Şimdi Ara

Asrock DeskMini A300 Ryzen 5 2400G 16GB Kingston Sodimmram Barebone Kasa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
1.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul İlan Türü #Satılık Kondisyon #Kullanılmış
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Asrock Deskmini A300 AM4 Barebone :Subat 2020 Faturalı Kutulu 1150TL
    Ryzen 5 2400G AM4 850TL
    16Gb (2X8) Kingston DDR4 2400 SoDimm Ram 500TL
    Asrock DeskMini A300 Ryzen 5 2400G 16GB Kingston Sodimmram Barebone Kasa
    Fiyat : 2500 TL

    Pendik Elden Teslim Ya da KargoAsrock DeskMini A300 Ryzen 5 2400G 16GB Kingston Sodimmram Barebone KasaAsrock DeskMini A300 Ryzen 5 2400G 16GB Kingston Sodimmram Barebone KasaAsrock DeskMini A300 Ryzen 5 2400G 16GB Kingston Sodimmram Barebone KasaAsrock DeskMini A300 Ryzen 5 2400G 16GB Kingston Sodimmram Barebone KasaAsrock DeskMini A300 Ryzen 5 2400G 16GB Kingston Sodimmram Barebone KasaAsrock DeskMini A300 Ryzen 5 2400G 16GB Kingston Sodimmram Barebone KasaAsrock DeskMini A300 Ryzen 5 2400G 16GB Kingston Sodimmram Barebone Kasa

    https://www.bossbilisim.com/asrock-deskmini-a300-barebone-mini-pc-barebone-amd-soket-am4-ryzen-54627?gclid=Cj0KCQjwhtT1BRCiARIsAGlY51JxLtlb_U_A74Zq6jNldKdoC6klgPaoVC_fOcSdP3I-BFU7HSG2H-caAg49EALw_wcB



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 8 Mayıs 2020; 11:36:29 >







  • hocam komple sistem 1000 lira mı şimdi?yanlış mı okudum yoksa
  • fiyat tam olarak nedir
  • Fiyat Toplam 2500 TL

    Asrock A300 Barebone :1150
    Ryzen 5 2400G :850
    16GB (8X2) Kingston Ram : 500



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 8 Mayıs 2020; 11:37:40 >
  • işlemci için takip
  • Ryzen 5 2400G 850TL
  • Arkadaşla kasa için pazarlık yaptık. 9 taksit olduğu için gittigidiyordan ilan açmasını istedim. Ancak bana ürünün linkini göndermeden ürünü başkası aldı.

    Pazarlığı ben yapıyorum. İlanı ben açtırıyorum arkadaş ürünü başkasına satıyor. Uygun bir davranış değil açıkçası. Ne ilanı başkası için açtım dedi, ne de satışı iptal etti. Sağlık olsun.

    İki haftadır satılmayan ürün biz ilan açtırdık diye iki dk da satıldı Biz satsak 2 ay satılmazdı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 18 Mayıs 2020; 2:42:55 >
  • Urun Satıldı.Sadece Ramler kaldı.

    Hobar Hocamız kısmen haklı kendisi ile anlastık.Urunu GG dan acmamı istedi.Ben de oradan actım.İlan numarasını verdim.İlk defa GG dan ilan verdigim icin benim yanlısım da olabilir.
    İlanı verdigimi soyledim.Kendisi aksam 9 gibi bakacagını soyledi.Ben ilanı actıktan sonra aksam Hobar hocamız alır diye dusunuyordum.Fırına gittim geldim mesaj gelmis urunu baskası satın almıs.Ben urunu baskasına satmadım.Alıcının istegi uzerine ilan actım.Ama urunu baskası almıs.5 dakikada satılacagını da tahmin etmemistim.

    Ayrıca Urun 2 haftadır degil 1 aydır ilandaydı.Alıcının istediklerini yaptım.Belki yanlıs ilan no vermis olabilirim ilk ilanım oldugundan dolayı onun dısında bir hatam oldugunu dusunmuyorum.
    Bilmedigim bir platformda ilan acmam istendi.Actım.Once Ramler ile alacagım dedi sonra sadece kasayı alacagım dedi tamam dedim anlastık.Urun ilandayken 5 dakika sonra baskası almıs.
    Keske elimde 2 tane olsaydı da birini Hocamıza verseydim.Takdir sizin...




