arkadaşlar ben asp ile daha yeni uğraşıyorum. belki size göre çok basit birşey ama ben zorlanıyorum. asp ile yaptığım sitemde mailform yapmak istiyorum. kendi server ım var. sorularım şunlar : 1 - form sayfasını nasıl yapacağım 2 - form sayfasını yaptıktan sonra kullanıcı form bilgilerini girince gönder tuşuna basınca benim mailime bilgiler nasıl gelecek. 3 - gelen mail nasıl görünür ?
yani sadece form sayfasının kodunu istiyorum. yani adı soyadı vb. gbii değiştirebileceğim şeyler olsun istiyorum. hazır scriptlere baktımda pek bişey anlamadım. google da bayağı araştırdım ama webform ile ilgili sadece hazır şeyler var. ama bilmediğim için bişey yapamıyorum. yani scripti yazıpta hangi elemanın ne anlama geldiğini bana açıklayabilecek bir arkadaşım varmı acaba :)
bi mesaj yazacak arkadaş yokmu ya.
<Form> </Form> arasına formunu oluşturuyorsun. örnek veriyorum
bu şekilde formu oluşturabilirsin. html taglerini unutma yalnız.
formdaki name leri kullanarak veriyi çekip veri tabanına yada mail olarak gödnerebiliyorsun. Sondaki submit butonu formun başınta belirttiğin işlem dosyanı çalıştırır.
islemdosyasi.asp nide serverında bulunan mail bileşenlerinden hangisiyle göndereceksen ona göre oluşturabilirsin. yaz google a cdonts ile mail gndermek diye sayısız dökümana ulaşabilirsin.