hw monitör indirin.. bir diğeride sağ altta pile tıklayın sonra tekrar pile tıklayın, pili kullanan uygulamaları en altta görürsünüz. |
Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz? (27. sayfa)

-
-
herkese merhaba;
benim laptopta da cızırtı var ama bir de burada anlatılandan değişik ayrı bir cızırtı problemim daha var. şöyle ki; fan az devirde sessizce çalışırken, birden hızlı dönmeye başladığında dışardan çok rahat duyulan anlık bir cızırtı sesi geliyor, bu sırada klavye ışığı da anlık bir şekilde sönüp tekrar geliyor. sesin geldiği yer fanların altı ile pilin üstü gibi bir yer sanki. prize takılıyken ise fan sürekli çalıştığı için böyle bir şey ya hiç olmadı ya da ben fark etmedim. sizde de pildeyken fan çalışmaya başladığında anlık bir cızırtı geliyor mu. bu normal mi
bir de laptop açıkken güç düğmesine bastığımda herhangi bir şey olmuyor. ayarlarda güç düğmesine basıldığında uyku moduna geç seçili ama geçmiyor. bir ya da yarım saniye basılı tutup parmağımı çektiğimde ise ekran kapanıyor ama laptop çalışmaya devam ediyor mesela arka planda youtube açıksa video devam ediyor ve videonun sesi geliyor. bir tuşa basıp açtığımda karşıma windowsun açılış ekranı geliyor. bilmediğim başka bir ayar mı var yoksa win10 kaynaklı bir şey mi. sizi de de böyle mi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsmtn -- 1 Ocak 2023; 18:38:59 >
-
klavye ısıgı durumu bende de ara ara oluyor,prize takılıyken ama cızırtı duymadım bahsettiğiniz gibi.Normal mi değil mi bilmiyorum ama ben değisime göndereceğim yakın zamanda.Bende de güc tusu ayarlarını yapmama rağmen tepki vermiyor.3 defa bastıgımda yaptıgım ayarı uyguluyor.Siz de bir deneyin isterseniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
uyutmak için 1 sn kadar uyandırmak için sadece çok kısa bas-çek gerekiyor, uzun basılırsa açılıp kapanıyor.
pil de kullanmam.. %80 i aktif ettim, acer care den. öyle kullanıyorum masa başında
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 1 Ocak 2023; 19:7:37 > -
benim önceki sarj cihazı, giriş tarafı sert plastikten yapılmıştı bu giriş tarafı yumuşak dikkatli kulalnmak gerek giriş yeri bozulunca sarj almıyor vs :)
-
Win 11 pro anahtarını softexen diye bir siteden 12.45 tl gibi komik bir rakama aldım aktif ederkende whatsaptan destek oldular. Tavsiye ederim. Dün ekranı mikrofiber bez ve preo ekran temizleyici ile sileyim dedim acayip sıvı lekesi kalıyor. Ekran sanki plastikten gibi. Ekran anlamında çok bir beklentim yok ölü piksek, ışık sızması falanda yok benimkinde uygun fiyatınıda düşünürsek dert etmedim. Bugün biraz sketchupta denemeler yaptım, grafikleri yükseğe aldığımda ramden kaynaklı gecikmeler ve kasmalar oluyor anlık. Arkada chromeda açıktı etkisi vardır illaki. 16 gb ram taktığım zamanda denetimlerimi yazarım. 8 gb hakikaten yetersiz ama. Darboğaz yapıyor sisteme.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
sketch up, autocad vb programların darboğazı birazda 4 gb ram li ekran kartından. en az 6 istiyor. 8 gb ram standart kullanıcıya yeter. pdf, office vb.. performans odaklı çalışana ve oyuncuya kesinlikle yetmez.
nemli mikrofiber bez yeterli olacaktır. preo teknosa ürünü sanırım. kalitesiz değildir ama bence hiç bulaşmayın.
panel bence oldukça iyi normalde hafif bastırınca basılan yerde sıvı bozulması olur. birazda ips ekranın etkisiyle hiçbirşey olmuyor.
