Şimdi Ara

Aspde Randomize komutu Lüften Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bi sorum olacak . Kişinin 10 tane Textboxa girdiği 10 tane sayıyı randomize yaparak sıralamak istiyorum . ama hepsini 1 sefer kullanılsın istiyorum . beceremedim yardım edermisiniz ?

for dongu = 1 to 10
    a = Int(Rnd * 10 ) + 1
    Response.Write( "Sayı " & a ) & "<br>"

next

böyle yapıyoum ama sonuçta aynı olanlar oluyor hepsi sadece 1 kere nasıl kullanabilirim ?

• hatta şöyle anlatayım . ilk sayfada kullanıcıdan 50 tane textboxta istediği kadar sayı girmesini istiyoruz . ve kaçtane girdiyse bunları 5erli guruplar olarak ayırmak istiyorum . ve bunları karışık elde etmek istiyorum . yani diyelim 10 tane girdi
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10 olarak girdi diyelim bunları random olarak

6 - 8
    1 - 5
    7 - 3
    2 - 10
    9 - 4 böyle 2 gruplu bir sıralama yaptırmak istiyorum lütfen yardımcı olurmusunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umitbekir -- 20 Haziran 2008; 18:55:01 >
  • sanırım yanlış hatırlamıyorsam koduna "Randomize" argumanını eklemen gerekiyor. Yani şu şekilde yazmalısın ;

Randomize
    For dongu = 1 to 10
    a = Int(Rnd * 10 ) + 1

next
  • var zaten böyle yapınca sonuçta aynı elamanları bulabiliyor randomize ! ben sadece 1 kere kullanılsın istiyorum
  • Bu durumda önceki bulduğun değeri bi değişken içerisinde saklayıp yenilenmesini engellemelisin.

dim Dizi() as integer

Randomize
    For dongu = 1 to 10
    tekrarla:
    a = Int(Rnd * 10 ) + 1
    dizi(dongu) = a

for each x in Dizi
    if a = dizi(x) then
    goto tekrarla:
    next

next

Bilgisayarımda şu an vb yüklü değil o yüzden tahmini şekilde yazdım kodları muhtemelen hatalı ama yapmak istediğin şeyi bu mantıkla yapabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    C# datagridview hatası yardım
    13 yıl önce açıldı
    mysql hatası, yardım!
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.