Şimdi Ara

ASP.Net - MasterPage

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

size bir sorum olacak...

Visual Stdio 2008 ile ASP.Net (C#) ile bir blog sayfası oluşturmak istiyorum. Blog sitelerinin genel itibari düşündüm ve masterpage kullanmayı uygun buldum. (Bana ne demeyin ) Şimdi sorum şu MasterPage ile oluşturulmuş Default.aspx dosyasından form aracılığı ile kayit.aspx dosyasına veri taşımak istiyorum ama her seferinde hata veriyor...

Nesne başvurusu bir nesnenin örneğine ayarlanmadı!!! 
    Label1.Text = Request["a1"].ToString(); /// Hata verdiği satır bu.

Normal master page kullanılmayan boş sayfalarda çalışıyor. Herhangi bir problem yok ama masterpage e geçtiği zaman hatayı veriyor.

MasterPage de ben bu özelliği nasıl kullanabilirim... .Net versiyonu demeyin 3.5 kullanıyorum ve normal sayfalarda çalışıyor. MasterPage

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

• label'ı

content place holderin içine koy
  • zaten herşey content place holder ın içinde sadece sayfa tasarımını sağlamak için master page kullandım geri kalanında master page de her hangi bir kontrol yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yersever

İyi günler arkadaşlar

size bir sorum olacak...

Visual Stdio 2008 ile ASP.Net (C#) ile bir blog sayfası oluşturmak istiyorum. Blog sitelerinin genel itibari düşündüm ve masterpage kullanmayı uygun buldum. (Bana ne demeyin ) Şimdi sorum şu MasterPage ile oluşturulmuş Default.aspx dosyasından form aracılığı ile kayit.aspx dosyasına veri taşımak istiyorum ama her seferinde hata veriyor...

Nesne başvurusu bir nesnenin örneğine ayarlanmadı!!! 
    Label1.Text = Request["a1"].ToString(); /// Hata verdiği satır bu.

Normal master page kullanılmayan boş sayfalarda çalışıyor. Herhangi bir problem yok ama masterpage e geçtiği zaman hatayı veriyor.

MasterPage de ben bu özelliği nasıl kullanabilirim... .Net versiyonu demeyin 3.5 kullanıyorum ve normal sayfalarda çalışıyor. MasterPage

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

bu kodu neye göre yazdın?
    veri taşımanın en güzel yolu session dur.örnek;
    anasayfa.aspx -> murat verisini kayit.aspx'e atacağız.
    anasayfa.aspx de murat verisini session'a atıyoruz. (string)Session["TasinacakVeri"]="murat";(hata verirse (string'i kaldır))
    kayit.aspx de label a atıyoruz.
    label1.text = (string)Session["TasinacakVeri"];
    (string)=cast etmek anlamına gelir.session nesnesi obje döndürür.label1.text ise string değer döndürür.bu nedenle gerekli.
    halledemezen pm atabilirsin iyi calismalar

• cevabınız için teşekkürler

sorunun nerden kaynaklandığını buldum. Eğer a1 in içeriği boş olarak gelirse sayfa hata veriyor. bu satırdan önce bir kontrol (if-null) koyduktan sonra sayfa üzerindeki hata geçti.

fakat şimdi başka bir sorun var

masterpage content place holder nesnesinin içindeki formdan verileri post edemiyorum. bunun nedeni ne olabilie çok aradım ama bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim.

kodlama bakımına sayfada kod yok sadece butonun postclick yönlendirmesini yaptım. Normal masterpage olmayan sayfalarda çalışıyor ama masterpage varken verileri yollamıyor anlam veremedim yardımcı olursanız sevinirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.