ips diğer panellere göre daha dayanıklı, renkleri daha doğru gösterir..diğer paneller perf odaklıdır.. fps oyunlar için(hoş bu da 144 hz im diyor ama denemedim tam olarak cs de nasıldır) bende daha hiç kimseden ölü piksel ve ışık sızması şikayeti duymadım.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
işlemci 50 dereceyi geçince fan sesi başlıyor normal ayarda.. ama sessiz modda gayet iyi..
pilden şikayet edenler neyi ne kadar değiştiriyorlar bilmiyorum. bir test standardı var ve firma ona göre yapıyordur kafasına göre değil.
denetim masasında, güç seçeneklerini açtığınızda, "gelişmiş güç ayarlarını değiştir" var.. açılan pencerede işlemci güç yönetimi var..
işlemcinin performansını % olarak değiştirebiliyorsunuz.. ortam müsait ise ekran parlaklığını %60 a indirin. koyu masaüstü resmi seçin.
sistem> güç ve pil den (sağ alttan pil e tıkla, sonra tekrar pile tıkla) "dengeli" yerine "en iyi güç verimliliği" seçebilirsiniz..
nvidia denetim masasından da otomatik olan ekran kartını "iris" e çevirirseniz kazara 3050 ye geçmesini önlemiş olursunuz.
tüm bunlardan sonra pil ömrü konusunda eleştirmek lazım. bir arkadaş 1.5 saat demiş.. pek mantıklı gelmedi.. ben pili kalibre ettim, kalan saati doğru göstersin diye (acer care center, pil 3. sf)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 1 Ocak 2023; 23:29:42 >
-
Cihaz ile stand veya soğutucu kullanan varsa marka model belirtip memnun olup olmadığını soyleyebilir mi rica etsem ?
Ekran kartı autocad için yeterli aslında sketchup içinde gayet yeterli sitesinde 1 gb bellek veya daha yükseği denmiş önerilen ayarlarda ekran kartı için open gl 3.1 desteği var birde. 3050 bunu rahatlıkla karşılar. Ramde ise minimum 4 önerilen 8 denmiş hatta 8+ denmiş yani mümkünse 16 olsun denilmiş. Autocad 4gb belleği olan ekran kartı diyor. Autocadde de çok sıkıntı yok. Lumion falan sıkıntı çıkartırsa çıkartır. Onun harici yeterli. Ekranda leke olmuyor ekran kapalıyken ışıkta görülen sıvı lekeleri oluşuyor. Dış katmanın pürüzlülüğünden dolayı bu lekeler kalıyor sanırım. Telefon ve ya tablet ekranlarında mesela sildiğimizde sıfır leke oluyor. Panel iyi tabiki fiyatına göre hiçbir şey söylenemez. Victus ekranlarınada bakma şansım oldu mağazada, onların ekranıda acer ile aynı gibiydi hatta parlaklık anlamında acer sanki bir tık daha iyi gibi geldi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben laptopu 6 ay taksitle 14200tlden aldım. şuan çalışıyorum pazar günü hariç aslında çok vaktimde olmuyor oyun vs oynamak için. csgo, apexte kasmalar yaşadım. birde havanın ekrana üflemesi sorun oluşturur mu ileride bilmiyorum açıkcası. bunların hepsini toplayınca iade etme fikri aklıma gelmedi değil ama ileride illaki laptopa ihtiyacım olucak diye düşünmüyorda değilim birdaha bu fiyata böyle laptop bulabilir miyim bilmiyorum açıkcası. sizlere sorum bu fiyata bu laptop değer mi? ben hep eski laptoplar kullandığım için şuan bu laptop bana üst düzey geliyor iyi kötü ayrımı yapamıyorum çok fazla. o yüzden tecrübeli arkadaşlar fikirlerini paylaşırsa sevinirim.