  • huso kullanıcısına yanıt
    Hocam tamam da sen bana mesaj attığında verdiğin ilan noyu arama kısmına yazdım çıkmadı. Ürün adıyla aradım çıkmadı. url/id yazdım yoktu. Asrock diye aratınca bütün ilanlara baktım yoktu. Ben de uykusuzdum biraz. Bu tip cins ürünlerin pek alıcısı çıkmaz nasıl olsa iftardan sonra bakarız dedim yattım.

    Alan kişiye başka biriyle anlaştım ve onun isteği üzerine buraya ilan açtım o yüzden satışı iptal ediyorum demeniz gerekiyordu. Neyse artık bir önemi yok. Amazon stoklarına falan girerse alırız bir ara.
  • İlandaki A300 ilk satışa çıktığı ve fiyatı 1000TL olduğu zamandan beri takip ediyordum ama 4000 APU'ları çalıştırıp çalıştırmayacağı konusundaki belirsizlikten dolayı almamıştım. Malum içindeki çipset A320 bile değil. Özelleştirilmiş AM4 A300 bir çipsete sahip. 4000 APU'lar Zen 2 çekirdek ile geleceğinden CPU performans artışı hissedilir olacak. Bu tarz bir cihaza takabileceğim en iyi APU'yu takmak isterim. Bu lafım üreticiye. Yanlış anlaşılmasın. Satıcı forumdaşın bu konuda herhangi bir iddiası yoktu.

    Açıkçası GG üzerinden neredeyse anında satılması ilginç olmuş. Çok fazla kullanıcı kitlesi olan bir ürün değil. Muhtemelen alan kişiye denk gelmiştir. Taksit ve kredi kartı puan imkanı da olunca dikkatini çekmiş olabilir.

    Ama satıcı arkadaş alıcı kabul etmeden satışı iptal edemez/etmemli. Alıcı ödemeyi yaptığı an uzak mesafeli satış sözleşmesi ve ürünü gönderme yükümlülüğü oluşuyor. Bu yükümlülük ne derseniz bir önek vereyim: Bir tanıdığım GG'de indirimde telefon almıştı. Satıcı göndermedi ve işlemi iptal etti. Satıcı ve GG'yi THH'ye verildi ve işin sonunda (aylar sonra) telefonun yaptığı ödeme karşılığı gönderilmesi veya indirimli satış bedelinin ceza olarak alıcıya verilmesi kararı çıktı. Telefon iPhone olduğundan ve fiyatı zaten yüksek geleceğinden GG indirimli satış bedelini mahkeme kararı gereği nakit olarak hesabına havale etti.

    Küçük ürünlerde kimse sorun etmiyor ama fiyatı yüksek ürünlerde THH'ye giderseniz firma/satıcı ürünü göndermek veya kampanyalı satış bedelini ödemek zorunda kalır/kalabilir. Çünkü alıcı ödemeyi yapmış ve satış sözleşmesi oluşmuş durumda. GG,GET gibi imkanları kullandığınızda yasal bağlayıcılığını da kabul etmiş oluyorsunuz. Artık THH ne karar verirse diyeyim ama genelde alıcı haklı bulunuyor. İşin içinde bir kötüye kullanım yok. İlan verilmiş. İstenen fiyat yazılmış. Alıcı da satın alıp ödemeyi yapmış.

    Eğer Asrock bu cihazın yeni serisini A500 olarak çıkartırsa/çıkarttığında çok iyi olacak. Zira 4000 serisi APU'lar ile teorik olarak Zen 3 mimarili çıkacak olan 5000 APU'ları da destekleyecektir. 4000 APU'lar dahil GPU'su Vega tabanlı ama 5000 APU'lar ile birlikte Navi kullanılmaya başlanırsa grafik performansı da çok ciddi artmış olur. Kendi adıma ben de yeni çıkacak cihazları takip ediyor olacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 19 Mayıs 2020; 10:42:35 >




  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Şanssızlık gerçekten. Abi bir aydır satılmayan ürün 5dk da mı satılır ya . Evet akşam alırım diye düşünmüştüm ama arkadaş bana mesaj attıktan kısa bir süre sonra id yi aramaya yazdığımda da ürün çıkmadı. Başka ürünlere deneyince çıkıyor. Demek ki satıldı o ara. Gittigidiyor benim favori satış platformum artık. Forumda ve sahibindende caizip fiyat vermeme rağmen satamadığım iki ürünü ordan satmıştım. Komisyon oranı daha cazip, taksit seçenekleri güzel. ikinci el satış yapsan bile kredi kartı puanı veriyor. Ama bu sefer başımıza iş açtı.

