Şimdi Ara

mysql hatası, yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar. Ben web sitesini wordpress kullanarak kurdum. Sonrasında host satın alıp (godaddy'den) hosta dosyaları yükledim. (db,php admin, fln oluşturudm) kısacası her adımı yaptım ve son olarak site domain adını yazarak orada wp ile yayınlamak kaldı fakat domain adını yazınca hata alıyorum, hata attığım fotoğraftaki gibidir. wp'nin çalışması için gerekli olan MySql eklentisi eksik diyor ama bir çözümü bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

    mysql hatası, yardım!







  • Hata mesajı kendi kendisini açıklıyor: PHP kurulumu dediği PHP motoru yani Windows için php-cgi.exe, Unix'te php-cgi veya php-fpm dosyalarının içinde MySQL yo yani hangi hosting'i kullanıyorsan, onun php motorunda MySQL yok veya bir ihtimal var, ancak CPanel gibi ayar kısmında onu etkinleştirmek gerekiyor olabilir.
  • reis sağolasın orayı anladım da hiçbir yerden aktif etme paneli bulamadım mysql için. 1 tane yer vardı orada da aktif.

  • Turkish Lira kullanıcısına yanıt
    https://stackoverflow.com/questions/48221903/your-php-installation-appears-to-be-missing-the-mysql-extension-which-is-require

    da 3 yıl önce GoDaddy 'de aynı sorunu yaşayan biri konu açmış. atıyorum kafadan WordPress'in istediği MySQL versiyonu ve ona bağlı PHP versiyonu GoDaddy seçeneklerinde eksik veya farklı olabilir, onlara bir bakmak gerekebilir.GoDaddy hosting hiç kullanmadığımdan daha fazla birşey diyemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 18 Eylül 2020; 1:53:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.