-
Bahsettiğiniz oyunlarda kasacak laptop değil. Bu fiyata zor bulursunuz. Hava çıkışı ince tasarımı olan yenilerin hepsinde aynı. Oğlanın dell de işlemci 100 derece sıkıntı yok. 3 gün öncede hb den bir acer daha aldım 5500u işlemcili bugün 3000 tl eklemişler.. bu memlekette alan karlıdır. Zaten yeni ekonomik politikanın iktidara avantajı bu. Üretim, istihdam, tüketim had safada. Ama para biriktirirseniz, seneye alım gücünüz kalır mı düşünüyorsunuz. Riske girmemek için alıyorsunuz. Kısaca bu fiyatlara bu donanımı belki 6 ay sonra enflasyon düşük yeni ürünler piyasaya çıkınca bulursunuz kısa indirimlerde. Yoksa bulmanız imkansız. Nvidia sürücüleri acer dan kurdu iseniz nvidia dan güncelleyin. 3050 laptop gpu adıyla.. nvidia experience uygun ayarı yapacaktır oyunu oradan başlatırsanız.
iade etmeyin bence diyorsunuz anladığım kadarıyla..
nvidia sürücülerini acerden indirdim fakat setup_driver dosyası göremedim içinde. sadece setup dosyası var onu mu kurmam gerekiyor acaba?
-
Nvidia.com. A gidin. Sürücülerden rtx 3 serisinden "rtx 3050 laptop gpu" olanı indirin. İşletim sistemini de seçin. Umarım win 11 kurmuşsunuzdur
Windows setup yada setup olabilir ama siz nvidia dn indirin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 2 Ocak 2023; 10:32:50 >
Benimde bilgisayar kargo kaynaklı sorundan dolayı amazona iade edildikten sonra ücreti bugün yattı. Fiyat farkı sözüyle tekrar sipariş verdim az önce. Umarım bu sefer elime ulaşır.☺️ Bu ürüne ram takanlar nereden hangi marka aldınız paylaşıldı ise gözümden kaçırdım kusuruma bakmayın. Bende 16gb eklemeyi düşünüyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
w11 arayüzünü sevemediğim için w10 kurdum :( nvidia'nın kendi sitesinden dediğinizi indirdim. nvidia experience de var uygun ayarları yaptı ama apex kasıyordu yarın tekrardan oyuna girip deneyeceğim.
-
Merhaba ben bunu aldım daha önce yukarıda arkadaşlar bahsetmişti dual çalıştığıyla alakalı. ama şuan amazon satıcılı değil amazon kendisi 480 civarı bir şeye satıyordu.
amazon
Kingston 8 GB DDR4 3200 MHz KVR32S22S8/8 NB RAMhttps://www.amazon.com.tr/Kingston-KVR32S22S8-Bellek-Non-ECC-SODIMM/dp/B07ZVHG9ZP/ref=sr_1_7?crid=13ELYS2C7LP67&keywords=8gb%2Bddr4&qid=1672645354&s=computers&sprefix=%2Ccomputers%2C107&sr=1-7&th=1
-
Merhaba, teşekkür ederim bir inceleyeyim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bence etmeyin hocam bende daha önce iyi bir laptop kullanmamistim fiyatına göre aldığımız cihaz çok güzel sundan emin olunki bu saatten sonra bu özelliklerde bir cihazı bu fiyata alamayız ekrana verilen hava cikisinida satışa çıkarmadan önce çeşitli testlerden geçirmişlerdir sonuçta acer 40 seneden fazla bir zamandır var olan büyük bir marka bir sorun teşkil edecek olsa yapmazlardı dediğiniz oyunlardada sıkıntı çıkmıyor olması lazim harici gpuyu kullandiginiza emin misiniz driverlerdada eksik olabilir siz vaktiniz olduğunda tekrar kontrol edin düzelecektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OemiarSrn -- 2 Ocak 2023; 11:30:24 >
-
Çok iyi yapmışsınız gerçekten crucial marka çok iyi, fiyatının tam karşılığını verir. Benimde gönlümde bu markanın 16gb versiyonunu almak var. Bakalım bir bilgisayar sağsalim gelsinde hemen ilk iş ram almak olacak.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X