    Ancak burda indirim, kampanya vs. söz konusu değil. Parası kartına iade edilecekti. Yanılıyor olabilirim ama yasal bir sorun olacağını sanmıyorum. Adam yanlış stok bilgisi sebebiyle elinde olmayan ürünü satsa nasıl gönderecek? Yaratsın mı ödeme aldım diye?

    Çipset konusu benim için çok önemli değildi. Eskiden ana sistem için kullandığım Atx kasa vardı. Sonra ben taşınıp yeni sistem aldım. Evdekiler basit şeyler için kullansın diye buna da 2200g taktım. Korona virüs yüzünden 15 günlüğüne diye buraya gelip, seyehat yasağı gelince 2 aydır burda kaldım. Bu kasayı görünce hazır burdayken şu takoz gibi kasayı bununla değiştireyim bari demiştim. Benim için tek eksiği arkada ses çıkışı sağlayan kablonun kutudan çıkmaması ona da bir şey uydururdum.

    A500 lü böyle bir sistemin zamanda çıkacağını pek sanmıyorum. Bu kasa da 2017 de çıkan A300 den iki yıl sonra çıktı. 2021 sonu 2022 ortası gibi çıkar. 3000g, 2200g, 3400g bu kasanın hitap ettiği işler için son derece güzel işlemciler bence. 4000 serisi olması şart değil. Grafik performansında da sıçrama olmaz. 7nm ye geçti diye ciddi bir sıçrama bekliyorsunuz ancak orda belirleyici olan bellek bant genişliği ddr5 e geçmeden onboard gpu konusunda pek bir sıçrama beklemiyorum ben..

    Arkadaş 2020 de bunu Nanokatalogdan nasıl almış hayret. Ben aylar önce sipariş vermiştim göndermediler. Parasını bankaya itiraz oluşturup alabildim ancak. Keşke kapanmasalardı burda satılmayan ürünleri oldukça cazip fiyatlara getiriyorlardı ama çamura yattılar. Şu an amazonda vergi ve kargo iyice atmışken her zamankinden fazla iş yapabilirlerdi. Yerel distiribitörler de birbirine benzer ürünlerin envai çeşidini getirirken böyle farklılık yaratacak ürünleri getirmeyi düşünmüyorlar bile.




  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Hocam "Ancak burda indirim, kampanya vs. söz konusu değil. Parası kartına iade edilecekti. Yanılıyor olabilirim ama yasal bir sorun olacağını sanmıyorum. Adam yanlış stok bilgisi sebebiyle elinde olmayan ürünü satsa nasıl gönderecek? Yaratsın mı ödeme aldım diye?"--> Evet gerekiyorsa yaratacak. Bu durum direk satıcıyı/platformu ilgilendiren bir durum. Ürün sepete eklenip ödemesi yapılabiliyorsa gerisi alıcıyı bağlamaz. Bunun örnekleri var. Satıcı/platform telafi etmek için makul bir çek yükler ve alıcı da bunu kabul eder orası ayrı konu.

    Alıcı parasını ödedikten ve satış sözleşmesi oluştuktan sonra artık satıcı göndermek zorunda. İptal ederse de alıcının hakkını ne kadar arayacağına göre karşılacağı durum değişir. Çok absürt fiyat hatası olsa satıcı/platform bunu THH'ye açıklayabilir ama fiyat hatası olduğu durumlarda bile, bence de etik bir harekat değil, THH yine de alıcıyı haklı bulabilir. THH çoğu durumda kabaca stok durumu, listeleme hatası, fiyat indirimi vs. dinlemez. Ödeme yapılmış ve sözleşme oluşmuş mu ona bakar. Fiyat ve stok kontrolü satıcının/platformun sorumluluğudur ve alıcının kontrol edebileceği ve alım yapıp yapmayacağına karar verebileceği parametreler değil. Ama çoğu kişi hakkını aramıyor. Bu da bir gerçek. Verdiğim örnekte THH kararı sonrası bedeli ödeyen Gittigidiyor oldu. Sonradan satıcı ile kendi arasındaki sözleşme gereği ona rücu eder etmez ayrı konu. GG sonuçta satıcı değil ama platform sahibi. THH, faturayı GG'ye kesmişti.

