Şimdi Ara

ASROCK P43TWİNS ANAKART BELLEK SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR MERHABA KULLANMAKTA OLDUĞUM P43 ÇİPSETLİ KOMBO BELLEK DESTEKLİ ANAKARTIMDA DDR3 BELLEKLERİ TAKTIĞIM ZAMAN MAVİ EKRAN VE RESTART PROBLEMİ İLE KARŞILAŞIYORUM.

4 ADET DDR2 YUVASI VAR VE DUAL DESTEKLİ 667-800-1066 MHZ Yİ DESTEKLİYOR . DAHA ÖNCE 800 MHZ. BİR BELLEK KULLANIYORDUM BİR SORUN YOKTU.

2 ADETTE DDR3 YUVASI VAR VE DUAL DESTEKLİ 1066-1333 MHZ DESTEKLİYOR. 1333 MHZ LİK BELLEK TAKTIM AMA RESTART VE MAVİ EKRAN PROBLEMİ ÇEŞİTLİ ARALIKLARLA ÇIKMAYA BAŞLADI. ÖZELLİKLE OYUNLARDA ÇOK SIK MAVİ EKRAN BAŞLADI.

TEKRAR DEĞİŞTİRDİM BELLEKLERİ YİNE DDR3 1333 MHZ TAKTIM AMA AYNI PROBLEM DEVAM.

SONRASINDA DDR2 YE GERİ DÖNDÜM AMA BU SEFER 1066 MHZ HIZINDA BELLEK TAKTIM. PROBLEMLER SONA ERDİ AMA ŞİMDİDE BİOSTAN 1066 MHZ YAPMAM VE VOLTAJIDA ARTTIRMAMA RAĞME CPU Z VE AIDA DA HIZ 800 MHZ VE BELLEKLER DDR2 800 OLARAK GÖRÜNÜYORLAR.

ACABA YAPAMADIĞIM BİR ŞEY Mİ VAR YADA GÖZÜMDEN KAÇAN BİR AYAR MI VAR YADA JUMPER AYARLARIMI DEĞİŞECEK ?

BİLEN BİR ARKADAŞ YARDIMCI OLURSA ÇOK SEVİNİRİM.

BU ARADA GEREK ANAKART GEREK BELLEKLER TEKNİK SERVİSE GİTTİ AMA BİR SORUN BULUNAMADI.

• tamam arkadaşlar kurcalarken sorunu çözdüm.

ayno sorunu yaşayan arkadaşlar varsa onlar içinde çözümü yazayım : bios ayarlarına girip ; oradan chipset configuration a giriyoruz ve baştan 3. seçenek olan flexsibility options seçeneğini disabled yapıyoruz ve 1066 mhz. de çalışmaya başlıyor bellekler.

ama şimdide gecikme oranları değişti : 5:5:5:15 görünürken şimdi : 5:7:7:20 olarak görünüyor ?
  • Onlarida elle ayarlayacaksin. Bu ara ramler kac volt istiyorsa veriyorsun degil mi?
    DDR3 e gectiginde ise neden calismadigini merak ettim. ben arkadasin p35c-ds3r si icin 4gb ddr3 1600mhz bellek onerdim aldik taktik 1333mhz de catir catir calisti. 5.3 olan ram puani 7.1 e yukseldi. muazzam bir performans artisi oldu.
    Bence ddr3 leri iyice yoklayin voltaj fazla geliyordur yada az geliyordur zamanlamalari oturmuyordur. islemciye cok asiri geliyordur o yuzden bir biosu sifirlayip ddr3 u deneyin bence.
  • merhaba cevaplamaya vakiy ayırdığınız için tşk ederim.

belleklere 1.79 volt gidiyor ama sitesinde 2.1 ila 2.2 volt gerektiği yazıyor. bu arada bellekler team extreem dark serisi. voltajı ayarlayıp gecikmeleri elle düzeltip tekrar deniyorum.

ddr3 ü tekrar deneyeceğim. o ultra low voltage serisi 1,50 volt istiyor.

denedim ama gerek biostan dram voltajını 2.14 e getirmeme ve gerekse asrockın kendi yazılımı olan asrock oc tunerdan 2.14 V yapmama rağmen pc yi açıp kapatınca yine 1.79 V ta geri dönüyor dram voltajı.

sanırım yine biostan başka bir ayar kapalı yada açık o engel oluyor. fakat sadece o değil bellek gecikmeleride biosta aktif görünüyor ama elle üzerine gelip enter a bastığımda auto seçeneği değişmiyor.

of bu pc ler ne nazlı yahu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 23 Mayıs 2011; 20:52:24 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI anakart ram desteği
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.