesini (gideceğini vs) soyluyor. yani istanbul koca bir seride sadece göreve gonderilen sehir ve kahve muhabbetinde geciyor. Alexander'da keza hem goreve gonderilen sehir hemde altair - darim muabbetinde geciyor. aynı kurgu mantıgına gore neden olmasın??
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    zamanötesine edit: muhabbet biraz ilerleyince buraya bir edit gelecek .... :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: asimtod

Madem muhabbet donsun, bende bi kac iddia atayım ortaya;
    brotherhoodda assassin recruitleri gönderdiğimiz sehirler arasında istanbul da vardı; alexander (iskenderiyye) de vardı.
    ACR'ın sonunda Altair - oglu darim (subject16) ya, kütüphanesindeki kitaplarla birlikte ailesiyle alexander'aa gitmesini (gideceğini vs) soyluyor. yani istanbul koca bir seride sadece göreve gonderilen sehir ve kahve muhabbetinde geciyor. Alexander'da keza hem goreve gonderilen sehir hemde altair - darim muabbetinde geciyor. aynı kurgu mantıgına gore neden olmasın??
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    zamanötesine edit: muhabbet biraz ilerleyince buraya bir edit gelecek .... :)

Eksik noktayı tamamlamışsın, sağol (: Dedim ya işteyim devamını getiremedim.

Kesinlikle katılıyorum. Hem tarihteki İskenderiye Kütüphanesi hem de Altair'in işaret ettiği kütüphane aynı kütüphaneler olabilir. Ancak tarihteki İskenderiye Kütüphanesi'ni Emeviler yaktırtmıştı. Gizli geçit falan filan durumları da olabilir.

Şundan emin olabilir ki, bu oyun serisinde İskenderiye'yi göreceğiz (:

• Ben Amerikan Devrimi ve Bağımsızlık savaşı dönemi ve Vatanseverler arasından çıkacak Assassin fikrine hala sıcak bakıyorum. İskenderiye belki Kapadokya gibi bir bölümlük görülebilir ama daha fazlasını sanmıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.