    5000 APU'ları ile beklediğim grafik artışı sadece bellek bant genişliği açısından değil. AMD Vega'nın suyunu çıkarttı artık. 5000 APU'lar ile birlikte Navi mimarili grafik tabanı artış getirecektir. Onlar da DDR4 bağımlı olacaktır. Ama çeşitli yöntemler ile performans artışına gidebilir. APU arayüzünü sistem belleklerine PCIE 4.0 gibi bir arayüzden bağlayabilir.
    Çok daha yüksek bant genişliğine izin veren bellek kontrolcüsü kullanabilir. 5000 APU'lar çıkana kadar DDR4 sınırları zorlanmış yüksek değerlerde olacak.

    Tabi ki bunları ürünler çıkarsa/çıktığında göreceğiz. Asrock ITX/STX kategorilerinde genelde diğer hiçbir firmanın çıkartmadığı ürünleri hep çıkartıyor. Tabi ki bu ürünler genel ürünlerden daha sonra geliyor. Bakalım göreceğiz. Kendisi de özel bir çözüm üretebilir. Garip işler yapmayı da seviyor Asrock.

    Ürünü almamamdaki diğer sebep de aslında artık var olmayan bir firma olan Nanokatalog üzerinden faturalı olması idi. Garantilik iş olsa muhatap yok.
    Ama son APU'su 3400G bile olsa kesinlikle ihtiyacını bu tarz bir sistem görecek kişiler için güzel cihaz. Alan hayrını görsün demek düşer artık :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 19 Mayıs 2020; 14:13:58 >




  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Pci 4.0 falan iş çıkmaz. Asıl darboğazı bellek bant genişliği oluşturuyor onboard gpu da. Masaüstü iyi gpu ların bant genişliği 500gb/sn civarındayken Bu sistem belleğinde 50-60gb/sn de. DDR5 e geçilir ise bu sayı yaklaşık ikiye katlanır. O zaman 1050ti seviyesine falan gelebilir.

    Belki daha gelişmiş bellek sıkıştırma teknolojisi ile var olanı daha etkili kullanmanın yolu bulunablir. 5500xt nin bellek bant genişliği rx580 den biraz düşük ama peformans aşağı yukarı aynı mesela. Bir de daha hızlı ddr4 kullanılabilirse ordan birşeyler gelir. %20-30 u da o yüzden söyledim zaten. Onun ötesine geçmez. Cpu nun 8 çekirdeklisi bile çıkabilir ama gpu da iş patlar.
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten ben de performan artışı olacak derken GT 1030 dengi APU kalkıp da RTX 2060 olacak demiyorum :) Sonuçta APU sistemi ve yeni teknolojiler ile bize ne kadar daha iyisini sunabilirse bu tarz mini sistemler için avantaj olacak.
  • Uzerindeki anakartı bilmiyorum cok net olarak nedir ama cok super is cıkarmıslar.Bir suru inceleme okudum cogunda 10 uzerinden 9 gibi degerlendirmeler vardı.
    250Gb Samsung Pro gibi M2 Tak 2 tane de 1TB SATA SSD tak.Zaten 16GB ram vardı.Mukemmel makina ki 2400G,3400G az CPU degil hem guc olarak hem Dahili Ekran kartı olarak, 120W adaptor var ve genelde cektigi 90-100W adamlşar bence muthis is yapmıslar.
  • huso kullanıcısına yanıt
    Şu an boss bilişimde 1360TL ye satılıyor ancak taksit yok. Firmaya tam güvenemiyorum ama riske girip yine de alacağım galiba.

    Ürün oldukça güzel ancak bence olması gerekenden biraz pahalı. Giriş seviyesi A320 anakart + Aerocool cs101 gibi bir kasanın toplamını geçmemesi lazımdı.

    Sıfır olarak
    2400G
    8gb bellek
    240gb ssd
    Asrock A300

    Bu şekilde sistem alındığında fiyatı 3000 TL yi buluyor. Bu paraya zaten laptop var Ryzen 5 işlemcili. Al kasa gibi kullan işte.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.