Şimdi Ara

Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz? (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.484
Cevap
35
Favori
94.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • az önce benim de başıma geçen bir arkadaşa olan oldu. buraya mesaj yazarken m, g, h ve sağ shift tuşları çalışmadı.. klavyenin arkasındaki iki vidayı gevşettim sorun kalktı..

ilginç

tabi bu olay ram takanlarda oluyor.. hiç sıkmamak lazım vidaları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 30 Aralık 2022; 15:36:46 >
  • kurulum bitince hallolur

@Heisenbergin asistanı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 30 Aralık 2022; 15:36:8 >
  • Vatandan bu rami alıp taktım dostlar yapmayi düşünenler için kısaca özetliyorum. Vidalara tam uyacak şekilde düzgün bir tornavida vasıtası ile bütün vidaları soktum daha sonra bir kredi kartını ekran tarafindaki izgaralarin oradan biraz zorlayarak soktum ve butun tırnakları kolayca cikardim burda zor olan kartı araya sokmak tırnaklar zaten basitce cikiyor. Sonrasinda alttaki resimde gördüğünüz bant altindan pilin gücünü kesmek istedim ama pin adete yapismis gibiydi 5-10 dakika ugrasip beceremeyince 45 derexe civari bir aciyla başka hic bir yere temas etmeden rami takip kapağı kapadim vidaladim zaten otomatik algıladı. Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz? Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OemiarSrn -- 30 Aralık 2022; 16:4:18 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• OemiarSrn O kullanıcısına yanıt

menteşenin oradaki açıklıktan kredi kartıyla zorlamadan açılıyor. bir daha açarken oradan açmanızı tavsiye ederim.

• Vidalar sona değince bırak sıkmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağolsun mdmrx hocamızın kıymetli yardımlarıyla kurulumu tamamladık. Driverları vs kurdum. Geriye lisans anahtarı, iyi bir laptop çantası, bu cihaza uygun bir stand almak kaldı tabi ramde var ama rami belirledim zaten. Anahtar, çanta ve stand konularında tavsiyelere açığım.

• az önce başıma gelenleri yazayım. yukarıda mesajım var. klavyede basmayan tuşlar oluştu, vida gevşetince düzeldi demiştim.

nasıl olurdu bir laptopun en sağlam parçası klavyesidir.

15 dak sonra daha çok tuş gitti. d deki dosyalarımı yedekledim artık kafaya koydum iade edeceğim.

tabi ramleri sökmem lazım.

Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz?  Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz? 

açtık arka kapağı. rami söktüm. kapattım. bu sefer laptop hiç açılmadı. kabloyu taktım şarj oluyor ama laptop açılmıyor. dedim kesin açma kapama tuşuda bozuldu.

arka kapağı tekrar söktüm. iyice baktım klavye ile ilgili bir bağlantı var mı diye. sonra aşağıda yuvarlak içine aldığım yassı kabloyu tutan mandalın açık olduğunu gördüm.. oturttum yerine.

bu laptop tan önceki 8 yıllık hp ye ram ve ssd takmak ölümdü. 3 tane yassı kablo sökülüyordu. anakartın altında kalıyordu yani herşey başaşağı eski hp de.. klavye altında yani.. alışkınım..

neyse kapağı kapattım ve laptop çatır çatır çalışıyor.

Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz? acayip kafam bozulmuştu. hele çalışmayınca iade almazlar.. daha ucuzunu bu donanımla nasıl bulacağım..servise yolla cart curt..

şimdilik tıkır tıkır çalışıyor klavye.. ters bir durum olursa paylaşırım. tüm bunlar vida ile sabitlenmemiş pil yüzünden oldu.

ilk aldığımda rami taktıktan sonra, aksilik var mı diye kapağı kapatmadan çalıştırmak isteyipde çevirdiğimde pil yapışkanlı banttan tutunarak yerinden sallanmıştı.. demek ki işin başı o zamandamış yerinden oynaya oynaya tamamen çıkmış biraz önce..

sizlerde de temassızlık olursa dikkat edin sadece tırnaklar değil içerdeki mandallarda da sıkıntı olabilir. ram takarken oynatma vb..

bantın altındaki yassı devre bantı çıkmıştı.. siyah mandal yukarı kalkıktı.

Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 30 Aralık 2022; 18:57:57 >

• Fan sesi ve kötü bataryası yüzünden iade ettim.

• mdmrx M kullanıcısına yanıt

temassızlık sorunu gibi gözüküyor, çok takılmamak lazım. Geçen sene aldığım plastik kasa hp laptopum var bir tane sağ taraftan tutup tek elle kaldırınca cihazın tabanında bir yerlerde baskı oldugu için cihaz kitlenip reset atıyor Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz? 

Pin sayıları eşit değil. İsteseniz de diğer türlü takamazsınız zaten...

• Hwid ile ücretsiz. Pro olarak kere kırınca ömür boyu ücretsiz online lisansınız olur. Windows 10/11 farketmez. Satılan oem keyler de zaten pek legal keyler değil...

• aLoNe__WoLF A kullanıcısına yanıt
    Keşke daha önce bilseydim malesef online retail key satın aldım oemden vazgeçtim neyse sağlık olsun

• Ekranı hakkında bilgi verecek olan var mı? Ekran IPS mi? IPS değilse bile kalitesi nasıl? Farklı açılardan hemen bozuluyor mu?

• Chilianrose kullanıcısına yanıt
    ekran ips,yansıma önleyici yok,parlaklığı da yüksek değil.Srgb/dcip3 kapsama değerleriyle ilgili bir arkadaş ilk sayfalarda paylaşım yapmıştı.Çok canlı değil renkler.Kısacası ne iyi ne kötü bir panel.

• theotuzuconiki T kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. İyidir kötüdür ayrı da Acer'in resmi sitesinde bu kadar az bilgi vermesi çok saçma

• retail keyler legal,1 hafta önce doğrudan microsofttan destek aldım bununla ilgili hatta. Crack vs gerek yok,ucuza iyi ki almışsınız.

• Chilianrose kullanıcısına yanıt
    Doğrudur,benim de kafama takılmıştı almadan,bir şey bulamamıstım

• Ethernet portunun olduğu kısımla klavyenin qwe harfleri arasında sürekli bir cızırtı,yazıcı sesi gibi bir şey geliyor.Prize takılı ya da pilde farketmiyor.Yük binince daha fazla geliyor.Bu durumu yaşayan var mı başka? Benim ram sorunluymuş gibi geldi bana.

• theotuzuconiki T kullanıcısına yanıt
    Bendede aynı yerden aynı ses geliyor.

bu ses normal kullanımda duyuluyor mu? Duymak için kulağınızı klavyeye mi yaklaştırıyorsunuz?

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.